Jump to content

PSU για κατεβαστήρι

Dr. Gonzo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ψάχνω ένα PSU για το κατεβαστήρι μου, να αντικαταστήσω το 20pin HEC 350LR-PT που έχω τώρα.

Το κατεβαστήρι έχει:

CPU: Athlon64 3200+ 939 (με C'n'Q enabled)

M/B: ASUS A8N-SLI

GPU: GF2 MX200 PCI

RAM: 2x512MB

H/D: 2x200GB Seagate 7200.9 κι έναν 250GB Seagate 7200.9

επίσης 2x80mm fans κι 1x120mm, όλα στα 7v.

Ο θόρυβος του τροφοδοτικού είναι αδιάφορος, καθώς το κατεβαστήρι ειναι σε άλλο δωμάτιο.

καλό θα ήταν να έχει και κανα 2 SATA connectors, αν κι εχω adaptorες.

Έλεγα για κάτι φτηνό, max στα 40e και το δυνατόν με περισσότερη εγγύηση (24/7 θα δουλεύει).

Κοιτούσα το Chieftec 350W στο πλαίσιο, και τα ENERMAX 365 και ΤRUST 420 στο e-shop.

Τα έχει δουλέψει κανείς? Εντυπώσεις?

Καμιά άλλη πρόταση σ'αυτά τα $$ ?

Στο trust (παρά το όνομά του) δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη.

Τα άλλα δύο τα έχω χρησιμοποιήσει και δεν διαπίστωσα κανένα πρόβλημα, τα θεωρώ αξιόπιστα.

Τώρα, στα λεφτά αυτά οι πιθανότητες να σου βγει ελλατωματικό προϊόν είναι σχετικά μεγάλες σε κάθε μάρκα. Ότι πληρώσεις παίρνεις και λιγότερα χρήματα σημαίνει περισσότερες πιθανότητες για αστοχία υλικού.

Όσον αφορά το Enermax 365: δούλεψε προσωρινά για 3 βδομάδες στο server της παρέας με fx55, 6 hdd & 5 fans 24/7 απροβλημάτιστα με τη 12άρα του στα 12.06 σταθερά με πολύμετρο. Τώρα τροφοδοτεί το pc-router (ενα μπαζοceleron) δίπλα στο server. Γενικότερα παίζει εδώ και 3 μήνες 24/7 χαλαρά χωρίς προβλήματα. Ενα sata connector έχει σίγουρα, δε θυμάμαι για 2ο.

Τώρα όπως λέει κι ο format c:, ότι πληρώσεις παίρνεις, με ο,τι συνεπάγεται αυτού. Απλά σε αυτή την κατηγορία τιμής πιστεύω ότι το μικρό είναι best buy.

Χαλαρά πάντως σκέφτομαι να χτυπήσω κι εγώ ένα για FX + DFI τώρα που σιγά σιγά θα μετακομίσουν στο σαλόνι...

πιστεύω το seasonic 430w θα είναι ότι πρέπει. Εγώ σε ένα παλιό κατεβαστήρι έχω το 380 και στην πράξη δεν ακούγεται ΤΙΠΟΤΑ. Όταν λέμε τίποτα, εννοώ τίποτα. Και έχει τρομερή ποιότητα κατασκευής απ'ότι διάβασα στο ίντερνετ διάφορα review. Στο δικό μου κατεβαστήρι δουλεύει ασταμάτητα 2 μήνες χωρίς να το κλείσω ούτε λεπτό.

kunoobidi, οι τάσεις του Fortron τι λένε?

Είναι αρκετά σταθερές? Γιατί το HEC δεν φαίνεται να την παλεύει καλά, ειδικά τα +12 έχουν μεγάλο απόκλιση.

ποιο hec εχει αποκλιση? με τι το μετρισες? παντως με 20 ευρο δε παιζει με τιποτα να παεις καλητερο και δε σου χρειαζεται δλδ.... για το κατεβαστιρι ειναι...

Σρυ δεν ξέρω από τάσεις και τέτοια, απλά είναι πολύ ήσυχο και...fortron!

@tolis86 το γράφω πιο πάνω, είναι το 350LR-PT

Τις τάσεις δεν τις μέτρησα με πολύμετρο, αλλά στο bios βλέπω 11,76 στα 12ν και δεν μ' αρέσει καθόλου.

Κατεβαστήρι or not, έχει hardware επάνω που σίγουρα δεν το έχω για πέταμα.

Απλά τα οικονομικά στένεψαν απρόσμενα τον προηγούμενο μήνα, και λογικά θα είναι κάπως έτσι και για τον επόμενο μέχρι να στρώσω,

εξού και το price limit στα 40e. Προφανώς θα θελά κάτι καλύτερο κι ακριβότερο,

αλλά δεν θέλω να αφήσω και το HEC επάνω.

το χεκ 385 ειναι πολυ καλο το εχω βαλει στο συστημα του αδερφου μου. παντως μεχρι και τα 11,4(-5%) εισαι οκ. τωρα εισαι -2% μια χαρα.

Φίλε πάρε με 56 ευρώ το seasonic 380w που είναι σκυλί. Μη τσιγκουνεύεσαι το τροφοδοτικό όταν πρόκειται για τέτοιο hardware που θα δουλεύει μέρα νύχτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.