Jump to content

Βοήθεια με WiFi σύνδεση

cherryman

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω ένα pc το οποίο είναι συνδεδεμένο σε router με ethernet. Στο ίδιο pc υπάρχει wifi adapter. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να συνδέσω ένα laptop σε αυτό το pc με wifi και να μπορεί να βλέπει και το internet που βλέπει και το pc από το router.

Ελπίζω να ήμουν σαφής.

Ευχαριστώ. :)

Απαραιτητη προϋποθεση ειναι να εχει το laptop wifi !!!! :p

Μετα θα πρεπει να βαλεις στο laptop gateway την ip του σταθερου.

Να εχουν παρεμφερεις ip π.χ. 192.100.50.1 και 192.100.50.2 κλπ

Δικό μου λάθος που δεν ανέφερα πως και το laptop έχει wifi.

Φαντάζομαι πως είναι μια αντίστοιχη crossover σύνδεση με καλώδιο, απλά επειδή το pc έχει 2 network adapters πως θα πάρει το wifi internet από την ethernet ώστε να την βλέπει εν συνεχεία και το laptop;

Οχι πλακα εκανα για το laptop. Εννοειται οτι θα ειχε αφου το αφησες να νοηθει. :)

Δεν μπορεις να κανεις το wifi να βλεπει ιντερνετ? Εγω με συνδεση bluetooth που και παλι δεν εχει καποια φυσικη συνδεση με router ή με την ethernet θυρα του υπολογιστη, ειχα κανονικα ιντερνετ. Κανε πρωτα την συνδεση των δυο υπολογιστων και προσπαθησε να μπεις ιντερνετ. Αν δεν κανει τιποτα ή το εχεις ηδη προσπαθησει, κανε bridge την συνδεση σου με την συνδεση wifi. Αν και παλι δεν, κανε αυτο με τις ip.

Οχι οχι, δεν με καταλαβες. Θα κανεις κατι σαν κι αυτο:

φορητος--> ip: 192.100.50.2, gateway: 192.100.50.1.

σταθερος--> ip: 192.100.50.1, gateway: (ip router π.χ. 10.0.0.1 ή κατι αντιστοιχο)

Με αυτον τον τροπο και μεταξυ τους θα βλεπονται και θα εχει ο φορητος σου ιντερνετ.

Ολα αυτα στα wifi.

Να ενεργοποιήσεις το routing μεταξύ των interfaces του σταθερού, καθώς επίσης να βάλεις ένα static route στο adsl modem-router για το υποδίκτυο 192.168.50.0/255.255.255.0 (και όχι 192.100) με gateway την 10άρα ip του σταθερού.

Αρχική απάντηση από trendy

Να ενεργοποιήσεις το routing μεταξύ των interfaces του σταθερού, καθώς επίσης να βάλεις ένα static route στο adsl modem-router για το υποδίκτυο 192.168.50.0/255.255.255.0 (και όχι 192.100) με gateway την 10άρα ip του σταθερού.

Πειράζει που δεν κατάλαβα; :o

Όταν λες το routing μεταξύ των interfaces εννοείς το bridge;

• 3 weeks later...

Μπορεί να άργησα λίγο για το αποτέλεσμα αλλά σας το παραθέτω.

Δούλεψε με την μέθοδο της γεφύρωσης. Από κει και πέρα με χειροκίνητη απόδοση IP και λοιπών στοιχείων δούλεψε μια χαρά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.