Jump to content

Μυρισε καμμενο

spH3RiCal

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εκει που ετρεχα ενα scan με το spyware doctor μαζι με ενα απο το nod32 (cpu 85-87%) πατησα να αρχισει να παιζει ο foobar, ο mozila και το everest για να δω temps.. :tomato: Βλεπω cpu cores 43-44 και chipset 40. Εκει κολλαει το pc και μυριζει καμμενο πλαστικο.. Παει λεω το καψαμε.. Τελικα ανοιξε κανονικα και ολα φαινονται οκ.. Τι παιζει να εγινε? Να καηκε καμια ασφαλεια απο το psu?

Το pc ειναι της υπογραφης μονο που η cpu ειναι στα 2250 με stock ρευμα.

To κοτόπουλο στο φούρνο το κοίταξες?! :p

Τροφοδοτικό χρειάζεται έλεγχο πιστεύω, η μπρίζα που τα συνδέεις είναι οκ?

Αρχική απάντηση από spH3RiCal

Εκει που ετρεχα ενα scan με το spyware doctor μαζι με ενα απο το nod32 (cpu 85-87%) πατησα να αρχισει να παιζει ο foobar, ο mozila και το everest για να δω temps.. :tomato: Βλεπω cpu cores 43-44 και chipset 40. Εκει κολλαει το pc και μυριζει καμμενο πλαστικο.. Παει λεω το καψαμε.. Τελικα ανοιξε κανονικα και ολα φαινονται οκ.. Τι παιζει να εγινε? Να καηκε καμια ασφαλεια απο το psu?

Το pc ειναι της υπογραφης μονο που η cpu ειναι στα 2250 με stock ρευμα.

Το πιο πιθανό είναι να "άναψε" απο κάπου κάποια συνδετική συλικόνη, τίποτα το ανησυχητικό. Πχ απο το PSU ή κάτι τέτοιο. Στα no-name είναι πολύ συχνό, στο Tagan τώρα... απλώς μια ιδέα! Πάντως δεν είναι πιθανότατα κάτι το σημαντικό...

Η μπριζα μια χαρα ειναι πιστευω (τα τελευταια 9 χρονια εκει βαζω το pc).. Μακαρι να ειναι αυτο που λετε αλλα ομως γιατι κολλησε?

Το psu πως το ελεγχω?

Μήπως καίγανε τίποτα απ'έξω? γιατί και εγώ ετσι την είχα πατήσει οταν το ειχα κάνει λιγουλάκι o/c και ετρεχα το super pi....και λέω πάει το έψησα το pc.

Εκτός αν έχεις αλουμίνια κουφόματα.

Υ.Γ. Εχω ξύλινα κουφόματα:happy: :happy:

Καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να βρεις την αιτία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Δε θα αισθανόμουν πολύ ασφαλής με ένα pc που μυρίζει καμένο όταν πιέζεται.

Έλεγξε όλα τα καλώδια, άν ακουμπάν σε κάποια ψύκτρα, κυρίως αν έχεις βάλει επεκτάσεις (συνήθως είναι κακής ποιότητας το πλαστικό τους).

Ψάξε καλά το τροφοδοτικό. Έχω δει Tagan να παραδίδει πνεύμα με αντίστοιχες μυρωδιές.

Κοίτα αυτοκόλητα.

Έλεγξε καλώδια USB που βγάζουν σε θύρες στο εμπρος μέρος του κουτιού.

Γενικώς ψάξε οτιδήποτε μπορεί να είναι συνδεδεμένο λάθος, ιδίως αν έκανες κάποια αλλαγή τελευταία.

Αρχική απάντηση από dubber [Χθες, στις 22:38]

Μήπως το pc είναι καινούριο?

με opteron καινούριο θα είναι; ;)

Αλλαγη εκανα πριν κανα μηνα οταν εβαλα ενα δισκο αλλα αμα ειναι απο αυτο λογικα θα το ειχε κανει πιο πριν.. Να ηταν απο εξω το εχω παθει και εγω αλλα αυτη τη φορα δεν ηταν.. Μυρισε απο το pc ασε που κολλησε κιολας.. Παντως αν οι temps που προλαβα να δω ηταν αληθινες δε νομιζω οτι ηταν τοσο ψηλες ωστε να λιωσει κατι (ακουμπωντας σε καποια ψυκτρα πχ).. Τα μονα καλωδιο που εχω εκει κοντα ειναι για fans (θα τα ελενξω βεβαια τωρα που το ειπατε).. Τα υπολοιπα ειναι απο πισω για να μην εμποδιζουν τη ροη αερα.

Οποτε αυριο παω για ενδελεχη ερευνα..:p

14 ανεμιστήρια μέσα??? (τώρα το είδα)

κάνε έλεγχο σε όλα τα καλωδιάκια τους και πρόσεξε μη σου πάρει καμιά φτερωτή το χέρι.

Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις δεν έχουν και τόση σημασία γιατί μπορεί να έχει ανάψει κανά ΝΒ ή δίσκος ενώ η CPU να έχει χαμηλή θερμοκρασία.

προχτές δοκίμαζα μια μητρική την οποία είχα στημένη πάνω στο κουτί της (από τη συσκευασία της, το χαρτονένιο). Τον δίσκο τον είχα χώσει μέσα στο κουτί το οποίο είχα κόψει από το πλάι. Μετά από καμιά ώρα το σβήνω και βάζω το χέρι μου στο κουτί να βγάλω το δίσκο. Δεν πιανόταν, έκαιγε υπερβολικά, πρέπει να είχε πάνω από 70 βαθμούς.

Μπορει να μυρισε και καποιος ανεμιστηρας (τοσους εχεις) απο υπερβολικες στροφες και να μην αντεξε. Δες το και αυτο.

Καλα με τοσα ανεμιστηράκια πανω πως την παλευεις απο θεμα db?:p Μπορει να βραχυκύκλωσε κανένα καλώδιο.εγω θα σου ελεγα να τα βγαλεις ολα και να τα βαλεις ενα ενα απ την αρχη.

Αρχική απάντηση από greenforce13 [Σήμερα, στις 10:47]

Καλα με τοσα ανεμιστηράκια πανω πως την παλευεις απο θεμα db?:p Μπορει να βραχυκύκλωσε κανένα καλώδιο.εγω θα σου ελεγα να τα βγαλεις ολα και να τα βαλεις ενα ενα απ την αρχη.

14 ανεμιστήρια να τα βάλεις ένα ένα από την αρχή.....ποποοοο

Ούτε να το φαντάζομαι δεν θέλω..!!:bye: :giveup:

αυτα τα ανεμιστιρακια κανανε την ζημια και επαθε πνευμονια ο Opteron :p:D το ο/c κανει κακο στην υγεια του cpu στην βαρβαρικην

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.