oekab1992 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 19, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 19, 2007 Παιδιά καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το ακόλουθο πρόβλημα. Πριν λίγες ώρες σεταρα το internet σε ενα φίλο σε ενα νεο pc που πήρε. Βάλαμε μια ασύρματη καρτα δικτύου pci της netgear, σε συνεργασία με το router linksys wag 354g (pstn) που περιείχε το πακέτο adsl in a box plus που αγόρασε και ενεργοποίησε ο φίλος. Όλα πήγαν καλά, σέταρα πιστεύω σωστά το router με βάση το εγχειρίδιο χρήσης αλλά και αναλυτικό οδηγό που βρήκα στο adslgr.com. To router συγχρόνισε, και συνδέθηκε. Τα έκανα όλα κατα γράμμα, φίλτρα στις γραμμές με τηλέφωνα, κτλ κτλ, απο το status του router έβγαλε οτι συγχρόνισε σε 1016/251 αντι για 1024/256. Έκανα τεστ στο adsltest.forthnet.gr και έβγαλε 890/225, άψογο το σερφάρισμα κτλ. Το pc έχει windows xp pro gr sp2 και τελευταίο zone alarm και nod 32 2.7 πλήρως ενημερωμένα.Στο router εχουμε το firewall enabled, ενώ στο secutiry του wireless restricted access μόνο για την mac address του εν λόγω pc. To πρόβλημα ειναι το ακόλουθο: στο σερφάρισμα είτε με Internet explorer είτε με mozilla firefox, ανοίγω μόνο Ελληνικά site, και ελάχιστα ξένα. Συγκεκριμένα, μπήκα για δοκιμή www.forthnet.gr, www.thelab.gr, www.rally.gr, www.adslgr.com και αρκετά ακόμη (μόνο στο pathfinder δεν με άφηνε να μπώ). Απο ξένα δεν με άφησε να μπω (φόρτωνε λευκή σελίδα για ώρα χωρίς αποτέλεσμα) www.microsoft.com, www.msn.com, www.hotmail.com, www.zonelabs.com και αρκετά ακόμη, παρα μόνο σε www.cnn.com και www.mozilla.com. Έκλεισα τελειώς nod & zone alarm αλλά πάλι η ίδια συμπεριφορά. Έκλεισα το firewall του router, πάλι τα ίδια. Πήρα στην 4νετ αλλά μετά απο μεγάλη αναμονή δεν κατάφερα να μιλήσω με κανένα.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ και γιατι αυτή η επιλεκτική συμπεριφορά στο άνοιγμα σελίδων, με αποκλεισμό όλων σχεδόν των ξένων και λίγων ελληνικών?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Μάϊος 20, 2007 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 Τσεκαρε τα dns μήπως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Μάϊος 20, 2007 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 Αρχική απάντηση από ison Τσεκαρε τα dns μήπως? Και γω αυτό θα έλεγαΕπειδη έχω το ίδιο router. Μπες στo setup του και πήγαινε στην τελευταία καρτέλα(Status)Εκει έχει το Dns 1 και 2 αντέγραψε αυτά τα νούμερα στις ρυμθίσεις tcp/ip του δικτύου που έχεις κάνει με το Linsys Link to comment Share on other sites More sharing options...
oekab1992 Μάϊος 20, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 Αρχική απάντηση από blkik [Σήμερα, στις 13:27] Και γω αυτό θα έλεγαΕπειδη έχω το ίδιο router. Μπες στo setup του και πήγαινε στην τελευταία καρτέλα(Status)Εκει έχει το Dns 1 και 2 αντέγραψε αυτά τα νούμερα στις ρυμθίσεις tcp/ip του δικτύου που έχεις κάνει με το Linsys Δεν ειμαι σπίτι του παιδιού, απλά ξέρω οτι βάλαμε στατική ip στο tcp/ip της ασύρματης κάρτας δικτύου (192.168.1.2) και απεργοποίησα το dhcp. Τα dns ελέω 4νετ ειναι 193.92.150.3 και 194.219.227.2. Να κάνω κάτι άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Μάϊος 20, 2007 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 Οχι αυτά είναι τα Dns που έχει και στο status. Εφοσον έχεις βάλει προεπιλεγμένη πύλη 192.168.1.1 και ip του υπολογιστη 192.168.1.2Έχεις απενεργοποιήσει το firewall των windowsΔεν έχεις εγκαταστημένο πρόγραμμά που να ελέγχει τις σελίδες στο net που μπορείς να βλέπεις Στο κάνει και στους δύο browsers στους οποίους δεν πείραξε και εβαλες περιορισμούς στην ασφάλειαΔεν διορθώνεται αν κλείσεις το zone alarm ή το firewall του routerΔεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βίξ Μάϊος 20, 2007 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 Ενεργοποίησε το DCHP Και δοκίμασε να βάλεις στον browser σου την αριθμητική διεύθυνση του proxy της Forthnet:address: 193.92.150.71port: 8080Τώρα μπαίνεις κανονικά σε websites? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Μάϊος 20, 2007 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 Αν θεωρήσουμε ότι ο υπολογιστής αν συνθεθεί απευθείας με internet τα βλέπει όλα κανονικά, τότε θα σου πρότεινα να βάλεις και στα 2 pc σαν προεπιλεγμένη πύλη την IP του μόντεμ, ενώ καλό είναι, όσον αφορά τους DNS θα σου πρότεινα να πας να βάλεις από www.opendns.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
oekab1992 Μάϊος 20, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. δεν έχω πάει σπίτι του φίλου, θα πάω άυριο να ξανακάνω δοκιμές, πολύ μυστήρια πράγματα πάντως. Μου είπε οτι τωρα ανοίγει απο μόνο του σχεδόν όλα τα ξένα site αλλά με τίποτα hotmail.com & microsoft.com. Δεν έχουμε να κάνουμε με 2 pc, αλλά με ενα. Σας ξαναλέω τις ρυθμίσεις μου κτλ:Δοκιμές με firefox & explorer με μαμά ρυθμίσειςip pc 192.168.1.2gateway 192.168.1.1dns 193.92.150.3 & 194.219.227.2Δοκιμή με πλήρη απενεργοποίηση κάθε antivirus, firewall κτλ, τόσο σε λογισμικό όσο και εντός του router.To ασύρματο παίζει με 100% σήμα, απενεργοποιημένο το secutiry αλλά με restricted access μόνο για την mac address του pc.Θα πάω άυριο απο εκει για δοκιμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Μάϊος 20, 2007 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2007 Δοκίμασε σαν πρωτεύων τον 208.67.222.222 και δευτερεύων τον 208.67.220.220 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oekab1992 Μάϊος 21, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2007 Αρχική απάντηση από astrolabos [20-05-2007 21:47] Δοκίμασε σαν πρωτεύων τον 208.67.222.222 και δευτερεύων τον 208.67.220.220 Το πρόβλημα λύθηκε. Είχα κάνει ενα μικρό λάθος, το μοντέλο του router ειναι το LINKSYS WAG200G, έκανα firmware upgrade στην τελευταία έκδοση και όλα καλά!!!!!!!!!!!!!!1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oekab1992 Μάϊος 22, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 Προσέξτε καλά. Αν μπείτε στα site της Forthnet, του eshop αλλά και άλλων εταιρειών που πουλάνε το πακέτο ADSL IN A BOX PLUS, θα δείτε να αναγράφει σαφέστατα πως το παρεχόμενο router ειναι το LINKSYS WAG354G. Έλα μου όμως που σε εμένα δεν ήταν αυτό (δηλαδή στο φίλο μου που το πήρε). Ήταν το WAG200G. Ύστερα απο άπειρες προσωπικές δοκιμές με ότι μου είπατε αλλά και απο γνώμες άλλων, δοκίμασα σε μια ύσταση προσπάθεια να κάνω firmware upgrade. Κατέβασα την ανάλογη έκδοση για το wag354g μιας και αυτό αναγραφόταν στο κουτί οτι ήταν, αλλά η διαδικασία δεν ολοκληρωνόταν ποτέ. Τελικά το πήρα σπίτι μου για περισσότερες δοκιμές, και τα προβλήμα συνεχίστηκαν, αλλά δεν έφταιγε το pc του φίλου. Ξαφνικά η αναλαμπή, βλέπω στο Login του router απο internet explorer οτι το μοντέλο ειναι το wag200g. Ο mozilla δεν μου το έγραφε αυτό. Κατεβάζω το σωστό firmware αυτή τη φορά, και ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα λύθηκαν. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ FORTHNET ADSL IN A BOX PLUS PSTN ΕΚΔΟΣΗ (απο ΠΛΑΙΣΙΟ): Ενδέχεται το παρεχόμενο στη συσκευασία router να μην ειναι όπως παλία το linksys wag354g (ίσως επειδή ειναι παλιό μοντέλο) αλλά το linksys wag200g. το οποίο μάλιστα ενδέχεται να σας κάνει σοβαρά προβλήματα στο σερφάρισμα (επιλεκτικό άνοιγμα ιστοσελίδων) και τα οποία λύνονται μόνο με το τελευταίο firmware upgrade απο το site της 4νετ. Νομίζω έχουμε σοβαρό θεματάκι άλλη μια φορά με την κυρά 4νετ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.