Jump to content

Ati 2900 XT: εμπειριες, εντυπωσεις και αποψεις

.38-.45

Recommended Posts

• Replies 650
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από gbak

και ομως το πλαισιο απο 330 την πηγε 360..περιεργο...

Επειδή τη διαφημίζει ο papakos.

Αρχική απάντηση από mariosalice

Είδατε τις νέες 2900xt με 1GB GDDR4?

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=40161

http://www.extreme-pc.ca/showproduct.asp?menu1id=12&menu2id=99&menu3id=39&productid=371414

Αργήσανε, αλλά καλοδεχούμενες :D

Αρχική απάντηση από tifozif1 Vista 64 bit & 7.5 δεν παίζουν στα 1440χ900 (Acer AL1916w), και δεν μπορώ να ψάξω και internet. Είδα σε ένα γερμανικό (;) forum παρόμοιο πρόβλημα αλλα den katalabeni. Στα ΧΡ no problem στα 1440χ900 με 7.5

ΑΤΙμη :wall:

37-27932: Radeon series - Black Display with the Error "Out of Range" When Selecting 1440x900/60Hz Resolution in Catalyst Control Center

Solution:

Currently there is no solution. As a workaround please install Catalyst Software Suite 7.4 or select 1440x900/75Hz in Catalyst Control Center (Version 7.5)

ATI Engineering has been advised of this issue and is investigating. Any updates will be published when they become available.

http://support.ati.com/ics/support/KBAnswer.asp?questionID=27932

Ρε παλικάρια εκεί στην ΑΤΙμη, 7.4 για ΗD2900XT δεν υπάρχουν και οι drivers των TFT δεν σου δίνουν 75Ηz...

Ρε παιδια τι αξιζει τελικα 2900χτ ή 8800gts??

Θα παρω μια απο τις δυο αυτες τις μερες αλλα ειμαι σε διλλημα καθε φορα που παω να παρω μια απο τις δυο δισταζω..:p για πειτε στα γρηγορα γιατι δεν βγαζω ακρη...

Σε επιδοσεις χοντρικα ειναι στα ιδια... απλα η ati ειναι φθηνοτερη αλλα η nvidia κλοκαρει καλυτερα και καιει λιγοτερο...

Εγω πιστευω καλυτερα ειναι να παρεις καμμια gts 320mb (και μεταχειρισμενη αν βρεις) και να αναβαθμισεις τον επεξεργαστη σου σε κανα opty 165 ή καποιον Χ2 στη (αν βρεις)... και αν αντεχουν τα οικονομικα σου να πας σε intel... (Με 300ε παιρνεις cpu,mobo+2gbram... αν πουλησεις αυτα που εχεις θα γλιτωσεις κανα 170-200Ε)

Αρχική απάντηση από Winters

Σε επιδοσεις χοντρικα ειναι στα ιδια... απλα η ati ειναι φθηνοτερη αλλα η nvidia κλοκαρει καλυτερα και καιει λιγοτερο...

Εγω πιστευω καλυτερα ειναι να παρεις καμμια gts 320mb (και μεταχειρισμενη αν βρεις) και να αναβαθμισεις τον επεξεργαστη σου σε κανα opty 165 ή καποιον Χ2 στη (αν βρεις)... και αν αντεχουν τα οικονομικα σου να πας σε intel... (Με 300ε παιρνεις cpu,mobo+2gbram... αν πουλησεις αυτα που εχεις θα γλιτωσεις κανα 180-200Ε)

Θα παρω νεο πισι με ε6600 κ δεν ξερω τι να κανω με την καρτα..

μαλλον προς 8800 θα παω.. θα ειμαι οκ σε 22'' οθονη aka 1680 x 1050?

Θα χρειαστεις μεγαλο τροφοδοτικο οντως ή αλλιως περιμενε να ερθει και να κυκλοφορησει εδω στην ελλαδα κανας ανταπτορας απο 6 σε 8pin

Σε αμεση συγκριση 2900 με 8800 ειναι απο καθολου εως πολυ καλυτερη αναλογα την καθε εφαρμογη και drivers

Μειονεκτημα θορυβος, ακουγεται εντονα μπορω να πω

Ζεστενεται αρκετα, Με αποτελεσμα ολο το συστημα να υποφερει

Αλλα δεν μπορω να πω οτι με χαλασε απλα θα μπορουσε να ηταν και καλυτερη

Απο αποψης παιχνιδιων πολυ καλα παει αν και σε κανα δυο ειχα κνα δυο φορες κοληματα λογω των drivers κλασικη ΑΤΙ πιστευω πως θα βελτιωθει η κατασταση

Oλα τα παιχνιδια πχ FEAR, OBLIVION, HALF LIFE 2, MEDIEVAL 2 κοινος dx9 τρεχουν νερακι

1.Νομιζω τελικα πως ειναι μυθος οτι η 2900 παιζει καλυτερα στις μεγαλες αναλυσεις.Δεν εχω δοκιμασει προσωπικα 8800 να δω πως παει,αλλα απο την 2900 δεν ειμαι ευχαριστημενος σε μεγαλες αναλυσεις με καποια φιλτρα on και φυσικα σε συγχρονους τιτλους

2.Θερμοτητα & θορυβος : το συστημα ακομα δεν εχει μπει σε case,o θορυβος οπως τον μετρησα ειναι κατω απο 50db στο 1 μετρο(με ντεσιμπελομετρο της πλακας) ενω κολλητα στο ανεμιστηρακι της καρτας μετρησα 67db.

Οσο για τις θερμοκρασιες που πιανει,νομιζω πως 75C που ειναι και η μεγιστη τιμη που εχω δει,δεν ειναι ανησυχητικη.Αν θυμαμαι καλα,καποιες 8800 GTX "κατοσταριζαν"

Αρχική απάντηση από Winters [Σήμερα, στις 01:13]

Επειδη η 2900 σε μεγαλυτερες αναλυσεις τα παει καλυτερα...

Mπα λαθος κανεις εχεις μεινει στις παλιες εποχες

Απο τα προσφατα benchmark απο το driverheaven και σε αρκετα παιχνιδια η 8800 τα παει αρκετα καλυτερα σε ολες τις αναλυσεις και με γενικος ιδια η και καλυτερη ποιοτητα εικονα απο την ATI

απο τα 10 παιχνιδια που δοκιμασαν στα 9 νικησε η Nvidia στις περισσοτερες περιπτωσεις μικρων και μεγαλων αναλυσεων

Η 8800Ultra μαλιστα ειναι ο απολυτος νικητης και με αρκετη διαφορα σε ολες τις αναλυσεις αφηνοντας ελαφρως την Χ2900 στην σκονη (ισως ακουγεται υπερβολη)

Απο την καινουργια σειρα ΑΤΙ λειπει το XTX

μονο αυτο ισως εκανε την διαφορα

Δεν νομιζω πως υπαρχει λογος συγκρισης 2900ΧΤ με 8800 ULTRA

Ειναι δυο καρτες δυο διαφορετικες κατηγοριες καμια σχεση η μια με την αλλη απο specs, τιμη, υλοποιηση,

Δεν τιθεται θεμα ποιος θα ειναι ο νικητης αλλα παλι καλα κρατιεται η ΑΤΙ

Τα Vista υποστηρίζουν πολυπύρηνες GPU και δεν είναι άσχημη λύση.

Τώρα μπαίνει στον ανταγωνισμό όμως και η Intel με κάρτες standalone.

Πάντως ενοχλήθηκε από τη συνένωση AMD-ATI και έχει καταφύγει στα δικαστήρια για επανέλεγχο της νομιμότητας.

Δεν νομίζω ότι η ΑΤΙ δεν στέκεται στα πόδια της.

Το αντίθετο, βλέπω μια πολύ πιο λογική και επιθετική πολιτική, με θαυμάσια προιόντα στην κατάλληλη χρονική στιγμή και όχι πολύ πρόωρα.

παντως αν δεν κανω λαθος....η 2900 πρεπει να χει καλες πωλησεις....τουλαχιστον οσοι πανε για καινουργιο συστημα η αναβαθμιση καρτας προς τα κει στρεφονται....γιατι εχει καλη τιμη με αξιολογες επιδοσεις....το οτι δεν εβγαλε πιο γρηγορο chip απο την nvidia δεν παει να πει οτι το ηδη υπαρχον στην κατηγορια του δεν ειναι καλο....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.