Jump to content

Νομικαριοι plz gather(παρανομα parking)

greekfragma

Recommended Posts

εαν εχουμε κανεναν που να κατεχει απο αστικο δικαιο παρακαλω θα ηθελα τη γνωμη του.

σημερα ηταν η μερα που η σταγονα ξεχειλισε το ποτηρι με τους μαο-μαο Σεπολιωτες γειτονες και τις ΚΑΦΡΙΛΕΣ με το παρκαρισμα

καθως εψαχνα λοιπον χθες να παρκαρω το αυτοκινητο θεση δεν εβρισκα σε 4 τετραγωνα.......

εχουμε λοιπον και ενα σημειο γωνιακο που βρισκεται ενα μαγαζι.......το εν λογω καταστημα εχει ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙ τις 2 πλευρες του καταστηματος με συρματα και κολονακια.ΠΑΡΟΤΙ υπαρχει πεζοδρομιο γυρω γυρω ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΡΕΣ για να ανεβαινουν αυτοκινητα...εχει κολλησει και 4-5 ταμπελες No parking κλπ..........

ο μαου μαου που εχει το μαγαζι εχει 1 αυτοκινητο........και το οποιο βαζει απο την 1 πλευρα την μπροστινη και η οποια ειναι απο την πλευρα της πορτας του καταστηματος.....(αρα μπορεις να το υποθεσεις οτι ειναι χωρος σταθμευσης πελατων).....

η πλαινη πλευρα που ειχα παρκαρει δεν εμποδιζε κανεναν...ΙΣΑ ΙΣΑ που απο την πλευρα που παρκαρα τα ρολλα του μαγαζιου ειναι ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ

για να μην τα πολυλογω......ο εν λογω κυριος με ειδοποιησε οτι θα καλεσει γερανο να μου το σηκωσουν εαν δεν το παρω απο εκει.

και ΕΡΧΟΜΑΙ στο ζουμι.......

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ σε αυτον τον καραγιοζη και σε ολους τους υπολοιπους ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ στη γειτονια που απλα κολλανε μια ταμπελα βαζουν και ενα δικο τους κολονακι και τρωνε ΟΣΕΣ θεσεις παρκαρισματος εχουν μεινει............

ΜΠΟΡΩ να απευθυνθω καπου και να δω ποιος εχει παρανομο και ποιος οχι?και εαν ειναι παρανομο το συρματοπλεγμα και το κολονακι να του τραβηξω μηνυση?

αυτα για την ωρα.............

και για να μην ξεχασω

ΖΩΑ ΑΡΚΟΥΔΕΙΔΕΣ.........ουγκα μπουγκα και μαο-μαο ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΑΡΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ:TD:

Κατ' αρχήν τι κατάστημα είναι; Μόνο τράπεζες και υπηρεσίες δικαιούνται parking αν δεν κάνω λάθος.

Κατά δεύτερον, παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια ροπάλου. Θα σου πρότεινα να μην παρκάρεις ποτέ σε πεζοδρόμιο (εναλλακτικά μπορείς να χαμηλώσεις το αυτοκίνητο για να αντιστέκεσαι στον πειρασμό :p)

Τρίτον, δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να παρκάρεις εκεί, αλλά εφ' όσον απαγορεύεται και ο ίδιος να παρκάρει εκεί μπορείς να φέρεις την αστυνομία.

Πάω πάσο αν στο ακίνητο που έχει νοικιάσει/αγοράσει η θέση που βάζει το δικό του είναι αγορασμένη. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να κλείνει το πεζοδρόμιο, ούτε με αυτοκίνητο, ούτε με κολωνάκια ούτε με τίποτα. Και συρματόπλεγμα κιόλας; Να τον καταγγείλεις.

Edit: Κάτι ακόμα από τον ΚΟΚ, σε γωνία απαγορεύεται το parking επίσης. 3 ή 5 μέτρα από την γωνία σε κάθε πλευρά, απλά για να ξέρεις τι παίζει.

λοιπον μιλησα με το αναλογο τμημα της Δημοτικης Αστυνομιας.Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ο κυριος αυτος δεν μπορει να περιφραξει το χωρο του με κολονακια και συρμα.

απο οτι με ενημερωσαν απο την Δ.Α. ο χωρος που ειχα σταθμευσει ειναι καθ'ολα ενταξει.....επισης ο χωρος που εχει περιφραξει ο κυριος θεωρειται ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ και ΔΕΝ εχει σχετικη αδεια.

Εδωσα τα στοιχεια μου και περιμενω να με καλεσουν οταν θα παει απο εκει η Δ.Α. για να γινει ελεγχος για τα παρανομα κολονακια/συρματα

Λοιπόν, λοιπόν...

Καταρχήν να πω πως δεν είμαι νομικός, αλλά φοιτητής οπότε να ξέρετε πως δε μιλάτε με τον καταξιωμένο δικηγόρο. :tomato:

Όχι ότι θα σας πω τα εντελώς άκυρα, αλλά καταλαβαίνετε πως το λέω...

Να διορθώσω κάτι βασικό που το βλέπω συνέχεια και είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί.Η μήνυση έχει να κάνει ΜΟΝΟ με ποινικά αδικήματα.Τώρα γιατί όλοι λένε <<θα σου κάνω μήνυση ρε γιατί έτσι, θα σου κάνω μήνυση γιατί αλλιώς....>> δεν το ξέρω.Πάντως η μήνυση είναι ο τρόπος που ο εισαγγελέας θα λάβει γνώσει ενός μη αυτεπάγγελτα διωκώμενου εγκλήματος από τον μη παθόντα για να κινήσει τη διαδικασία της ποινικής δίωξης.Δεν πρέπει να συγχέεται με αστικές υποθέσεις.

Τώρα στην περίπτωση αυτή με το παρκάρισμα: η ενέργεια αυτή που κάνει ο φίλος σου (:D) συνιστά προσβολή του δικαιώματός σου στην προσωπικότητα (κι όμως, κι ας ακούγεται παράξενο).Ο δρόμος είναι κοινόχρηστο πράγμα και επομένως η παρεμπόδιση από κάποιον άλλο της χρήσης, με οποιονδήποτε προβλεπόμενο τρόπο, αυτού συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στην προσωπικότητα.Μπορείς δηλαδή να απευθυνθείς στα πολιτικά δικαστήρια και να ζητήσεις την άρση της προσβολής αυτής.Τώρα για να θεμελιώσεις ηθικές βλάβες για αποζημίωση και λοιπά λίγο δύσκολο στην πράξη νομίζω.Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να κινηθείς δια της δικαστικής οδού.

Βοήθησα καθόλου; :wassat:

Βασικα εγω αποφευγω να πολυασχολουμαι με τετοια ζητηματα γιατι εκτος οτι στο τελος σχεδον σιγουρα δεν βρισκεις ακρη σε βαζει και στο ματι ο αλλος μιας που ειναι επωνυμη η καταγγελια...

κοιταξε να δεις..........βαρεθηκα να εχω παθητικο ρολο στη ζωη μου.........βαρεθηκα να λεω.......''δε βαριεσαι.......ποιος τον απαυτωνει τωρα τον βλακα.....και εχε χαρη που βιαζομαι''

αλλα πιστευω πλεον οτι δεν μου ταιριαζει σαν τροπος ζωης και σκεψης........γι αυτο λοιπον θα κανω οτι μπορω και ας μου βγει σε κακο.....τουλαχιστον αμα περασουν τα χρονια δεν θα γυρισω πισω στις αναμνησεις μιας ζωης ''ωχαδερφισμου'' αλλα μιας ζωης που την παλεψα εστω και λιγο.

και για την ιστορια.......αυριο το πρωι εκλεισα ραντεβου και περιμενω ανθρωπους απο την Δ.Α. να ερθουν να δουν απο κοντα το θεμα.....πολυ θα το χαρω να του τριψουν στη μουρη κανα προστιμο για τις αυθαιρεσιες:)

fragma σε καταλαβαίνω.Ξέρεις, το θέμα στην Ελλάδα δεν είναι ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, αλλά ότι εμείς οι πολίτες έχουμε μια νοοτροπία του στυλ, και τι θα γίνει άμα το κυνηγήσω το πράγμα;Τι θα κερδίσω εγώ;Τι θα αλλάξει, τσάμπα που θα κάνω το μλκα.

Ε αυτή η παγιωμένη αντίληψη οδηγεί σε παραβάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας και που φυσικά η πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει αυτόκλητα.Η γνώμη μου είναι πως αν ο κάθε κύριος πονηρίδης ήξερε ότι κάνοντας μια μαγκιά θα τη βρει από το γείτονα ή εν γένει το συμπολίτη του, δεν θα την έκανε.Αυτή η αδιαφορία του συνόλου όμως είναι που τον ενθαρρύνει.

Στις αγγλοσαξονικές χώρες πχ. το σκυλί σου αν το πας έξω σε πάρκο και λερώσει, θα τρέξεις να τα μαζέψεις όχι γιατί θα σε τσακώσει ο big brother, αλλά γιατί ο δίπλα που θα σε δει δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσει έτσι.Τώρα σε εμάς τι φταίει και δε γίνεται αυτό δεν ξέρω.Πάντως μακάρι να σκεφτόταν όλος ο κόσμος έτσι...

και για να μην μεινω εκει.........εαν αυριο η υποθεση εχει σωστο τελειωμα.......

ο επομενος στοχος ειναι ενας αλλος ελληναρας γειτονας που εχει κανει παρκινγκ τον κηπο στον ακαλυπτο μιας πολυκατοικιας (χωρις να του ανηκει)....σηκωσε γκαραζοπορτα και φυσικα εβαλε ταμπελα που απαγορευει το παρκαρισμα μπροστα στην πορτα......

το θεμα ειναι ομως οτι ουτε εκεινος εχει αδεια.....εαν ειχε θα ειχε φροντισει να κανει ραμπα στο πεζοδρομιο.......αλλα εκει βρισκεται κανονικο πεζοδρομιο.......οποτε αυριο θα παρω μια βολτα τα οργανα της ταξης να τους παω 3 πολυκατοικιες πιο διπλα και στον αλλο ΜΑΟΜΑΟ.......να δω τι θα μου ποιυνε και για κεινον........

Ετσι οπως το πας θα σκας μυτη στη γειτονια και θα κατεβενουν οι γειτονες, θα παιρνουν τα κλειδια, θα το παρκαρουν εκεινοι και θα σου τα φερνουν στο σπιτι, οσο θα απολαμβανεις το ποδολουτρο. :)

Αμα δουλεψει πρεπει να φτιαξουμε μια λιστα με τα τηλ. της δημοτικης αστυνομιας ανα περιοχη...

ευχομαι να βγω ψευτης αλλα προσεξε για τιποτα περιεργες γρατζουνιες και αλλα τετοια κομπλεξικα πραγματα πανω στο αμαξι σου...

δεν θελω να χαλασω το ποστ απλα να αναφερω και εγω κατι. περιπου 100 μετρα απο το σπιτι μου ειναι μια οικογένεια κινεζων και εχουν βρει ενα κοπρόσκυλο που το ταιζουν και εχει γινει τερας και αρκετα νευρικο, ξεχωρα απο το οτι εχει φοβισει οσους περνανε απο εκει προσφατα έσκισε και την κουκούλα απο το αμαξι μου. ειχαν μεινει πανω και τα δοντια του... αυτα ειναι να τα βλεπει και να θες να τους σπάσεις στο ξυλο.. αλλα δεν ειναι λύση αυτή...

Σχετικά με τις γρατζουνιές μπορείς να κάνεις αυτό που έκανα κι εγώ σε έναν.

Απλά του είπα "Αν δω τίποτα πάνω στο αμάξι μου, θα σου κάνω το μαγαζί καλοκαιρινό και δεν με νοιάζει αν το έκανες ή όχι, δεν θα το ψάξω, τη βιτρίνα σου θα κατεβάσω" :p

Πιάνει πάντα :devil:

εξελιξεις.....ο τυπας με το μαγαζι εφαγε προστιματακι.

ο αλλος με την παρανομη γκαραζοπορτα οντως ειναι παρανομος και αυτος μιας και δεν εχει κρασπεδο με μπαρα εισοδου.αλλα η Δ.Α. ειχε φερει αρχεια και πολεοδομικα σχεδια μονο απο τον τυπο με το καταστημα.οποτε και δεν μπορουσε να κυνηγησει σημερα και τον αλλο.

μου ειπαν να τους ξαναπαρω τηλ και να τους πω τα στοιχεια της εισοδου (οδο αριθμο) ωστε να ξαναρθουν και για εκεινον.

τουλαχιστον ρε παιδια κατι φαινεται να δουλευει σε αυτη την χωρα.

Υ.Γ.το τηλ για το τμημα της περιοχης σας μπορειτε να το βρειτε απο το 191 Συνηγορος του Δημοτη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.