Jump to content

Ati 2900 XT: εμπειριες, εντυπωσεις και αποψεις

.38-.45

Recommended Posts

Οσοι περιμεναν την 2900ΧΤ(και νομιζω πως ηταν αρκετοι) ποσα χρηματα σκοπευαν να επενδυσουν σε VGA? Καπου στα 500-600Ε,σωστα? (αφου ολοι περιμεναν οτι θα ειναι "8800GTX killer")

Τελικα η καρτα βγηκε σε πολυ πιο λογικη τιμη γιατι υπολειπεται σε επιδοσεις της GTX και θα πηγαινε άπατη αν εβγαινε στα καταστηματα στα 500+ Ε.Με δεδομενο οτι οι CF μητρικες στην αγορα ειναι πλεον παρα πολλες και λαμβανοντας υποψην οτι οσοι την προτιμησαν εχουν "πλεονασμα" περιπου 200Ε,δεν θελει και πολυ καποιος που ψαχνει κατι παραπανω σε γραφικα(και σκοπευε να ξοδεψει 500-600Ε για καρτα) να δωσει καποια χρηματα ακομα και να παρει αλλη μια για CF

• Replies 650
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από cptkoulis -> Με δεδομενο οτι οι CF μητρικες στην αγορα ειναι πλεον παρα πολλες και λαμβανοντας υποψην οτι οσοι την προτιμησαν εχουν "πλεονασμα" περιπου 200Ε,δεν θελει και πολυ καποιος που ψαχνει κατι παραπανω σε γραφικα(και σκοπευε να ξοδεψει 500-600Ε για καρτα) να δωσει καποια χρηματα ακομα και να παρει αλλη μια για CF
+ ακριβό τροφοδοτικό + ωτοασπίδες

εμενα προσωπικα οταν παιζω κανα fps δεν με ενδιαφερει ο θορυβος....γιατι η τα ακουστικα θα φοραω...η θα χω τσιτα τα ηχεια οποτε ουδεν προβλημα....εξαλλου ολη η φασαρια ειναι σε full load της καρτας....οταν βγεις απο το παιχνιδι και πεσουν σε idle ο θορυβος επανερχεται σε κανονικα επιπεδα..

για την βαβουρα εδω.. http://www.guru3d.com/article/Videocards/432/7/

και ενα πολυ ωραιο live review...

Αρχική απάντηση από cptkoulis [Σήμερα, στις 22:44]

@tifozif1

Απλα σε αυτη την κατηγορια χρηστων/συστηματων τα Watt και ο θορυβος δεν ειναι το πρωτο μελημα,προεχουν οι επιδοσεις νομιζω

Δεν συμφωνω σε αυτο που λες :)

Ειναι πολυ περιορισμενη αυτη η κατηγορια που λες παραπανω ετσι πιστευω τουλαχιστον

Απο την αλλη Θελω να εχω επιδοδεις αλλα με οσο το δυνατον λιγοτερο θορυβο θεωρω πως ειναι πολυ μεγαλυτερη κατηγορια ( ολοι αυτο θελουν )

Παντως η καρτα ειναι πιο θορυβωδεις και απο την Χ1900ΧΤΧ

Αρχική απάντηση από ΟΕW1999 [Σήμερα, στις 22:41]

Δεν συμφωνω σε αυτο που λες :)

Ειναι πολυ περιορισμενη αυτη η κατηγορια που λες παραπανω ετσι πιστευω τουλαχιστον

Απο την αλλη Θελω να εχω επιδοδεις αλλα με οσο το δυνατον λιγοτερο θορυβο θεωρω πως ειναι πολυ μεγαλυτερη κατηγορια ( ολοι αυτο θελουν )

Εχεις δικιο και εγω το ιδιο πιστευω

Αύριο παω για αγορά..:)

Ποια απο τις δυο όμως

1

2

είμαι πιο κοντα στην 2900χτ παρά τα οσα ακούω, γιατι με το 20ε που θα γλιτώσω λεω να παρω, οταν βγει, καμια aftermarket ψυκτρα για γλιτώσω θόρυβο + θερμότητα..

Λεω ξανα οτι την θελω για 1680 x 1050.

Αρχική απάντηση από Reaper

Ποια απο τις δυο όμως

1

2

είμαι πιο κοντα στην 2900χτ παρά τα οσα ακούω, γιατι με το 20ε που θα γλιτώσω λεω να παρω, οταν βγει, καμια aftermarket ψυκτρα για γλιτώσω θόρυβο + θερμότητα..

Οι διαφορες ειναι ελαχιστες.... 2-5fps διαφορα εχουν οταν υπερτερει καποια σε ενα game...

Παρε αυτη που γουσταρεις περισσοτερο.... πχ... Αν γουσταρεις την Ατι και παρεις την 8800 μετα απο λιγο μπορει να λες "επρεπε να ειχα παρει την αλλη"....

Παρε οποια εταιρια συμπαθεις περισσοτερο....

Αρχική απάντηση από ΟΕW1999 [Χθες, στις 22:41]

Αν ισχύει αυτό , τότε μιλάμε για τρελό θόρυβο. Είμαι κάτοχος χ1900 και την έχω "ακούσει" κανονικά....

Αρχική απάντηση από Reaper

Ποια απο τις δυο όμως

1

2

Για μενα παρε ΑΤΙ, παρα τα οποια προβληματα εχει Πιστευω πως θα λυθουν ετσι εξαλου γινεται με καθε νεο προιον

Αρχική απάντηση από mellodos

Αν ισχύει αυτό , τότε μιλάμε για τρελό θόρυβο. Είμαι κάτοχος χ1900 και την έχω "ακούσει" κανονικά....

Αστα να πανε πολυ θορυβος και αν εχεις συνιθισει αθορυβο το pc τοτε ειναι θανατος

...λοιπόν για όσους ενδιαφέρονται έκανα το μοντάκι με το 8πινο και δουλεύει άψογα:D

...πήρα ενα παλιό 4πινο το χώρισα στη μέση λιμαρίστικε ανάλογα και στο τέλος του καλωδίου κόλλησα με καλάι 2 λεπτά συρματάκια για να κουμπώσει καλά στο 4πινο του psu ;)

8pin1cw4.th.jpg

8pin2qf4.th.jpg

..και ιδού...το overdrive :) που τερματίζει με τις κάρτες στα 858/900 ..πάλι καλά που υπάρχει και το gpuClock!

post-73-1416073122,6162_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από mortisboy ->

..και ιδού...το overdrive :) που τερματίζει με τις κάρτες στα 858/900 ..πάλι καλά που υπάρχει και το gpuClock!

Tί ψύξη έχεις, την έχεις αλλάξει/τροποποιήσει ? Γιατί 54 βαθμούς ΔΕΝ έχω δει ποτέ.

Αρχική απάντηση από rhodes -> Εμένα γιατί δεν μου βγάζει το ATI Overdrive στην καρτέλα του CCC? Έκανα κάποιο λάθος στην εγκατάσταση των drivers gia ΗΔ2900ΧΤ?
Έχεις συνδέσει ένα 6πινο και ένα 8πινο στην τροφοδοσία της ?
Αρχική απάντηση από GoMaR -> Το ερωτημα ειναι αλλο....Αν αυτοι που πηραν 2900XT το μετανιωσαν και δεν εμειναν ευχαριστημενοι...Αυτο παιζει ρολο.
Eγώ θα σου απαντήσω με το που βάλω τους AΤI Catalyst 7.7. Όσο καλό και να είναι το hardware αν δεν έχεις καλό software (drivers) συμπεράσματα δεν βγάζεις. Η οριστικοί απάντηση θα είναι με το που δούμε DX10 & τίτλους DX10. Μέχρι στιγμής δεν είμαι ευχαριστιμένος από 2 πράγματα :

1) θόρυβος (ακόμα και όταν είμαι στο desktop και δουλεύει 2D ακούγεται τόσο που καλύπτει τα 6 12αρια + 2 8αρια + 1 4αρη ανεμηστήρια (δοκιμή με δάχτυλο σταματώ το fan της ΑΤΙ).

2) Το κουτί που πήρα γράφει UVD με μεγάλα γράμματα αλλά UVD δεν έχει -> http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=553015#post553015

Σημείωση: την πήρα 329 ευρώ όταν η φτηνότερη 8800GTS 640 είχε 60 Ευρώ παραπάνω.

To θέμα ''το παιχνιδι καλύπτει τον θορυβο'' δεν παιζει γιατι δεν ασχολουντε ολοι με fps και ακουστικά , . Αλλος μπορει να παιζει ενα rts και εκει το βουητο τα καλύπτει ολα. Η μπορει να παιζει ενα oblivi για παράδειγμα οπου αναλώνοντε ώρες και ωρες gameplay και θέλεις απαλό ηχο [πάλι θα βγαίνει απο πάνω η καρτα] να μην γίνεται καζάνι το κεφάλι ,

Παντως με τις vga εχει παραγίνει το κακο , σκας στις πιο πολλές περιπτώσεις 100δες e και κατα πλειοψηφια κανουν σαν κυψέλη με μέλισσες :hehe: . Ενα καλο loop cpu & vga ειναι must τελικά και αν το συνηθίσεις δεν την παλευεις αλλιως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.