Jump to content

UPS ή Σταθεροποιητης τασης?

ison

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδη με τις χτεσινες βροχες και την διακοπη ρευματος νομιζα οτι πηρα το pc στα χερια αποφασισα να επενδυσω σε ups.

Ομως αν υποθεσουμε οτι ΔΕΝ χρειαζομαι τον χρονο που δινει το ups για να κλεισω το pc (ουσιαστικα την μπαταρια δλδ) κατι σανκαι αυτο πως το βλεπεται?

Απο οτι καταλαβα το μονο που κανει ειναι να φιλτραρει το εισερχομενο ρευμα και σε περιπτωση υπερτασης να το εξομαλυνει αλλα αναρωτιεμαι αν κανει και το αντιστροφο δλδ σε περιπτωση υποτασης να "δινει" την σωστη ταση.

Να σημειωσω οτι πανω του θα βαλω το PC (700watt psu), μια 24 wide DELL (2407fpw) , ηχεια 5.1 και αργοτερα ισως ενα xbox360 ...τα "σηκωνει" ολα αυτα και αν μπορουσατε να μου πειτε γιατι και πως ακομα καλυτερα.

Πιστευετε οτι τα ups εκτος παλι λεω της μπαταριας προσφερουν τπτ παραπανω?

Για τους εχοντες ups φανταζομαι οτι πρεπει να αλλαζει και μπαταρια αλλα καθε ποτε και ποσο κοστιζει αυτο?

Ευχαριστω :D

Μην πετάξεις τα λευτά σου σε σταθεροποιητες.....δεν κάνουν ανόρθωση υποτάσης μόνο εξομαλυνση υπέρασης. Για το σύστημα σου πάρε UPS στα 1100 VA δηλαδη πέριπου στα 700 W. To σύστημα της υπογραφής μου το έχω πάνω σε ένα Mustek 1100 και σε idle φάση δεν πάει πάνω απο 41% σε φορτίο, όπου σε core gaming χτυπά το πολύ 65% φορτίο....Ανετα. Δες στην παρακάτω foto για να καταλάβεις.

post-4025-1416073100,0021_thumb.jpg

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701308

Αυτο μαλλον εχεις εσυ ετσι? διοτι 1100 η Mustek δεν εχει

Καλη τιμη φαινεται. Ερωτηση: Εχεις και το Pc και την οθονη πανω? Γιατι αν ειναι ετσι εγω πρεπει να υπερκαλυπτομαι. Στην τελικη αν το παραφορτωσω αυτο το προγραμμα που βλεπω στο screenshot θα μου το πει?

Γενικα εισαι ευχαριστημενος απο το mustek?

Δεν γινεται να μην βαλεις την οθονη πανω στο ups. Πως θα κλεισεις το μηχανημα σε περιπτωση που πεσει το ρευμα αν δε βλεπεις τι κανεις?

Σωστο και αυτο (βραδακι ειναι ντε μην βαρας εισαι και πατριωτης Νεοκοσμιτης :p)

Επισης και κατι αλλο τα Mustek εχουν Σουκο υποδοχες? edit: τελικα din= Σουκο οποτε ναι

Λίγο OT αλλά για τηλεοράσεις, DVD, ενισχυτές ένας σταθεροποιητής δεν κάνει;

Αρχική απάντηση από ison [Σήμερα, στις 02:23]

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701308

Αυτο μαλλον εχεις εσυ ετσι? διοτι 1100 η Mustek δεν εχει

Καλη τιμη φαινεται. Ερωτηση: Εχεις και το Pc και την οθονη πανω? Γιατι αν ειναι ετσι εγω πρεπει να υπερκαλυπτομαι. Στην τελικη αν το παραφορτωσω αυτο το προγραμμα που βλεπω στο screenshot θα μου το πει?

Γενικα εισαι ευχαριστημενος απο το mustek?

Nαι το 1000αρι εχω. Τα έχω όλα πάνω (και το 24αρι το monitor) Oi υποδοχες ειναι σαν αυτή του psu. Εχει και ανεμηστιρι που δουλευει 24/7. Δεν κανει καθόλου θορυβο - αλλα αυτο όπως πολλα αλλα ειναι υποκειμενικο για τα αυτια του καθενος. Με το συστημα που λες δεν υπάρχει περιπτωση να το υπερφορτοσεις. Αλλα και να γινει θα σου αρχισει τα μπιπ....Δεν μου έχει τυχει ποτε μα ποτε και δοξα το θεο του εχω ριξει πανω του αρκετο πραγμα.

Αρχική απάντηση από Mainframe

Nαι το 1000αρι εχω. Τα έχω όλα πάνω (και το 24αρι το monitor) Oi υποδοχες ειναι σαν αυτή του psu. Εχει και ανεμηστιρι που δουλευει 24/7. Δεν κανει καθόλου θορυβο - αλλα αυτο όπως πολλα αλλα ειναι υποκειμενικο για τα αυτια του καθενος. Με το συστημα που λες δεν υπάρχει περιπτωση να το υπερφορτοσεις. Αλλα και να γινει θα σου αρχισει τα μπιπ....Δεν μου έχει τυχει ποτε μα ποτε και δοξα το θεο του εχω ριξει πανω του αρκετο πραγμα.

Αλλη ερωτηση την μπαταρια υποτιθεται οτι πρεπει να την αλλαξεις καποτε? Αν ναι κοστος?

Αρχική απάντηση από Mainframe [20-05-2007 01:26]

Μην πετάξεις τα λευτά σου σε σταθεροποιητες.....δεν κάνουν ανόρθωση υποτάσης μόνο εξομαλυνση υπέρασης. Για το σύστημα σου πάρε UPS στα 1100 VA δηλαδη πέριπου στα 700 W. To σύστημα της υπογραφής μου το έχω πάνω σε ένα Mustek 1100 και σε idle φάση δεν πάει πάνω απο 41% σε φορτίο, όπου σε core gaming χτυπά το πολύ 65% φορτίο....Ανετα. Δες στην παρακάτω foto για να καταλάβεις.

H σταθεροποιητες λειτουργουν σε μια περιοχη τασεων πχ (185V-250V)διατηρώντας την ταση σταθερή.Επισης οι περισσοτεροι διαθετουν και προστασια απο υπερτασεις (κευρανοι κτλπ).Οποτε θα καλυφθεις μια χαρα αν βέβαια δεν σε ενδιαφερει το θεμα αυτονομια

Αρχική απάντηση από cosmic [Σήμερα, στις 15:50]

H σταθεροποιητες λειτουργουν σε μια περιοχη τασεων πχ (185V-250V)διατηρώντας την ταση σταθερή.Επισης οι περισσοτεροι διαθετουν και προστασια απο υπερτασεις (κευρανοι κτλπ).Οποτε θα καλυφθεις μια χαρα αν βέβαια δεν σε ενδιαφερει το θεμα αυτονομια

Kαι εγώ έτσι νομίζω, τα παραπάνω λευτά για κάποια λεπτά αυτονομίας για μένα δεν αξιζουν το κόπο, αν δεν μιλάμε για επαγγελματική χρήση ή για άλλες ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Και με εναν σταθεροποιητή απο θέμα ασφάλειας είσαι καλυμμενος.

Αρχική απάντηση από cosmic [Σήμερα, στις 15:50]

Εγω εχθες αγορασα αυτον εδω http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.701160

Εκτος απο την προστασια που παρεχει,εχει λυχνια που ελεγχει αν η γραμμη του ρευματος ειναι ενταξει,παιρνει και τηλεφωνικη γραμμη επανω του και το πιο κουλο εχει εγγυηση 50.000 ευρω:confused: αν σου καει συσκευη που ηταν συνδεδεμενη σε αυτο απο υπερταση...

Η δε κατασκευη του ειναι πολυ ποιοτικη και εμενα προσωπικα μου εμπνεει ασφαλεια:T:

Αρχική απάντηση από cosmic

Ναι αλλα τι γινεται σε περιπτωση υποτασης? Λογικα να καει τπτ δεν παιζει απλα θα "τρελαθει" το Pc?

Αρχική απάντηση από Dem

Για μένα σκεφτομαι κάτι τέτοιο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=843&product=461946

Και εγω αυτο κοιτουσα αλλα δινει αλλα 40-50 και περνεις ups. Να μου πεις και τι ειναι τα 40-50 στραγαλια?

Ειμαι σε διλλημα.

Ο σταθεροποιητής τάσης απλά προστατεύει από υπερτάσεις. Τα προβλήματα από το ρεύμα της ΔΕΗ βέβαια ανάλογα με την περιοχή είναι πολύ περισσότερα και μόνο το UPS μπορεί να σου παρέχει μια ολοκληρωμένη προστασία.

Μου κάνει εντύπωση επιχείρημα που παρουσιάστηκε παραπάνω ότι "δεν αξίζουν κάποια παραπάνω χρήματα για παραπάνω λεπτά αυτονομίας"... Μα τα επιπλέον χρήματα δεν τα πληρώνεις για τα επιπλέον λεπτά αυτονομίας αλλά για τη δυνατότητα που σου δίνεται να προλάβεις να σώσεις τη δουλειά σου και να κάνεις κανονικό shutdown στο σύστημα. (Αν και κάποιοι θέλουν και τον εξτρά χρόνο αυτονομίας). Τι να τον κάνεις τον σταθεροποιητή τάσης αν από μία διακοπή ρεύματος καταστραφεί το hardware σου ή ακόμα χειρότερα χάσεις τη δουλειά σου.

Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 17:57]

Τι να τον κάνεις τον σταθεροποιητή τάσης αν από μία διακοπή ρεύματος καταστραφεί το hardware σου ή ακόμα χειρότερα χάσεις τη δουλειά σου.

Η καταστροφή του hardware είναι πιο πιθανή απο τις αυξομειώσεις της τάσης που πολλες φορες συνοδεύονται απο μια διακοπή. Η διακοπή από μόνη της, γνώμη μου είναι, ότι δεν αποτελει προβλημα (βεβαια στις περιοχές με μεγάλη συχνοτητα διακοπών υπάρχει θέμα..).

Μιλώντας για ολοκληρωμενη προστασία, και τον παραγοντα δουλειας βεβαίως χρήσιμο είναι ενα ups, 'οπως ανεφερα και παραπάνω.(.....αν δεν μιλάμε για επαγγελματική χρήση ....)

Πιστεύω ότι ένα καλό προστατευτικό θα συμπεριφερθεί πολυ καλά σε ανωμαλία τάσης.

Προσωπικά όταν κάνω μια σημαντική δουλειά κάνω συχνά saves είτε δουλευω σε ups έιτε όχι.

Δεν πιστεύω ότι δινεις πεταμένα λευτά για ένα καλό προστατευτικό.

Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 18:57]

Ο σταθεροποιητής τάσης απλά προστατεύει από υπερτάσεις. Τα προβλήματα από το ρεύμα της ΔΕΗ βέβαια ανάλογα με την περιοχή είναι πολύ περισσότερα και μόνο το UPS μπορεί να σου παρέχει μια ολοκληρωμένη προστασία.

Μου κάνει εντύπωση επιχείρημα που παρουσιάστηκε παραπάνω ότι "δεν αξίζουν κάποια παραπάνω χρήματα για παραπάνω λεπτά αυτονομίας"... Μα τα επιπλέον χρήματα δεν τα πληρώνεις για τα επιπλέον λεπτά αυτονομίας αλλά για τη δυνατότητα που σου δίνεται να προλάβεις να σώσεις τη δουλειά σου και να κάνεις κανονικό shutdown στο σύστημα. (Αν και κάποιοι θέλουν και τον εξτρά χρόνο αυτονομίας). Τι να τον κάνεις τον σταθεροποιητή τάσης αν από μία διακοπή ρεύματος καταστραφεί το hardware σου ή ακόμα χειρότερα χάσεις τη δουλειά σου.

Αυτο ακριβως τα λεει ολα

Επισης πανω σε UPS ειδα ολοκληρο δευτερο ημιχρονο αγωνα ποδοσφιρου οποτε η λυση UPS ειναι μονοδρομος και για μενα δουλεια και διασκεδαση μαζι λεει :)

Ωραια οποτε καταληξαμε σε ups. Με την μπαταρια τι γινεται ξερεται? Θελει αντικατασταση καποια στιγμη ή οχι και αν ναι ποσο ευκολο ειναι α) να βρεις ανταλλακτικο β) σε τι τιμη .

Στα περισσοτερα ups η μπαταρια/ες αρχιζουν τα να φτυνουν μετα απο κανα 3αρι χρονια.

Ειναι αρκετα ευκολο να βρεις μπαταριες τετοιου τυπου, σε καταστηματα τυπου γερμανος, δησιος κτλ ή σε μαγαζια ηλεκτρονικων.

Οσον αφορα την τιμη εξαρταται απο τον τυπο που χρησιμοποιει το ups, αρχιζουν απο 10 και πανε μεχρι ~100 .

πχ για το δικο μου mustek 800αρι η μπαταρια εχει ~20 αλλα μεχρι στιγμης την εχω ~4,5 χρονια και δεν τα εχει φτυσει τελειως.

btw το 99% των ups δεν βγαζουν απευθειας σουκο αλλα τριπολικο σαν αυτο που εχουν τα τροφοδοτικα.

O χρονος ζωης της μπαταριας ειναι 2-3 χρονια και βρισκεται πολυ ευκολα σε διαφορα μαγαζια

Η τιμη εξαρταται αν παρεις την ιδια που λεει ο κατασκευαστης ή καποια αλλη

Απο 20- 50 μονο τα APC εχουν πολυ ακριβες μπαταριες και χωρις να ειναι κατι το ιδιαιτερο απο τις αλλες που υπαρχουν στην αγορα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.