Jump to content

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ CPU

AGRIMI

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω έναν 4400 σε stock ταχύτητα ( 2200 ).

με την μαμήσια ψήκτρα (απενεργοποιημένο το cool&quiet και ανεβασμένο στα 2400) έπιανε θερμοκρασίες στο everest ultimate edition οι πυρήνες από 28-32 και ο γενικός δείκτης cpu 30-33.

με την εγκατάσταση της tuniq και χωρίς overclocking πιάνω 29 - 35 στον core2 και 27-33 στον core1. γενικώς cpu 35-40.

όλες οι μετρήσεις σε idle .

σε load χωρίς την tuniq έβλεπα το πολύ 40-43 βαθμούς μετά από 5 ώρες pro6 kai test drive unlimited.

με tuniq έχω 45-52 σε load.

η μητρική μου είναι η msi k8n diamond και η πάστα είναι αυτή που συνόδευε την tuniq.

παρήγγειλα την arctic silver γιατί έχω φρικάρει. επίσης η ψήκτρα δεν είναι τελείως βιδωμένη για να μην σπάσει τίποτα. είναι γύρω στις 2 - 3 στροφές πιο χαλαρά με τα σουστάκια.

παίζει να έχω κουνήσει την cpu και να πειράχτηκε ο αισθητήρας? οποιαδήποτε απάντηση θα με καθησυχάσει.

2 - 3 στροφές πιο χαλαρά? Δλδ τις έχεις άνετα τις στροφές και δεν τις βίδωσες?

Ακολούθησε τις οδηγιες του manual και βιδωσε την καλά. Πρέπει να πατησει καλά η ψύκτρα.

Πρέπει να βάλεις πάστα , αν δεν έχεις βάλει.

Τα temps του cpu εξαρτώνται απο την εξωτερική θερμοκρασία (και αυτή είναι ανεβασμένη τελευταια- εγω σε σχέση με πριν 1 μηνα έχω 8-10 βαθμους πιο πάνω).

@παίζει να έχω κουνήσει την cpu και να πειράχτηκε ο αισθητήρας? - όχι , αν είχε κουνηθεί δεν θα άνοιγε το pc.

οι αγορά και η τοποθέτηση έγινε πριν 2 βδομάδες όπως και η μετρήσεις που δεν άλλαξαν καθόλου. τώρα έχω core2 31 core 1 28 και cpu 37. είναι normal αυτή η διαφορά se idle?

Αρχική απάντηση από AGRIMI [Σήμερα, στις 17:29]

οι αγορά και η τοποθέτηση έγινε πριν 2 βδομάδες όπως και η μετρήσεις που δεν άλλαξαν καθόλου. τώρα έχω core2 31 core 1 28 και cpu 37. είναι normal αυτή η διαφορά se idle?

καλές είναι , με ποια ψυκτρα είναι? , γιατι με μπερδρψες..

πάστα έχω βάλει αλλά αυτήν που είχε στην συσκευασία

με την tuniq είμαι τώρα αλλά γιατί να έχουν τόση μεγάλη απόκλιση από την cpu τα cores?

δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ με την μαμήσια την ψήκτρα. ούτε σε overcklocked κατάσταση. άμα τα cores ήταν 28 η cpu έδειχνε 30 με 31. το βίδωμα είναι όπως το λέει ο κατασκευαστής ίσα ίσα να σφίξει μην σπάσουν τα ποδαράκια της βάσης της μητρικής. η ψήκτρα δεν κουνιέται.

Καλές είναι οι θερμοκρασίες σου, οι διαφορές είναι φυσιολογικές, τρέξε και 1 οrthos κανα 2λεπτο και πες μας τι έχεις στα cores/cpu , αν θελεις. Θα δεις ότι εκεί οι διαφορές θα μικρύνουν.

Και αν έχουν κι άλλες στροφές οι βιδες βιδωσε τες.

Εμένα δεν είναι καλές που stock idle ειμαι 45.

Αρχική απάντηση από AGRIMI [Σήμερα, στις 17:59]

δεν το έχω το orthos :) από που το κατεβάζω?

Google it

Nαι...κατα την διαρκεια που έκανες το τεστ πόσο είχες? Γιατι εδώ φαίνεται να έχεις πατησει το stop και μετα να πηρες την φωτο.

Βάλε στις επιλογές cpu stress και priority >7. Μην πατήσεις στοπ και βγάλε φωτό.

Αν όμως κάνω λάθος και είναι αυτές οι θερμοκρασιες σου. Ειναι θεικες.

Tώρα το έκανες καλά. Τα temps με δεδομένη την εποχή, οk μου φαίνονται.

Απο κει και περα λιγο το airflow, λιγο τα καλωδια να μαζέψεις, λιγο καλύτερη τοποθέτηση(γιατι μου λεγες κατι περιεργα με τις βιδες) μπορεις να κατεβεις κι άλλο.

άλλα και έτσι να είσαι δεν έχεις προβλημα, και γενικά κατα το overclocking (αν κάνεις) πρόσεξε να μην ανεβαίνεις πάνω απο 60-65 με το προγραμματάκι που μόλις δοκιμασες.

ευχαριστώ πολύ.θα βάλω την arctic silver και μετά από 200 ώρες θα στείλω review με overclocking καταστάσεις. το κουτί είναι αρκετά συμμαζεμένο. θα στείλω και φωτό όταν τελειώσω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.