seph1roth Απρίλιος 21, 2007 #41 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 Σ'αυτή την οθόνη λογικά μπορείς να γράψεις. Σαν την κονσόλα δηλαδή? Αυτό που σου είπα παραπάνω είναι το εξής: Αν έχεις το σιντι με το οποίο έκανες την εγκατάσταση, αν το βάλεις στο drive και ξεκινήσει απο εκεί ο υπολογιστής θα μπει στο ubuntu (όχι αυτό που έχεις κάνει install στο σκληρό σου). Αυτό είναι το LIVE CD. Από εκεί θα δώσεις στο terminal:sudo nautilus (konqueror αντι για nautilus σε kubuntu) και θα ανοίξει ο file manager με δικαιώματα root (super-user - όπως είναι ο administator στα win). Θα πάς στο <Όνομα σκληρού που έχεις το ουμπουντου>/etc/X11/ όπου λογικά θα υπάρχει το xorg.conf και το xorg.conf.old ή original. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μετονομάσεις το xorg.conf σε κάτι άλλο π.χ. xorg.conf.new και το xorg.conf.old σε σκέτο xorg.conf. Λογικά όλα θα είναι όπως πριν.Τι λέει περίπου το log?(Πάντως αν δεν σε πολυενδιαφέρει το setup που έχεις μπορείς να ξαναπεράσεις τo ubuntu.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Απρίλιος 21, 2007 #42 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 υπαρχει μονο το xorg.conf/etc/X11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Απρίλιος 21, 2007 #43 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 Τι ακριβώς έκανες πριν αποκτήσεις το πρόβλημα? Απλώς σβήσε/επανέφερε ότι άλλαξες στο xorg.conf και θα είσαι εντάξει. Αλλιώς πάτα xorgconfig και εντερ και απάντα στις ερωτήσεις αν όταν αρχίζει σε πετάει σε γραμμή εντολών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Απρίλιος 21, 2007 #44 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 Εσβησα το dpms Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Απρίλιος 21, 2007 #45 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 αν και δεν ειμαι φαν του ubuntu θα το δοκιμασω με το τωρινο μου συστημα και θα αναφερω. Προς το παρον κατεβαινει.:whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Απρίλιος 21, 2007 #46 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 Ξαναβάλτο λοιπόν! Στο Section "Monitor" γράψε από κάτω Option "DPMS" και κάνε ρεσταρτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 21, 2007 #47 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 Αρχική απάντηση από Snips Για κάντο λιανά γιατρέ! ΜΕ τι πρόγραμμα δηλαδή κάνεις 3D rendering sε linux? ΑΝ βάλω Linux και ΟΤΑΝ ασχοληθώ πιο σοβαρά με τα 3D Renders, ας πούμε πως μπορεί να έχω τρόπο να βρω το 3DSMax σε Linux Link to comment Share on other sites More sharing options...
kender Απρίλιος 21, 2007 #48 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 unseen αν και δεν ειμαι φαν του ubuntu θα το δοκιμασω με το τωρινο μου συστημα και θα αναφερω. Προς το παρον κατεβαινει. Πιστεύω είναι φανερό το πρόβλημα στο download Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Απρίλιος 21, 2007 #49 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 ΝΑι ναι.....ο καυμένος....χάλια ταχύτητα!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Απρίλιος 21, 2007 #50 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 να ρωτησω, μπορεις να τρεξεις και windows προγραμματα σε linux; (εχω πχ καποιες βασεις access και καποια αλλα πραγματακια που θελω να τρεχουν.... και ΔΕΝ θελω dualboot .... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Απρίλιος 21, 2007 #51 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 Πως έχουμε ρε παίδες 3d κύβους κτλ τελικά σε αυτήν την διανομή;;;;Δεν βρίσκω τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Απρίλιος 21, 2007 #52 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 FORMAT;) THANKS A LOT Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Απρίλιος 21, 2007 #53 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 cool... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Απρίλιος 21, 2007 #54 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 Και γω με VMware τελικά το τρέχω (και με VMware tools installed)....Eγκατέστησα και BERYL αλλά μετά τι κάνουμε ρε σεις; ΘΕΛΩ 3D!!!!!!ΒΑσικά με drivers VGA τι παίζει; θέλουν σετάρισμα; (ATI 1900XT) Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Απρίλιος 21, 2007 #55 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 @Snips Για τον κύβο και τα εφέ πήγαινε στο www.beryl-project.org στο wiki και δες πως το κάνεις install ανάλογα με διανομή και κάρτα γραφικών. Υπάρχει και το compiz βέβαια. Για μένα ήταν υπόθεση 2 λεπτών να το περάσω.Για την κάρτα σου θες τον driver της ati (fglrx) και για το beryl πρέπει να περασεις και το XGL. Πρέπει να έχει tutorial στο wiki του beryl. @Kalamafka:bye: Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βοηθήσω αλλά με reinstall όλα θα είναι μια χαρά πάλι.Βασικά, αν θέλετε να δείτε τα 3δ εφέ βολικό είναι ένα LIVE CD με το όνομα kororaa νομίζω που έχει το beryl προεγκατεστημένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Απρίλιος 21, 2007 #56 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 ναι μονο που εμενα δεν τρεχει... Ισως επειδη ο δισκος μου ειναι πανω σε pci-x 133 και δεν τον βλεπει το vmware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Απρίλιος 21, 2007 #57 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 Βασικά ακολουθώ αυτά τα δυο......πάω καλά;;http://wiki.beryl-project.org/index.php/Install/Ubuntu/Edgy/XGLhttp://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Edgy_Installation_Guide#C Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamafka Απρίλιος 21, 2007 #58 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 Πως έχουμε ρε παίδες 3d κύβους κτλ τελικά σε αυτήν την διανομήAΠΑΝΤΗΣΗAlt+shift+αριστερο κλικ και ρολαρουμε το ποντικιΒασικά ακολουθώ αυτά τα δυο......πάω καλά;;ΑΠΑΝΤΗΣΗΓινεται και με το compiz που ειναι ποιο ελαφρυς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Απρίλιος 21, 2007 #59 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 Χμ....ένα κουμπάκι πάνω δεξιά σε κάθε post λέγεται [QUICK QUOTE]. Πάτα το! Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Απρίλιος 21, 2007 #60 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2007 @ SnipsΜιά χαρά πας. Αλλά έχεις το ubuntu edgy 6.10 ή το feisty 7.04. Νομίζω ο οδηγός είναι καλός και για τα δύο αλλά στα repositories πρέπει να έχεις τη σωστή διανομή. Και πέρνα τον 8.36.5 της ατι αν έχεις feisty γιατί αλλιώς θα έχεις προβλήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.