Jump to content

αλλαγή γράμματος σκληρού

AGRIMI

Recommended Posts

δεν γνωρίζω αν ο τίτλος ταιριάζει απόλυτα . απλά η ερωτησή μου είναι πως μπορώ τον

τοπικό δίσκο (D) να τον κάνω τοπικό δίσκο© . δεν με ενδιαφέρει το όνομα αλλά το γράμμα . αν γίνετε μέσα από τα windows ή από κάποιο πρόγραμμα δεν με απασχολεί . απλά να γίνετε.

πας στον πίνακα ελέγχου - administratibe tools - computer management -

storage - disk management

κάνεις δεξί clik στον δίσκο που θές και επιλέγεις change drive letter..

Δεν ξέρω αν μπορέις να αλλάξεις το δισκο με την εγκατάσταση των windows ..

Γιατί θα ψάχνουν να βρούν τα windows στο C.. ή κάποια προγράμματα . .

Απο εκει που λέει ο LordofRings γίνεται η αλλαγή γραμμάτων στους σκληρούς

Αλλά εφοσον στο τωρινό c υπάρχει το λειτουργικό με το οπόιο πας να κάνεις την αλλαγη του γραμματος δεν θα σε αφήσει.

Μονη λύση είναι να βγάλεις το ένα σκληρο να εγκαταστήσεις τα windows στον άλλο και να ξαναβάλεις τον δεύτερο σκληρό για να τον δει ως D

Αυτό που ζητάς να κάνεις γίνεται με το partition magic 8 και γίνεται ως εξής: ανοίγεις το πρόγραμμα και πηγένεις πάνω στο δίσκο και κάνεις δεξι κλίκ μετα πηγαίνεις τέρμα κάτω και πατάς Advanced και έπειτα πατάς στην πρώτη επιλογή που λέει Change drive letter και σου βγάζει μία λίστα με όλα τα γράμματα που είναι διαθέσημα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Αυτό όμως είναι λίγο επικύνδινο, γι' αυτό καλύτερα να κρατήσεις κάποια buck up. Εγώ βέβαια όσες φορές και αν το έχω κάνει έχει πετύχει. Καύτερα θα ήταν όμωσ αν μπορείς να μου πείς πόσα partition έχεις και τη γράμμα έχεις δώσει στο κάθε partition και σε πίο partition βρίσκεται το λειτουργικό σύστημα.

Ότι απορία και αν έχεις μπορείς να με ρωτήσεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

λοιπόν έχω τρεις σκληρούς ο ένας εξωτερικός. έκανα format και ο raptor υπήρχε με το γράμμα D . εγώ τον θέλω C . C είναι ο δεύτερος σκληρός που έχω για downloads. partition δεν χρειάζομαι γιατί έχω τρεις σκληρούς κι έχω είδη 100 gb προγράμματα στον raptor.

άρα θέλω:

τον raptor από D να τον κάνω C.

τον C να τον κάνω D.

o εξωτερικός απ' ότι ξέρω δεν γίνετε να κρατήσει μια κενή θέση για όποτε τον βάζω κι ούτε με ενδιαφέρει και πολύ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

"Τον C να τον κάνω D"

Κάνε μια αναζήτηση της λέξης "C:\" στην registry και θα καταλάβεις οτι υπάρχουν τόσες αναφορές στοιχείων του συστήματος στον δίσκο C: που αυτό που ζητάς είναι πρακτικά αδύνατο.

Λοιπόν αν κατάλαβα καλά έχεις ένα δίσκο με το όνομα C οποίος έιναι αυτός που έχεις τα downloads και θέλεις να τον κάνεις D. Επίσης έχεις και ένα δίσκο raptor με το όνομα D στον οπίο υπάρχει το λειτουργικό και θέλεις να τον κάνεις C. Όσο για τον εξωτερικό προσωρινά απενεργοποίησε τον. Λοιπόν αν τα έχεις όπως τα είπα. τότε θα κάνεις το εξής: το C που έχεις για downloads θα το ονομάσεις με ένα γράμμα το οποίο δεν χρησιμοποιείται π.χ. Η. Μετά τον δίσκο D θα τον ονομάσεις με το γράμμα C και μετά τον δίσκο που έχεις για τα downloads τον οποίο ονόμασες Η θα τον ονομάσεις D.

Όταν θα πάς και θα αλλάξεις το γράμμα του δίσκου πρέπει μετά να πατήσεις το Apply που βρίσκεται κάτο αριστερά με χρώμα πράσινο.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Υπάρχει πάντα η περίπτωση όταν αλλάξεις το γράμμα απο τον δίσκο στον οποίο είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα να μήν μπορείς να ξεκίνησεις μετά το PC.

Οι λύσεις που ξέρω ειναι δύο: 1) Βάζεις το CD των windows και ξεκινάς τον υπολογιστή κανονικά χωρίς να αλλάξεις το Boot Sequence. 2) Κάνεις Format και συνδέεις μόνο το δίσκο που θέλεις να έχεις το λειτουργικο σύστημα, ο οποίος θα πάρει αυτόματα το γράμμα C.

Μπορείς να με ρωτήσεις για οποιαδήποτε απορία.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

να 'στε καλά παιδιά. ευχαριστώ για τις απαντήσεις. όλη η βλακεία ξεκίνησε επειδή είχα συνδεδεμένους και τους δύο .άρα ας κάτσω προς το παρόν έτσι, μιας και επειδή είμαι φοιτητής με φόρτο λόγω τελείωματος των σπουδών δεν προλαβαίνω για πολλά format

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.