Jump to content

Virtual Floppy

Wizard!

Recommended Posts

Σας έχει τύχει ποτέ να χρειάζεστε floppy και να μην έχετε? Ειδικά τώρα τελευταία που η χρήση του λόγω των usb sticks τείνει να καταργηθεί, ελάχιστοι επιλέγουν να το αγοράσουν με καινούριο μηχάνημα. Έλα όμως που πολλοί κατασκευαστές ακόμα (λέγε με Intel... :getlost: ) επιλέγουν τους οδηγούς που μπαίνουν στο boot με F6 να τους βάζουν με .exe απευθείας σε δισκέτα χωρίς να σου δίνουν τη δυνατότητα να τους κάνεις extract... Κατά μία έννοια σωστά κάνουν αφού τα ΧΡ, 2000, 2003 δε δίνουν τη δυνατότητα να τους βάλεις αλλιώς. Έλα όμως που στα Vista πλέον υπάρχει browse δίνοντας τη δυνατότητα να διαλέξεις εσύ από που θα διαβάζει το txtsetup.oem αρχείο για να προχωρήσει ;)

Επειδή λοιπόν έπεσα σε μιά τέτοια περίπτωση όπου ο κατασκευαστής ήθελε σώνει και καλά να έχω floppy, παρόλο που οι οδηγοί ήταν για Vista, έψαξα για λύση. Και τη βρήκα στο Virtual Floppy Drive 2.1 :T:

Δε χρειάζεται εγκατάσταση, ούτε reboot. Απλά τρέχουμε το exe, φορτώνει επί τόπου τον οδηγό κι ενεργοποιεί το floppy. Τρέχουμε ότι θέλουμε, τα γράφει στη "δισκέτα" και μετά τα μεταφέρουμε οπουδήποτε!

Δοκιμάστε το!

δηλαδη εγω που θελω πχ να στησω νεο μηχανημα με xp κ πριν φορτωσω windows ζηταει F6 - floppy για να δει τον sata hd και δεν εχω floppy στο μηχανημα,πως θα το χρησιμοποιησω?μου κανει ή προοριζεται για αλλη δουλεια...?

Αρχική απάντηση από Wizard!

Download > Extract > Run ;)

Ναι βρε αρχηγέ δεν λέω, αλλά εννοώ σε ένα μηχάνημα με formated δίσκο σε fresh windows install πως το χρησιμοποιείς; Δεδομένου ότι έχεις μπροστά σου μόνο το περιβάλλον της εγκατάστασης των windows..

Για να φλασαρω την καρτα γραφικων μεσω usb stick , χρειαζομουν και εγω ενα τετοιο image drive του floppy γιατι το εχω καταργησει εδω και χρονια..

Και καθε φορα με παιδευε..Ε,τωρα τα εχω ολα σε ενα αρχειο , τρεχω το exe , τρεχω το image file για τα dos files , και μετα φτιαχνω το stickaki ως bootable και τραβαει τα αρχεια απο το image drive :)

Αρχική απάντηση από jpavly

Ναι βρε αρχηγέ δεν λέω, αλλά εννοώ σε ένα μηχάνημα με formated δίσκο σε fresh windows install πως το χρησιμοποιείς; Δεδομένου ότι έχεις μπροστά σου μόνο το περιβάλλον της εγκατάστασης των windows..

Κάνεις extract τα αρχεία, τα γράφεις σε usb-stick, μπουτάρεις με USB Legacy support και το usb-stick συνδεδεμένο, και το βλέπει σα floppy.

Το θέμα είναι ότι δε μπορείς να γράψεις τα images σε usb-stick

Για να κανεις καινουργια εγκατασταση windows, χρειαζεσαι δισκετα? Απο ποτε? Ποτε μου δεν εχω χρησιμοποιησει δισκετα για να κανω εγκατασταση σε SATA δισκο (απ' ο,τι καταλαβα δηλαδη).

Ααα, ναι. Για raid και scsi το ξερω. Νομιζα για sata. Βεβαια παλιοτερα οταν πρωτοβγηκε, κατι ειχα ακουσει οτι ηθελε κατι απο δισκετα, αλλα δεν θυμαμαι τι ακριβως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.