Jump to content

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΤΑΖ

nosader

Recommended Posts

μιας και εχω ασχολη γιατι χρειαζομουνα να μονταρο κατι για ενα project αν θες να πας σε κατι επαγγελματικο πιγενε σε adobe premiere αλλιος σε ενα εξισου καλο αλλα λιγο πιο ευκολο sony vegas studio

pm for more info

Καλημέρα, ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Δεν αφορά μοντάζ αλλά κοπτοραπτική σε captured video. Εχω την pinnacle pctv 310i και συνδέω ενίοτε αναλογική κάμερα ή βίντεο για video capture παλαιών μου κασσετών. Χρησιμοποιώ για το capture το πρόγραμμα Pinnacle Studio Plus 10.5.1 Titanium Edition. Αν υποθέσουμε πως έχω μια κασσέτα 3 ωρών και την κάνω όλη μαζί capture με το πρόγραμμα αυτό, αλλά σε ένα μόνο αρχείο, τότε επειδή βάζω τέρμα ποιότητα (mpeg2 video, 520 x 756, stereo pcm sound, video quality 10.000 kbps) βγαίνει ενα αρχείο mpg μεγέθους 12+ gb. Εγώ μετά θέλω το αρχείο αυτό να το κόψω σε κομμάτια, όχι όμως με Premiere κτλ διότι το κάνει πάλι rendering.

Υπάρχει πρόγραμμα που να μπορείς να κόψεις σε όσα κομμάτια θές ενα video mpeg υψηλής ποιότητας με έυκολο και γρήγορο τρόπο, χωρίς καμία επίδραση στην ποιότητα και χωρίς να χρειάζεται νέα κωδικοποίηση ή rendering? Με το pinnacle studio plus γίνεται? Με το virtual dubber?

Αν και το capture με το pinnacle δεν είναι και ότι καλύτερο (προτείνω ανεπιφύλακτα win dvr3). Τώρα να το κόψεις χωρίς rendering δεν γίνεται σε κανένα πρόγραμμα που έχω δοκιμάσει (pinnacle, premiere, ulead studio etc). Είχα δοκιμάσει έναν encoder που του έβαζες και σου έκανε την ταινία ότι θες σε συγκεκριμένα κομμάτια . Κοίταξε το imtoo mpeg encoder, μπας και κάνεις την δουλειά σου.

Μια και αχολούμε επαγγελματικά με το μοντάζ θα σου πρότεινα το MpgGraft για να κόψεις το mpg αρχείο σου σε μικρότερα κομάτια, ή αν θέλεις να πετάξεις κάποιες σκηνές και να μείνει το υπόλοιπο καθαρό κομάτι. Βέβαια αν το κάνεις DVD θα κάνεις redering. Επίσης με συμπιεση στα 4800 είσαι μια χαρά απο θέμα ποιότητας.

Για πρόγραμμα μοντάζ που θέλει ο άλλος φίλος θα πρότεινα το Canopus Edius. Είναι εύκολο και γρήγορο και μπορείς να κάνεις τα πάντα.

• 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.