unseen Νοέμβριος 18, 2007 #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2007 52 για idle μου φαινονται πολλοι. Στο idle δεν παιζει τοσο ρολο το ψυγειο. Μπορεις να μετρησεις την θερμοκρασια νερου? Ετσι θα μας λυθει η απορεια αν φταιει το πατημα ή το ψυγειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DevilCry Νοέμβριος 18, 2007 #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2007 Το μόνο θερμόμετρο που έχω σπίτι είναι από τα κανονικά.Το έβαλα πρόχειρα στο "Τ".Από εκεί περνάει το νερό που έρχεται από το μπλόκ, περνάει απο την αντλία και καταλήγει στο ψυγείο (και μετά πάλι στο μπλόκ).Η θερμοκρασία του νερού ήταν ~36 βαθμούς.Το άφησα 1 λεπτάκι έτσι για τέστ.Δεν ξέρω άμα είναι ο σωστός τρόπος...Ενδεικτικά το έκανα...Υπάρχει καλύτερος τρόπος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DevilCry Νοέμβριος 18, 2007 #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2007 Μόλις τοποθέτησα την default.Στην ίδια O/c κατάσταση(3.3) με core temp, έχω idle 58-60.Με full 77-79..bananaΜέχρι και 80 είδα..Όλα αυτα με priority 1 και Small FFTs.'Aρα πάω για λύσιμο το κίτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Νοέμβριος 18, 2007 #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2007 βαλλε ενα τριπλο ψυγειο και 8α σαι μια χαρα και επιοπλεον 8α μπορεις μελλοντικα να βαλλεις νερο και στην καρτα το μονο δεν κανει για τα σημερινα συστηματα,εκτος και εαν δουλευεις στοκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DevilCry Νοέμβριος 18, 2007 #25 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2007 Κοίτα αυτά που λές, ναι στάνταρ είναι σωστά.Δεν προσπαθώ να βρώ με το μονό, επιδόσεις που φτάνουν τα διπλά ή τριπλά..απλώς είναι πολύ παράξενο το γεγονός ότι έχω, ειδικά σε idle κατάστασεις, 2-4 βαθμούς διαφορά με την Default!!!.Το κιτάκι το έλυσα και μόλις τώρα το εξαερώνω ξανά.Ποτέ δεν ξέρεις.θα τεσταριστεί ξανά έτσι και μετά άμα δω ότι πάλι κάνει τα ίδια θα ανοίξω το μπλόκ.Ευχαριστώ πάντως για την συμπαράσταση παίδες.Και sorry για το πρίξιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Νοέμβριος 19, 2007 #26 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2007 Η διαφορά δεν είναι εμφανής σε idle καταστάσεις στις οποίες ο επεξεργαστής δεν έχει μεγάλο φορτίο .Κατά συνέπεια μια αερόψυκτρα μπορεί δώσει σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες εκεί .Οταν ανέβει το φορτίο του επεξεργαστή όμως γίνεται φανερή η δυσκολία της να διαχειριστεί αυτά τα φορτία.Μην ξεχνάς επίσης ότι στο δικό σου σύστημα το 120αρι ψυγείο είναι αυτό που σε περιορίζει .Είναι σαν να βάζεις την Τt που λές πανω στο σύστημα και αντί για το δικό της fan να βάζεις ένα 40αριΑν μπορείς δοκίμασε να βάλεις ενα ακόμα ανεμιστήρα στο ψυγείο σου για να δείς αν καλυτερέψουν τα πράγματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obijuan83 Νοέμβριος 19, 2007 #27 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2007 Mε την ύπαρξη μονού ψυγείου το κύκλωμα αδυνατεί να διαχειριστεί και να αποβάλλει τα Watt που παράγει ο επεξεργαστής με τελικό αποτέλεσμα ένα μέρος απο αυτά τα Watt να παραμένει στο κύκλωμα με αυξημένη θερμοκρασία νερού...Με την προσθήκη ενός μεγαλύτερου ψυγείου η θερμοκρασία νερού θα πέσει σε επίπεδα λίγο πιο πάνω απο την εκάστοτε θερμοκρασία δωματίου με δραματική βελτίωση στις θερμοκρασίες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Νοέμβριος 19, 2007 #28 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2007 εγω με 2πλο ψυγειο και 1,4v στην cpu....το ψυγειο οποτε και να το ακουμπήσω δροσερό ειναι! μονο το καλοκαιρι ζεσταινόταν λιγο!αφου το εχεις λυσει....δοκιμασε και την προσθήκη(εστο ιδιοκατασκευη) ενος τανκ ! μπορει να σου δωσει μερικούς βαθμους! και βαλε 2 fans push-pull ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthtony Δεκέμβριος 16, 2007 #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2007 εγώ έχω ένα άλλο πρόβλημα:έχω μια hydor L30+block 11 transparent+ 3plo ψυγείο και τανκ που μπαίνει σε 5,25'απο τις Temps είμαι ικανοποιημένος, μπορώ να πώ. με 6600 στα 3,6Ghz και τάση στα 1,496 απο cpuz έχω ~45 σε idle και ~55 σε load.αλλά ακούω την αντλία να κάνει πλιτσ-πλιτς σαν να υπάρχει αέρας στο κύκλωμα. δοκίμασα να κοθνήσω λίγο το ψυγείο και την αντλία(κρέμεται :-D) δε βλέπω φυσαλίδες στο κύκλωμα.τι λέτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Δεκέμβριος 16, 2007 #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2007 προσπα8ησε να φερεις την αντλοια σε υψηλοτερο σημειο απο το ψυγειο (γιατι μαλλον εχεις πολυ αερα μεσα στο ψυγειο σου και εσυ οπως και εγω) και ασε το κυκλωμα ανοιχτο (αν μπορεις να κουνησεις και το ψυγειο ακομα καλυτερα).Με αυτον τον τροπο ο αερας που βρισκεται στο χαμηλο σημειο -> ψυγειο,αφηνοντας το κυκλωμα σε λειτουργεια για αρκετη ωρα,8α μεταφερ8ει στο ψηλοτερο σημειο -> αντλοια,και απο εκει 8α περασει μεσα στο τανκ απο οπου και 8α την κανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthtony Δεκέμβριος 17, 2007 #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2007 να έχω το τάνκ ανοιχτό ή μπα? edit: το έκανα, έφυγε αρκετός αέρας, (έβαλα το ψυγείο σε όρθια στάση) αλλα η αντλία συνε χίζει να κάνει πλιτς πλιτς Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Δεκέμβριος 17, 2007 #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2007 αφησε το κυκλωμα σε λειτουργεια καμια μερα.επειδη το κυκλωμα εχει ηδη παρει αερα (κατα πασα πι8ανοτητα οταν γεμιζες με νερο την πρωτη φορα και λειτουργησε η αντλοια) ο περισσοτερος αερας αν οχι ολος εχει συγκεντρω8ει στο ψυγειο.απο κει μεσα ειναι δυσκολο να φυγει,οποτε χρειαζεται να αφησει το κυκλωμα στη 8εση που σου περιεγραψα πιο πριν για 24+ ωρες ουτως ωστε με την κινηση του νερου ο αερας σιγα σιγα να μεταφερ8ει προς το τανκ.Το κουνημα του ψυγειου φυσικα βοη8αει στην επιτεχυνση της διαδικασιας αλλα και παλι 8α ειναι χρονοβορα ακριβως γιατι ο αερας που περιοριζεται μεσα στα φινς του ψυγειου δεν μπορει να βγει ευκολατο βασικο ειναι το τανκ να ειναι σε υψηλοτερο σημειο απο το ψυγειο.Το αν 8α αφησεις το τανκ δεν εχει μεγαλη σημασια νομιζω.Δεν πιστευω να κλεινει αεροστεγως το τανκ σου,οποτε ο αερας 8α μεταφερ8ει μεσα στο τανκ και απο κει 8α φυγει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.