AGRIMI Δημοσιεύτηκε Μάϊος 28, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 28, 2007 τροφοδοτικό AcBel 550w μητρική msi k8n diamond επεξεργαστής 4400+(2200) ram 2*512 kingston κάρτα γραφικών 7800gtx 2 σκληροί ο ένας raptor 150gb και ο άλλος 160 gb 1 dvd rw,1 dvd-rom , 1 floppy 1 coolpanel 2 3 * 12cm ανεμιστήρες και ένας 9cm 2 gamepads συνδεδεμένα σε usb 1 λάμπα neon όλα τα παραπάνω είναι γραμμένα για να δείτε τη αντλί ενέργεια από το τροφοδοτικό. πριν 1 βδομάδα έβαλα το coolpanel και την tuniq και άρχισα το overcklocking. στα 2500 σταθερά (θερμοκρασίες ,tests μια χαρά). τώρα είμαι σε defaults. να επισημάνω ότι ο υπολογιστής λειτουργεί εδώ και τρεις μήνες 4 φορές την εβδομάδα χωρίς να κλείσει και 3 μέρες κλείνει μόνο όταν κοιμηθώ. εδώ και 2 μέρες ο υπολογιστής μου κάνει το εξής (ακόμα και πριν 2 ώρες) : δεν μπαίνει στα windows ούτε σε ασφαλή λειτουργία. βγάζω το dvd-rom και το dvd-rw και το coolpanel (στο οποίο είναι συνδεδεμένοι 2* 12 και ο ένας 9 ανεμιστήρας) και μπαίνω στην ασφαλή λειτουργία. κανονική είσοδος στα windows δεν γίνεται. με το που δείχνει την εικόνα των windows με την μπάρα μετά από 3 δευτερόλεπτα ακούγετε ένας ήχος λες και σβήνη τουρμπίνα. το σύστημα λειτουργεί αλλά κόλλησε. να πω ότι με τα drives συνδεδεμένα και το coolpanel δεν μπαίνει ούτε σε ασφαλή λειτουργία. αφήνω τον υπολογιστή 20-30 λεπτά κλειστό συνδέω τα πάντα ξεκινάω μπαίνω κανονικά . παίζω μία ώρα τον κάνω επανεκκίνηση κολλάει. τον αφήνω 30 λεπτά κάνω overclocking ξεκινάει παίζω παιχνίδια 1 ώρα κάνω επανεκκίνηση κολλάει. όσο είμαι μες τα windows όλα μια χαρά. η μητρική έχει ενδείξεις για το αν λειτουργεί σωστά. οι ενδείξεις είναι μια χαρά. η σκέψη μου είναι ότι δεν σηκώνει πλέον το τροφοδοτικό και μου φαίνεται στο σημείο που όταν πάει να φορτώσει (στην εικόνα των windows με την μπάρα) τα αρχεία της κάρτας γραφικών και ανεβάζει τάσης για την απεικόνιση των windows κάνει αυτό με την τουρμπίνα. ορίστε μια φωτό του τροφοδοτικού
AGRIMI Μάϊος 28, 2007 Author #2 Μάϊος 28, 2007 λέω να πάω για καινούργιο τροφοδοτικό αν φταίει αυτό. υπάρχει μετατροπέας από 6 pin pci express σε 8 pin ?σκέφτομαι το ocz 700w sli αλλά θέλω και την 2900xt. αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το τροφοδοτικό τι μπορεί να φταίει?ο υπολογιστής είναι 2 χρονών .σόρρυ αν σας κούρασα.
SirDiman Μάϊος 28, 2007 #3 Μάϊος 28, 2007 βασικα δοκιμασε με μια αλλη καρτα γραφικων μηπως και μπεις...Επεισης βαλε ολα τα ρολογια στο default για να δεις τι φταιει.Τορα το τροφοδοτικο δεν νομιζω να φταιει, αν θες κοιταξε τις τασεις του στο bios.
AGRIMI Μάϊος 28, 2007 Author #4 Μάϊος 28, 2007 είμαι στα default , κάρτα άλλη δεν έχω και οι τάσεις είναι:3ν: 2,9-3,35ν: 4,90-4,97 12ν: 11,9-11,96και τι μπορεί να φταίει ?είμαι με format το οποίο το έκανα τζάμπα κι έχασα πόασα αρχεία απ΄την μαμακία μου
SirDiman Μάϊος 28, 2007 #5 Μάϊος 28, 2007 Με τα ρευματα εισαι οκ, φορματ δεν δουλευει... Μηπως εχεις καποιο αλλο προβλημα με το hardware σου??Μηπως επεσε τιποτα στη mobo (νερο, χαλασμενοι πυκνωτες) ? παντως αν μπορεις δοκιμασε την καρτα σου μηπως φταιει και αυτη. δες και τις μνημες σου με το memtest τρεξε και κανα orthos και βλεπουμε.
AGRIMI Μάϊος 28, 2007 Author #6 Μάϊος 28, 2007 τα έχω τρέξει όλα αυτά μια χαρά . η μητρική έχει κάτι ενδείξεις οι οποίες λένε ότι είναι μια χαρά . άλλωστε το overclocking που έκανα και κράτησε μόνο μια εβδομάδα ήταν να ανεβάσω την τάση από 1,35 σε 1.4ν. σιγά τα λάχανα. γι αυτό με κάνει εντύπωσει. αυτό που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι όταν αφήνω τον υπολογιστή 30 λεπτά κλειστό μετά λειτουργεί μια χαρά. και χθες που μπήκε μέσα ήταν όλη μέρα μέχρι που σήμερα έκανα επανεκκίνηση και πάλι δεν έμπαινε.τον άφησα 30 λεπτά και μπήκα μια χαρά.
AGRIMI Μάϊος 28, 2007 Author #7 Μάϊος 28, 2007 νερά και τέτοια δεν πέσαν . αυτό με την τουρμπίνα που έγραψα γνωρίζεισ τη μπορεί να είναι? βασικά δεν θέλω να δώσω τώρα χρήμα για τροφοδοτικό γιατί είμαι φοιτητής και θα το κάνω σε δόσεις(ρεζίλι)
AGRIMI Μάϊος 28, 2007 Author #8 Μάϊος 28, 2007 επίσης το τροφοδοτικό το πιάνω και είναι από κρύο έως σχεδόν χλιαρό..ο αέρας που βγάζει είναι κρύος.το τροφοτικό έχει μέσα αλουμινένιες ψύκτρες. δεν ξέρω αν λέει τίποτα
AGRIMI Μάϊος 28, 2007 Author #9 Μάϊος 28, 2007 επίσης το τροφοδοτικό το πιάνω και είναι από κρύο έως σχεδόν χλιαρό..ο αέρας που βγάζει είναι κρύος.το τροφοτικό έχει μέσα αλουμινένιες ψύκτρες. δεν ξέρω αν λέει τίποτα για την ποιότητα
gdp77 Μάϊος 28, 2007 #10 Μάϊος 28, 2007 Νομίζω ότι ο υπολογιστής σου συμπεριφέρεται "χαοτικά" και δυστυχώς χρειάζονται οι ΑΠΕΙΡΕΣ ώρες για να βρεις τι φταίει. Εγώ στη θέση σου θα τον πήγαινα ΠΛΑΙΣΙΟ και θα έδινα 15 για να κάνουν τεχνικό έλεγχο. Αν όμως έχεις όρεξη και χρόνο να το ψάξεις μόνος σου τότε πρέπει να κάνεις όλα τα προβλεπόμενα τεστ από 24 ώρες. Πρώτα, καλό θα ήταν να "λύσεις" το μηχάνημα και να τα έχεις όλα έξω από το κουτί.1) Από BIOS κάντα όλα default.2) Έλεγχος σκληρού με το αντίστοιχο λογισμικό από την εταιρεία κατασκευής3) Memtest4) Orthos5) 3d mark loopΑν μετά από όλα τα παραπάνω είσαι ok, τότε υπάρχει πρόβλημα στο O/C. Προφανώς κάποιο κομμάτι σου "δε σηκώνει" και εσύ δε θα είχες κάνει όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ ώστε να σιγουρευτείς ότι το σύστημά σου είναι stable.
AGRIMI Μάϊος 28, 2007 Author #11 Μάϊος 28, 2007 το θέμα είναι ότι σπουδάζω καβάλα και θα φύγω ιούλιο από εδώ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.