kalamafka Μάϊος 31, 2007 #301 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 σημερα ειπα να ασχοληθω λιγο μετα fonts. στα fonts preferences εχω βαλει τα terbuchet ms αλλα στο fixed width font θελω να βαλω το lucida console. στο family εχω το lucida αλλα οχι και το console. τι πρεπει να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondax Μάϊος 31, 2007 Author #302 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 Καλησπερα παιδια!!! Παιδια τις 2 τελευταιες μερες ο synaptic manager και ο adept manager μου βγαζουν προβληματα κατα την εγκατασταση καποιων εφαρμωγων και updates(oταν τα εχει κατεβασει και παει να τα κανει install πεταει ξαφνικα μυνημα και λεει οτι ''δεν μπορεσε να γινει εγκατασταση γιατι τα πακετα ειναι broken κτλ κτλ) αντιστοιχα! :whistling Επισης ο synaptic με προετρεψε οταν πηγα να τον ανοιξω να τρεξω την sudo dpkg --configure -a! Τι προτεινεται??!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Μάϊος 31, 2007 #303 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 Αρχική απάντηση από kalamafka σημερα ειπα να ασχοληθω λιγο μετα fonts. στα fonts preferences εχω βαλει τα terbuchet ms αλλα στο fixed width font θελω να βαλω το lucida console. στο family εχω το lucida αλλα οχι και το console. τι πρεπει να κανω? Τα έχεις κάνει install τα fonts που λες; Αν όχι έχεις το KDE ένα προγραμματάκι που λέγεται font-installer για να τα κάνεις install (λογικά θα είναι στην εγκατάσταση των windows το font που θες, νομίζω c:/windows/fonts). Αλλιώς τα κάνεις paste κατευθείαν στο /usr/share/fonts και νομίζω θα τα βρει. Αρχική απάντηση από kondax Καλησπερα παιδια!!! Παιδια τις 2 τελευταιες μερες ο synaptic manager και ο adept manager μου βγαζουν προβληματα κατα την εγκατασταση καποιων εφαρμωγων και updates(oταν τα εχει κατεβασει και παει να τα κανει install πεταει ξαφνικα μυνημα και λεει οτι ''δεν μπορεσε να γινει εγκατασταση γιατι τα πακετα ειναι broken κτλ κτλ) αντιστοιχα! :whistling Επισης ο synaptic με προετρεψε οταν πηγα να τον ανοιξω να τρεξω την sudo dpkg --configure -a! Τι προτεινεται??!! Ε, τρέξε φυσικά sudo dpkg --configure -a σε κονσόλα! Κάποιο πακέτο που έβαλες ή έβγαλες δεν μπήκε ή βγήκε σωστά και είναι σπασμένο. Αν δεν γίνει τίποτα με αυτή την εντολή (που δεν νομίζω), το aptitude όλο και κάτι θα μπορεί να κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondax Μάϊος 31, 2007 Author #304 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 To ειχα κανει και πριν αλλα παλι σφαλμα, λεει συγκεκριμενα οτι:mike@mike-laptop:~$ sudo dpkg --configure -aΓίνεται εγκατάσταση havp (0.82-1ubuntu1) ...Starting havp: Starting HAVP Version: 0.82Could not open lock testfile /var/run/havp/havp-IJbCcF: No such file or directoryMaybe you need to: chown havp /var/run/havpExiting..invoke-rc.d: initscript havp, action "start" failed.dpkg: σφάλμα στην επεξεργασία του havp (--configure): η υποδιεργασία post-installation script επέστρεψε κατάσταση λάθους 1Προέκυψαν σφάλματα κατά την επεξεργασία του: havp Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Μάϊος 31, 2007 #305 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 Maybe you need to: chown havp /var/run/havpΔοκίμασε να τρέξεις αυτήν την εντολή chown havp /var/run/havp. Τι είναι το πακέτο αυτό, αν επιτρέπεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondax Μάϊος 31, 2007 Author #306 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 Ειναι ενας http virus scanner!!Eπισης παω να του κανω completely removal και πεταει λαθοςE: havp: η υποδιεργασία pre-removal script επέστρεψε κατάσταση λάθους 1Απ'οτι φαινεται πρεπει να το πεταξουμε εξω το havp!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Μάϊος 31, 2007 #307 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 Αρχική απάντηση από kondax Ειναι ενας http virus scanner!! Δοκίμασε το παραπάνω, κι αν δεν γίνει τίποτα, sudo konqueror και μετά αλλάζεις τα permissions στο dir /var/run/havp . Αν πάντως δεν το χρειάζεσαι άμεσα (virus scanner στο linux? ή για αρχεία των win?) με ένα sudo apt-get remove --purge havp θα βγει τελείως από το σύστημα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondax Μάϊος 31, 2007 Author #308 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 Παιδι κουμπι και εγω την εκανα παλι την πατατα μου!!! δινω τα ακολουθα και: 1)mike@mike-laptop:~$ chown havp /var/run/havp chown: cannot access `/var/run/havp': No such file or directory 2)Μετά την αποσυμπίεση θα ελευθερωθούν 901kB χώρου από το δίσκο. Θέλετε να συνεχίσετε [Ν/ο]; y (Ανάγνωση βάσης δεδομένων ... προς το παρόν εγκαταστάθηκαν 95430 αρχεία και κατάλογοι.) Αφαίρεση του havp ... Stopping havp: invoke-rc.d: initscript havp, action "stop" failed. dpkg: σφάλμα στην επεξεργασία του havp (--purge): η υποδιεργασία pre-removal script επέστρεψε κατάσταση λάθους 1 Starting havp: Starting HAVP Version: 0.82 Could not open lock testfile /var/run/havp/havp-baAT1P: No such file or directory Maybe you need to: chown havp /var/run/havp Exiting.. invoke-rc.d: initscript havp, action "start" failed. dpkg: σφάλμα κατά τον καθαρισμό: η υποδιεργασία post-installation script επέστρεψε κατάσταση λάθους 1 Προέκυψαν σφάλματα κατά την επεξεργασία του: havp E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) Προσπαθησα να κανω reinstall στο προγραμμα αλλα πεταει το λαθος post-installation script επέστρεψε κατάσταση λάθους 1! Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Μάϊος 31, 2007 #309 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 Αρχική απάντηση από kondax1)mike@mike-laptop:~$ chown havp /var/run/havpchown: cannot access `/var/run/havp': No such file or directory Δοκίμασε το με sudo. Αν βγάλει το ίδιο τότε sudo mkdir /var/run/havp και μετά sudo chown havp /var/run/havp . Από repository (με apt-get) το κατέβασες ή από αλλού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondax Μάϊος 31, 2007 Author #310 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 Τιποτα και παλι!Απο τον synaptic manager το κατεβασα!Οτνα πηγα να το κανω παλι uninstall:Θέλετε να συνεχίσετε [Ν/ο]; y(Ανάγνωση βάσης δεδομένων ... προς το παρόν εγκαταστάθηκαν 95430 αρχεία και κατάλογοι.)Αφαίρεση του havp ...Stopping havp: invoke-rc.d: initscript havp, action "stop" failed.dpkg: σφάλμα στην επεξεργασία του havp (--purge): η υποδιεργασία pre-removal script επέστρεψε κατάσταση λάθους 1Starting havp: Starting HAVP Version: 0.82Filesystem not supporting mandatory locks!On Linux, you need to mount filesystem with "-o mand"Exiting..invoke-rc.d: initscript havp, action "start" failed.dpkg: σφάλμα κατά τον καθαρισμό: η υποδιεργασία post-installation script επέστρεψε κατάσταση λάθους 1Προέκυψαν σφάλματα κατά την επεξεργασία του: havpE: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=2194342 μαλλον πρεπει να κανω αυτα που λεει στο λινκ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Μάϊος 31, 2007 #311 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 Το link είναι τέλειο. Πάτα sudo su και κάνε ότι λέει το δεύτερο post στο link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondax Μάϊος 31, 2007 Author #312 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 ok seph1roth δοξα τω θεο εφτιαξε!!! Τωρα δεν βγαζει σφαλματα!!! :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 31, 2007 #313 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 Αυτό που γίνεται είναι ότι πάει να σταματήσει το script του havp που υποτίθεται ότι είναι στο init.d αλλά δεν το βρίσκει και παίρνει πούλο. Ενώ το πακέτο φαίνεται ότι έχει εγκατασταθεί, στην πραγματικότητα μπήκε με ελλείψεις και δεν μπορεί να βγει τώρα.Πιο πάνω για το /var/run/havp αφού σας λέει ότι No such file or directory τι πάτε σαν τα γίδια να το κάνετε chown; 'Ενα mkdir /var/run/havp και μετά το chown. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondax Μάϊος 31, 2007 Author #314 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 ok trendy εσαξε το προβλημα!!!!!! :sick: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondax Μάϊος 31, 2007 Author #315 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 Παιδια πως θα γινει να ''παιξει'' η ασυρματη καρτα μου να συνδεθει με το ρουτερ?Εχω intel pro wireless!:worship:ΕDITIntel Corporation PRO/Wireless 2200BG Network Connection η καρτα!και την αναγνωριζει:Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG Network Connection (rev 05) Subsystem: Intel Corporation Unknown device 2702 Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 11 Memory at d0214000 (32-bit, non-prefetchable) Capabilities: <access denied> Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondax Μάϊος 31, 2007 Author #316 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 ok παιδια τα καταφερα και τωρα δουλευει και αυτο!!!!Παμε γι'αλλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:upside: :X: :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 31, 2007 #317 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2007 Αρχική απάντηση από kondax [Σήμερα, στις 21:48] ok παιδια τα καταφερα και τωρα δουλευει και αυτο!!!! Παμε γι'αλλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:upside: :X: :whistling ξαφνικα μου βγαζει μηνυμα οτι δεν εχω ελευθερο χωρο στον σκληρο δισκο και διαφορα αλλα που δεν ξερω του τραβηξα ενα format και ησυχασα.αυτο εγινε μετα την αυτοματη αναβαθμιση του kernel στην ...18 αν θυμαμαι καλα. και επειδη κανω πραγματα που δεν καταλαβαινω σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας :bye: Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 1, 2007 #318 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2007 με df -h βλέπεις πόσο χώρο έχεις σε κάθε mounted partition. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Ιούνιος 1, 2007 #319 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2007 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 15:37] με df -h βλέπεις πόσο χώρο έχεις σε κάθε mounted partition. σε ευχαριστω trendy αλλα εχω κανει format και απο οτι εχω καταλαβει δεν εχει τις καλυτερες σχεσεις το nf4 με το ubuntu η' μηπως με το linux γενικα?καποια αλλη διανομη ισως.γυριζω λοιπον ...............στην χλωρινη klinex. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.