Jump to content

Οverclock ΑΜD 64 Χ2 3600+ = ? m/b + ? ram

lazo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, θέλω να φτιάξω ένα καινούργιο μηχανακι χωρίς να ξοδευτώ. Έχω καταλήξει στον ΑΜD 64 Χ2 3600+ επειδή διάβασα οτι μπορεί να φτάσει στα 3.0 GHz με ο/c.

Με ποια μητρική και μνήμη όμως μπορώ να παρώ αυτό το νούμερο;

Επίσης ένας υπερχρονισμένος Core 2 Duo e4300 είναι πιο γρήγορος από τον παραπάνω (ο/c και αυτος)...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

καλύτερα να πας σε intel.......καλύτεροι απο πλευρά επιδόσεων....καθαρά......

Ξεκινοντας απο το τελος, ο 4300 ειναι πιο γρηγορος ειτε default ειτε με o/c.. (και 3ghz να παει ο brisbane αντε να ειναι σαν εναν 6600.. ;/ )

αν παρολα αυτα επιμεινεις σε AMD , -και δε σε ενοχλει το μαξ 2.2v στις μνημες ;) -

αυτη πρεπει να σε καλυπτει (αν κρινω πως εκθειαζουν στο xs την "μικροτερη" 550)

ωραια και τί μνημες; υποχρεωτικα στα 800 MΗz ή κανω την δουλεια(o/c) μου και με 667;

με 9/9.5 πολλαπλασιαστη μπορεις να βγαλεις , διαιρετες για μνημη απο 5 εως 10 και να εισαι μεχρι και 3ghz που ειπες ,χωρις το ΗΤΤ σου να ξεπερασει τα 333 (κατι που μαλλον το κανει ευκολα η πιο πανω μητρικη).Τα 2gb crucial value 667 με τα HNL(στη χειροτερη..) που ειναι στα 89ε ,πανε με χαλαρα timmings 800+ χωρις πολυ ταση ,οποτε δε προκειται να σε "κοψουν" σε cpu overclock

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1034&product=856843

αυτήν έχω εγώ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. εκεί θα βάλω το καλοκαίρι έναν χ2 3600+ και θα του αλλάξω τα φώτα.

στο xtremesystems υπάρχει και review και τα πάει αρκετά καλά ;)

EDIT:

πρόσθεση λίνκ

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=102595

:cool:

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά τελικά μετά απο όριμη σκέψη κατέληξα στον Ε4300 επειδή γίνεται πιο εύκολα το o/c του και είναι πιο γρήογορος απο τον ΑΜD. Κρίμα γιατί πάντα είχα σε ιδιάιτερη συμπάθεια την AMD...

:p

κοίταξε πόσο θα σου βγεί μία ίντελ σύνθεση και μία με amd.

οι ίντελ μητρικές είναι λίγο πιο ακριβές και έτσι συμφέρει να πάρεις ακριβότερο επεξεργαστή απο αμδ. άσε που θα μπορείς να βάλεις και native quad απο τα Χριστούγεννα και μετά.

εγώ έχω μία με ίντελ και μία με αμδ και είμαι ανοιχτός σε όλες τις επιλογές :p

με βαζεις σε σκεψεις.... δηλαδη με μια μητρική των 80 ευρώ τα χριστουγεννα θα έχω δυνατότητα για quad core;

κάνε μία αναζήτηση στο φόρουμ. έχει συζητηθεί ξανά. θα δείς όλα τα + αλλά και - αυτής της επιλογής ;)

τη μητρικη του πρωτου λινκ ( το 2ο μου λεει εξαντλημενο χωρις να λεει καν ονομα :( ) την ειχα στησει σε συστημα για φιλο πριν καποιους μηνες. Καλη ,χρυση ΑΛΛΑ οχι για overclock.. απο bios δεν βρηκα επιλογη για να ριξω τον πολλαπλασιαστη του ΗΤΤ (που πιστευω αυτο με εκοβε) και πανω απο 211 δε μπορεσα να παω με τπτ.Με το τελευταιο clockgen δεν ξερω αν συνεργαζεται , αλλα με το 1.0.5.0 τοτε -παρολο που ηταν στα υποστηριζομενα τσιπσετ- δεν εφαρμοζε τις αλλαγες (και μιας και δε προοριζοταν για o/c το συστημα δεν προσπαθησα περαιτερω).

edit : η 6150 παντως σαν αποδοση εχει περιπου σαν GF2 gts (κι ομως... :p ) απλως με τα καλουδια του dx9.0c , οποτε αν σκοπευεις να χρησιμοποιησεις για καποιο καιρο την ενσωματωμενη ,κοιτα και προς AMD 690G μερια , ειναι καλυτερη (νομιζω δεν υποστηριζει SM3.0, αλλα και η 6150 που το "υποστηριζει" τι το κανει....:flex: ?) .Για overclockability σε τετοιες μητρικες ριξε και μια ματια στο xtremesystems.org/forums οπου εκει ολο και κατι θα βρεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.