Jump to content

Αλλαγη μπαταριας σε UPS. Που?

Recommended Posts

Φίλε μου! έχω το Mustek 1400VA απο το 2006, πραγματικά με έχει σώσει πολλές φορές από βυθίσεις στην τάση του ρεύματος λόγο ότι μένω σε περιοχή κοντά στην θάλασσα (υγρασία- παλαιότητα δικτύου ΔΕΗ) ,του έχω αλλάξει μόνο μια φορά μπαταρίες μέχρι τώρα γιατί δεν θέλω να το ζορίζω πολύ όταν κόβετε το ρεύμα, όπως είπαν και τα παιδιά το 60mm fan θα σου είναι αρκετά ενοχλητικό αλλά με καλή διάθεση όλα φτιάχνονται! στο συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πολύ προσοχή σε διαστάσεις μπαταρίας. Μπορεί η ακριβώς επόμενη μπαταρία να είναι 1 εκατοστό μεγαλύτερη σε ύψος και λόγω της εσωτερικής διαμόρφωσης του UPS να μην χωράει. Επίσης η κλασσική 7mAh/12V νομίζω είναι η πιο οικονομική λύση. Από εκει και πέρα το κόστος για κάθε επιπλέον mAh είναι δυσαναλογο των χρημάτων στις περισσότερες περιπτώσεις και πιθανώς να μην αξίζει τα 2-3 λεπτά επιπλεόν αυτονομίας.

ΕDIT: έχε κατα νου ότι το μοντέλλο σου μπορεί να χρειάζεται 2 μπαταρίες των 12V/7mAh οπότε αν πας στην επόμενη λύση να ανέβει αρκετα το κόστος για 2x ακριβότερες μπαταρίες.

Έγινε επεξεργασία από vagsk

• 2 weeks later...

Να ρωτησω και εγω.

τα εφτυσαν οι μπαταριες και εχει 2 yuasa npw45-12

αυτες μου κανουν?

CSB UPS Lead acid 12V 7,2Ah x 2

ποσα Ah ειναι οι yuasa?

να πω την αληθεια δεν με πολυενδιαφερει να βαλω παραπανω Ah(ουτε αν ειναι μικροτερες αυτες που θα παρω) γιατι σπανια γινεται διακοπη και οταν γινεται το κλεινω αμεσως οποτε με νοιαζει να κραταει εστω 5 λεπτα(στα καλα του με τις παλιες εφτανε τα 20 λεπτα).πιο πολυ θεμα με υποτασεις εχω εδω...

και μένα Yuasa είχε το UPS και τις άλλαξα με CSB. Αρχικά δες σε διαστάσεις αν σου κάνουν οι CSB και μετά κοίτα να έχουν οπωσδήποτε ίδια τάση. Από αυτά που γράφεις (npw45-12) μάλλον για 12V είναι και οι δικές σου.

Όπως ειπώθηκε ήδη, αν είναι στο ίδιο μέγεθος με τις προηγούμενες, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. 12άρες είναι και οι μεν και οι δε. Το πολύ πολύ να ήταν οι παλιές 7Ah αντί για 7,2Ah.

Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2

βασικα οι παλιες πρεπει να ειναι πανω απο 7.γιατι γραφει πανω 45watt ενω αυτες που κοιταω καπου εγραφαν 24 watt.τωρα βεβαια μπορει να κοιταζα και βλακειες αλλα τεσπα...

Οι μπαταρίες αυτές έχουν το ίδιο μέγεθος, εκτός από overall height που είναι 97.5mm και 100mm σε Yuasa και CSB αντίστοιχα. Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα με τόσο μικρή διαφορά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Από την άλλη, ίσως θα ήταν καλύτερα να πωλούσαν την UPS122406 της CSB γιατί είναι και καλά φτιαγμένη καθαρά για UPS και είναι στα 12V-40W, αλλά δεν νομίζω να δεις διαφορά.

Στο Γερμανό, έβαζα συνέχεια 12V-7,2Ah και δεν υπήρχε θέμα ποτέ. Μπορεί να έτυχε βέβαια :p

Μάλιστα. Να υποθέσω ότι έχεις 1000άρι ή 800άρι UPS και έχει μόνο μια μπαταρία μέσα;

Μου είχε συμβεί και μένα να ψάχνω για 12V στα 45W και με διαστάσεις που ταίριαζαν στην 12V/7.2Ah της CSB. Επειδή η 45W είναι αρκετά πιο ακριβή και το μόνο που θα σου δώσει είναι λίγο περισσότερη αυτονομία καλύτερα να πας στην απλή και οικονομική λύση. Στο κάτω-κάτω αν γίνει διακοπή δεν πρόκειται να συνεχίζω προσωπικά να δουλέυω κάνα 10λεπτό με τέταρτο μέχρι να γονατίσει η μπαταρία και να αποφασίσω να κάνω shutdown.

Νομίζω παίρνει 2 μπαταρίες το δικό του, μια και έβαλε λινκ από πακέτο 2 μπαταριών.

Συμφωνώ κι εγώ πάντως, με την 12V/7.2Ah θα είναι κομπλέ και θα κάνει την δουλειά του άνετα.

Και τώρα θυμήθηκα πως πρέπει να αλλάξω κι εγώ τις δικές μου και παίρνει και 3 πανάθεμά το...

Μάλιστα. Να υποθέσω ότι έχεις 1000άρι ή 800άρι UPS και έχει μόνο μια μπαταρία μέσα;

Μου είχε συμβεί και μένα να ψάχνω για 12V στα 45W και με διαστάσεις που ταίριαζαν στην 12V/7.2Ah της CSB. Επειδή η 45W είναι αρκετά πιο ακριβή και το μόνο που θα σου δώσει είναι λίγο περισσότερη αυτονομία καλύτερα να πας στην απλή και οικονομική λύση. Στο κάτω-κάτω αν γίνει διακοπή δεν πρόκειται να συνεχίζω προσωπικά να δουλέυω κάνα 10λεπτό με τέταρτο μέχρι να γονατίσει η μπαταρία και να αποφασίσω να κάνω shutdown.

Οχι 2 παιρνει.ενα accupower 1400va εχω και τις ειχα 4 χρονια αυτες που ειχε μεσα.

θα παρω τις οικονομικες τοτε γιατι και εγω για τον ιδιο σκοπο το εχω.το κλεινω μολις γινει διακοπη...

ευχαριστω παιδια για την βοηθεια!

Οχι 2 παιρνει.ενα accupower 1400va εχω και τις ειχα 4 χρονια αυτες που ειχε μεσα.

θα παρω τις οικονομικες τοτε γιατι και εγω για τον ιδιο σκοπο το εχω.το κλεινω μολις γινει διακοπη...

ευχαριστω παιδια για την βοηθεια!

Οι Yuasa είναι ότι καλύτερο σε ποιότητα, ειδικά οι REW45-12 που έχω στο rack ups όντως είχε διαφορά από τις stock (CSB).

Ενδιάμεση λύση είναι η CSB αλλά πέφτει σε ποιότητα, δεν ξέρω αν θα σε βγάλει ξανά 4 χρόνια η λιγότερο.

Η Yuasa έχουν 26,2Ευρώ. Δε νομίζω να είναι μεγάλη διαφορά σε ευρώ.

Yuasa NPW45-12 Datasheet PDF , για να είστε ακριβείς

Από εκεί πήρα κι εγώ τα στοιχεία.

Οι Yuasa είναι ότι καλύτερο σε ποιότητα, ειδικά οι REW45-12 που έχω στο rack ups όντως είχε διαφορά από τις stock (CSB).

Ενδιάμεση λύση είναι η CSB αλλά πέφτει σε ποιότητα, δεν ξέρω αν θα σε βγάλει ξανά 4 χρόνια η λιγότερο.

Η Yuasa έχουν 26,2Ευρώ. Δε νομίζω να είναι μεγάλη διαφορά σε ευρώ.

Ναι όντως, είναι δυνατές αυτές. Το θέμα μάλλον είναι αν θέλει να δώσει ~7€ παραπάνω για την καθεμία, κερδίζοντας πάντως την ανάλογη διάρκεια χρόνου ζωής.

Τις τσιμπησα τις μπαταριουλες τις εβαλα ολα κομπλε.ηταν ηδη και φορτισμενες.

τωρα λεω σε καμια δυο μερες να το βγαλω απο πριζα για να το αφησω να ξεφορτιστουν λιγο και μετα να ξαναφορτισουν για να κανουν 1-2 κυκλους.

• 2 weeks later...

Ρε παιδιά, πήγα να αλλάξω μπαταρία στο accupower μου το 1400άρι και μου είχε πει ο μπαταριάς ότι η μία από τις δύο Panasonic που είχε μέσα ότι είναι κομπλέ. Οπότε μου έδωσε μόνο μία fiamm 12v 7.2ah και η άλλη η panasonic που είχε αλλά λίγο μεγαλύτερη δηλαδή 12v 9ah. Μου είπε ότι δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα. Όταν πήγα να τις βάλω, έβαλα πρώτα τον αρνητικό πόλο, μετά την γέφυρα και τέλος άφησα τον θετικό. Πάω να τον βάλω (εεε τον πόλο πάντα) και τσουπ, πετιέται μία σπίθα. Μετά πήγα τουαλέτα και δεν ξαναδοκίμασα :look: . Ήταν φυσιολογικό;

Και μενα το εκανε.

Τις συνδεσα και ηταν ολα οκ.

αν και εγω πηρα και τις 2 καινουργιες αν και η μια ηταν σε καλη κατασταση που την μετρησα οποτε θα σου ελεγα να τις αλλαζες και εσυ και τις 2.