Jump to content

DFI ICFX3200 Temp sensor sucks?

Prescott

Recommended Posts

Εχω την συνθεση της υπογραφης και το προβλημα μου ειναι οι θερμοκρασιες.Στην πρωτη φωτο φαινονται οι θερμοκρασιες σε idle κατασταση.

idle.jpg

Στην δευτερη φωτο βλεπουμε της θερμοκρασιες οταν εχω τρεξει μολις 9 δευτερολεπτα ορθος !!!

go.jpg

Το προβλημα λοιπον ειναι φανερο. Ακομα και αν οι κανονικες θερμοκρασιες ειναι αυτες που λενε το speedfan και το core temp (επειδη ειναι κοντινες σε καθε περιπτωση) το προβλημα ειναι μεγαλο γιατι υπαρχει μια αυξηση γυρω στους 25 βαθμους μεσα σε 9 δευτερα.Για την ακριβεια δεν ειναι καν 9 δευτερολεπτα .Αμεσως με το που πατησω το σταρτ στο ορθος η θερμοκρασια πεταει σε αυτες που βλεπετε στη δευτερη φωτο.Να πω πως εχω βαλει το τελευταιο βιος απο το σιτε της DFI (R6TD212) ,την ψυκτρα την εχω τοποθετησει δυο τρεις φορες για να βεβαιωθω πως παταει καλα και πως η ταση στον επεξεργαστη ειναι 1.4v.

απλως επειδη αυτη η θερμοκρασια συνεχιζει να αυξανεται κι αλλο μετα και φτανει κοντα στους 80 (!!!) βαθμους (συμφωνα με το smart guardian που ειναι και το προγραμμα που εδινε η μητρικη).Αυτο σημαινει οτι εχω πραγματι 80 βαθμους? δηλαδη αμα ειχα και τη μαμα ψυκτρα?ζητω που καηκαμε

Αρχική απάντηση από .38-.45

αν ο αισθητηρας διαβαζει κατευθειαν μεσα απο την πυρηνα, δεν ειναι καθολου παραξενο.

Ετσι ακριβως ειναι. Οι θερμοκρασιες συμπεφτουν με το Coretemp οπως και στην δικια μου DFI 975X/G. Η DFI πρεπει να ειναι ο μονος κατασκευαστης που να εχει το προγραμμα του να μετραει θερμοκρασιες των cores.

φαντασου σου τωρα ο καθε Κιτσος να ανοιγει το Asus Probe και να βλεπει 70 βαθμους....πολυ RMA θα επεφτε.

Αρχική απάντηση από ReaperX [Σήμερα, στις 22:30]

Μία σημείωση...

Kατέβασε το core temp 0.95,καλού κακού,γιατί σε μερικούς 4300 έδειχνε τα δικά του το 0.94..

με το 0.95 κρασαρει το pc LOL.δεν ξερω γιατι αλλα κρασαρει. τεσπα δηλαδη να θεωρω εγκυρο το coretemp και το speedfan?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.