Jump to content

To PC δεν ξεκινάει μετά από o/c

HcR

Recommended Posts

Ο επεξεργαστής είναι ένας 2,4GHz Celeron, που τον έχω ανεβάσει στα 3GHz άπλα ανεβάζοντας το FBS απο 133mhz στα 175mhz. Tόσο καιρό το δεν είχα τόσο κανένα πρόβλημα....

Xθες το βράδυ με βάρεσε μια μ@λ.. και λέω ας του βγάλω την πίστη.. Τον βάζω ,παρακαλώ, στα 245mhz ανάβει μπαίνει στα win, άλλα όταν πάω από το cpu-z βγάζει fsb 133mhz και ότι τρεχει 2,4GHz ενώ στο BIOS έδειχνε 4410 (245*18).

Μετά λέω αφού άνοιξε ας το κατεβάσω στα 200mhz. Το κάνω, πατάω F10 κάνει save μέσα από το BIOS πάει να κάνει restart από τότε δεν ξανάναψε.

Ενώ περίμενα κανένα 10λεπτο πατάω το κουμπί από πίσω το σβήνω... Το ξανανοίγω ενώ ανοίγει κανονικά από το κουμπί power δεν έρχεται εικόνα όλα ακούγονται ότι δουλεύουν HD,fan, DVD και δεν κάνει κανένα περίεργο ήχο, άλλα δεν έρχεται εικόνα.

Και δεν πρέπει να τρέχουν τα win γιατί το φως απο το ποντίκι δεν ανάβει...

Ξέρω ότι έκανα βλακεία... :( Τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να κάνω? Σκέφτηκα μήπως έκαψα τον επεξεργαστή....

Παρακαλώ βοηθήστε με....

**Όταν λέω δεν άναψε και δεν έχει εικόνα, εννοώ στην οθόνη του υπολογιστή το λαμπάκι αναβοσβήνει σαν να είναι κλειστός ο Η/Υ* *

Αν δεν γινει τιποτα με clear cmos, βγαλτο τελειως απο την πριζα, βγαλε την μπαταρια και (δεν ξερω αν εχει κουμπι για το clear ή jumper) κανε clear. Αστο εκει για κανα 15λεπτο. Εγω μια φορα που ειχα κανει κατι παρομοιο, αυτο εκανα και σωθηκα μετα απο αυτο.

Από την στιγμή που δεν έδοσες παραπάνω τάση ρεύματος δεν νομίζω να είναι δυνατόν να καεί! Επίσης είσαι σίγουρος πως η mobo σου έχει κλείδωμα για τις pci και σκληρούς;; :blink: έτσι ώστε όταν αυξάνεισ το fsb να μην αυξάνεται και για συσκευές όπως κάρτες γραφικών κτλ...

Αρχικά κάνε ένα clear cmos και πες μας τι έγινε!

Αρχική απάντηση από Saber_Rider [Σήμερα, στις 14:32]

Επίσης είσαι σίγουρος πως η mobo σου έχει κλείδωμα για τις pci και σκληρούς;; :blink: έτσι ώστε όταν αυξάνεισ το fsb να μην αυξάνεται και για συσκευές όπως κάρτες γραφικών κτλ...

Αυτο πως το κάνω?

HcR μιας και ειδα οτι εχουμε ιδιο mobo,θελω να σε ρωτησω αν εχεις δοκιμασει να βαλεις vista sto συστημα σου γιατι θελω να δω για κατι ασυμβατοτητες που εχω με τα vista και πιστευω οτι οφειλονται sto συγκεκριμενο mobo.

εγω εχω βαλει τα vista home basic,σε ιδιο mobo,ιδιο cpu,με χειροτερη vga πολυ χειροτερη την

g-force2,768 ram και πανε σφαιρα,βεβαια εχω τη πιο lite εκδοση των vista αλλα τη δουλεια τους τη κανουν μια χαρα με το καρβουνηστηρη που εχω. :nerd: :nerd:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.