Jump to content

Ati 2900 XT: εμπειριες, εντυπωσεις και αποψεις

.38-.45

Recommended Posts

Απάντηση από ATI/AMD περί UVD :

737-27824: Radeon HD 2900 series - Wrong Information Regarding UVD Support on Retail Box

The information in this article applies to the following configuration(s):

* GeCube Radeon HD 2900XT

* HIS Radeon HD 2900XT

* Sapphire Radeon HD 2900XT

* Windows Vista 32-bit Edition

* Windows Vista 64-bit Edition

* Windows XP Professional

* Windows XP Home Edition

* Windows XP Media Center Edition

* Windows XP Professional x64 Edition

Some AIB Partners indicate UVD (Unified Video Decoding) support on their Radeon HD 2900 retail box.

Note: UVD is the abbreviation for Unified Video Decoding and not Universal Video Decoding.

Explanation:

Radeon HD 2900XT does NOT support UVD. Radeon HD 2600 and 2400 series will be supporting UVD.

ATI has been advised of this issue and is currently communicating with AIB partners. Any updates will be published when they become available.

πηγή : http://support.ati.com/ics/support/KBAnswer.asp?questionID=27824

• Replies 650
  • Created
  • Last Reply

Εγώ πούλησα πριν 3 μέρες την 8800 GTS 640 , και πήρα την 2900XT . Αν και δεν έκανα αυτή την κίνηση για καθαρά λογούς ταχύτητας αλλά λόγω της καλύτερης ποιότητας απεικόνισης , μεγαλύτερης χρωματικής παλέτας και βασικά διότι η nvidia με τις μ@λ@κιες που έκανε με τις 8800 από τον Νοέμβριο που την είχα πάρει , χωρίς drivers ,πολλά προβλήματα με HDTV και γενικότερα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί ακόμα .

Έτσι ενώ όλες οι κάρτες γραφικών που είχα μέχρι τώρα ήταν nvidia , πλέων άλλαξα στρατόπεδο και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος , ευχάριστη έκπληξη είναι το score στο 3dMark 06

Με 8800 GTS 640 : 9450

Με 2900 ΧΤ : 9800

( Επίσης ο Lord of the rings 1080p παίζει και στρωτά και με καλύτερη IQ )

+1

ρε παιδιά βοηθείστε με λίγο(πρώτη φορά βάζω ΑΤΙ) με την απεγκατάσταση (πλήρης -freeware προγραμμα γιατί δοκιμασα το driver cleaner pro και επιλέγοντας γενικά ΑΤΙ δείχνει ότι σβήνει κάποια πράγματα από το system32 αλλά επιτόπου ξανακάνοντας την διαδικασία φαίνεται ότι τα ξανασβήνει) και ξανα εγκατάσταση των drivers της ΑΤΙΧ2900ΧΤ (δοκιμασμένα links...) και τις επιλογές που πρέπει να κάνω κατά την φάση της εγκατάστασης (πχ εμφανίζονται στην επιλογή για Advanced users Τρεις οδηγοί οθόνης???, ΗD audio bus, Hydravision Standard & advanced, ένα SP gia windowsXP ktl)

Μόνο της μαμάς Gecube (παλαιοί) δείχνουν να μπαίνουν σωστά με το CCC Tool και τα λοιπά. Κάποιο link που δοκίμασα μέσα από την ATI δεν μπαίνει το CCC, δεν έχω ήχο κτλ.

Κάτι ακόμα...Βάζοντας το Splinter Cell doubleagent , στα display options σε customize mode, μερικά μπορώ να τα αλλάξω ενώ άλλα όχι... Τα shadow του Sam φαίνονται αισχρά (τετραγωνάκια)...

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Όσοι έχετε XP και πρόβλημα με το HDMI audio της 2900ΧΤ δείτε στο support site της AMD/ATI ένα σχετικό άρθρο (737-27794) & λινκς για drivers στο site της ΑMD/ATI : http://support.ati.com/ics/support/KBAnswer.asp?questionID=27794

737-27794: Radeon HD 2900 series - Missing Device or Error in Device Manager for ATI HDMI Audio

The information in this article applies to the following configuration(s):

* Radeon HD 2900 series

* Windows XP Professional

* Windows XP Home Edition

* Windows XP Media Center Edition

Symptoms:

After installing the drivers for the Radeon HD 2900 series graphics card, users may notice a (!) error in the Device Manager with an unknown device or an error with an ATI HDMI Audio device.

Solution:

To resolve this issue, please install the Microsoft UAA Audio Class System Driver and then the ATI HDMI Audio Driver, available from the links below.

1. Microsoft UAA HDMI Audio Class System Driver - English (required)

2. ATI HDMI Audio Driver

Ok tifozi θα το δοκιμάσω όταν πάω σπίτι...

για την αναβάθμιση των drivers (δες παραπάνω thread) ποια έκδοση χρησιμοποιείς (link;) Βάζεις όλα τα παρελκόμενα μαζί με τους Drivers οθόνης και το CCC tool

Αρχική απάντηση από angel_f

Εγώ πούλησα πριν 3 μέρες την 8800 GTS 640 , και πήρα την 2900XT . Αν και δεν έκανα αυτή την κίνηση για καθαρά λογούς ταχύτητας αλλά λόγω της καλύτερης ποιότητας απεικόνισης , μεγαλύτερης χρωματικής παλέτας και βασικά διότι η nvidia με τις μ@λ@κιες που έκανε με τις 8800 από τον Νοέμβριο που την είχα πάρει , χωρίς drivers ,πολλά προβλήματα με HDTV και γενικότερα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί ακόμα .

Έτσι ενώ όλες οι κάρτες γραφικών που είχα μέχρι τώρα ήταν nvidia , πλέων άλλαξα στρατόπεδο και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος , ευχάριστη έκπληξη είναι το score στο 3dMark 06

Με 8800 GTS 640 : 9450

Με 2900 ΧΤ : 9800

( Επίσης ο Lord of the rings 1080p παίζει και στρωτά και με καλύτερη IQ )

+1

O ’ρχοντας σε μένα έπαιζε στρωτά και με την Χ1800ΧΤ512...

Eμένα μου έχουν βγάλει την ψυχή να πάιξουν σε XFire.

Xρειάστηκε να βάλω αγγλικά windows, να αλλάξω 3 φορές drivers.

Πάλι το score είναι πιο μικρό με 2 κάρτες απο 1.

Ζεσταίνονται πολύ και ενώ η κάθε μία μόνη της παίζει 870/1020...και οι δύο μαζί ζήτημα να παίζουν 800/960.

Daaaaamn..:p έχω χάσει 72 ωρες απο την ζωή μου...:hehe:

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS -> Tσου..τις έδωσα και πήρα 2 ultra..:hehe:
Εγώ περιμένω ανακοίνωση από την ΑΤΙ για αντικατάσταση (με 2950ΧΤΧ ULTRA) λόγω μη ύπαρξης UVD :hehe:

Πρέπει να έχουν λάβει το εξώδικό μου μέχρι τώρα :hehe: :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.