Γιάννης Ν Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2007 Για να μην γινόμαστε κουραστικοί στα άλλα posts, εδώ θα λέμεοτιδήποτε αφορά την επαναγεμιση και ανακατασκευή των μελανοδοχείωνinkjet kai laser εκτυπωτών.(Αν γίνεται.......stick it please!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 6, 2007 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Υπάρχει μια γενική δυσπιστία για την επαναγόμωση και οι τιμές δεν είναι ότι καλύτερο.Αν γνωρίζεις το θέμα γράψε μας δυο κουβέντες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Απρίλιος 6, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Λοιπόν.Για αρχή δυο λόγια γενικού περιεχομένου. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ραγδαία η χρήση των υπολογιστών παρόλα αυτά η χρήση και η γνώση για την εκτύπωσηκαι τους εκτυπωτές ακολουθεί μια στάσιμη πορεία. Αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψηπληροφόρησης και στο θέμα τιμής των προϊόντων του κλάδου. Είναι κάτι σαν το internetστο οποίο είμαστε από τους τελευταίους στην χρήση του στην ευρωζώνη. Στην Αμερική λόγοτην αυξημένης ζήτησης σε εκτυπωτές και της μεγάλης ανάγκης σε εκτυπώσεις, εμφανίσθηκεταυτόχρονα σχεδόν με τους εκτυπωτές, και μια βιομηχανία η οποία ασχολείται με τα αναλώσιματων εκτυπωτών και την ανάγκη για μειωμένο κόστος στις εκτυπώσεις. Αυτό (όπως όλα ταπράγματα) άρχισε από την Αμερική λόγο της ύπαρξης πάρα πολύ μεγάλου όγκου πληροφοριώνκαι γνώσης που υπάρχει και τα οποία έπρεπε να καταγραφούν. Πολύ θεωρούν την χρήση τωνεκτυπωτών σας χαρακτηριστικό την ανάπτυξης και της μετάδοσης της πληροφορίας.Δημιουργήθηκαν έτσι βιομηχανίες κατασκευής πρώτης όλης και αναλωσίμων εκτυπωτών ταοποία θα ταίριαζαν απόλυτα με τους εκτυπωτές των εταιρειών που τους παρήγαγαν.Αυτό βέβαια όπως καταλαβαίνετε προϋπόθετε μεγάλες επενδύσεις , τεχνογνωσία, πειραματισμόκαι ταυτόχρονα δημιούργησε και συγκρούσεις με τις εταιρείες κατασκευής εκτυπωτών. Ταδικαστήρια δικάζουν σχεδόν καθημερινά προσφυγές των εταιρειών κατά των βιομηχανιών πουασχολούνται με το refill. Πρόσφατα μάλιστα η Lexmark έχασε σε δικαστήριο στο οποίο είχεπροσφύγει κατά την μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρείας (aftermarket αναλωσίμων τονερ κτλπ) στον πλανήτη της Static Control Components INC στο οποίο τις ζητούσε αποζημίωση γιαζημιές στις πωλήσεις της.Για να μην μακρηγορώ η βιομηχανία των aftermarket αναλωσίμων είναι μια πολύ ισχυρή και κατοχυρωμένη νομικά βιομηχανία. Εκείνο που θα έπρεπε να γνωρίζετε όλοι είναι το θέμα της εγγύησης των εκτυπωτών κατά την χρήση μη αυθεντικών αναλωσίμων. Στην Αμερική δεν μπορούν να σου αρνηθούν την εγγύηση αν χρησιμοποιείς μη αυθεντικά αναλώσιμα και το ίδιο και οπουδήποτε αλλού εφόσον δεν υπάρχει νόμος ο οποίος να διευκρινίζει το αντίθετο...Περνάμε λοιπόν και στην Ελλαδάρα μας. Όπως όλα τα πράγματα έτσι και το refill θα έρθει και στην Ελλάδα (στην Αμερική εμφανίστηκε αρχές του 90) και αποτέλεσε για τους περισσότερους το εύκολο κέρδος. Μη έχοντας καμία γνώση για τους εκτυπωτές, για τα μελανοδοχεία και για το πώς κινείται το refill σε παγκόσμια κλίμα πολύς κόσμος πήρε σύριγγες και μελάνη, τρυπάνια και γραφίτη και άρχισε να γεμίζει. Στις αρχές του 2000 πού εμφανίσθηκε κατάφεραν να «πλουτίσουν» έτσι λόγο δυο πραγμάτων. Πρώτον το ότι ήταν οι πρώτοι στο χώρο και «εκμεταλλεύτηκαν» την ζήτηση και δεύτερον γιατί δεν έκαναν καμία επένδυση. Σε βάθος χρόνου όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν. Η έλλειψη ποιότητας δεν άργησε πολύ να φανεί. Με αποτέλεσμα σήμερα ο κόσμος να έχει τις χειρότερες εμπειρίες από την επαναγέμιση και ταυτόχρονα να έχει «φάει» πολύ παραμύθι από τους επαναγεμιστές. Βέβαια δεν θέλω να τα παρουσιάζω όλα μαύρα. Υπάρχουν σήμερα εταιρείες αλλά και επαγγελματίες οι οποίοι έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο και κατέχουν μεγάλη γνώση γύρω από το αντικείμενο. Γίνονται και επενδύσεις και υπάρχουν άνθρωποι που κατέχουν γνώσεις που λίγοι έχουν στην Ελλάδα, γι΄ ατούς όμως το refill είναι περισσότερο η καβλ** τους (όπως για άλλους το Pc και το overclocking) παρά η αρπαχτή για τα λεφτά.Στον χώρο της επαναγέμισης μπορούμε να διακρίνουμε δύο είδη: 1ο Την επαναγέμιση και 2οτην ανακατασκευή. Η επαναγέμιση είναι όταν απλά παίρνεις το δοχείο και το γεμίζεις, είτε με μελάνη είτε με γραφίτή ανάλογα γιατί εκτυπωτή προορίζεται.Και η ανακατασκευή όταν παίρνεις τα δοχεία και κατά κάποιο τρόπο τα «επισκευάζεις» αλλάζοντας τα σφουγγάρια στα δοχεία μελάνης και τα ανταλλακτικά στα δοχεία με γραφίτη(τα toner cartridges αποτελούνται από 10 περίπου ανταλλακτικά τα οποία φθείρονται και πρέπει να αλλαχτούν).Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν τεχνογνωσία απλά χρησιμοποιούν σύριγγες και τρυπάνια και απλά επαναγεμίζουν τα δοχεία. Όσοι κατέχουν κάτι περισσότερο χρησιμοποιούν μηχανήματα και επαναγεμίζουν τα μελάνια και αποσυναρμολογούν τα τονερ και τα ανακατασκευάζουν. Στην Ελλάδα περισσότεροι είναι οι πρώτοι και ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που νομίζουν ότι όλα είναι εύκολα και μπορούν αν το κάνουν και μόνοι τους. Οπότε ανάλογα με το τι κάνουμε (επαναγέμιση-ανακατασκευή) έχουμε και την αντίστοιχη ποιότητα. Το θέμα τώρα της τιμής των προϊόντων είναι άλλο κεφάλαιο. Ο Κόσμος παίρνει επαναγέμιση σε τιμή στην οποία θα έπρεπε να παίρνει ανακατασκευή. Μια σύριγγα και 10ml μελάνης ή ένα τρυπάνι και 100 gr γραφίτη δεν κοστίζουν 50% στην τιμή του αυθεντικού. Τα ανακατασκευασμένα ακόμα και μόνο 20% πιο φτηνά να είναι εγώ το θεωρώ καλή τιμή. Τα επαναγεμισμένα όμως όχι, ούτε καν 50% δεν αξίζει. Είναι θέμα αναλογίας ποιότητας -τιμής.Μην φοβάστε την επαναγέμιση, απλά βρείτε αυτόν που κάνει την καλύτερη δουλειά καιπρος Θεού μην τα θέλουμε όλα τσάμπα!Λοιπόν νομίζω έχω κουράσει.τα υπόλοιπα στην συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 6, 2007 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Χρήσιμα όσα μας έγραψες, αλλά αφήνεις αρκετά κενά στο θέμα και δεν μας προσφέρεις κάποια αξιοποιήσιμη πληροφορία ή την προσωπική σου εμπειρία.Προσωπικά για να κάνω οικονομία 20%, δεν διακινδυνεύω να πέσω σε απατεώνα που θα μου χρεώσει την επαναγέμιση για ανακατασκευή.Ακόμα και 50% να κέρδιζα πάλι θα προτιμούσα το αυθεντικό καινούργιο.Δεν έχω Inkjet εκτυπωτή, αλλά 2 Laser, έναν της υπογραφής και έναν HP Laserjet III (17 χρόνια). Πάντα αγοράζω αυθεντικά toner.Έτσι δεν ξέρω αν κυκλοφοράνε μαιμούδες και κατά πόσο καταστρέφουν τους εκτυπωτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Απρίλιος 6, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Λογικό να μην μπορώ να καλύψω όλες σου τις απορείες ...σιγά σιγά όμως θα γίνει.Γιατί θα προτιμούσες το αυθεντικό? Λόγο ποιότητας ή λόγο ότι δεν έχεις και τόσοοικονομικό πρόβλημα να πληρώσεις τα αναλώσιμά σου.Αν διάβασες κάποια άλλα posts είναι κάποιοι που αγοράζουν μελάνια ή τονερ μια φορά το χρόνο και το κόστος τους φαίνεται μεγάλο. Εγώ ξέρω εταιρείες που για τα αναλώσιμα τουςξοδεύουν 3000 το μήνα, το οποίο είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό για τον προυπολογισμότους και αναζητούν μείωση του κόστους.Πιστεύεις ότι μπορείς να δει διαφορά στην ποίοτητα αυθεντικού και σωστής ανακατασκευής?Ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί αν η ανακατασκευή είναι ποιοτική.Το θέμα μαϊμούς είναι άλλο. Δεν μιλάμε για αυτό και ούτε έχει σχέση με το refill-remanufacture. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Απρίλιος 6, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Επίσης όταν αγόρασες το Konica Minolta ο πωλητής σε ενημέρωσε και την τιμήτων αναλωσίμων?Σε ενημέρωσε για τη ύπαρξη του τυμπάνου και το κόστος αλλαγής του?Για το transfert belt , το fuser kit ή το φούρνο του εκτυπωτή σου?Ξέρεις ότι αυτά είναι ένα είδος "αναλωσίμων" και θα χρειαστούν αλλαγή?Η συντήρηση του εκτυπωτή πως γίνεται?Είναι πολλά που είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό ακόμα για τους εκτυπωτές.Αλλα έχω απορεία γιατί θα προτιμάς μόνο τα original. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 6, 2007 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Υπάρχει το user manual που λέει τι πρέπει να αλλάξω και τι πρέπει να καθαρίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Απρίλιος 6, 2007 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 περα απο την αναγομωση και την επαναγέμιση υπαρχουν και τα ετοιμα "μαιμου" μελανια.για τον εκτυπωτη μου το μαυρο κοστιζει μολις 4 ευρω!η αναγομωση 13 και η επαναγεμιση 10.το αυθεντικο κανει 22 ευρω.αναγομωση δεν εχω δοκιμασει.η επαναγέμιση ειναι η μεγαλυτερη κλεψια που υπαρχει!παω το μελανι, το παιρνει, το βλεπει...EPSON ε? με ρωταει...ναι του λεω...παει πισω απο ενα παραβαν και τραβαει μια συριγγα και τσουπ τελειωσε!αλλα ξεχασε τον καθρευτη που εχει μεσα για να βλεπει αν κλεψει καποιος τιποτα εξω...επισης μετα η ποιοτητα δεν ειναι τελεια.με το ετοιμο μαιμου μελανι, ειναι σαν να εχω ενα αυθεντικο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 6, 2007 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Έτσι μάλιστα. Αξίζει να πάρει κανείς μαιμού με 4 .Ακόμα και να χαλάσει πιο σύντομα ο εκτυπωτής θα τάχει βγάλει τα λεφτά του από τα μελάνια.Όμως και οι εταιρίες που βγάζουν τους εκτυπωτές δεν θέλουν να χάσουν από τα μελάνια, που είναι το κυριότερο έσοδο που έχουν.Έτσι κάνουν διάφορες κομπίνες.Σε μένα το manual λέει ότι ο εκτυπωτής αν δεν δει αυθεντικό καινούργιο μελάνι, το ξεχωρίζει και πετάει συνέχεια μήνυμα.Δεν το δοκίμασα και δεν ξέρω.Από πού με το καλό αγοράζεις τις μαιμούδες σε τέτοια τιμή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Απρίλιος 6, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Μισό λεπτό....Νομίζεις ότι θα σου πούνε πια είναι μαϊμού? Ελάχιστοι ξέρουν πιες είναι η μαϊμούδες.Στην Αθήνα υπάρχουν 2 μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες αναλωσίμων (μιλάμε για original)οι οποίες προμηθεύουν τα περισσότερα καταστήματα στην Ελλάδα με αυθεντικάαναλώσιμα.Συμφωνα με τις πηγές μου, πριν απο 1 χρόνο κατά την παραγγελία μεγάλης ποσότηταςαναλωσίμων στις αποθήκες μιας απο αυτές τις εταιρείες στάλθηκε απο το εξωτερικόμια μεγάλη παρτίδα ΜΑΙΜΟΥΔΩΝ με σκοπό να ξεγελάσουν ακομα και την ίδια την εταιρεία. Μετά όμως από έλεγχο των υπαλλήλων της βρέθηκαν οι μαιμούδες και αποτράπηκεη διοχέτευση τους στην αγορά. Η εταιρεια δεν γνώριζε τίποτα για το φορτίο αυτό και πήγε να πέσει και η ίδια θύμα. (Θα μπορούσε να τα είχες αγοράσει εσύ....)Επειδή βλέπω ότι δεν καταλαβαίνετε τι είναι η μαϊμούδες μπορεί τα original που παίρνετενα είναι, γι΄αυτό ας αφήσουμε όλα τα ενδεχόμενα πιθανά. Κανένας δεν τις γνωρίζει και πολλέςφορές ούτε αυτοί που τις πουλάνε.Τα έτοιμα δεν είναι μαίμουδες είναι απλά κάποιας άλλης εταιρείας.Μαϊμου είναι το παντελόνι που έχει ετικέτα Diesel και ράφτηκε πχ στα Τρικαλα. αλλα εσύ τοπληρώνεις για εισαγόμενο.Επίσης δεν κατάλαβα αυτό "...η αναγομωση 13 και η επαναγεμιση 10..."μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο? Εσύ τι καταλαβαίνεις?Όντως μερικοί εκτυπωτές αναγνωρίζουν τα μη αυθεντικά μελανοδοχεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά προκαλούν πρόβλημα. Τα χρησιμοποιώ σε πολλές μάρκες εκτυπωτώνκαι δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Απρίλιος 6, 2007 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice Υπάρχει το user manual που λέει τι πρέπει να αλλάξω και τι πρέπει να καθαρίσω. ...αλλα το διαβαζεις ΑΦΟΥ αγορασεις τον εκτυπωτη. Οι περισσοτεροι "πελατες" αγοραζουν εκτυπωτη με βαση το κοστος του και οχι με βαση το κοστος των αναλωσιμων, τα οποια ειναι τα κυρια εσοδα των εταιριων και το κυριο εξοδο του πελατη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Απρίλιος 6, 2007 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από Γιάννης Ν [Σήμερα, στις 20:19] Συμφωνα με τις πηγές μου, πριν απο 1 χρόνο κατά την παραγγελία μεγάλης ποσότηταςαναλωσίμων στις αποθήκες μιας απο αυτές τις εταιρείες στάλθηκε απο το εξωτερικόμια μεγάλη παρτίδα ΜΑΙΜΟΥΔΩΝ με σκοπό να ξεγελάσουν ακομα και την ίδια την εταιρεία. Μετά όμως από έλεγχο των υπαλλήλων της βρέθηκαν οι μαιμούδες και αποτράπηκεη διοχέτευση τους στην αγορά. Η εταιρεια δεν γνώριζε τίποτα για το φορτίο αυτό και πήγε να πέσει και η ίδια θύμα. (Θα μπορούσε να τα είχες αγοράσει εσύ....) Μια μεγαλη παντως εταιρια (πιθανον η μια απο τις δυο που αναφερεις) την "εφαγε" και το καταλαβε πολυ αργοτερα, οταν πλεον δεν μπορουσε να κανει τιποτα. Αναγκαστικα διεθεσε λοιπον τα προιοντα στην αγορα. :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Απρίλιος 6, 2007 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 19:22] Σε μένα το manual λέει ότι ο εκτυπωτής αν δεν δει αυθεντικό καινούργιο μελάνι, το ξεχωρίζει και πετάει συνέχεια μήνυμα.Δεν το δοκίμασα και δεν ξέρω. Το "εμποδιο" αυτο εχει (σχεδον) ξεπεραστει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Απρίλιος 6, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Αυτά συμβαίνουν....Απλά να διαχωρίσουμε τις μαϊμούδες απο τα συμβατά και την επαναγέμιση. mariosalice Τα ήξερες πριν πάρεις τον εκτυπωτή ή τα δίαβασες αφού τον ανοίξες?Σε ενημέρωσε κανένας ή τα βρήκες μόνος πρίν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Απρίλιος 6, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 19:22] Έτσι μάλιστα. Αξίζει να πάρει κανείς μαιμού με 4 .Ακόμα και να χαλάσει πιο σύντομα ο εκτυπωτής θα τάχει βγάλει τα λεφτά του από τα μελάνια........................................Από πού με το καλό αγοράζεις τις μαιμούδες σε τέτοια τιμή? Δηλαδή αν είναι είναι να μην πάρεις αυθεντικό, το θέλεις τσάμπα... Δηλαδή αν είναι τσάμπα τότε είναι καλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Απρίλιος 6, 2007 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice Έτσι μάλιστα. Αξίζει να πάρει κανείς μαιμού με 4 .Ακόμα και να χαλάσει πιο σύντομα ο εκτυπωτής θα τάχει βγάλει τα λεφτά του από τα μελάνια. Αν σου προτεινα να αγορασεις ενα μελανακι με το X brand , ανακατασκευασμενο-με 18 μηνες γραπτη εγγυηση , οσων αφορα τη λειτουργια και αποδοση του μελανιου.-γραπτη εγγυηση (αστικη ευθυνη) οτι σε περιπτωση που χαλασει ο εκτυπωτης σου ,σου τον αντικαθιστω-διπλασια ποσοτητα απο το αυθεντικο-μιση τιμη απο το αυθεντικο Θα το αγοραζες η οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 6, 2007 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Ρητορική είναι η ερώτηση αν ήξερα το κόστος των μελανιών και δεν αφορά το θέμα.Όταν την πάτησα με τους Inkjet που κάθε λίγο και λιγάκι άλλαζα μελάνια και κεφαλές, έμαθα.Το κακό είναι ότι με έναν inkjet έχασα την εμπιστοσύνη μου στη HP.Kαινούργια μελάνια, "original" έπηζαν μέσα σε ένα μήνα αν τύπωνα αραιά και που και ήθελαν αλλαγή.Προτίμησα να πετάξω τον εκτυπωτή, γιατί ούτε να τον χαρίσω δεν άξιζε.Και φυσικά γύρισα σε Laser ξανά.Αλλά της το φύλαξα της HP και της κυρίας που τη διέλυσε και ούτε που τους κοίταξα τους HP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Απρίλιος 6, 2007 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από mariosaliceΑπό πού με το καλό αγοράζεις τις μαιμούδες σε τέτοια τιμή? www.printink.gr(δεν κανω διαφημιση και δεν εχω ΚΑΜΙΑ σχεση με το παραπανω μαγαζι.)Αρχική απάντηση από saxon_747 Αν σου προτεινα να αγορασεις ενα μελανακι με το X brand , ανακατασκευασμενο-με 18 μηνες γραπτη εγγυηση , οσων αφορα τη λειτουργια και αποδοση του μελανιου.-γραπτη εγγυηση (αστικη ευθυνη) οτι σε περιπτωση που χαλασει ο εκτυπωτης σου ,σου τον αντικαθιστω-διπλασια ποσοτητα απο το αυθεντικο-μιση τιμη απο το αυθεντικο Θα το αγοραζες η οχι? ΝΑΙ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Απρίλιος 6, 2007 Author #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από sakis_the_fraud [Σήμερα, στις 21:18] www.printink.gr Αυτοί πουλάνε συμβατά ή Original μαϊμουδες?Γιατι αν κάνουν το δεύτερο τότε είναι παράνομο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Απρίλιος 6, 2007 Author #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 21:15] Ρητορική είναι η ερώτηση αν ήξερα το κόστος των μελανιών και δεν αφορά το θέμα.Όταν την πάτησα με τους Inkjet που κάθε λίγο και λιγάκι άλλαζα μελάνια και κεφαλές, έμαθα.Το κακό είναι ότι με έναν inkjet έχασα την εμπιστοσύνη μου στη HP.Kαινούργια μελάνια, "original" έπηζαν μέσα σε ένα μήνα αν τύπωνα αραιά και που και ήθελαν αλλαγή.Προτίμησα να πετάξω τον εκτυπωτή, γιατί ούτε να τον χαρίσω δεν άξιζε.Και φυσικά γύρισα σε Laser ξανά.Αλλά της το φύλαξα της HP και της κυρίας που τη διέλυσε και ούτε που τους κοίταξα τους HP. Αυτό συμβαίνει γενικά με τους ink άσχετα αν είναι original ή όχι τα αναλώσιμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.