perp Ιούλιος 27, 2007 #461 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2007 Τους Omega μία φορά τους έχω βάλει εδώ πριν κάνω format [για να μην βρουν ευκαιρία οι Catalyst και κάνουν τα δικά τους] και παλιότερα και στο laptop οπου και εκει μια χαρά.... Οι 7.7 μια χαρά πάνε μέχρι στιγμής οπότε δεν υπάρχει ανάγκη... Με την Χ1950ΧΤΧ και τους 7.4 νομιζω είχα σκεφτεί να τους περάσω αλλά με έναν 4ωρο μεσημεριανό ύπνο, οι catalyst δουλεψαν τελικά :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιούλιος 29, 2007 #462 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2007 Παιδιά μάλλον εντόπισα το πρόβλημα της απόδοσης στο Οverclock .Κάνοντας δοκιμές στο CoH Ανακάλυψα οτι εαν κλοκαρεις με CCC η rivatuner ( το οποιο χρησιμοποιούσα ) δεν βλέπεις καμια διαφορά .Εαν ομως χρησιμοποιήσεις το AMDGPUClockTool_v0.7 τοτε το overclock που θα κάνεις εχει αποτελέσματα .Για δοκιμάστε και εσείς ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Ιούλιος 29, 2007 #463 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2007 λες εε? εγω με atitool την ανεβαζω...για να δουμε απλα εχω την εντυπωση το AMDGPUClockTool δεν κραταει το o/c αμα κανεις restart Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιούλιος 29, 2007 #464 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2007 Πράγματι το AMDGPUClockTool δεν κρατάει το o/c Ενας ποιο πρόσφατος πειραματισμός , καταλήγει στο συμπέρασμα οτι η διαφορά αποδοσης του o/c ειναι κατα πολυ μικρότερη στα Vista , απο οτι στα XP όπου στο CoH ειδα τα ελάχιστα frames απο 33 να πηγαίνουν 38 @ 1920χ1200 . Ενω στα Vista απο 24-25 πήγαν 28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Ιούλιος 29, 2007 #465 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2007 παντως μαν αμα ειναι να καταναλωσω κανα κουτι ντεπον...για 4 με 5 fps διαφορα σε σχεση με default αστο καλυτερα...μην μου πεις οτι αντεχεις την βαβουρα που βγαζει η 2900 κλοκαρισμενη με το φαν κολλημενο στα 100%...γιατι εγω την πρωτη φορα που το ακουσα που πεσανε τα σαγονια...μιλαμε κανει σαν brake fan αεροπλανου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιούλιος 29, 2007 #466 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2007 Αρχική απάντηση από gbak [Χθες, στις 23:42] παντως μαν αμα ειναι να καταναλωσω κανα κουτι ντεπον...για 4 με 5 fps διαφορα σε σχεση με default αστο καλυτερα...μην μου πεις οτι αντεχεις την βαβουρα που βγαζει η 2900 κλοκαρισμενη με το φαν κολλημενο στα 100%...γιατι εγω την πρωτη φορα που το ακουσα που πεσανε τα σαγονια...μιλαμε κανει σαν brake fan αεροπλανου!! Κοίτα να δεις , αυτα τα λιγα frames εχουν ουσια γιατι ειναι τα minimum , στα maximum frames η διαφορα ξεπερνα τα 10-15 fps . Το θέμα ειναι οτι πλέων δεν μπορώ να τρέξω 3dmark 06 , με τους 7,7 δεν δουλεύει !! Οπότε δεν εχω ολοκληρωμένη αποψη για την βελτίωση της αποδοσης. Για το φαν που λες , την δικιά μου δεν την εχω ακούσει ποτε πανω απο 37% φαν , οσο και να την εχω κλοκαρει , με πύρινα 865 μπορεί να κολλήσει μετα απο καμια ωρα , αλλα ο ανεμιστήρας ειναι εντελώς αθόρυβος! Το 100% , την εχω ακούσει οταν το εβαλα μια φορα manual και παραλίγο να πάθω ρήξη τυμπάνου Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Ιούλιος 29, 2007 #467 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2007 ναι αλλα αμα την δουλευεις ψηλα χωρις να την ψυχεις και αναλογα...μπορει να χανεις και απο κει fps καθως ζεσταινεται αρκετα και σου κοβει...εγω ας πουμε στα 850/900 οταν την σηκωνω για κανα bench βαραει θερμοκρασια σε idle 65-75 και την κραταω εκει ρυθμιζοντας το φαν στο 100% για φαντασου και σε παιχνιδι με αυτους τους χρονισμους διχως αναλογο cooling που θα φτανει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιούλιος 29, 2007 #468 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2007 Αυτο που εχω να πω ειναι ΣΚ@ΤΑ ! Μόλις έκανα μια δοκιμή στο 3dmark 05 ( που τρέχει με ενα περίγραμμα απο πολύχρωμα textures ) Default : 15154 o/c : 14969 :tomato: :tomato: Αυτο που λες ειναι gbak , κόβει λόγο θερμοκρασίας Οπότε άκυρο το AMDGPUClockTool_v0.7 , μια απο τα ιδια ειναι και αυτο . PS. Θελω την 8800 GTS 640 που πούλησα για να πάρω την 2900 , ΠΙΣΩΩΩΩ :tomato: :tomato: ( Που θα παει ..... το G92 πλησιάζει.... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Ιούλιος 29, 2007 #469 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2007 βαλε το atitool για μενα ειναι το καλυτερο απο οσα εχω δοκιμασει...πηγαινε στις ρυθμισεις για το φαν και επελεξε Try to keep GPU temperature at:75c ανεβασε την οσο θες μετα αλλα θα χεις βαβουρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Ιούλιος 29, 2007 #470 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2007 Αρχική απάντηση από angel_f [Σήμερα, στις 01:00] Αυτο που εχω να πω ειναι ΣΚ@ΤΑ ! Μόλις έκανα μια δοκιμή στο 3dmark 05 ( που τρέχει με ενα περίγραμμα απο πολύχρωμα textures ) Default : 15154 o/c : 14969 :tomato: :tomato: Αυτο που λες ειναι gbak , κόβει λόγο θερμοκρασίας Οπότε άκυρο το AMDGPUClockTool_v0.7 , μια απο τα ιδια ειναι και αυτο . PS. Θελω την 8800 GTS 640 , που πούλησα για να πάρω την 2900 ΠΙΣΩΩΩΩ :tomato: :tomato: ( Που θα παει ..... το G92 πλησιάζει.... ) Ολοι τα ίδια περάσαμε φίλε... αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις.... η ψυξη είναι πολύ βασική στην 2900 και στο performance της... Κανε τα δικά σου αμα θέλεις να βγάλεις κάνα bench αλλά σε καθημερινή χρήση και το atitool πολύ είναι ή στην τελική μέσα απο το overdrive κανε το κλόκι... Προσωπικά ουτε το atitool δεν του έχω μόνιμα... Αυτό που έκανα είναι το εξης... δημιουργησα 3 profiles στο CCC... 1) games 2) benchmarking 3) default Εκανα τις ανάλογες ρυθμίσεις για το κάθε profile και ανάλογα την χρήση που θελω να κάνω απλά το επιλέγω με ένα click ωστε και τον fan να κοντρολάρω, και τις επιδόσεις και τον θόρυβο, και την κατανάλωση και όλα... Και ειλικρινά βρήκα και την υγειά μου με την 2900 και τα profiles γιατί απο το πολυ tweaking είχα αρχίσει να βλέπω το menu στον ύπνο μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιούλιος 30, 2007 #471 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2007 Πολύ καλά όλα αυτα ρε παιδιά , αλλα υπάρχει ενα πρόβλημα , το Atitool δεν παίζει σε Vista , τα οποία εχω αναγάγει σε κύριο λειτουργικό μετα απο τα ανελέητα κρασαρισματα στα XP x64 .Πάντως , ευχαριστώ για τις συμβουλές , ειναι πολυ χρήσιμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Ιούλιος 30, 2007 #472 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2007 ναι εε? περιεργο και απο οτι ειδα ουτε το 027 beta2 τα υποστηριζει...που ειναι για το r600.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιούλιος 30, 2007 #473 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2007 :OT: gbak ’σχετο , Είδες σημαντικές διαφορές με τον τετραπύρινο σε σχέσει με διπύρηνο ? Αξίζει η αναβάθμιση?:OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Ιούλιος 30, 2007 #474 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2007 οχι δεν ειδα μεγαλη διαφορα...αλλα ειναι πολυ καλη η τιμη του...και στο μελλον θα δικαιωθει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιούλιος 30, 2007 #475 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2007 Αρχική απάντηση από angel_f Πολύ καλά όλα αυτα ρε παιδιά , αλλα υπάρχει ενα πρόβλημα , το Atitool δεν παίζει σε Vista , τα οποία εχω αναγάγει σε κύριο λειτουργικό μετα απο τα ανελέητα κρασαρισματα στα XP x64 .Πάντως , ευχαριστώ για τις συμβουλές , ειναι πολυ χρήσιμες Ποια εκδοση Vista εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιούλιος 30, 2007 #476 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2007 Vista Ultimate x64 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούλιος 30, 2007 #477 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2007 Ρε καλοπαιδα... Τι παραπανω εχει η Asus 2900XT και κοστιζει 80 ευρω παραπανω απο τις αλλες?? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=986968 Δεν μιλαω για το στακερ που δινει δωρο... (εκτος κι αν εννοουνε το κουτι "στακερ" ) Οι αλλες 2900ΧΤ δεν ειναι FULL HD, και δεν εχουνε "...software ιδανικό για γρήγορη εκκίνηση και σταθερή λειτουργία σε περιβάλλον Vista" ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 30, 2007 #478 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2007 Αρχική απάντηση από SLN Ρε καλοπαιδα... Τι παραπανω εχει η Asus 2900XT και κοστιζει 80 ευρω παραπανω απο τις αλλες?? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=986968 Δεν μιλαω για το στακερ που δινει δωρο... (εκτος κι αν εννοουνε το κουτι "στακερ" ) Οι αλλες 2900ΧΤ δεν ειναι FULL HD, και δεν εχουνε "...software ιδανικό για γρήγορη εκκίνηση και σταθερή λειτουργία σε περιβάλλον Vista" ????? κοιτας λαθος προιοντα στρατευσιμε ναυαρχε μου , εδω επρεπε να κοιτας http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=1&Category=26174053&Products=934232%2c903574 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavou Ιούλιος 30, 2007 #479 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2007 Αρχική απάντηση από SLN [Χθες, στις 21:48] Ρε καλοπαιδα... Τι παραπανω εχει η Asus 2900XT και κοστιζει 80 ευρω παραπανω απο τις αλλες?? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=986968 Δεν μιλαω για το στακερ που δινει δωρο... (εκτος κι αν εννοουνε το κουτι "στακερ" ) Οι αλλες 2900ΧΤ δεν ειναι FULL HD, και δεν εχουνε "...software ιδανικό για γρήγορη εκκίνηση και σταθερή λειτουργία σε περιβάλλον Vista" ????? Από ότι φαίνεται καμία διαφορά δεν έχουν , ίσος να έχει ώμος καλύτερη απαγωγή θερμοκρασίας ????? με την ψήκτρα της Asus . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιούλιος 30, 2007 #480 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2007 Μετά από δύο μέρες googlesearch, τουλάχιστο 200 review/benchmarks και forum threads αποφάσισα ότι δεν αξίζει. Είχα στο νου μου να ντύσω τον τετραπύρηνο με R600 - φτηνός έλεγα, πολλά υποσχόμενος κτλ κτλ. Μετά όμως θυμήθηκα την αγαλίαση μου όταν άλλαξα την albatron 6600gt με την x1950pro (μιλάω για το θόρυβο) ΚΑΙ το τρέξιμο με την audigy όσον αφορά το θέμα drivers. Όσοι έχετε κουράγιο να ασχοληθείτε και δε σας ενοχλούν τα επίπεδα του θορύβου, τσιμπήστε την. Εγώ θα πάω με τον δοκιμασμένο τρόπο, τα λίγα watt και ας μου κοστίσουν 50ευρά παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.