minus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Παιδια, ψαχνω ενα συντομο και κατανοητο ορισμο.Κυβερνητικη επιστημη.Στο google βρηκα διαφορα αλλα μιλαμε για κατεβατα ατελειωτα και παλι στο τελος να αναρωτιεσαι.Ιδου μερικαhttp://www.in.gr/Articles/article.asp?ArticleId=67708&CurrentTopId=67644&IssueTitle=RAM+145http://hyperion.math.upatras.gr/kxk/1/p1_4.htmlhttp://www.edc.uoc.gr/~panas/UCY/EPL041-FR/Notes/Notes-Bound1.htmΞερει κανεις να ποσταρει εδω ορισμο, ή εστω να μας πει, ή ενα λινκ με συντομο ορισμο?
.38-.45 Απρίλιος 24, 2007 #2 Απρίλιος 24, 2007 η νέα επιστήμη αφορά την κυβέρνηση, με την έννοια της διεύθυνσης ή της ρύθμισης, δηλαδή, του ελέγχου και της επικοινωνίας (όπως λέει ο τίτλος του βιβλίου του) συστημάτων ζώντων οργανισμών και μηχανών κατασκευασμένων από τον άνθρωπο. Με περιορισμό της ισχύος του όρου στα πολιτικά συστήματα διοίκησης μιας κοινωνίας, οι απαρχές της ελληνικής αυτής λέξης φθάνουν στην Πλατωνική σύγκριση της τέχνης του κυβερνάν την πόλη σε αναλογία μ ένα σκάφος. κοιτα κι εδω: http://dictionary.reference.com/browse/Cybernetics
tarasque Απρίλιος 25, 2007 #3 Απρίλιος 25, 2007 το "θεωρίες του ελέγχου της ροής πληροφοριών μεταξύ ζώντων ή τεχνητών* επικοινωνούντων συστημάτων" μας καλύπτει ; είναι αρκετά γενικός ορισμός, αλλά το ίδιο γενικός είναι και ο όρος και μερικά λινκς: http://en.wikipedia.org/wiki/Cybernetics http://www.smithsrisca.demon.co.uk/cybernetics.html http://www.asc-cybernetics.org/foundations/definitions.htm *εδώ θα μου πεις δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε απόλυτα τα ζωντανά από τα τεχνητά και μιλάμε για κυβερνητική, τέσπα.
minus Απρίλιος 25, 2007 Author #4 Απρίλιος 25, 2007 Να στε καλα για την προσπαθεια. Ακομη, οσο το ψαχνω τοσο μπερδευομαι!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.