geogeoland Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2007 Κατ' αρχάς Χαίρεται! (ποιός?) Κατα δεύτερων, στο ψητό! Μετά απο άτσαλη τοποθέτηση του κτήνους που αποκαλείται ψήκτρα στην υπογραφή μου (ήταν η πρώτη φορά και δε μου πήγε ο νούς να βγάλω το mobo απο το κουτί ο πανέξυπνος), και όταν λέω άτσαλη εννοώ ως προς το mobo (με τον επεξεργαστή ήμουν άκρως τρυφερός ) γιατί δεν έμπαιναν τα κλειψάκια και έκανα κάθε είδους ακροβατικά, με διάφορα αιχμηρά αντικείμενα στο χέρι για να βάλω τα κλιψάκια στη θέση τους και να τα βγάλω όταν είχαν μπεί λάθος (φυσικά μόλις έβγαλα το mobo απο το κουτί όλα έγιναν ως διαμαγείας) ο υπολογιστής λειτουργούσε...κανονικά! Σχεδόν δηλαδή, είχε κολήσει 1-2 φορές στο ξεκάρφοτο και μερικές στην επανεκίνηση και δεν έβλεπε και το card reader σωστά, διάβαζε ότι του έβαζα δηλαδή, αλλά δεν έδειχνε τα εικονίδια, τα έδειχνε σαν άγνωστο αρχείο, ενώ πιο πρίν δούλεβε ρολόι, αλλά ως εκεί. Μέχρι σήμερα. Με το που πήγα να ανοίξω το PC, ξεκινούσε κανονικά ώς που σε κάποιο τυχαίο σημείο κάθε φορά (μπορεί να ήταν πριν το post, μπορεί να έβλεπα κάτι στα bios, μπορεί να φόρτωνε τα Vista, μπορεί να ήμουν στο ιντερνετ ή να διάβαζα .pdf η οθόνη έχανε το σήμα της και ο υπολογιστής έκανε επανεκίνηση. Συνήθως. Καμια φορά έχανα απλώς το σήμα και ο υπολογιστής λειτουργούσε χωρίς να δουλέβει τίποτα (ούτε το DVD/drive δεν άνοιγε) με μόνη λύση το hard reset. Βρε το έκλεισα απο το ρεύμα, βρε το άφησα έτσι για ώρα, βρε το ups, τίποτα. Το πρόβλημα επέμενε. Οι θερμοκρασίες κανονικές, το coretemp, τo bios, το θερμόμετρο και το χέρι μου το επιβεβαιώνουν, ~46 βαθμοί κελσίου. Παιδιά τι συμβαίνει??? Τα έπαιξε το mobo? Πάμε για άλλο? Θα τρελαθώ! Στο ξεκάρφωτο.... τσουπ σβήνει η οθόνη και dead! Y.Γ. Σήμερα ήταν εδώ και η καθαρίστρια, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν πείραξε τίποτα! Αν και την έχω άχτι αυτήν γιατί μια φορά μου ψέκασε την lcd με azzax! Να την καθαρίσω εστω προαιρετικά? (Την καθαρίστρια όχι την lcd ε) Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το help και που διαβάσατε όλο το post! :flower: Α, και....αν καταλήξουμε στην αλλαγή mobo πάω για Assus p5b premium vista version. Αν υπάρχει κάποια ένσταση... Για παραπάνω χρήματα δεν πάντως.
nikoszax Μάϊος 21, 2007 #2 Μάϊος 21, 2007 Bios defaults εκανες? Μηπως δεν κανει καλη επαφη η καρτα γραφικων με την μητρικη? Ελεγξε τις συνδεσεις σου, ετσι γενικα.
geogeoland Μάϊος 21, 2007 Author #3 Μάϊος 21, 2007 Αρχική απάντηση από nikoszax Bios defaults εκανες? Μηπως δεν κανει καλη επαφη η καρτα γραφικων με την μητρικη? Ελεγξε τις συνδεσεις σου, ετσι γενικα. Έκανα απ' όλα και είδα και τις επαφές. Όλες άψογες φαίνονται... Αλλά δεν παίζει και η Onboard vga. Με την 8800 βλέπω, είπα να τις αλλάξω να δω αν είναι εκεί το πρόβλημα μπας και παει για rma γιατί μόλις την προηγούμενη εβδομάδα την αγόρασα αλλά δεν μου εκανε το ενσωματωμένο τη χάρη...
geogeoland Μάϊος 21, 2007 Author #4 Μάϊος 21, 2007 ...Και δεν δουλέβει ούτε με την παλιά AGP, οπότε η AGP αποκλείεται.... Το λειτουργικό ήταν προεγκατεστημένο (απο υπολογιστή πακέτο ξεκίνησε το σύστημα μου) και δεν ήταν προβληματική.... δεν μου τρεχει τίποτα πάντως. Ακόμη και στα Bios μου το βγάζει το πρόβλημα. Για memtest δεν ξέρω, αλλά checkdisk δεν κάνει. Τρέχει δηλαδή, αλλά σε κάποιο σημείο παρουσιάζει αυτό που αναφέρω στο πρώτο post.
Tsakonas Μάϊος 21, 2007 #5 Μάϊος 21, 2007 δεν θελω να σε αναστατωσω ρε συ αλλα μπαS και κουρεψες καναν πυκνωτη με τα αιχμηρα αντικειμενα που χρησιμοποιησες........αυτα τα κουφα καπου εκει οδηγουν...
geogeoland Μάϊος 21, 2007 Author #6 Μάϊος 21, 2007 Αρχική απάντηση από Tsakonas δεν θελω να σε αναστατωσω ρε συ αλλα μπαS και κουρεψες καναν πυκνωτη με τα αιχμηρα αντικειμενα που χρησιμοποιησες........αυτα τα κουφα καπου εκει οδηγουν... οχι, δεν παίζει, θα το είχα δει πιστεύω.... και θα είχα και πιο δραματικά αποτελέσματα πιστεύω. Αλλά ακόμη κι αν συνέβη κάτι τέτοιο που δε πιστεύω, μάλλον πιο πιθανό βρίσκω να χάλασα κάποιο κύκλωμα της mobo, τί μπορεί να έχει συμβεί? Αν έχει κοπεί κάποιος πυκνωτής (για τη mobo μιλάμε πάντα ε)? μπορεί να έχουν καεί τα πάντα? Στο προηγούμενο σύστημα κάτι παίχτηκε με ενα πυκνωτή κομμένο στη gpu και κάηκε όλο το σύστημα και μου το αντικατέστησαν εξ' ολοκλήρου γιατί ήταν μλκια του τεχνικού. Αλλά μου έκανε εντύπωση γιατί κάηκαν όλα!
kallileo Μάϊος 22, 2007 #7 Μάϊος 22, 2007 Δες μηπως δεν πατανε καλα οι μνημες...Ασε μονο το απολυτως απαραιτητο hardware συνδεμενο.
nikoszax Μάϊος 22, 2007 #8 Μάϊος 22, 2007 Οπως ειπε ο kallileo, δες αν πατανε καλα οι μνημες και επειδη ειχα ενα παρομοιο προβλημα προ 2 εβδομαδων, βγαλτα ΟΛΑ και φτου κι απ' την αρχη. Αυτο το προπροηγουμενο Σ/Κ και τελικα λυθηκε το προβλημα. (Το προβλημα? δεν ανοιγε ο υπολογιστης αφου ειχα βγαλει εναν δισκο!!! Κουφο? κι ομως αληθινο). Δοκιμασε τα ολα. Ελεγξε τα ολα. Υπομονη να εχεις και γερη μεση!
tigrakas Μάϊος 22, 2007 #9 Μάϊος 22, 2007 Εγώ επίσης θα έλεγα να δοκιμάσεις (αν είναι εφικτό) κάποιο άλλο PSU. (Μη πάει τσάμπα η καθαρίστρια.)
geogeoland Μάϊος 22, 2007 Author #10 Μάϊος 22, 2007 Αρχική απάντηση από kallileo Δες μηπως δεν πατανε καλα οι μνημες... Ασε μονο το απολυτως απαραιτητο hardware συνδεμενο. Το έλεγξα, αλλά δεν.... Και έτσι κι αλλιώς μόνο με το απολύτως απαραίτητο hardware δουλέβω!!! :p Το μόνο που θα μπορούσα να βγάλω είναι ίσως το card reader!
geogeoland Μάϊος 22, 2007 Author #11 Μάϊος 22, 2007 Αρχική απάντηση από tigrakas Εγώ επίσης θα έλεγα να δοκιμάσεις (αν είναι εφικτό) κάποιο άλλο PSU. (Μη πάει τσάμπα η καθαρίστρια.) Φίλε tigraka δεν είναι (εύκολα) εφικτό, αλλά έτσι κι αλλιώς το βρίσκω πολύ...longshot. ’λλωστε το μηχάνημα το δουλέβω με ups καλό και τόσες μέρες δεν μου έβγαζε κανένα πρόβλημα αν και το ξέσκιζα. Λες τώρα να λάλησε??? :...:
sakis_the_fraud1416003252 Μάϊος 22, 2007 #13 Μάϊος 22, 2007 εκει που εκανες τα πειραματα με τα αιχμηρα αντικειμενα, δες για το παρακατω. δες εαν μια απο αυτες τις γραμμες στο πισω μερος της μητρικης ειναι "κομμενη"...
geogeoland Μάϊος 22, 2007 Author #14 Μάϊος 22, 2007 Αρχική απάντηση από Βίξ Από τη στιγμή που σου βγάζει προβλήματα το ίδιο BIOS... δεν υπάρχει θέμα. Η μητρική έχει πρόβλημα. Το bios δεν μου έβγαλε πρόβλημα αυτό καθ' εαυτό. Απλώς ακόμη και σε bios περιβάλλον, ακόμη και όταν έβλεπα το PC health ή όταν έκανε bios ckeck μπορεί να μου έβγαζε το πρόβλημα. Εξακολουθεί να μην υπάρχει θέμα για τη μητρική? :...: Και εαν ναι, πιστεύετε πως , εφόσων, ελεγμένα τα υπόλοιπα εξαρτήματα δεν είναι ελατωματικά θα λυθεί το πρόβλημα? Για το mobo που προτείνω τί λέτε?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.