kondax Μάϊος 28, 2007 Author #261 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2007 ok trendy!! To περιεργο ειναι πως μου πεταει κατι περιεργα ακαταλαβιστηκα στους υποτιτλους και οχι την κανονικη τους μεταφραση!!Πηγα να ανοιξω το srt αρχειο και αντι για γραμματα εχει παντου ερωτιματικα (????)!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 28, 2007 #262 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2007 1)ταινια-rename-copy-υποτιτλους-rename-αφηνω.srt-σβηνω οτι υπαρχει-paste2)πρωτα βρισκουμε τους υποτιτλους και μετα την ταινιαδεν μπορω αλλο .......capicci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondax Μάϊος 28, 2007 Author #263 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2007 To ειχα κανει ρε συ kalamafka αλλα τιποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 28, 2007 #264 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2007 πρωτα βρισκουμε τους υποτιτλους και μετα την ταινιαΙso-8859-7 στον player Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 28, 2007 #265 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2007 Μάλλον για utf8 μου κάνει. Υπάρχει πάντως και αυτή η επιλογή στον mplayer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 28, 2007 #266 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2007 υπαρχει και το αυτοματο.μαλλον λαθος υποτιτλους εχει αφου ανοιγει το αρχειο στα...........κινεζικα τον οποιο δεν πρεπει Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 29, 2007 #267 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Όχι απλώς όταν το ανοίγεις με κάποιον editor δε στο ανοίγει ως utf8 αλλά ως iso99587. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 29, 2007 #268 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 χαιρετω την παρεαμολις εγκατασταθηκε ο seagate 320gb 7200.10 16mb απο πλαισιο.προοριζεται για αρχεια avi mp3 και τλπ πως θα τον φορμαρουμε(disk managment)σε απλα ελληνικα καθως ειμαστε και newbie:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Μάϊος 29, 2007 #269 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Αρχική απάντηση από kalamafka χαιρετω την παρεαμολις εγκατασταθηκε ο seagate 320gb 7200.10 16mb απο πλαισιο.προοριζεται για αρχεια avi mp3 και τλπ πως θα τον φορμαρουμε(disk managment)σε απλα ελληνικα καθως ειμαστε και newbie:p Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιο command line εργαλείο, αλλά δεν το γνωρίζω. Για gui κάνε install το gparted ή το qtparted. Πρόσεξε μόνο μην φορμάρεις κανέναν άλλο δίσκο, γιατί μου φαίνεται ότι τα πρόγραμματάκια αυτά δεν κολώνουνε!EDITΥπάρχουν απευθείας στο livecd. Κι εγώ newb είμαι ;p Μεταφέρθηκα όμως σε debian:magic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 29, 2007 #270 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 dmesg και βλέπεις σε τι θέση έχει μπει (εκτός αν το ξέρεις από πριν)Κάνεις fdisk ή cfdisk /dev/θέση για να φτιάξεις τα partitions. Ίσως υπάρχει και γραφικό εργαλείο για αυτό, αλλά δεν ξέρω-χρησιμοποιώ.Μετά γράφεις mkfs.ext3 -j -c -L καποιο_όνομα /dev/θέσηΘα κάνει και read test για bad blocks με το -c, ενώ με το -L του βάζεις ένα label.Τέλος τον κάνεις mount σε κάποιο directory και προσθέτεις και μία καταχώριση στο /etc/fstab για το νέο σου δίσκο ώστε να τον κάνει mount στην εκκίνηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 29, 2007 #271 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Αρχική απάντηση από seph1roth Κι εγώ newb είμαι ;p Μεταφέρθηκα όμως σε debian:magic: Περαστικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 29, 2007 #272 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 12:05] dmesg και βλέπεις σε τι θέση έχει μπει (εκτός αν το ξέρεις από πριν)Κάνεις fdisk ή cfdisk /dev/θέση για να φτιάξεις τα partitions. Ίσως υπάρχει και γραφικό εργαλείο για αυτό, αλλά δεν ξέρω-χρησιμοποιώ.Μετά γράφεις mkfs.ext3 -j -c -L καποιο_όνομα /dev/θέσηΘα κάνει και read test για bad blocks με το -c, ενώ με το -L του βάζεις ένα label.Τέλος τον κάνεις mount σε κάποιο directory και προσθέτεις και μία καταχώριση στο /etc/fstab για το νέο σου δίσκο ώστε να τον κάνει mount στην εκκίνηση. ολα αυτα απο terminal ετσι?στην εντολη fdisk βγαζει αυτοUsage: fdisk [-l] [-b SSZ] [-u] deviceE.g.: fdisk /dev/hda (for the first IDE disk) or: fdisk /dev/sdc (for the third SCSI disk) or: fdisk /dev/eda (for the first PS/2 ESDI drive) or: fdisk /dev/rd/c0d0 or: fdisk /dev/ida/c0d0 (for RAID devices) Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Μάϊος 29, 2007 #273 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Αρχική απάντηση από trendy Περαστικά! Ευχαριστώ! (Tο slack θα ήταν το φάρμακο έτσι :hehe: Αρχική απάντηση από kalamafka ολα αυτα απο terminal ετσι? στην εντολη fdisk βγαζει αυτο Usage: fdisk [-l] [-b SSZ] [-u] device E.g.: fdisk /dev/hda (for the first IDE disk) or: fdisk /dev/sdc (for the third SCSI disk) or: fdisk /dev/eda (for the first PS/2 ESDI drive) or: fdisk /dev/rd/c0d0 or: fdisk /dev/ida/c0d0 (for RAID devices) Κάνε fdisk -l και δες πως τον λένε τον καινούριο δίσκο σου. Π.χ. hda , sdb κτλ. Μετά κάνε όσα σου είπε ο trendy σε τέρμιναλ. Δηλαδή αν τον λένε sde θα γράψεις αρχικά fdisk /dev/sde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 29, 2007 #274 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 λοιπον το gparted λεει /dev/sdbοποτε κανω ολο το δισκο μια partition και τελειωσε?τον αφηνω ολο σαν primary και ext3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Μάϊος 29, 2007 #275 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Αρχική απάντηση από kalamafka λοιπον το gparted λεει /dev/sdbοποτε κανω ολο το δισκο μια partition και τελειωσε?τον αφηνω ολο σαν primary και ext3? Κάνε όσα partition θες. Αν χρειάζεσαι ένα μεγάλο για data κάνε ένα. Το ext3 για data είναι πολύ καλό. Ψάξε λίγο τα filesystems, δεν χάνεις τίποτα, ίσα-ίσα.Κάντο έτσι όπως λες και θα είσαι έτοιμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondax Μάϊος 29, 2007 Author #276 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Οταν εχεις ext3 και με ntfs να ανταλαξεις δεδομενα πως ειναι οι ταχυτητες???:whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 29, 2007 #277 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 Ανάλογα με τον controller και το δισκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondax Μάϊος 29, 2007 Author #278 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 εννοειται παντα σε ιδιες συνθηκες ειναι οπως ntfs με ntfs???! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Μάϊος 29, 2007 #279 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 εκανα το εξης :τον μισο περιπου με ntfs για xp και τον αλλο μισο ext3τωρα εχω:/media/nwe volume και media/diskεπισης ειπα στο firefox να κανει save files to dev/diskειναι ενταξει?αυτο το λουκετακι στο gparted τι ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondax Μάϊος 29, 2007 Author #280 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2007 μου φαινεται πρεπει να απεξαρτητοποιηθουμε απο την windowz/ιαση οπως λεει και ο seph1roth!!! εξαλλου τα ext3 ειναι μακραν καλυτερα συστηματα αρχειοθετησης!!!! :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.