jobous Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2007 Παιδιά θέλω να στήσω στο γραφείο ένα μικρό δικτυάκι και απόφάσισα να το στήσω μόνος μου. Αγόρασα κάτι Mini πρίζες RJ45 της Central αλλά μόλις τις άνοιξα πρόσεξα ότι το καλώδιο δεν συνδέεται με το κλασσικό τρόπο όπως στα κλίπς αλλά με άλλον τρόπο ( ΙDC(τύπου LSA-PLUS) ). Αναφέρει το παρακάτω:Σύνδεση με εργαλεία IDC: τύπου LSA - PLUS και 110.(Τ 568Α/Β) Στην ουσία είναι 2 μεταλλικά ελάσματα και το καλώδιο πάει και σφηνώνει αναμεσά τους.Επειδή δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο υπάρχει κάποιο εργαλείο για την δουλειά και αν ξέρει κανείς πως δουλεύει και ένα επίπεδο της τιμή του.Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrakas Μάϊος 23, 2007 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2007 Χρειάζεσαι ένα εργαλειάκι που το λένε κρόνε. Με αυτό βάζεις επάνω στη πρίζα κάθε ένα καλώδιο σε κάθε μια από αυτές τις υποδοχές και με το κρόνε το πατάς από πάνω με αποτέλεσμα να το σφηνώνει μέσα και να το γυμνώνει.edit: Επειδή πολύ δε γνωρίζουν με την ονομασία του το εργαλείο για να καταλάβεις ποιο είναι και να τους το μεταφέρεις θα τους πεις θέλω αυτό που σφηνώνει τα καλώδια σε τηλεφωνικά κέντρα-Patch panels-κατανεμητές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Μάϊος 23, 2007 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2007 Μπορείς να το κάνεις και με ένα χαρτοκόπτη-ξυράφι. Σπρώχνεις το καλώδιο ανάμεσα στα ελάσματα που λες με την λεπίδα. Στο τέλος κόβεις προσεκτικά το καλώδιο που προεξέχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fasd Μάϊος 24, 2007 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2007 αναλογος το πριζακι εχω τυχει να κανω σε panel και να εχω απολιες 10% το εργαλειο που αγορασα ηταν μονο για τον συγκεκριμενο τυπο και κοστιζε 75 ευρω οποτε αν δεν σε ενδιαφερει και πολυ αν θα ειναι 1gb το lan i 0.8gb πατησετα με το πλαστικο καπακι που εχουν για να κλεινει Link to comment Share on other sites More sharing options...
jobous Μάϊος 24, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2007 Ευχαριστώ παιδιά. Τελικά τα πηγα πίσω , πήρα της Panduit που κλείνουνε με καπάκι και τελείωσα. Ενημερωτικά το εργαλείο της Central 18,50 για IDC-LSA Plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fasd Μάϊος 25, 2007 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 ειπαμε αναλογα τον τυπο αμα θες cat 6 πληρωνεις κατι παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.