Jump to content

Αγορα σκληρων δισκων!

isaias1983

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδια καλησπερα.

ειμαι ψιλοασχετος απο αυτα γιαυτο κ θελω να ρωτησω καποια πραγματα.

ειναι καλυτερα να αγορασω 2xWD SATA2 160GB κ να τους βαλω σε raid 0 η να παρω 1xWD SATA 2 320GB??

επισης κ κατι αλλο.οταν φτιαξω raid0 με τους 2 σκληρους x160GB θα εχω 320GB διαθεσιμα να χρισιμοποιω η 160GB??

αυτα απο μενα ευχαριστω πολυ!

καλωσηρθες:)

στο raid0 θα φαινεται ενας δισκος και οι χωρητικοτητες προστιθενται....δηλαδη θα βλεπεις 1 320αρη και το πισι θα ''διαβαζει'' με 2 κεφαλες τα δεδομενα.

εαν θες τα 320gb να ειναι για αποθηκη καλυτερα 1 δισκο.....με 2 θα εχεις αυξημενη ταχυτητα μεν αλλα θα εχεις 2πλασιες πιθανοτητες να χασεις τα δεδομενα σου

οκ ευχαριστω πολυ αυτο ηθελα να ρωτησω.τους σκληρους τους θελω για ταχυτητα.εχω αλλους για αποθηκευση δεδομενων.οποτε θα παρω 2x160GB sata2 WD!

μπορει απλα καποιος να μου πει ενα καλο τροπo να τους χωρισω σε partitions για μεγιστη ταχυτητα?

Αν έχεις μητρική με 965 ή 975 chipset, όταν θα σετάρεις το RAID κάνε Create RAID και όρισε το 1ο partition να είναι ένα μικρό (όσα GB θες εσύ) και μετά ξανά Create RAID και κάνεις το 2ο με τα περισσευούμενα GB.

Η δική μου άποψη ειναι να πάρεις με περίπου 100γιούργια έναν raptor 36άρη και έτσι θα έχεις την ταχύτητα που χρειάζεσαι χωρίς να κάνεις RAID. Εξ'άλλου πιστέυω οτι αν και η χωριτηκότητα δέν ειναι μεγάλη, ωστόσο ειναι αρκετή για να φιλοξενίσει το λειτουργικό και αρκετά προγράματα...

Καλοί είναι οι μικροί ADFD αλλά και πάλι κάνουν περισσότερη φασαρία από τους 74ρηδες. Κι εγώ για ταχύτητα 74αρη θα πρότεινα αλλά είναι ακριβοί...

εγώ είχα τους 2 * 160 σε raid αλλά πήρα τον raptor 150gb 16mb και η απόδοσή του μόνος του με 80 gb capacity αυτήν την στιγμή είναι πιο γρήγορος. εγώ θα σου πρότεινα raptor 74 gb 16mb ένα 50άρικο διαφορά έχουν. λίγη οικονομία ή λίγες δοσούλες δεν βλάπτουν. τόσο καιρό θα άντεξες χωρίς αυτούς :)

πιο γρηγορος οταν λες εννοεις οτι η διαφορα ειναι ορατη σε startup κ ανοιγμα εφαρμογων η μονο σε benchmarks??

Ορατή σε startup - loading times - winrar - defragmentation. Σε raid ακόμα περισσότερο, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη για μερικούς.

Αρχική απάντηση από isaias1983 [Χθες, στις 01:26]

παιδια καλησπερα.

ειμαι ψιλοασχετος απο αυτα γιαυτο κ θελω να ρωτησω καποια πραγματα.

ειναι καλυτερα να αγορασω 2xWD SATA2 160GB κ να τους βαλω σε raid 0 η να παρω 1xWD SATA 2 320GB??

επισης κ κατι αλλο.οταν φτιαξω raid0 με τους 2 σκληρους x160GB θα εχω 320GB διαθεσιμα να χρισιμοποιω η 160GB??

αυτα απο μενα ευχαριστω πολυ!

Σε περίπτωση που δώσεις βάση τί λέει η πείρα και η γνώση σε βάθος, (δεν εννοώ μόνο τον εαυτό μου), να πάρεις δύο δίσκους και να εγκαταστήσεις στον ένα το σύστημα και τις εφαρμογές, και στον άλλο τα δεδομένα. Αν υπάρχει κάποια οικονομική άνεση, πάρε ένα δίσκο SATA 10.000rpm για το σύστημα και έναν πιο ευρύχωρο στις 7.200rpm για τα δεδομένα. Αν θέλεις οπωσδήποτε RAID-0, κάντο. Ο υπολογιστής σου θα είναι χαρακτηριστικά πιο αργός, αλλά θα αισθάνεσαι άνετα και ευτυχισμένος, και αυτό είναι επίσης σημαντικό.

καταλαβα κ θα πραξω αναλογα!αυριο πρωι πανω να αγορασω 150gb raptorακι.ξεφευγει απο το budget μου αλλα δεν με πολυνοιαζει!κ αργοτερα παιρνω κ ενα δευτερο κ τους κανω raid 0!

για δεδομενα δεν εχω προβλημα.εχω 380GB μοιρασμενους σε 2 pc οποτε ok!αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν βαλω στο pc με το raptoρα κ εναν 200b WD ATA133 το συστημα παιζει να καθυστερει??εννοειται οτι θα τον εχω μονο για δεδομενα πχ ταινιες,mp3...

Ορατή σε startup - loading times - winrar - defragmentation

Na προσθεσω και στην εγκαταστασταση των xp κερδιζουμε κανα 5λεπτο!!!!

Γενικα φίλε μου καλα θα κανεις που θα αγορασεις το 150αρη...

Αρχική απάντηση από isaias1983 [Σήμερα, στις 00:17]

καταλαβα κ θα πραξω αναλογα!αυριο πρωι πανω να αγορασω 150gb raptorακι.ξεφευγει απο το budget μου αλλα δεν με πολυνοιαζει!κ αργοτερα παιρνω κ ενα δευτερο κ τους κανω raid 0!

για δεδομενα δεν εχω προβλημα.εχω 380GB μοιρασμενους σε 2 pc οποτε ok!αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν βαλω στο pc με το raptoρα κ εναν 200b WD ATA133 το συστημα παιζει να καθυστερει??εννοειται οτι θα τον εχω μονο για δεδομενα πχ ταινιες,mp3...

Όχι, όχι, δεν θα καθυστερεί, περαν της απαρίθμησης στη διαδικασία POST, κατά την έναυση, πράγμα φυσιολογικό.

οκ παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.εκανα ηδη την παραγγελια του 150gb raptor κ περιμενω!

να σου πω ότι αν κάνεις 2*150gb raid τα ραπτόρια είναι πολύ μεγάλος ο χώρος για προγράμματα και παιχνίδια. μήπως τα 2*74 σε βολεύανε καλύτερα? εγώ λόγου μπατζετ σαν φοιτητής δεν πήρα 2*74 μιας και τις μουσικές -βίντεο-εικόνες τις έχω σε άλλους δίσκους. έχω μόνο 80gb γεμίσει εκ των οποίων τα 60 είναι προγράμματα

να σου πω ότι αν κάνεις 2*150gb raid τα ραπτόρια είναι πολύ μεγάλος ο χώρος για προγράμματα και παιχνίδια. μήπως τα 2*74 σε βολεύανε καλύτερα? εγώ λόγου μπατζετ σαν φοιτητής δεν πήρα 2*74 μιας και τις μουσικές -βίντεο-εικόνες τις έχω σε άλλους δίσκους. έχω μόνο 80gb γεμίσει εκ των οποίων τα 60 είναι προγράμματα

μια απο τα ιδια κ τα 200 ευρα που εδωσα ιταν πολλα για μενα...για να παρω 2χ74 ηθελα 300+ευρα...οποτε oποτε ξαναχω λεφτα θα παρω ενα ακομα 150gb κ τελειωσε!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.