kalamafka Μάϊος 29, 2007 #281 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Αρχική απάντηση από kondax [Σήμερα, στις 17:07] μου φαινεται πρεπει να απεξαρτητοποιηθουμε απο την windowz/ιαση οπως λεει και ο seph1roth!!! εξαλλου τα ext3 ειναι μακραν καλυτερα συστηματα αρχειοθετησης!!!! :worship: χρειαζονται ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 29, 2007 #282 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 τωρα εχω καποια αρχεια στο /home τα οποια παω να τα συρω στο /dev/diskμου πεταει μηνυμα you do not have permissios to write to this folderκατι δεν παει καλακανονικα δεν πρεπει να τον βγαζει σαν /media/sdb Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Μάϊος 29, 2007 #283 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Το /dev/disk ειναι ntfs? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondax Μάϊος 29, 2007 Author #284 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Και εμενα τον εξωτερικο σκληρο που ειναι ntfs μια τον αναγνωριζει σαν sdb5 και την αλλη σανsdc1!!περιεργα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 29, 2007 #285 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 ας βαλουμε τα πραγματα σε ταξησυμφωνα με το gparted εχουμε/dev/sdb1.....ext3....../media/disk....298(size)....4.86(use)......293.22(unused)τωρα στο places--computer εχω 298.1gb volume:disk(μιλαω για το εικονιδιο)εαν τον ανοιξω εχει μεσα ενα φακελο lost+found Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Μάϊος 29, 2007 #286 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Πρέπει να δώσεις δικαιώματα από ότι κατάλαβα σε εσένα για αυτόν τον folder. Παράξενο μου φαίνεται βέβαια. Λογικά σαν root μέσα από τον nautilus (από konqueror σίγουρα) θα μπορείς να το αλλάξεις. Δηλαδή sudo konqueror δεξί κλικ φάκελο /media/disk , permissions tab και αλλαγή. ΜΗΝ αλλάξεις permissions σε ntfs σε writable χωρίς ntfs-3g στο fstab. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 29, 2007 #287 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 αυτο το lost+found τι ειναι? αεροδομιο? :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 29, 2007 #288 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Αρχική απάντηση από seph1roth [Σήμερα, στις 20:59] Πρέπει να δώσεις δικαιώματα από ότι κατάλαβα σε εσένα για αυτόν τον folder. Παράξενο μου φαίνεται βέβαια. Λογικά σαν root μέσα από τον nautilus (από konqueror σίγουρα) θα μπορείς να το αλλάξεις. Δηλαδή sudo konqueror δεξί κλικ φάκελο /media/disk , permissions tab και αλλαγή. ΜΗΝ αλλάξεις permissions σε ntfs σε writable χωρίς ntfs-3g στο fstab. δουλεψε:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 29, 2007 #289 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 αλλαξα βεβαια ολα τα permissions σε can view& modify content δηλαδη και του owner και τα group καιτο others Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 29, 2007 #290 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 τωρα που ξερετε τι γινεται θελω ολα τα downloads να πηγαινουν εκειαντι του /home/ubuntu πως γινεται αυτο? καπως ετσι /media/disk Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Μάϊος 29, 2007 #291 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Αρχική απάντηση από kalamafka τωρα που ξερετε τι γινεται θελω ολα τα downloads να πηγαινουν εκειαντι του /home/ubuntu πως γινεται αυτο? καπως ετσι /media/disk Εξαρτάται από το πρόγραμμα που κατεβάζει. Για τον firefox π.χ. Edit -> Preferences -> Main και αλλαγή του directory. Για τον Konqueror το επιλέγεις εκείνη την στιγμή. Για το Ktorrent δεν ξέρω αλλά μπορώ να σου πω. Ευκολο είναι βέβαια, αν το ψάξεις.:bigsmile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 29, 2007 #292 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 δεν ρωταω για αυτο, ρωταω για το save files toτωρα ειναι /home/ubuntuκαι στο ktorrent το ιδιο ειναι οποτε αλλαζουμε σε /media/disk/mp3 π.χ Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 29, 2007 #293 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Αρχική απάντηση από kalamafka αυτο το lost+found τι ειναι? αεροδομιο? :hehe: Περίπου. Αρχεία που βρέθηκαν να μην ανήκουν κάπου κατά το fsck. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 29, 2007 #294 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 22:21] Περίπου. Αρχεία που βρέθηκαν να μην ανήκουν κάπου κατά το fsck. τα διαγραφουμε ειναι και κλειδωμενα π@ν@θεμ@τ@!!!!! τωρα λεει contents nothing και δεν διαγραφεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Μάϊος 29, 2007 #295 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Αρχική απάντηση από kalamafka δεν ρωταω για αυτο, ρωταω για το save files toτωρα ειναι /home/ubuntuκαι στο ktorrent το ιδιο ειναι οποτε αλλαζουμε σε /media/disk/mp3 π.χ Ναι, έτσι. Sorry δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσες. Ο νέος σκληρός σου βρίσκεται κάτω από αυτό το φάκελο /media/disk , οπότε ότι αρχείο/φάκελος είναι εκεί μέσα, είναι στο νέο σου σκληρό. Καλά κατάλαβα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 29, 2007 #296 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 μια χαρα!!! δεν μενει παρα να το δουμε στην πραξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 30, 2007 #297 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2007 Αρχική απάντηση από kalamafka τα διαγραφουμε ειναι και κλειδωμενα π@ν@θεμ@τ@!!!!! τωρα λεει contents nothing και δεν διαγραφεται Γίνε super user και σβήστα αν δε σου χρειάζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 30, 2007 #298 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2007 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 14:20] Γίνε super user και σβήστα αν δε σου χρειάζονται. λοιπον trendy ακου το κουφο ο σκληρος χτυπησε(γκλιν..γκλιν). εχοντας ενεργοποιησει το hardware monitor μου λεει οτι: bad hard disk.τον βγαζω τον κοιταζω απο κατω(2 τσιπ), κοιταζω και τον maxtor(3 τσιπ) τον ετερο σκληρο βλεπω οτι λειπει το τσιπακι της της samsung, δεν εδωσα σημασια.πηγα τον αλλαξα φυσικα ο καινουριος εχει και αυτος 3 τσιπακια.!!!!περα απο αυτο μπορει να εχει σχεση οτι φορμαρα τον δισκο με το gparded? λεμε τωραεπισης ο gparted εχει σαν default στο disklabel το msdos ,αυτο ειναι το σωστο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 30, 2007 #299 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2007 Τα τσιπάκια μάλλον αλλάζουν ανάλογα το δίσκο-πλακέτα-revision. Χοντρό μου ακούγεται να εχασες ένα τσιπάκι. Το gparted partitions και format κάνει τελευταία φορά που κοίταξα, δε μαμάει τους δίσκους Disklabel βάζεις ό,τι γουστάρεις, είναι μόνο για να αναγνωρίζεται ο δίσκος στο μηχάνημα μοναδικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 30, 2007 #300 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2007 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 19:48] Τα τσιπάκια μάλλον αλλάζουν ανάλογα το δίσκο-πλακέτα-revision. Χοντρό μου ακούγεται να εχασες ένα τσιπάκι. Το gparted partitions και format κάνει τελευταία φορά που κοίταξα, δε μαμάει τους δίσκους Disklabel βάζεις ό,τι γουστάρεις, είναι μόνο για να αναγνωρίζεται ο δίσκος στο μηχάνημα μοναδικά. δεν το εχασα, δεν υπηρχε καν ξεχασε να το βαλει το ρομποτ και εδω εχουμε ....... αεροδρομιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.