n1ck0s Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2007 Βλέποντας το Hype που επικρατεί για το Ubuntu v7.04, έλεγα μήπως το δοκιμάσω στο "κατεβαστήρι" μου. Το θέμα είναι: θα μου προτίνατε να κάνω κάτι τέτοιο δεδομένου ότι:1) Το κατεβαστήρι είναι ένας Athlon XP 1700+ με Abit NF7-S v2.02) Χρειάζομαι να έχει ένα αξιόπιστο και free firewall.3) Χρειάζομαι να έχει ένα αξιόπιστο και free antivirus.4) Θα βρω torrent client εφάμμιλο του uTorrent; Ειδικά η λειτουργία του scheduler είναι πολύ βολική για μένα αλλά φοβάμαι ότι δύσκολα θα την βρω σε άλλον client.5) Θα βρω κάποιο "μουλαροειδές" να αντικαταστήσει το eMule+;Αυτα τα ολίγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Μάϊος 2, 2007 Author #2 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2007 Και δύο ακόμη:6) Υπάρχει πρόγραμμα για remote administration;7) Φαντάζομαι ότι αν το κοτσάρω στο router θα πάιζει μια χαρά το LAN με WinXP + Linux...Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάϊος 2, 2007 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2007 Εγώ χρησιμοποιώ τα amule και ktorrent http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=476514#post476514Ούτε firewall, ούτε antivirus. Αυτά όλα σε Mandriva 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Μάϊος 2, 2007 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2007 Για κατεβαστηρι καλυτερα δεν ειναι το xubuntu?Firewall και antivirus τι το θελεις στο λινουξ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Μάϊος 2, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2007 Αρχική απάντηση από cabrinhaFirewall και antivirus τι το θελεις στο λινουξ? ’μα δε χρειάζονται ακόμη καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Μάϊος 2, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2007 Αρχική απάντηση από jpavly Εγώ χρησιμοποιώ τα amule και ktorrent http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=476514#post476514Ούτε firewall, ούτε antivirus. Αυτά όλα σε Mandriva 2007 Το ktorrent βλέπω στα screenshots έχει και scheduler... χλιδή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Μάϊος 2, 2007 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2007 Azureus δεν σου κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Μάϊος 2, 2007 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2007 amule, ktorrent και απο wine τρέχεις και το utorrent και ας είναι windows πρόγραμμα ,firewall και antivirus δεν χρειάζεσαι σε πιγκουίνο,για remote access θα έχεις κάποιο από τα πολλά vnc το οποίο μπορείς να το κάνειςκαι route μέσα από openssh για μέγιστη ασφάλεια, αν ο ρουτερ δεν είναι usb απάτηόλα οκ, τέλος αν έχεις μνήμη κάτω από 256 μπορείς να βάλεις xubuntu Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Μάϊος 2, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2007 Αρχική απάντηση από cabrinha Azureus δεν σου κανει? Δεν το έχω δουλέψει. Με ενοχλεί που λόγω της Java καταναλώνει τόσους πόρους.Αρχική απάντηση από bourlasγια remote access θα έχεις κάποιο από τα πολλά vnc το οποίο μπορείς να το κάνειςκαι route μέσα από openssh για μέγιστη ασφάλεια, αν ο ρουτερ δεν είναι usb απάτηόλα οκ, τέλος αν έχεις μνήμη κάτω από 256 μπορείς να βάλεις xubuntu Το μηχανάκι έχει 1GB μνήμης οπότε την παλεύει μια χαρά. Αλήθεια όλα αυτά τα 3D κόλπα στο desktop είναι μέσα στο CD του setup; Υπάρχει κάποιο VNC που να υποστηρίζει εύκολη μεταφορά αρχείων (ή ακόμη και sync φακέλων) ανάμεσα στα 2 PC;Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, και κάτι τελευταίο. Αν θέλω ktorrent, πρέπει να έχω kubuntu λόγω KDE; Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είμαι πολύ σχετικός με Linux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Μάϊος 2, 2007 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2007 τα κόλπα είναι μέσα στο cd αρκεί να έχεις nvidia (και χωρίς να είμαι σίγουρος ati)μέσα από vnc δεν πιστεύω να μπορείς να τα αξιοποιήσεις για sync φακέλων υπάρχει π.χ. το unison (προγραμματακι με κύρια προτεραιότητατο bandwidth, την πρώτη φορά που το τρέχεις κάνει κάτι σαν Index των αρχείων που θες να γίνουν sync ώστε τις επόμενες φορές να μεταφέρει τα κομμάτια μόνο που χρειάζεται, μάλιστα το sync μπορεί να είναι και αμφίδρομο )το ktorrent χρειάζεται κάποια από τα βασικά libs του kde αλλά μόλις πας να το περάσειςτο synaptic (package manager) θα σου προτείνει τι χρειάζεται και θα ταεγκαταστήσει αυτόματα οτι windows manager και αν έχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Μάϊος 2, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2007 Φίλε μου με κάλυψες, σε ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Μάϊος 5, 2007 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2007 Να προσθέσω κι εγώ κάτι?Δεν ξέρω πόσο καλό είναι το Ktorrent γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά επειδή το utorrent το έχω συνηθίσει και με βολεύει πάρα πολύ το έχω και στο linux μέσω wine. Και παίζει τέλεια φυσικά. Το χρησιμοποιώ κανονικά και κάπου διάβασα ότι μπορείς και να συνεχίζεις τα downloads σου είτε είσαι σε windows είτε σε linux (αν έχεις dual boot και χρησιμοποιείς και τα δύο os).EDITΤα 3d effects που έχει μέσα το cd είναι με compiz (έτσι λένε το πρόγραμμα) και είναι πιο λιτά από αυτά που έχει το beryl που έιναι πιο εφετζίδικο. Beryl δεν έχει το cd του ubuntu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Μάϊος 5, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2007 Ναι wine + utorrent είνια πολύ καλή λύση. Αν και το ktorrent δεν είναι κακό. Πχ ο scheduler που με ενδιέφερε έρχεται σαν Plugin στο ktorrent και έχει περισσότερες δυνατότητες.Πάντως για όσους ψάχνεσται με ubuntu επίσης: http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.