ergotelis Απρίλιος 10, 2007 #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2007 Αρχική απάντηση από LevelOne Δυστυχώς η P5W ανεβάζει τάση σε chipset σε σκαλοπάτια του 0.1V οποτε δυστυχώς δεν ρυθμίζει ακριβώς. Παρ' ολα αυτά, με τάση 1.6 στο chipset (απο 1.5 που είχα πρίν) τώρα στο 1.350Vcore είμαι στα 3.00GHz Ωραία, αφού με 1,35 έχεις νορμάλ θερμοκρασίες, δε δοκιμάζεις σιγά σιγά να ανέβεις λίγο ακόμη μέχρι τα 3,4 ghz? Πιστεύω τα έχεις , δε σε κόβουνε οι μνήμες, ούτε η μητρική και το cpu δε πρέπει να είναι μπανάνα. Τέλος, καλύτερα να χρησιμοποιείς το orthos για σταθερότητα, προσωπικά μου φαίνεται πιο αξιόπιστο. Αρχική απάντηση από Dem H δικια μου παει στα 3 με λιγοτερο απο 1,4 vcore αλλα θέλει 1,53/1,54 στο chipset. @ LevelOne δοκιμασε να ανεβασεις λιγο το chipset και κατεβα λιγο στο vcore μηπως βρεις καλυτερες ισοροπιες. Ναι αυτά είναι λογικά. Το καπάκι ωστόσο παίζει πολύ ρόλο, φαίνεται δε το έχουνε βάλει καλά σε όλους τους επεξεργαστές.Κρίμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Απρίλιος 10, 2007 #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2007 ετσι οπως ειναι τοπο8ετημενη η ΤΤ χανει σε αποδοση γιατι ο αερας ερχεται προς την ψυκτρα απο κατω και μετα αυτη τον βγαζει απο πανω.ενω με 90 μοιρες rotation ο αερας 8α ερχοταν απο μπροστα (που εχεις καποιον φαν να βαζει αερα) και μετα με την βοη8εια του exaust fan 8α εβγαινε εξω.αλλα οπως ειπες ετσι δεν χωρανε τα κοολερακια στο ΝΒ.δες 8ερμοκρασιες στο orthos με priority 5 (και πανω)στο συστημα της υπογραφης ειμαι 24/7 στα 3Ghz με ολα στο auto (για το thermal control) εκτος απο την ταση στις μνημες.εισαι σιγουρος οτι αν τα βαλλεις ολα auto den bootαρει?μεχρι ποσο εχεις παει mac o/c?εμενα στα 445 μετα απο κανα 15λεπτο-20λεπτο κρασαρε και στα 450 δεν εμπαινε στα παρα8υρια αλλα δεν εκατσα να το ψαξω πολυ.ενδεχομενως με λιγο πεδεμα να μπορεσω να κανω 1Μ στα 450@Demη συγκρηση ειναι τελειως ανιση για να μετρησεις temps.εσυ αφενος τρεχεις orthos και μαλιστα με πολυ υψηλο priority (9) ενω ο Level τρεχει s&m Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Απρίλιος 10, 2007 Author #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2007 Μολις ανέβω σπιτι θα τραβηξω και ενα ορθος. Το μαξ που εχω φτάσει είναι 3.72 νομίζω (πάει καιρος). Μολις περάσω τα 412 fsb οτι και να κάνω το πισι απλα δεν ποστάρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Απρίλιος 10, 2007 #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2007 @ CrazyAnt, ergotelis μου λετε δηλ. ότι είναι normal οι θερμοκρασιες?? Σκεφτόμουν την Noctua NH-U12F... @ ergotelis..Ναι αυτά είναι λογικά .. είδες?! αρχιζω και μαθαινω και δινω και συμβουλες..πιστευω η τάση του Levelone έχει και Mhz όπως λες και εσυ. Για δεστε και το παρακάτω στα 2.9Mhz me 1.53vmch με βαση τα temps ανεβαινω κι άλλο? Edit : Μην το βλεπετε το 2,4, 2,9 ειναι (cpz) και εννοειτε μετα τα 3mgz κάνω ρυθμισεις μεσω bios. Mέχρι τα 3 τα Eist και C1E τα εχω enabled χωρις να πηράζουν την σταθεροτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Απρίλιος 10, 2007 #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2007 Το 55c Load για μενα ειναι κατι σαν ψυχολογικο όριο. Βεβαια το βραδυ κατεβαινει κι άλλο Δεν μπορει να κανει κατι καλυτερο η Zalman? Αυτά ειναι τα όρια της? Ανυπομονω για τις απόψεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Απρίλιος 10, 2007 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2007 Kοίτα, αυτή τη στιγμή εγώ παίζω καθημερινά με 1,45 τάση στα 3,8ghz και θερμοκρασίες 35-36idle και 72 Load orthos, αλλά δε με πειράζει, γιατί τόσο load δεν ανεβαίνει εύκολα&πάντα ο επεξεργαστής και επιπλέον αντέχουνε μέχρι 85 βαθμούς. Και στα υπόψην έχω πολύ καλή υδρόψυξη. Αν ψύχεται καλά η περιοχή γύρω από τον επεξεργαστή, τα Mosfets&chipsets , ώστε να μη καίνε απίστευτα, τότε μη φοβάσαι να ζορίζεις που και που τον επεξεργαστή, δε θα πάθει τίποτα, αρκεί να προσέχεις και εσύ και να έχεις βάλει ένα μέγιστο όριο από το bios. Το καπάκι φίλε μου τα κάνει όλα στις θερμοκρασίες στους core2. Αν είναι τέλειο, ακόμη και με στοκ ψύκτρα θα παίζει κάποιος με καλύτερες θερμοκρασίες με 1,45. ’ποψη μου, μην αλλάξεις τη ψύκτρα δε θα δεις διαφορά. Δε φταίει αυτή. Δοκιμάστε να ανέβετε και άλλο μη το αφήσετε, έχει πολλά να δώσει ο επεξεργαστής. Στην ίδια τάση,μέχρι 1,35 πες μέγιστο , πιστεύω θα πηγαίνει ένα 3,3ghz, το μόμπο δε μπορεί με λίγο τσιμπημένες τάσεις θα φτάσει 370fsb τουλάχιστον. Διαβάστε αντίστοιχους οδηγούς για το 975, κάτι θα καταφέρετε παραπάνω δε μπορεί! A, Ξέχασα να πω πως πριν από 2 χρόνια δεν είχα τη παραμικρή ιδέα τι παίζει γύρω από τα Pc, είχα μείνει με ένα 400mhz celeron που ωστόσο τον πείραζα(overclocking) και φυσικά η μετάβαση σε 939 ΑΜD ήτανε μέρα με τη νύχτα! Όλοι σιγα σιγά μαθαίνουν τι παίζει εφόσον ψάχνονται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Απρίλιος 10, 2007 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2007 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 19:31] Kοίτα, αυτή τη στιγμή εγώ παίζω καθημερινά με 1,45 τάση στα 3,8ghz και θερμοκρασίες 35-36idle και 72 Load orthos,............... , πιστεύω θα πηγαίνει ένα 3,3ghz, το μόμπο δε μπορεί με λίγο τσιμπημένες τάσεις θα φτάσει 370fsb τουλάχιστον. Διαβάστε αντίστοιχους οδηγούς για το 975, κάτι θα καταφέρετε παραπάνω δε μπορεί! Mάλιστα, άρα τα temps είναι φυσιολογικά...απλα τα περιμενα καλυτερα. (τα reviews στο νετ φταινε :devil: ) θα δοκιμάσω και την ΑS μηπως και καλυψει τιποτα, να βγάλω το καπακι ουτε λόγος... θα θέσω και νέο όριο 60-63c για οrthos load που πιστευω ότι είναι ακινδυνο και όπου φτασει. Τ ωρα σχετικα με τα Mosfets&chipsets που λες δεν ξερω πως μπορω να μετρησω θερμ εκει αλλα μεχρι τα 1,4vcore και 1,6vmch δεν νομιζω να έχουν προβλημα. Ασε που το πραγματικο vmch ειναι λιγο πιο κατω στην Abit απο αυτα που διαβαζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Απρίλιος 10, 2007 #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2007 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 19:31] A, Ξέχασα να πω πως πριν από 2 χρόνια δεν είχα τη παραμικρή ιδέα τι παίζει γύρω από τα Pc, είχα μείνει με ένα 400mhz celeron που ωστόσο τον πείραζα(overclocking) και φυσικά η μετάβαση σε 939 ΑΜD ήτανε μέρα με τη νύχτα! Όλοι σιγα σιγά μαθαίνουν τι παίζει εφόσον ψάχνονται! Ναι έχω διαβάσει πολλα, απλα νομίζω ότι τα temps με κρατάνε πισω, Εγω να δεις! πριν απο αυτόν ειχα celeron και παραλιγο να μου καει χωρίς να κανω overclocking!! Eβγαλα την ψυκτρα και την καθαρησα και την ξαναβαλα χωρις παστα (τότε δεν ήξερα καν την υπαρξή της) και το pc έπαιζε συνεχεια στους 80c - 84c. Τα προγραμματα που χρησιμοποιούσα τοτε παιζαν κανονικά, παιχνιδια δεν έπαιζα και δεν το καταλαβαινα. Η πλακα είναι ότι το έβλεπα στο bios αλλα δεν το πιστευα, λέω λάθος θα κάνει Τραγελαφικες καταστασεις. Βεβαια όταν αρχιζε να κανει throtling κατι πηρα χαμπαρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Απρίλιος 10, 2007 #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2007 Αρχική απάντηση από LevelOne [Σήμερα, στις 14:49] Λοιπόν Coretemp με S&M. Και τελικά τάση 1.350 Να τρεχεις μονο το fpu στο 100% και long test.. Εκει θα δεις τον επεξεργαστη σου σε full θερμοκρασια...Τα αλλα τεστ (L1, L2, integer) δεν χρειαζονται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Απρίλιος 10, 2007 #30 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2007 @LevelOneεμενα η δικη μου μητρικη μετα τα 410 δεν ανεβαινε.εγω βεβαια πηγαινα με βηματα 5-5 mhz οποτε απο τα 410 δοκιμασα 415/420 αλλα γιοκ.με το που καρφωσα απο τα 410 κατευ8ειαν 430 ολα πηγαν ρολοι.και μετα παλι με 5-5 mhz πηγα μεχρι τα 445.στα 450 δεν εμπαινε win αλλα λογικα αμα τον αφησω να ειναι κρυος (γιατι εκανα bench sesion κοντα ενα 3ωρο απο τα χαμηλα μεχρι τα 445,με SPi 1M/32M,orthos) 8α μπει στα 450 8ελω να πιστευω.446-7-8-9 δεν δοκιμασα.και ολα αυτα με αερα παντου.στα ΝΒ/SB απλα εχω τοπο8ετησει 4αρακια ανεμηστηρια.καμια after market chipset coolerκαι ολα αυτα μεσα απο bios μονο.δεν δοκιμασα clockgen ή καποιο αλλο software γιατι απλα δεν εχω ξαναδοκιμασει και επειδη δεν ειχα και πολυ χρονο.@Demγαιτι μετα τα 3γιγα κανεις ρυ8μησεις μεσα απο win?δεν μπορεις μεσα απο το bios να ανεβεις περισσοτερο?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Απρίλιος 10, 2007 #31 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2007 Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 20:59] @Dem γαιτι μετα τα 3γιγα κανεις ρυ8μησεις μεσα απο win?δεν μπορεις μεσα απο το bios να ανεβεις περισσοτερο?????? όχι το αντιθετο, εγραψα ότι μεχρι τα 3 (που δεν χρειάζεται να αλλαξω και πολλα) μπορω να το κανω και με win, και ειναι μια χαρα σταθερα και με Eist και thermal control. Και βάζω τις διαφορες συχνοτητες στα users. Απο εκει και πέρα, αν θελω παραπανω μεσω bios, το οποιο περνιεται σαν default στο guru. (καλα μην φανταστεις ότι το έχω παει και πολυ - μεχρι 3,3). Καλα τωρα ξέρω οτι μερικοι με κραζουν για το mguru, αλλα μου αρεσει αυτο το προγραμματακι τι να κανουμε. Εξ αλλου αυτό που θα με ικανοποιούσε εμενα (τωρα που ειμαι με αέρα) ειναι 3,3ghz με όσο το δυνατόν λιγοτερα volts και θερμοκρασίες. 55c orthos load νομιζα οτι ειναι ενα καλο όριο για αυτό ειμαι τωρα στα 320fsb. Τώρα που ειπατε οτι θερμοκρασιες δεν ειναι και τοσο κακες θα θεσω οριο 60/62c orthos load και θα αυξήσω το fsb μεχρι να φτασει το οριο. Μανια με τις θερμοκρασιες - Παιδικες ασθενειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Απρίλιος 10, 2007 #32 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2007 Για να ψυχθούν όλα τα mosfets σε μια μητρική θέλει να τοποθετηθούν πάρα πολλά μικρά ψυκτράκια... Πάρα πολλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Απρίλιος 11, 2007 Author #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2007 Ορθοοοος ανέεεεεστηηη εεεεκ νεεεκρώωωωων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Απρίλιος 11, 2007 #34 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2007 Mε ποσο ρευμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Απρίλιος 11, 2007 #35 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2007 Αρχική απάντηση από LevelOne Ορθοοοος ανέεεεεστηηη εεεεκ νεεεκρώωωωων! Πολύ καλά συνέχισε! Mε αυτά που βλέπω έχει να δώσει πολλά ακόμη σίγουρα. Αρχική απάντηση από Winters Mε ποσο ρευμα? Το ρεύμα στους core2 με τα χάλια καπάκια έχει μπει φαίνεται σε 2η προτεραιότητα Αφού έχει καλές θερμοκρασίες να χώσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Απρίλιος 11, 2007 #36 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2007 LevelOne με μπουφαν γαντια και σκουφο είσαι στο δωμάτιο ? Πέρα απο την πλακα οι θερμοκρασίες σου είναι τρομερες. Τι watercooling και πρασινα άλογα... Ίσως έτυχες και σε κρυο κομματι. Εγω με stock ειμαι 12 σχεδον παραπάνω, τα 3,5 τα έχεις και θα είσαι και άνετος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Απρίλιος 11, 2007 Author #37 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2007 @ Winters : Είμαι με τάση 1.35 σε αυτο το Orthos.Τι να πώ βρε παιδιά, ίσως όντως να έκατσε καλό κομμάτι, και να φανταστείτε πριν 2-3 μέρες εβγαλα την Tuniq και την ξανακούμπωσα χωρίς να βάλω αλλη πάστα. Το stepping του είναι L627A098 και ειναι μάλλον απο τους πρώτους. Ποιος ξέρει... Μολις βρω λιγο ελεύθερο χρόνο, θα τον ανεβάσω max fsb και θα ποστάρω αλλο ενα ορθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Απρίλιος 11, 2007 #38 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2007 Ρε παιδια εμενα παιζει στα 3150 (350fsb) με 1.25ν αλλα εχω 30idle και 55 load orthos,60S&M... Ψυξη xp120+silenx 70cfm.... Tι παιζει? Ζεστο κομματι ή δεν αντεχει η thermalright? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Απρίλιος 11, 2007 #39 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2007 Αρχική απάντηση από Winters [Σήμερα, στις 22:02] Ρε παιδια εμενα παιζει στα 3150 (350fsb) με 1.25ν αλλα εχω 30idle και 55 load orthos,60S&M... Ψυξη xp120+silenx 70cfm.... Tι παιζει? Ζεστο κομματι ή δεν αντεχει η thermalright? και εγω κάπου εκει ειμαι σε αυτες τις τασεις και ο Mainframe Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX Απρίλιος 11, 2007 #40 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2007 Αρχική απάντηση από Winters Ρε παιδια εμενα παιζει στα 3150 (350fsb) με 1.25ν αλλα εχω 30idle και 55 load orthos,60S&M... Ψυξη xp120+silenx 70cfm.... Tι παιζει? Ζεστο κομματι ή δεν αντεχει η thermalright? Γενικά άμα φτάνει τα όριά της η ψύκτρα το καταλαβαίνεις με τη μέθοδο του δαχτύλου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.