Jump to content

Σύνθεση νέου PC λόγο υπερβολικής ζέστης

Dimitri From Athens

Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό, δέ τη παλέβω άλλο με το PC μου λόγο της ζέστης που παράγει. Το έχω και 3 χρονάκια και σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμηση και θέλω τη γνώμη σας σχετικά.

Αυτό που πρέπει να τονίσω, είναι οτι είμαι fun της Intel και της ASUS. Βλέποντας λοιπόν απο το site της Asus κυρίως, τις mobo που βγάζει με το X58, και βάζοντας στο Πλαίσιο (καθότι πλαίσιο = εγγύηση) τα κρητηρια Intel, socket 1366 και κατασκευαστή την Asus, μου βγάζει μόνο τη Asus Rampage 2 extreme.

Παλιά δε θα το πολυσκεφτόμουν, καθότι είμαι και old-skool gamer. Έτυχε όμως να μπλέξω με το PS3 και απο τότε κατάλαβα οτι όλα αυτά τα χρόνια, έδινα ένα σωρό λεφτά στις κάρτες γραφικών, χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Περνάνε όμως τα χρόνια και πλέον αυτό που με νοιάζει για το pc μου, είναι

1) power

2) less heat

3) less noise

με αυτή τη σειρά.

Με τις λίγες γνώσεις που έχω λοιπόν όσον αφορά το o/c, λέω να πάρω αυτή τη mobo και τον Intel Core i7 930.

Το κλασικό πρόβλημα όμως που είχα κάθε φορά όταν έφτιαχνα νέο pc, είναι οτι πότε με "φρεναραν" οι μνήμες που είχα αγοράσει, πότε η κάρτα γραφικών, πότε και γώ δε ξέρω τί αλλο. Είχα ζητήσει τη βοήθειά σας οσον αφορά το o/c, αλλα ποτέ δεν έβγαλα άκρη με τις ρυθμήσεις του bios. Μετά τη τελευταία μου σύνθεση, είπα οτι πρίν αγοράσω οτιδήποτε, να πάρω τη γνώμη των guru του OOS και να βρώ κάποιον που να έχει τον επεξεργαστή και τη mobo που θέλω να αγοράσω, έτσι ώστε λίγο πολύ, να με καθοδηγήσει και με τα υπόλοιπα hardware parts, ώστε να μη φρενάρει κάποιο άσχετο.....ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Νομίζω πως καταλάβατε τι εννοώ.

Για αρχή λοιπόν θέλω τη γνώμη σας όσον αφορά την Asus Rampage 2 Xtreme σε συνεργασία με τον i7 930.

Άν λοιπόν καταλήξουμε σ'αυτα τα δύο, το επόμενο βήμα είναι η γνώμη σας για τα υπόλοιπα parts, έχοντας υπόψην μια σχετικά μέτρια κάρτα γραφικών, μιάς αποχαιρέτησα το pc gaming, μετά την επαφή που είχα με το PS3.

Τέλος, στο pc μου έχω την Αti radeon 4870 x2 GDDR5....ποιά η γνώμη σας να κρατήσω αυτή τη gpu και νά μην αγοράσω κάποια άλλη?

Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι ένας intel quad core Q6600, η asus maximus extreme, 2x 1GB DDR3@1600 CellShock και για μονιτορ χρησιμοποιώ την Samsung LED 46" Series 6, FULL HD, την οποία και ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ....απλά την αναφέρω για να ζηλέψουν όσοι έχουν μικρότερο μόνιτορ :p

Πουλάς κάρτα γραφικών και βάζεις παθητική νέας γενιάς και γλυτώνεις το μισό θόρυβο.

Επίσης το κουτί και οι ανεμιστήρες που φορά παίζουν ρόλο.

Αν έχεις 12+άρηδες στο κουτί σου τότε οκ, αλλιώς αλλάζεις και κουτί.

Τα υπόλοιπα που είχες είναι οκ πιστεύω δεν θα δεις μεγάλη διαφορά.

Δηλαδή κράτα ότι είχες, πούλα κάρτα γραφικών, φτάσε τα 4GB και σπρώξε σε ψύξη.

Spyrus,

thanks για την απαντηση σου. Η αλληθεια είναι οτι θέλω να αλλάξω και επεξεργαστή λόγο του ότι είμαι web designer και όπως καταλαβαίνεις, το να έχω ανοιχτό photoshop, dreamweaver και συνήθως τον crome me kamia 10ρια tabs, δέν είναι οτι καλύτερο. Θα μου πείς, τί περιμένω με 2GB μνήμη που έχω και θα έχεις δίκιο. Απο την άλλη, πές το κόλλημα, πές το ότι θές, είμαι και λίγο του state-of-art, οπότε με τον i7, θα νιώσω σίγουρα άλλος άνθρωπος....νομίζω, δέ ξέρω κιόλας. Κάπου είχα δεί στο youtube, τις διαφορές που έχει ένας quad core όπως ο δικός μου, με έναν i7 που βγάζει και 8 threads αντί 4 όπως ο quad και έδειχνε κάτι σχετικά με επεξεργασία video.....θυμάμε οτι είχε ΤΡΕΛΗ διαφορά!!!!Σχετικά με το κουτί, είναι ένα της thermaltake, με αρκετούς ανεμηστήρες μέσα, αλλά ξέχασα να αναφέρω οτι παίζουν και 4 HDD, οπότε σίγουρα το να αλλάξω cpu και mobo, δεν αποτελεί λύση.

Οποτε ας έχουμε υπόψη μόνο το "more power"

• 2 weeks later...

Διακοπές?.....παλιά, που έλεγε και γνωστό μέλος του φόρουμ!

Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνεις με το pc σου. Εάν ο χρόνος είναι όντως χρήμα για σένα, και έκανες κάτι του τύπου video encoding, θα σου πρότεινα να πας στον i7. Εκεί θα γινόντουσαν τα πράγματα στον μισό χρόνο (λέμε τώρα) και θα άξιζε επειδή θα ξέκλεβες ώρες. Μου φαίνεται όμως ότι δεν πάσχεις από επεξεργαστική ισχύ. Σου προτείνω, με σειρά προτεραιότητας, 4gb ram ή και 8gb, ένα intel postville 80gb ssd για να έχεις την απόκριση που χρειάζεσαι και αν είναι <<πέτα>> την 4870 και πάρε μια gtx460 η gtx465 nvidia ανάλογα με το budget.

• 2 weeks later...

Σε αυτό το σημείο, έχω μια ερώτηση. Επειδή δε νομίζω οτι στο συγκεκριμένο pc, θα έχω ποτέ δύο κάρτες γραφικών της ΑΤΙ ωστε να δουλέυουν σε crossfire mode, μπορεί η συγκεκριμένη mobo (Asus Maximum Extreme), να δουλέψει με Nvidia κάρτα?

Κοίτα... μια κάρτα γραφικών παίζει σε κάθε υπολογιστή (όσο αναφορά τη μητρική).

Για 2 ή παραπάνω κάρτες γραφικών (sli ή cf δηλαδή) εξαρτάται από το chipset της μητρικής και τι από τα 2 υποστηρίζει.

Εσύ τώρα με αυτή τη μητρική έχεις τις παρακάτω επιλογές:

1. 1 Nvidia μόνη της

2. 1 ή 2 ή 3 Ati (δεν ξέρω βέβαια αν γίνεται να μπουν 3 ati σε αυτή τη μητρική, αλλά από ό,τι κατάλαβα μάλλον δε σε ενδιαφέρει κιόλας ;) ).

Οκ, κατάλαβα......SLI δέν υποστηρίζει η Maximus Extreme. Μόνο crossfire. Οπότε μάλλον τις επόμενες ημέρες θα πώ "Ώχ γαμώτο....μου χάλασε η ATI μου. Ευτυχώς που έχω ακόμα ένα μήνα εγγύηση" και θα την αλλάξω με μία NVidia αντίστοιχης τιμής....430 ευρώ δηλαδή.

I LOVE PLAISIO

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.