Jump to content

Οδηγος για Lan σε XP+Vista

giorgos_cupra

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια,πηρα ενα laptop ,με vista home premium και θελω να το δικτυωσω με το desktop που εχει xp pro+sp2.Το προβλημα ειναι πως δν μπορω να τα καταφερω.Δοκιμασα με την ενσωματωμενη καρτα της μητρικης,με μια pci lan card,και με το router.Αλλα τιποτα,κανενας δεν βλεπει τον αλλον.Εχει κανενας καποιον step by step οδηγo για να επιτυχω τον σκοπο μου?Δεν μπορω αλλο ρε παιδια,κουραστηκα!!!

Αρχική απάντηση από Vatos_locos [Σήμερα, στις 11:26]

αν δοκίμαζες με ν6 TCP/IP κάνει τίποτα ?

v6 εχουνε τα vista,τα xp δεν εχουνε....Πως να το δοκιμασω?

Εχουνε και τα xp. Θελει το cd για να το βαλεις απο το add/remove programs --> add/remove windows components.

Αρχική απάντηση από nikoszax [Σήμερα, στις 13:41]

Εχουνε και τα xp. Θελει το cd για να το βαλεις απο το add/remove programs --> add/remove windows components.

Με v6 θα καταφερουν να συνδεθουν?

Πιστευω ναι γιατι θα εχουν το ιδιο πρωτοκολλο επικοινωνιας. Αλλωστε δεν ειναι μονο αυτο που χρειαζονται για να δει ο ενας τον αλλον.

Ισως ομως με το 4 να παιζει καποια ασυμβατοτητα. Παντως δεν χανεις τιποτα να το δοκιμασεις κι ετσι.

Εγω με TCP v4 δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Πλήρης αμφίδρομη επικοινωνία. Δεν χρειάστηκε να κάτι κάτι παραπάνω από ότι ισχύει στα XP. Sharing απλώς ενεργοποιημένο, έκανα και 2-3 φακέλους shared και δούλεψε.

Τι να πω. Εγω το προτεινα μπας και δουλεψει με το 6 αλλιως. Οι διευθυνσεις ειναι στο ιδιο δικτυο? Δηλαδη π.χ. 192.150.10.1 και 192.150.10.2 κλπ.

Στο μηχανημα με τα xp εχω 192.168.0.2 και gateaway το ιδιο,και στο vista εχω 192.168.0.1 και gateaway την ip του αλλου.Αλλα εχω και αλλο προβλημα.Οταν παω να εγκαταστησω ενα νεο δικτυο,μου βγαζει μονο την συνδεση 3 που ειναι η on board lan ενω εγω εχω συνδεδεμενο το αλλο στην 4 που ειναι μια pci lan card.Δεν ξερω γιατι δεν μου την εμφανιζει στις συνδεσεις.Και η συνδεση της μητρικης,οταν της βαζω τις ip μου γραφει συνεχως ανακτηση διευθυνσης ip.....

Update:Ο xp ειδε τον vista,αλλα τον βλεπει μονο στο workgroup.Ουτε τα shared του vista μπορει να δει αλλα κ ουτε εχει προσβαση σ αυτον:confused:

Αν ο ενας ειναι για internet, θα του βαλεις για gateway την ip του router σου και στον αλλο θα βαλεις, οπως εχεις ηδη βαλει, την ip του πρωτου. Αυτο απλα πληροφοριακα. Αυτο με την ανακτηση το κανει μονο στο DHCP. Κανονικα δεν επρεπε να στο γραφει αφου εχεις βαλει χειροκινητα τις ip. Το subnet mask ειναι ιδιο σε ολα?

Αρχική απάντηση από nikoszax [Σήμερα, στις 20:27]

Αν ο ενας ειναι για internet, θα του βαλεις για gateway την ip του router σου και στον αλλο θα βαλεις, οπως εχεις ηδη βαλει, την ip του πρωτου. Αυτο απλα πληροφοριακα. Αυτο με την ανακτηση το κανει μονο στο DHCP. Κανονικα δεν επρεπε να στο γραφει αφου εχεις βαλει χειροκινητα τις ip. Το subnet mask ειναι ιδιο σε ολα?

Ναι,το subnet ειναι ιδιο και στα δυο

Και ίδιο όνομα workgroup?

Στα Vista δες στο password protected sharing και κάνε ρυθμίσεις (off).

Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center

Δες και τα υπόλοιπα (network discovery on και file sharing on public folder sharing on με το είδος της πρόσβασης που θες κτλ)

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 23:31]

Και ίδιο όνομα workgroup?

Στα Vista δες στο password protected sharing και κάνε ρυθμίσεις (off).

Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center

Δες και τα υπόλοιπα (network discovery on και file sharing on public folder sharing on με το είδος της πρόσβασης που θες κτλ)

Μαριε εχουν το ιδιο ονομα workgroup.Για την ακριβεια και τα δυο λεγονται "workgroup":p .Oσο για τις αλλες ρυθμισεις που ειπες,τα εχω ολα ρυθμισμενα,αλλα παλι τιποτα....

Μην πειράζεις καθόλου το 6αρη...Το TCP v4 πρέπει να πας και να βάλεις ip και στα 2 τα pc.Πρέπει να απενεργοποιήσεις όλα τα firewall και το windows dεfender.Και όσο για το αν πρέπει να είναι και τα δύο pc το mshome ή στο workgroup δεν παίζει ρόλο.Τα Vista τα αναγνωρίζει και τα εμφανίζει ολα μαζί.Προσπάθησε καμοια δεκαρία φορές και θα πιάσει.Οσο για το ιnternet δεν ξέρω τι παίζει....Εμένα μου λέει οτι κατι στραβώνει με το DNS...

Τα XP έχουν πρόβλημα.

Σε σημείο που σταμάτησα να τρέχω το wizard.

Στις ρυθμίσεις ip στα XP σβήνε τα στοιχεία και στις υπόλοιπες καρτέλες και όχι μόνο στην πρώτη που έχει τα ip.

Αν θέλεις να έχεις σύνδεση υπολογιστή με υπολογιστή θα πρέπει να επιλέξεις adhoc.

Δοκίμασε επίσης τις διευθύνσεις 192.168.1.1 και 192.168.1.2.

Αρχική απάντηση από Nio_S2000 [Σήμερα, στις 04:58]

Μην πειράζεις καθόλου το 6αρη...Το TCP v4 πρέπει να πας και να βάλεις ip και στα 2 τα pc.Πρέπει να απενεργοποιήσεις όλα τα firewall και το windows dεfender.Και όσο για το αν πρέπει να είναι και τα δύο pc το mshome ή στο workgroup δεν παίζει ρόλο.Τα Vista τα αναγνωρίζει και τα εμφανίζει ολα μαζί.Προσπάθησε καμοια δεκαρία φορές και θα πιάσει.Οσο για το ιnternet δεν ξέρω τι παίζει....Εμένα μου λέει οτι κατι στραβώνει με το DNS...

Nionio εχεις vista ρε συ????

Giorgos

Όχι ρε συ...απλώς τα φιλαράκια μου έχουν πάρει laptop με τα 500 ε(τα οποία έχουν vista) και προσπαθούσαμε να κάνουμε lan...;);’στα να πάνε....πολύ το μπέρδεμα...Τελικά τα κατάφερες?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.