white_devil Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2007 Έχουμε πρόβλημα.Έχω χωρήσει τον σκληρό μου σε 2 partition.Στο ένα έχω windows vista και στο άλλο xp.Θέλω όμως να καταργήσω τα vista,να κάνω format στο partition που έχει τα vista.Αυτό όμως αρνείται πεισματικά να διαγραφεί...έχετε καμία ιδέα?Υπ΄οψιν ότι ούτε από το cd των xp δεν διαγράφεται...
kalamafka Μάϊος 18, 2007 #2 Μάϊος 18, 2007 κανεις boot απο το cd των xp επιλεγεις repairδινεις fixboot c μετα fixmbr και exit μετα μεσα απο τα xp διαγραφεις οτι θελεις και.......εφυγεςεγω ετσι εβγαλα τα σβιστα
white_devil Μάϊος 19, 2007 Author #3 Μάϊος 19, 2007 Το έκανα χτες αυτό...δεν διαγράφεται με τίποτα.Μήπως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα...;
Oric Μάϊος 20, 2007 #5 Μάϊος 20, 2007 Απ' ό,τι υποψιάζομαι, έχεις εγκαταστήσει τα Vista στο 1ο partition, και τα XP στο 2ο. Σε κάθε περίπτωση, ως ενεργό partition καθορίζεται το 1ο που συναντούν οι κεφαλές στο φυσικό χώρο του δίσκου. Αυτός είναι ο λόγος που το σύστημα δεν σου επιτρέπει να το διαγράψεις. (Σ' αυτό υπάρχουν τα αρχεία εκκίνησης και των δύο συστημάτων).Μια απλή και άμεσα εφαρμόσιμη λύση: Μέσα από τα WindowsXP διάγραψε όλους τους φακέλους των Windows Vista, ώστε να ελευθερώσεις χώρο, και άφησε το partition στην ησυχία του.
white_devil Μάϊος 20, 2007 Author #6 Μάϊος 20, 2007 Δεν διαγράφονται αυτά τα αρχεία...εκεί είναι το πρόβλημα.
kalamafka Μάϊος 20, 2007 #7 Μάϊος 20, 2007 Αρχική απάντηση από white_devil [Σήμερα, στις 14:40] Δεν διαγράφονται αυτά τα αρχεία...εκεί είναι το πρόβλημα. προσπαθησε με αυτο http://ccollomb.free.fr/unlocker/
seph1roth Μάϊος 20, 2007 #8 Μάϊος 20, 2007 Αρχική απάντηση από Oric Απ' ό,τι υποψιάζομαι, έχεις εγκαταστήσει τα Vista στο 1ο partition, και τα XP στο 2ο. Σε κάθε περίπτωση, ως ενεργό partition καθορίζεται το 1ο που συναντούν οι κεφαλές στο φυσικό χώρο του δίσκου. Αυτός είναι ο λόγος που το σύστημα δεν σου επιτρέπει να το διαγράψεις. (Σ' αυτό υπάρχουν τα αρχεία εκκίνησης και των δύο συστημάτων).Μια απλή και άμεσα εφαρμόσιμη λύση: Μέσα από τα WindowsXP διάγραψε όλους τους φακέλους των Windows Vista, ώστε να ελευθερώσεις χώρο, και άφησε το partition στην ησυχία του. Σωστός, αλλά υποψιάζομαι ότι αν το κάνεις αυτό μετά δεν θα έχεις bootloader, άρα δεν θα μπορείς να μπεις ούτε στα xp. Τα vista δεν χρησιμοποιούν boot.ini και νομίζω ότι το σβήνουν κιόλας από τα xp. Πρέπει να έχεις ένα primary και active partition στην αρχή του δίσκου για να κάνεις install στα xp. Προτείνω backup και format. Αν δεν μπορείς βέβαια...
white_devil Μάϊος 20, 2007 Author #9 Μάϊος 20, 2007 Είναι κουραστικο αυτό...αυτό είναι η εσχάτη των λύσεων...
Oric Μάϊος 20, 2007 #10 Μάϊος 20, 2007 Αρχική απάντηση από seph1roth [Σήμερα, στις 22:46] Σωστός, αλλά υποψιάζομαι ότι αν το κάνεις αυτό μετά δεν θα έχεις bootloader, άρα δεν θα μπορείς να μπεις ούτε στα xp. Τα vista δεν χρησιμοποιούν boot.ini και νομίζω ότι το σβήνουν κιόλας από τα xp. Πρέπει να έχεις ένα primary και active partition στην αρχή του δίσκου για να κάνεις install στα xp. Προτείνω backup και format. Αν δεν μπορείς βέβαια... Έχεις δίκιο, ας το ξαναγράψω με περισσότερη σαφήνεια. Μέσα από τα WindowsXP διάγραψε όλους τους φακέλους των Windows Vista, (Program Files, Program Data, Users, Windows) εκτός του φακέλου Boot. Μη διαγράψεις κανένα από τα αρχεία που υπάρχουν στο ριζικό κατάλογο αυτού του partition.
webhunter Μάϊος 20, 2007 #11 Μάϊος 20, 2007 Δεν νομίζω να διαγραφούν αυτά τα αρχεία έτσι. Πρέπει να ξεκινήσεις windows από άλλο δίσκο, και μετά να τα διαγράψεις. Δεν νομίζω να επηρεαστεί ο bootloader των xp γιατί είναι ολόκληρος στο 2ο partition.
seph1roth Μάϊος 20, 2007 #12 Μάϊος 20, 2007 Αρχική απάντηση από Oric Έχεις δίκιο, ας το ξαναγράψω με περισσότερη σαφήνεια. Μέσα από τα WindowsXP διάγραψε όλους τους φακέλους των Windows Vista, (Program Files, Program Data, Users, Windows) εκτός του φακέλου Boot. Μη διαγράψεις κανένα από τα αρχεία που υπάρχουν στο ριζικό κατάλογο αυτού του partition. Ωραίος, έτσι πιστεύω θα δουλέψει μια χαρά. Κι αν θέλεις να κάνεις resize το partition, ώστε να μείνει ένα μικρό, boot partition στην αρχή του δίσκου και το άλλο π.χ. για data μπορείς πολύ εύκολα και απλά μέσω ενός linux livecd.Αρχική απάντηση από webhunter Δεν νομίζω να διαγραφούν αυτά τα αρχεία έτσι. Πρέπει να ξεκινήσεις windows από άλλο δίσκο, και μετά να τα διαγράψεις. Δεν νομίζω να επηρεαστεί ο bootloader των xp γιατί είναι ολόκληρος στο 2ο partition. Και να μην σβήνονται μέσω windows μπορείς σίγουρα μέσω linux livecd (εύκολα και πολύ απλά).Ο bootloader των xp εν προκειμένω νομίζω αντικαθίσταται πλήρως από των Vista.
kalamafka Μάϊος 20, 2007 #13 Μάϊος 20, 2007 Αρχική απάντηση από seph1roth [Χθες, στις 23:10] Ωραίος, έτσι πιστεύω θα δουλέψει μια χαρά. Κι αν θέλεις να κάνεις resize το partition, ώστε να μείνει ένα μικρό, boot partition στην αρχή του δίσκου και το άλλο π.χ. για data μπορείς πολύ εύκολα και απλά μέσω ενός linux livecd.Και να μην σβήνονται μέσω windows μπορείς σίγουρα μέσω linux livecd (εύκολα και πολύ απλά).Ο bootloader των xp εν προκειμένω νομίζω αντικαθίσταται πλήρως από των Vista. για του λογου το αληθες ειχα βαλει τα vista στο τερτατο partition, τα εβγαλα, εβαλα ubuntu και τωρα εχωkernel......kernel...memtest...windows vista/longhorn loader!!!τα xp μας τελειωσανχωρις κανενα προβλημα βεβαια
Oric Μάϊος 21, 2007 #14 Μάϊος 21, 2007 Αρχική απάντηση από webhunter [Σήμερα, στις 00:20] Δεν νομίζω να διαγραφούν αυτά τα αρχεία έτσι. Πρέπει να ξεκινήσεις windows από άλλο δίσκο, και μετά να τα διαγράψεις. Δεν νομίζω να επηρεαστεί ο bootloader των xp γιατί είναι ολόκληρος στο 2ο partition. Ρε παιδιά! Το έχω κάνει. Το βλέπω μπροστά μου, το χρησιμοποίησα, (και αν αξιωθώ θα το κάνω και βιβλίο). Όσο για τον boot loader των XP, αυτός βρίσκεται στην ενεργό κατάτμηση, και, προφανώς, ενεργός κατάτμηση είναι γεωμετρικά η πρώτη που δημιουργήθηκε στο δίσκο, ανεξαρτήτως εάν σε αυτή ή οποιαδήποτε άλλη κατάτμηση εγκαταστάθηκαν λειτουργικά συστήματα.
nikoszax Μάϊος 21, 2007 #15 Μάϊος 21, 2007 Την εσχατη των λυσεων. Bacup - Format. Σιγουρο και αποτελεσματικο. Ειμαι φανατικος κατα του format αλλα σε κατι τετοιες περιπτωσεις, το προτεινω. Αν ειχες στο 1ο partition τα XP και στο δευτερο τα Vista, νομιζω δεν θα υπηρχε προβλημα, ε? (Δεν ξερω, λεω).
seph1roth Μάϊος 21, 2007 #16 Μάϊος 21, 2007 Αρχική απάντηση από nikoszax Την εσχατη των λυσεων. Bacup - Format. Σιγουρο και αποτελεσματικο. Ειμαι φανατικος κατα του format αλλα σε κατι τετοιες περιπτωσεις, το προτεινω. Αν ειχες στο 1ο partition τα XP και στο δευτερο τα Vista, νομιζω δεν θα υπηρχε προβλημα, ε? (Δεν ξερω, λεω). Και εγώ για αυτό είπα για format, για να είναι πιο συμμαζεμένα τα partitions. Αν τα είχε έτσι όπως λες, με fixboot fixmbr θα ήταν πάλι καλά. Αλλά επειδή με τα αν, δεν βοηθάμε, λέω να κάνεις αυτό ακριβώς που λέει ο Oric. Δηλαδή σβήσιμο όλων των φακέλων των Vista εκτός του boot, και θα έχεις μόνο τα xp με τον bootloader των vista.
adok13 Μάϊος 24, 2007 #17 Μάϊος 24, 2007 με το bootloader-pro εχεις δοκιμασει;πρωτα σβησε το boot των vista μεσα απο αυτο το προγραματακι και μετα κανε format to pαrtition που εχεις τα vista.
white_devil Μάϊος 24, 2007 Author #18 Μάϊος 24, 2007 Format τελικά και τελείωσε η υπόθεση...αρκετά ασχολήθηκα με τις ατέλειες...
nikoszax Μάϊος 25, 2007 #19 Μάϊος 25, 2007 Εμμ, οταν λεμε format απο την αρχη, καποιοι αντιπαραθετουν. Τελος παντων, αφου εκανες format, με... γεια.
elias85 Σεπτέμβριος 16, 2007 #20 Σεπτέμβριος 16, 2007 Αρχική απάντηση από kalamafka [18-05-2007 13:59] κανεις boot απο το cd των xp επιλεγεις repairδινεις fixboot c μετα fixmbr και exit μετα μεσα απο τα xp διαγραφεις οτι θελεις και.......εφυγεςεγω ετσι εβγαλα τα σβιστα ακριβώς φίλε μου!!! σVista!!! KUbuntu 7.04 :banging:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.