Jump to content

crossfire... what is this?

kots

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

πήρα μια χ1950προ και είδα μέσα έχει ένα αντικείμενο, που γράφει crossfire. μιλάμε πάντα για pci-e.

κάτι έχει πάρει το αυτί μου, ότι με αυτό συνδέεις δυο κάρτες γραφικών μαζί, κτλ κτλ.

μπορεί κάποιος να μου πει αναλυτικά τι είναι αυτό? δηλαδή πως συνδέονται οι κάρτες, τι προυποθέσεις χρειάζονται, τι κερδίζω με αυτήν την διάταξη, κτλ κτλ....

αυτό γίνεται μόνο με πανομοιότυπες κάρτες? συνιστάτε να αγοράσω άλλη μια ίδια κάρτα και να το κάνω? αξίζει ο κόπος?

επίσης αν είναι εύκολο να μου πείτε ένα δυο πράγματα να προσέχω σε αυτήν την κάρτα. είναι η πρώτη μου φορά που πάω σε pci e και δεν ξέρω. ακόμη δεν πρόλαβα να την βάλω πάνω να δω αν λειτουργεί.

Είναι κάτι αντίστοιχο του SLI για την ΑΤΙ (να βάζεις 2 κάρτες γραφικών σε ένα M.Board)

Κερδίζεις ταχύτητα περίπου 30% στα γραφικά.

Κ απο περιεργεια, πρεπει να ειναι ολοιδιες οι καρτες??

Δλδ του ιδιου κατασκευαστη ή παιζει κ με μια Asus κ μια Sapphire πχ?

Δεν εχει σημασια η μαρκα ουτε το τσιπ. Σημασια εχει η μια να ειναι master καρτα και η αλλη να ειναι crossfire συμβατη.

cabrinha όταν λες μάστερ τι εννοείς?

δηλαδή εγώ στο σύστημά μου που έχω μια Onboard 6100 και μια pci e x1950 μπορώ να κάνω crossfire? γίνεται? με συμφέρει?

Αρχική απάντηση από kots [Σήμερα, στις 20:37]

cabrinha όταν λες μάστερ τι εννοείς?

δηλαδή εγώ στο σύστημά μου που έχω μια Onboard 6100 και μια pci e x1950 μπορώ να κάνω crossfire? γίνεται? με συμφέρει?

οχι αυτό που λες δε γίνεται. Τα crossfire motherboards έχουν 2 pci-e slots για να μπαίνουν 2 κάρτες της ati. Δεν γίνεται crossfire με ati και nvidia και ούτε με μια pci-e και μία onboard.

Στα sli θα πρέπει οι 2 κάρτες να είναι του ιδίου τύπου (οχι μάρκας). Στο crossfire δεν ξέρω αν πρέπει να είναι του ιδίου τύπου αν και νομίζω πως ναί.

Πάντως σε κάθε περίπτωση για crossfire (ati) ή Sli (nvidia) θα πρέπει να έχεις 2 pci-e κάρτες και γαιδούρι τροφοδοτικό.

Αρχική απάντηση από cabrinha [Χθες, στις 20:30]

Δεν εχει σημασια η μαρκα ουτε το τσιπ. Σημασια εχει η μια να ειναι master καρτα και η αλλη να ειναι crossfire συμβατη.

αυτο που λες ισχυει γιατι τις X1950XT/XTX ...στις PRO υπαρχει το crossfire module και η συνδεση γινεται εσωτερικα οπως στις nvidia...οποτε με 2x1950pro ανεξαρτητου μαρκας και με crossfire ready mobo εισαι οκ!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.