GoMaR Δημοσιεύτηκε Μάϊος 20, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 20, 2007 Καλημερα στο λαο , Ζηταω την γνωμη σας μιας και σας ξερω ,σας εμπιστευομαι κλπ κλπ... Λοιπον μου ρθε μια ιδεα ετσι περαστικη απο το μυαλο μου και δε ξερω αν θα πρεπει να την κρατησω.. Λοιπον εχω τα bose 901 : Τα εψαξα λιγο στην αντιπροσωπεια και μου παν οτι τα καινουργια αντιστοιχα εχουν 2720 τα ηχεια και το equalizer αλλα 400Ε Οποτε συνολο παει 3κ+ Ερωτω λοιπον , αξιζει να προβω σε τετοια διαδικασια ; Να μαζεψω λεφτα ,να σπρωξω αυτα ωστε να αναβαθμησω την ακουστικη μου ; Ρωτησα οτι τα καινουργια ηχεια φωναζουν πιο δυνατα..Εχουν ψηφιακα μεγαφωνα.. Τι σημαινει ψηφιακο μεγαφωνο ; Η μηπως ειναι καθαρα θεμα μαρκετινγκ;Ωστε να λενε ψηφιακα μεγαφωνα και να παραμυθιαζουν τον καταναλωτη και να σκαει λεφτα τσαμπα ; Αυτα τα ηχεια τα εχω σε εναν ενισχυτη sansui AU7900 2x80RMS 8ohm και τα εχω τεσταρει πολλες φορες...(parties σε εξωτερικο χωρο , παραλιες κλπ )απλως θελω το κατι καλυτερο.. Η μηπως με εναν πιο καλο ενισχυτη θα δω διαφορα ; Γιατι ως γνωστον το να στειλω 80W στα ηχεια , για να τα ακουσω ενα κλικ δυνατοτερα πρεπει να στειλω τα διπλασια W στα ηχεια. Ειναι κανενας γνωστης επι του θεματος και να με διαφωτησει ; Η παραμυθιαζομαι και "τρελενομαι" αδικα ; Τα εχει κανενας ; Ευχαριστωωω edit : Βασικα μπορει να γινει move στον ηχο η θεωρειται OT λογω οτι δεν ειναι ηχεια υπολογιστων ? Για αυτο το εκανα εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 20, 2007 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 δεν ξερω ποση διαφορα θα ακουσεις για ενα εξτρα 3000ευρω κοστος.......και γω Bose εχω στο σαλονι πανω σε εναν Pioneer.ενταξει απο ενταση δεν κανουν και πολλα πραγματα αλλα για ποιοτητα ηχου ειναι απλα φοβερα.εγω θα προτεινα να αλλαξεις μονο ενισχυτη και να παρεις καποιον 5.1.........να κοτσαρεις επανω ενα sub και τελος.θα δεις τρομερη διαφορα εαν οδηγησεις τα πολυ χαμηλα αλλου και αφησεις πιο καθαρες συχνοτητες στα Bose.αλλωστε ενας 6Χ80 περυσινο μοντελο και ενα sub-ακι δε θα σου βγει πανω απο 1000ευρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 20, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 Τα συγκεκριμενα δεν ειναι σχεδιασμενα να δουλεψουν ως δορυφοροι... Δε ξερω ποια bose εχεις ... Παντως τα συγκεκριμενα ολοκληρο σχολειο καλυπτουν Ισως βρω εναν ενισχυτη για να τεσταρω να δω ποιοτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Μάϊος 20, 2007 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 ’λλαξε ενισχυτή.Αν είναι να αλλάξεις ηχεία και να πάρεις των 3k, σίγουρα θα βρεις καλύτερες λύσεις απο τους αντικαταστάτες των δικών σου - αλλά ακόμα και τότε θα θες καλύτερο ενισχυτή για να "αξιοποιήσεις" την επένδυσή σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 20, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 το θεμα ειναι κοιταζα να αλλαξω αυτα , γιατι ξερω οτι η καινουργια εκδοση των ηχειων αυτων φωναζουν πιο δυνατα με λιγοτερα watt. και προφανως δε το θελω για home cinema,αλλα για μουσικη..Subwoofer μια χαρα ακουγονται..Ολα μαζι κατεβαινουν χαμηλα Anyway..Ευχαριστω για τις απαντησεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Μάϊος 20, 2007 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 Mα κι εγώ όταν λέω "αν είναι να αλλάξεις ηχεία και να πάρεις των 3k, σίγουρα θα βρεις καλύτερες λύσεις απο τους αντικαταστάτες των δικών σου", σε μουσική αναφέρομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάϊος 20, 2007 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 Καταρχήν τον απαραίτητο χώρο για ηχεία των 3K έχεις; Αν είναι για σαλόνι 3.5x5 τι να τα κάνεις;Συμφωνώ και γω με τους παραπάνω για καλύτερο ενισχυτή.Και γω τώρα ψήνομαι για κάποιον καλύτερο από τον YAHAMA 595 που έχω εδώ και τόσα χρόνια ο οποίος δεν μπορεί να οπλίσει όπως πρέπει τα DM 602 S2 και 603 S2.Πάντως τα 901 είναι καλά ηχεία. Δεν βρίσκω τον λόγο να τα αλλάξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 21, 2007 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2007 Αρχική απάντηση από Shaman [Χθες, στις 13:44] Mα κι εγώ όταν λέω "αν είναι να αλλάξεις ηχεία και να πάρεις των 3k, σίγουρα θα βρεις καλύτερες λύσεις απο τους αντικαταστάτες των δικών σου", σε μουσική αναφέρομαι. Συμφωνώ και εγώ με τον Shaman για άλλες μάρκες. Εταιρείες όπως η Bose και η Bang and Olufsen δεν πωλούν ηχεία, αλλά μούρη, βολικότητα και lifestyle. Όσοι δεν έχουν ακούσει πραγματικά καλά ηχεία έχουν δεν έχουν σχέση με τη μουσική τα βρίσκουν κορυφαία.Ειδικά αυτό που ανέφερες για τον ισχυρισμό της bose ότι τα ηχεία της είναι ψηφιακά βγάζει μάτι για το σε ποιους απευθύνεται η εταιρεία. Αν τα μεγάφωνα των bose είναι ψηφιακά τα δικά μου βγάζουν ήχο παραμορφώνοντας το χωροχρονικό συνεχές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 21, 2007 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2007 Ναι σοβαρά μιλάω είναι δική μου πατέντα. ’μα θέλεις στα δίνω για 5000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Μάϊος 21, 2007 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2007 Η B&O κάτι κάνει! Τα Beolab είναι ηχειάρες απο ότι ακούω. ’σε που έχουν βγάλει και τα ICEpower modules. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 21, 2007 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2007 Όλα τα B&O όμως είναι πανάκριβα για αυτά που σου δίνουν. Όσο για τα bose ναι μεν ο ανακλώμενος ήχος τους είναι μια πρωτοπορία αλλά δεν φτάνουν το επίπεδο αληθοφάνειας και ηχητικής λεπτομέρειας που χαρακτηρίζουν τα δικαιολογημένα υψηλού κόστους high end ηχεία.Ο ήχος των bose είναι απλά καλός hi-fi. Εκτός αυτού οι ηχολήπτες φτιάχνουν τις ηχογραφήσεις τους για συμβατικά ηχεία. Οπότε η παντοκατευθυντικότητα των bose είναι μάλλον άστοχη. Διαφορετικά όλοι θα κατασκεύαζαν παρόμοια ηχεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 21, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2007 πολλοι λενε οτι δεν συμφωνουν με την φιλοσοφια των bose..Αλλα παιδια τι να κανουμε , αυτα εχουμε , αυτα ακουμε...Μπορει να μην κατεβαινουν τοσο χαμηλα και προφανως ενα συστημα με subwoofer θα ηταν καλυτερα αλλα αυτο που εχω "αγαπησει" τα ηχεια ειναι ο "3d" Ηχος που εχεις σε εξωτερικο χωρο..Δε ξερεις απο που σου ερχετε ο ηχος..Γεμιζει το χωρο χωρις να προσδιοριζεις την πηγη ηχου..Αυτη την εντυπωση εχω.Τα εχω παει σε σχολεια , σε παρτυ σε παραλιες και πραγματικα "γεμιζει" τον χωρο σε μεγαλη ενταση χωρις καποια παραμορφωση..Απλως σκεφτομουν μηπως αξιζε η αγορα νεων ηχειων ωστε με λιγοτερα watt , περισσοτερη ενταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Μάϊος 21, 2007 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2007 Μια χαρα ειναι τα bose που εχεις, για το μεγεθος που εχουν παιζουν μια χαρα. Εξαρταται βεβαια και τι απαιτησεις εχεις. To ζητουμενο ειναι η μεγαλυτερη ενταση ή η καλυτερη ποιοτητα ηχου?Με τον ενισχυτη που εχεις περνεις μεγιστη ενταση, οταν τον βαλεις στο full ή τερματιζουν τα ηχεια πριν βαλεις τον ενισχυτη στο max volume?To active equalizer το πληρωνεις extra?? Δεν ειναι μαζι με τα ηχεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Μάϊος 21, 2007 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2007 Τι θα χρησιμοποιεις ως πηγη?Σε τι χωρο?Τι ειδος μουσικης προτιμας?Σε ενδιαφερει να παιζεις και home cinema με αυτα?Θελεις μεγαλυτερη ενταση ή καλυτερη ακουστικη?Για να βρεις αν ενα ηχειο παιζει πιο "δυνατα" απο ενα αλλο,θα κοιταζεις το μεγεθος "ευαισθησια" (το δινουν σχεδον ολοι οι κατασκευαστες).Κυμαινεται απο 80 εως 100+(σε εξωτικες κατασκευες) και πολυ χοντρικα να σου πω οτι με το ιδιο ακριβως setup και ρυθμιση στον ενισχυτη,το πρωτο θα σου δινει 80db στο 1μ ενω στη δευτερη περιπτωση εισαι στα 100+db στο 1μ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Μάϊος 21, 2007 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2007 με 3000 ευρώ παιρνεις κορυφαία ηχεία και πολυκαναλο ενισχυτη και subwoofer που κατεβαίνει ΠΟΛΥ πιο χαμηλά απο των Bose. Σκεψου το.... Αγορασε κανενα Hi-tech να διαβασεις κανενα συγκριτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Μάϊος 21, 2007 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2007 Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 15:56] με 3000 ευρώ παιρνεις κορυφαία ηχεία και πολυκαναλο ενισχυτη και subwoofer που κατεβαίνει ΠΟΛΥ πιο χαμηλά απο των Bose. Σκεψου το.... Αγορασε κανενα Hi-tech να διαβασεις κανενα συγκριτικό. Διασταση αποψεων:2 και καλα Επισης θα προτεινα να παρεις "Hχος - Εικονα" αν και ισως σε δυσκολεψει στην αρχη Οτι κι αν αποφασισεις,αν κολλησεις το μικροβιο εχεις παρα πολλα ακομα να ανακαλυψεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 21, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2007 Ουτε εγω ειμαι fan των πολυκαναλων ενισχυτων και ηχειων..Απλως ξερω την ποιοτητα των bose και παω συμφωνα με τη λογικη , δε πιστευω να εχουν χειροτερη ποιοτητα απο τα ηδη υπαρχων..και ηδη ειναι καλο μεγεθος για μεταφορα ωστε να τα μεταφερω και σε εξωτερικο χωρο... Και για να μη ξεφευγουμε....ειπα εξαρχης οτι δε ξερω αν ειμαι σε θεση να προβω σε τετοια αγορα...Γιαυτο το συζηταω μαζι σας.Και αλιμονο , αν τελικα αποφασησω να αγορασω ηχεια θα αγορασω και hitech και ηχεια και μουσικη και απολα Thnx για το ενδιαφερον παντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Μάϊος 21, 2007 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2007 Αν ειχαμε περισσοτερα στοιχεια για την περιπτωση σου θα ειχες καλυτερες ιδεες/προτασεις/απαντησεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.