Jump to content

Silicon Sil3114 raid 5 controller

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βρήκα σε αρκετά καλή τιμή τονSilicon Sil3114 pci raid 5 controller.

Θα ήθελα να ρωτίσω αν αξίζει καθόλου για μια αρκετά φτηνή υλοποίηση raid 5 με 4 δίσκους...μιας και το συγκεγκριμένο chip το συναντάμαι κ σε αρκετά mobos...

Για raid 5 η γνώμη μου είναι να μην το εμπιστευθείς. Εγω που είχα δοκιμάσει με το onboard της μητρικής μου, σε ανύποπτο χρόνο έχασε τελείως το raid και έβλεπε τους δίσοκους unformated. Από οτι κατάλαβα πρέπει να φταίει η κακογραμμένη java εφαρμογή για windows με βάση την οποία γίνεται υλοποίηση και η διαχείριση της συστοιχίας. Ασε που από επιδόσεις.... δράμα.. μισή ταχύτητα από τους δίσκους μονους τους.

Προσωπικά πιστεύω δεν αξίζει..

επειδή έχω σε ένα μηχάνημα 3ware escalade 8506 και η μητρική έχει ενσωματωμένο το 3114 το 3114 είναι πιο γρήγορο σε όλα τα τεστ π.χ. atto,hdtune ktl και ας ειναι ψευτο raid

βέβαια σε σοβαρές εργασίες τύπου web server, database ktl δεν πιστεύω να είναι πιο γρήγορο

και εγώ έχανα του 3114 το ραιδ αλλά πήγαινα στο administration tools sto control panel, computer management και το έκανα enable

(αυτό γίνεται μόνο στους dynamic ) και φαίνεται να είναι bug των xp

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.