Jump to content

Μια - δυο αποριούλες σχετικά με τις Wide

planetman

Recommended Posts

Σχετικά με το καινούριο format 16:10 στις wide οθόνες έχω κάποιες απορίες:

1) Τα παιχνίδια, σε τί αναλύσεις θα παίζουν; Υπάρχουν αναλύσεις της αναλογίας 16:10 ή οι κλασικές 1024x768 κτλ και αν ναι, γίνεται παραμόρφωση;

2) Οι περίεργες αυτές αναλύσεις (π.χ. 1440x900) υποστηρίζονται και από παλιότερες κάρτες γραφικών ή μόνο από τις τελευταίες; Σκοπεύω να πάρω μια 19άρα wide του πατέρα μου και έχει μία ATI R9550 πάνω. Στα Windows θα μπορώ να είμαι με την native ανάλυση (1440x900); ;)

Δεν υπαρχει κανενα προβλημα στα windows γιατι εχουν αναλυσεις 16:10. Στα παιχνιδια αν δεν εχεις αναλυσεις 16:10, δεν υπαρχει μεγαλο προβλημα γιατι ή θα σου κοψουν την εικονα ή θα στο παιξουν με κενα δεξια και αριστερα.

Αρχική απάντηση από nikoszax

Δεν υπαρχει κανενα προβλημα στα windows γιατι εχουν αναλυσεις 16:10. Στα παιχνιδια αν δεν εχεις αναλυσεις 16:10, δεν υπαρχει μεγαλο προβλημα γιατι ή θα σου κοψουν την εικονα ή θα στο παιξουν με κενα δεξια και αριστερα.

Αυτό με το κόψιμο που το είδες; Εγώ παραμορφωμένη εικόνα έχω δει μόνο.

Πάντως για games υπάρχει το πολύ καλό www.widescreengamingforum.com ;)

Αρχική απάντηση από planetman

Τα Windows το ξέρω πως έχουν τέτοιες αναλύσεις. Για την ATI R9550 ρωτάω συγκεκριμένα.

Μπορείς να πας Display Properties, Settings, Advanced, Adapter, List All Modes και να δεις τι αναλύσεις περιλαμβάνει ;)

τα παιχνιδια παιζονται με πατσακι απτο σαιτ (η επισημο αν εχει βγαλει η εταιρια) που παρεθεσε ο φιλος και παρα πολλα εχουν ηδη μια χαρα υποστηριξη wide...σε 1-2 παιχνδια που δοκιμασα εγω @1280χ1024 με 22αρα οθονη υπηρχε εικονα σε ολη την οθονη απλα επειδη τα πιξελ ειναι αρκετα πιο μεγαλα(απο 17αρα καθοδικη σε 22αρα tft wide που πηγα εγω) εχει λιγα σκαλακια....

και εμενα η καρτα γραφικων δεν λεει πουθενα στο μανουαλ της για 1680χ1050 αλλα λειτουργει κανονικοτατα σε αυτη την αναλυση με τοπουβαλα τον οδηγο του μονιτορ...οποτε εικαζω πως ετσι κανονιζεται το θεμα με ολες τις καρτες..

Οκ παιδες, αφου την εκανα την γκαφα με αλλο thread, μπορειτε να μου πειτε τελικα τι ισχυει?

Χωρις patchακια, πως εμφανιζονται τα παιχνιδια σε αναλυσεις wide?

Με κενα στα πλαινα ή παραμορφωμενα ωστε να χωρανε στην οθονη, γιατι μεχρι στιγμης εχουν ακουστει και οι δυο αποψεις?

Παραμορφωμενα εμφανιζονται (για τα γουστα μου ειναι ικανοποιτικη η εικονα) εκτος αν εχεις μια απο τις ελαχιστες οθονες με δυνατοτητα να κοβουν την εικονα ωστε να εχεις στη wide μαξιμουμ αποδοση σε μη native αναλυση.

Έχω ένα χρόνο wide, έχω παίξει και πανάρχαια παιχνίδια, αλλά μέχρι στιγμής δεν είδα πρόβλημα. Όλα υποστήριζαν την 16:10 ανάλυση.

Αλλά πληροφοριακά, το αν θα βλέπουμε παραμόρφωση ή κενά, εξαρτάται στην Nvidia από τον τρόπο που το ορίζουμε στους οδηγούς.

Το default είναι η παραμόρφωση.

Στη δική μου οθόνη μπορώ επίσης να ορίσω αν θα παίζει 16:10 ή 4:3 με κενά δεξιά αριστερά.

ολα δεν ξερω αν εχουν υποστηριξη για 16:10, αλλα κανενα δε θυμαμαι να ειχε αναλυση 1680Χ1050. ολα στα 4:3 επαιζαν.

δεν παιζω πλεον παιχνιδια, τα τελευταια που επαιξα ηταν τα nfs, και δε θυμαμαι να ειχε 1680Χ1050, παρα μονο μετα απο patch απο το λινκ που δοθηκε πιο πανω.

η παραμορφωση, ειναι θεμα οδηγου και οθονης.

Tα πρόσφατα που θυμάμαι σίγουρα, είναι το NFS Porsche 2000 που παίζει 1920Χ1080, όλα τα παιχνίδια Tomb Raider και όλα της Valve όπως το Half Life2.

Αλλά δεν παίζω γενικά παιχνίδια, οπότε ας πει καλύτερα κανείς άλλος.

σιγουρα το battlefield 2142 δεν υποστηριζει wide..ειναι πολιτικη της EA games..

χρησιμο θα ηταν ,καποιος που εχει wide να ποσταρε screenshots απο games που δεν υποστηριζουν wide ,να δουμε πως φαινεται στο ματι αυτη η "παραμορφωση"..

Αρχική απάντηση από sofix [Σήμερα, στις 13:44]

χρησιμο θα ηταν ,καποιος που εχει wide να ποσταρε screenshots απο games που δεν υποστηριζουν wide ,να δουμε πως φαινεται στο ματι αυτη η "παραμορφωση"..

δε χρειαζεται να κανεις τιποτα. τραβας ενα screenshot στα 1280Χ1024, και κανεις ενα resize στα 1440Χ900.

Αν με ρωτουσε καποιος παντως θα του ελεγα οτι εφοσον θελει wide να μην ασχοληθει με το τι γινεται στα παιχνιδια. Την ιδια απορια ειχα και εγω αλλα τελικα τσαμπα κουραστηκα.

Αρχική απάντηση από fusion

Καλα τι σόι πολιτικη ειναι αυτη?:blink: :blink:

οτι και καλα οποιος εχει wide θα ειχε μεγαλυτερο οπτικο πεδιο και θα ειχε πλεονεκτημα σε fps game..

Αρχική απάντηση από .38-.45

δε χρειαζεται να κανεις τιποτα. τραβας ενα screenshot στα 1280Χ1024, και κανεις ενα resize στα 1440Χ900.

σωστος!

παραφραζοντας το avatar σου ,i think i need to "work my mind":p

Αρχική απάντηση από sofix [Σήμερα, στις 13:44]

σιγουρα το battlefield 2142 δεν υποστηριζει wide..ειναι πολιτικη της EA games..

Το battlefield 2 τουλάχιστον, υποστηρίζει widescreen μια χαρά.

Στο shortcut, γράψτε στο τέλος +szx 1920 +szy 1200 ή ότι άλλη ανάλυση θέλετε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.