minus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2007 To θεμα δεν ειναι ακριβως networking αλλα δεν βρηκα καπου καλυτερα να το ποσταρω.Εχω ενα φιλο που εχει δυο τηλεφωνικα νουμερα σε δυόροφο σπιτι: ενα στο σπιτι και ενα στο ισογειο-καταστημα.Θελει να τα κανει μια γραμμη με δυο καναλια.Isdn σκεφτηκα αμεσως. Ομως, πως μπορει να γινει, αφου πχ. το netmod θα ειναι στο ισογειο?Πως θα εχει τηλεφωνο ο πανω οροφος? Μονο ασυρματα? Αν θελω με κανονικη ενσυρματη συσκευη τηλεφωνου? Ερωτηση 1Τι χρειαζεται να γινει και απο ποιον, απο πλευρας 'δικτυου' μες το σπιτι, υποδομης γενικοτερα? Αυτη τη στιγμη και στον πανω οροφο, υπαρχουν κανονικα τηλεφωνικες πριζες, με το 2ο τηλεφωνικο νουμερο.Ερωτηση 2Και κατι αλλο: αν παει στη λυση isdn, μπορει να διατηρησει στα δυο καναλια, τα ιδια νουμερα που εχει τωρα ως ξεχωριστα? 'Η θα κρατηθει το 1(που θα αναβαθμιστει σε isdn) και το αλλο αναγκαστικα χανεται ως αριθμος και θα δοθει ως 2ο νουμερο (msn) καποιο αλλο ασχετο?Ερωτηση 3Οικονομικα συμφερει αυτη η λυση σε σχεση με την διατηρηση δυο ξεχωριστων τηλεφωνικων αριθμων? Καμια αλλη προταση υπαρχει(εγω σκεφτηκα για την isdn)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Απρίλιος 18, 2007 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2007 Μπορεις να βαλεις VOIP λύση. Δεν είμαι σίγουρος για ελληνικά νούμερα, αλλα αγγλία έτσι παίζω εδώ και κανενα 4μηνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minus Απρίλιος 18, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2007 Επειδη θα ειναι χρηστες και ατομα μεγαλης ηλικιας, δεν θελω να τους μπερδεψω. Οτι πιο απλο γινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Απρίλιος 18, 2007 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2007 Ναι βρε, δεν χρειαζετε υπολογιστή. DSL, wireless access point, lan to phone adaptor και ενα κανονικό τηλέφωνο!Είναι σαν να εχεις κανονική συσκευή. Σηκώνεις και παίρνεις τηλεφωνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris74 Απρίλιος 18, 2007 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2007 αν τα δυο νουμερα ανηκουν στην οικογενεια μπορεις να μετατρέψεις το ενα σε isdn και να παρεις το δευτερο ως msn αριθμο με παγιο αν θυμαμαι καλα 2 ευρω στο λογαριασμο. δεν τον εχω προχειρο να δω παντως ειναι φτηνό.εφοσον το κανεις αυτο το netmod εχει δυο εξόδους για αναλογικές συσκευές. σε αυτες τις εξόδους θα ρυθμίσεις το κυριο νουμερο να χτυπάει στην μια αναλογική και το msn στην δευτερη. την εξοδο απο την δευτερη γραμμη την συνδέεις απο τον κατανεμητή σου στη υπάρχουσα γραμμή του πανω διαμερίσματος και τελείωσες. ετσι το εχω κανει και εγω μιας και το παγιο της isdn ειναι φτηνότερο απο τα δυο πάγια pstnαπλα το μονο που εχω παρατηρήσει και δεν ξέρω αν αλλάζει μιας και τα ειχα σετάρει παλια ειναι να μην χτυπάει το Pots που εχει το κυριο τηλέφωνο οταν χτυπάει το msn. δηλαδη στο pots 1 χτυπαει το κυριο και το msn και στο Pots 2 μονο το msn.αλλη λυση που μπορεις να κάνεις εφόσον εχεις και dsl στην μία γραμμή ειναι να πάρεις ενα fritzbox fon ως ρουτερ. εχει υποδοχή για isdn εισοδο και κάνεις το routing των τηλεφώνων απο το fritzbox. δηλώνεις δηλαδη πάλι σε ποια Pots του fritzbox θα χτυπάνε και πια νούμερα.edit.ειχα διαβασει πριν μερικες μέρες οτι ο οτε σταματάει να δινει Netmod και δινει κατι αλλο. δεν ειμαι σιγουρος ομως αν ισχύει και σε περίπτωση που ισχύει τι μηχανημα δινει στην θέση του.καλο ειναι να ρωτησεις να σου πουν ακριβώς τι ειναι και να το ψάξεις η απο το 134 η απο το manual του Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 19, 2007 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2007 Καλύτερη λύση είναι isdn με msn (ναι μπορεί να κρατήσει τα νούμερά του, απλώς πρέπει να είναι στο όνομά του και τα 2, αλλιώς πρέπει να τα κάνει μεταβίβαση) και πάνω στον τερματικό εξοπλισμό που θα του δώσει ο πΟΤΕς (λέγε με netmod ή ό,τι άλλο δίνουν πλέον) να ρίξει ένα τηλεφωνικό κέντρο. Με αυτό θα κάνει ανάθεση για το που θα στέλνεται η κάθε κλήση ανάλογα με το νούμερο που κλήθηκε καθώς και θα μπορεί να έχει ενδοεπικοινωνία χωρίς να πληρώνει στον πΟΤΕ. Οι καλωδιώσεις μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του ή να χρησιμοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.