Jump to content

Ati 2900 XT: εμπειριες, εντυπωσεις και αποψεις

.38-.45

Recommended Posts

• Replies 650
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από angel_f [Σήμερα, στις 02:52]

Μην τρελαίνεστε με τα τροφοδοτικά , έλεος , είμαι με το 500αρι , έχω συνδέσει τα επιπλέων καλώδια γείωσης , έχω κάνει overclocking 858 core , 900 mem , και όλα δουλεύουν μια χαρά

, τι 750 και 850 λέτε εδώ????

Ok μας εβγαλες απο περιτα εξοδα τοτε θα το δοκιμασω και θα δω. :)

Παντως η καρτα πρεπει να εχει τρελη καταναλωση τοσους μηνες δεν ειχα δει το τροφοδοτικο να φυσαει ζεστο αερα και το συστημα μου ειναι αρκετα φορτωμενο

(4 χ raptor 74gb, 2 x sata, oc, 10 x 12cm fan, led fans, dvd-rw, panels)

Αρχική απάντηση από ΟΕW1999

Την εχω συνδεσει προσωρινα πανω σε Thermaltake 750

Παντως η καρτα πρεπει να εχει τρελη καταναλωση τοσους μηνες δεν ειχα δει το τροφοδοτικο να φυσαει ζεστο αερα και το συστημα μου ειναι αρκετα φορτωμενο

φιλε δε το φοβασαι ολα αυτα στο ΤΤ?

Βασικα οταν ηταν να επιλεξω τροφοδοτικο ημουνα σε μεγαλο διλημα το τι να επιλεξω?

Ηθελα κατι δυνατο και σιγουρο αλλα δεν ηθελα να πληρωσω και τα τρελλα χρηματα.

Οταν ενας φιλος μου το προτεινε και αφου το εψαξα και ρωτησα και εναν φιλο ηλεκτρολογο μηχανικο και υπευθυνο καταστηματος σε αλυσιδα με ηλεκρτολογικα, ο οποιος το εξετασε μου ειπε πως τα πηνια και οι μετασχηματιστες του ειναι απο τους καλους ετσι δεν ειχα αμφιβολιες οπως επισης αν θελω μπορω να ανεβασω τα Amber/ watt σε καποια εξοδο αλλα ετσι χανω την εγγυηση ολα γινονται αυτο το ηξερα απο την πρωτη στιγμη

Οποτε και στην τιμη ηταν βολικο και ετσι το πηρα

Απλα ρωταω γιατι ειναι καλυτερα να τα δινει ο κατασκευαστη απο την αρχη παρα το να τα βγαζεις εσυ μετα Τροπος υπαρχει και τον ξερω λεπτομεριες του ποσα watt και amber βγαζει δεν ξερω αλλα θα μαθω

:)

Αρχική απάντηση από ΟΕW1999 [Σήμερα, στις 02:07]

Μην τρελαίνεστε με τα τροφοδοτικά , έλεος , είμαι με το 500αρι , έχω συνδέσει τα επιπλέων καλώδια γείωσης , έχω κάνει overclocking 858 core , 900 mem , και όλα δουλεύουν μια χαρά

Και εμένα είναι φορτωμένο το σύστημα , δες την υπογραφή.

Εδώ το manual εάν το διαβάσεις προτείνει 750αρι για crossfire ! .

Νομίζω ότι είσαι πολύ καλά με το 750αρι

Γιατι δεν παιζει το 3DMARK 06 ? Ξερει κανενας την λυση του προβληματος?

Μολις το βρηκα!!!

Just to let you know in order for these benchmarks to run under XP remove the file called direcpll.dll from windows \system32 \Futuremark \MSC.

Και ενα προχειρο score 3dMark 06 : 9350

Αρχική απάντηση από ea6gka

φιλε δε το φοβασαι ολα αυτα στο ΤΤ?

Μόνο με SLI-CF θα έπρεπε να αρχίζει να φοβάται ;)

Αρχική απάντηση από angel_f

ps Ποιο αλλο προγραμα υπαρχει για overclocking που να κρατα τοις ρυθμισεις στο startup?

ΔΕΝ είπε κανείς ότι θέλει 750W η Χ2900ΧΤ. Το "πήρα το 850 και ησύχασα" πήγαινε εδώ : http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=38771

Επίσης σε άλλο ποστ μου προηγούμενο πάνω στο θέμα έχω γράψει:

Αρχική απάντηση από tifozif1 To 500αρι είναι ΟΡΙΑΚΟ δες -> http://www.guru3d.com/article/Videocards/432/6/
όπου αναφέρει :

We'll now show you some tests we have done on overall power consumption of the PC. Looking at it from a performance versus wattage point of view, the power consumption is really not bad. Our test system is a Core 2 Duo X6800 Extreme Processor, the nForce 680i SLI mainboard, a passive water-cooling solution on the CPU, 2GB memory, DVD-ROM and WD Raptor drive. Have a look:

Videocard

System Under load

8800 Ultra : 371 Watt

HD 2900 XT : 400 Watt

HD 2900 XT Crossfire : 526 Watt

Αρχική απάντηση από tifozif1 [Σήμερα, στις 08:37]

ΔΕΝ είπε κανείς ότι θέλει 750W η Χ2900ΧΤ. Το "πήρα το 850 και ησύχασα"

+1

Κι επισης,ισως ειναι νωρις ακομα αλλα τα 8πινα θα τα χρειαστουμε

Εμένα πάλι καλά παίζει η κάρτα..αλλά με 2 έχω προβλήματα με τους Catalyst.

Όταν ανοίγει αρχίζει και αναβοσβήνει και κάνω κανένα 5λεπτο να ενεργοποιήσω το CF :hehe:

Απο χρώματα μου φαίνονται πιο ζωντανά απο 8800GTX που έχω δοκιμάσει...

Η μία που έχω δοκιμάσει πολύ μέχρι τώρα παίζει από 840 μέχρι 870 σε πυρήνα και 1020 μεχρι 1050 σε όλη την γκάμα των 3d bench, όλα αυτά με στόκ ψύκτρα.

Έβγαλα και ένα 26 στο 05 με την κάρτα 850/100 αλλά συνεχίζουμε και σήμερα το βράδυ..

’ντε να βγούν τέλος της εβδομάδας οι Official 7.5 να γίνουν approved απο την FM να ανεβάσουμε κανένα σκόρ..:D

Αρχική απάντηση από tifozif1

To 500αρι είναι ΟΡΙΑΚΟ δες -> http://www.guru3d.com/article/Videocards/432/6/

Kαλη σελιδουλα που αξιζει να ανοιξει καποιος...(αν βαρεθηκατε πριν)

εδιτ

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Έβγαλα και ένα 26 στο 05 με την κάρτα 850/100 αλλά συνεχίζουμε και σήμερα το βράδυ..

’ντε να βγούν τέλος της εβδομάδας οι Official 7.5 να γίνουν approved απο την FM να ανεβάσουμε κανένα σκόρ..:D

Δεν μας λες και που ηταν το cpu να μην περιμενουμε το τελος της εβομαδας!:p

Αρχική απάντηση από ΝTG

Kαλη σελιδουλα που αξιζει να ανοιξει καποιος...(αν βαρεθηκατε πριν)

εδιτ

Δεν μας λες και που ηταν το cpu να μην περιμενουμε το τελος της εβομαδας!:p

4800 4 cores running :)

Παιδιά καλημέρα

Παλεύω από χθες να βάλω στο νέο μου PC τους drivers της ΑΤΙΧ2900ΧΤ....Τελικά το μόνο που κατάφερα ήταν να βάλω της μαμας GeCube τους drivers 8.361-070401a-xxx (είχα πρόβλημα με τον ήχο αλλά ξαναέβαλα τους οδηγούς της μητρικής για τον ήχο και έπαιξαν οκ). Στην αρχή (clean install) πήγα να κάνω εγκατάσταση τους ATI RADEON_r600_xp_8.37.4.2_47323 και στο reboot μου βγάζει το μήνυμα

CLI.exe - Application Error

The application failed to initialize properly (0xc0000135). Click on OK to terminate the application

και δεν ανοιγει το CCC.....Κατά την εγκατάσταση επιλέγω

Ειδική για προχωρημένους χρήστες κτλ και μετά έχω επιλεγμένα όλα όσα βγάζει...

*Οδηγός Οθόνης ΑΤΙ

*WDM Integrated Drivers

*Προγράμματα οδήγησης HDMI audio

*Microsoft Visual c++

*Catalyst Control center

Πως θα αναβαθμίσω τους υπάρχοντες drivers? Nα τους βγάλω με το driver cleaner ή να τους περάσω από πάνω...Χρησιμοποιώ λάθος έκδοση;

Και επίσης το 3dmark06 δεν παίζει στα ΧP...να κάνω αυτό που λέει ο angel_f: το under XP remove the file called direcpll.dll from windows \system32 \Futuremark \MSC.

Μέχρι να βγουν οι 7.5 (μην πω και 7.6) δεν την ακουμπάω. Μόνο ταλαιπωρία είναι.

Αρχική απάντηση από ΟΕW1999

προσεχε τωρα το καλοκαιρι φιλε μου γιατι αν αναβει η θερμοκρασια με τους καυσονες

μην το παρεις στο χερι το τροφοδοτικο σου(ελπιζω να μην συμβει):)

Αρχική απάντηση από spc

Μέχρι να βγουν οι 7.5 (μην πω και 7.6) δεν την ακουμπάω. Μόνο ταλαιπωρία είναι.

Ετσι ακριβως ειναι

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Καλα ρε τι και αλλο θελεις :p :P

Αρχική απάντηση από def

προσεχε τωρα το καλοκαιρι φιλε μου γιατι αν αναβει η θερμοκρασια με τους καυσονες

μην το παρεις στο χερι το τροφοδοτικο σου(ελπιζω να μην συμβει):)

Οταν αρχισουν για τα καλα οι ζεστες θα τα κατεβασω λιγακι καρτα επεξεργαστη

Μονο σε benches τα παω στο οριο αλλιως τα εχω ολα πιο χαμηλα για χρηση 24/7

Συγγνωμη παιδια μετα απο τοσες σελιδες εχω χασει την μπαλα με το πως κανεις το 6pin-->8pin

Μπορει να μου το εξηγησει καποιος?????

Με ενδιαφερει καθαρα για εγκυκλοπαιδικους λογους, μπορει καποτε να το χρειαστω ποιος ξερει...:D

Αρχική απάντηση από fusion

Συγγνωμη παιδια μετα απο τοσες σελιδες εχω χασει την μπαλα με το πως κανεις το 6pin-->8pin

Μπορει να μου το εξηγησει καποιος?????

Με ενδιαφερει καθαρα για εγκυκλοπαιδικους λογους, μπορει καποτε να το χρειαστω ποιος ξερει...:D

Aπο τα 6πινα..τραβάς 2 καλλώδια μάυρα(γειώσεις) και τα χώνεις μέσα ..:D

Για 6πιν σε 8πιν ΜΟΝΤΑ -> Ποστ (με φωτο) για όσους έχουν ικανό μεν τροφοδοτικό/ραιλ για 2900ΧΤ αλλά χωρίς 8πινο τροφοδοσίας PCIe ->

conektorxm5.th.jpg

Από το -> http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?p=22684&mode=linear#post22684

3η φορά στο ίδιο thread (με εικόνες αυτήν την φορα)

Η δικιά μου έπαιξε τελικά 865 πυρινια 1000 μνήμη και στο 3dMark 06 έβγαλε 9784

Μια χαρά την βρίσκω , μόνο που δεν γίνετε προς το παρών να διατηρούν οι ρυθμίσεις στο startup , to AMDGPUClockTool_v0.7 δεν έχει τέτοια επιλογή ,

GoriLLakoS εσύ με ποιο tool κανείς overclock?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.