Wizard! Μάϊος 11, 2007 #382 Μάϊος 11, 2007 Ποιά είναι +5 ρε Γιώργη? Δεν έχει αντίστοιχο τεστ σε άλλα να δούμε. Τα Fear & Doom3 δεν είναι αντίστοιχα για να κρίνουμε
ea6gka Μάϊος 11, 2007 #383 Μάϊος 11, 2007 ασε το τεστ , στο BF2 ή στο σταλκερ που και τα 2 εχουν foilage πολυ ποσο καλυτερα πανε?
Wizard! Μάϊος 11, 2007 #384 Μάϊος 11, 2007 Το BF2 πολύ καλύτερα Το S.T.A.L.K.E.R. έχει μηχανή μιά από τα ίδια... Όπως και το Supreme Commander. Για παράδειγμα η μηχανή του C&C TW πετάει, σε σύγκριση με το SC βέβαια. Όπως αντίστοιχα πετάει η μηχανή του Τest Drive Unlimited σε σχέση με το NFS Carbon. Πάντα υπάρχουν αντιστοιχίες. Τώρα στο στυλ του Oblivion δεν ξέρω κάποια ανάλογη, εκτός από το S.T.A.L.K.E.R. που ούτε αυτό είναι καλό παράδειγμα. Ας έρθει το Crysis και πιστεύω ότι θα δούμε σοβαρό engine
Athens2004 Μάϊος 11, 2007 #385 Μάϊος 11, 2007 Αρχική απάντηση από Wizard! [Χθες, στις 14:39] Οι X2900XT υπάρχουν ήδη σε μερικές αποθήκες, και 14/05/2007 θα είναι στα ράφια Προφανώς δεν καταλαβες τι ειπα . Μιλαω για το πως θα ειναι διαμορφωμένη τιμολογιακα η αγορά ΟΤΑΝ βγουν στο ράφι ., Εκτος και αν ''εσυ'' αγοράζεις κατευθειαν απο αποθήκη , Η μπορεις να μας δώσεις μια στανταρ τιμή απο αποθηκη , και κανεις και μια πρόβλεψη για το αν πεσουν οι 8800 με την εμφάνιση της , και ποσο .
JimmyFox Μάϊος 11, 2007 #386 Μάϊος 11, 2007 Αρχική απάντηση από Wizard! Το BF2 πολύ καλύτερα Το S.T.A.L.K.E.R. έχει μηχανή μιά από τα ίδια... Όπως και το Supreme Commander. Για παράδειγμα η μηχανή του C&C TW πετάει, σε σύγκριση με το SC βέβαια. Όπως αντίστοιχα πετάει η μηχανή του Τest Drive Unlimited σε σχέση με το NFS Carbon. Πάντα υπάρχουν αντιστοιχίες. Τώρα στο στυλ του Oblivion δεν ξέρω κάποια ανάλογη, εκτός από το S.T.A.L.K.E.R. που ούτε αυτό είναι καλό παράδειγμα. Ας έρθει το Crysis και πιστεύω ότι θα δούμε σοβαρό engine Ε όχι και το TDU έχει καλύτερη μηχανή από το Carbon. Το Carbon είναι πανάλαφρο σε σχέση με το TDU. Είναι τραγικό να μπαίνεις στο σπίτι, να σε δείχνει στον καναπέ και τα fps να είναι χαμηλότερα ή ίδια με αυτά που έχεις όταν τρέχεις. Το Carbon έχει και μαμώ τις μηχανές. Αρκεί να έχεις ATi λόγω μεγάλης χρήσης Shaders. Το Oblivion έχει μια χαρά μηχανή. Ακόμα και όταν τα fps πέφτουν στα 19, η κίνηση δεν είναι σπαστή. Χώρια που είναι τεράστιο. Δεν το θεωρώ πιο βαρύ από το Call of Juarez το οποίο και αυτό έχει πολύ foliage στους εξωτερικούς χώρους και πραγματικά γονατίζει το σύστημα. Επίσης, εγώ θεωρώ καλό στο Oblivion που όπως δείχνει το διάγραμμα του THG, δεν πέφτουν ιδιαίτερα τα fps (αν και αυτό είναι ολίγον αμφισβητίσιμο). Δεν θεωρώ οτι εν έτει 2007 με κάρτες θηρία η ανάλυση 1024χ768 είναι αξιοπρεπής. Σε αυτή την ανάλυση έπαιζα με την 15άρα CRT στον 486... Υποτίθεται οτι πάμε μπροστά... Αρχική απάντηση από Athens2004και κανεις και μια πρόβλεψη για το αν πεσουν οι 8800 με την εμφάνιση της , και ποσο . Κοίτα, από τη στιγμή που κάποια καταστήματα δέχονται ήδη παραγγελίες στα 380~399, η τιμή της όταν μπει στα ράφια θα είναι ελαφρώς χαμηλότερη. Στα επίπεδα μιας 8800GTS 640MB (~370) Στην Ελλάδα φυσικά θα είναι κάπως ακριβότερη (~400 το υπολογίζω) αλλά θα αναγκαστεί να πέσει γρήγορα μιας και η nVidia θα ρίξει τις τιμές για να χάσει όσο το δυνατό μικρότερο μερίδιο. Συνεπώς, υπολογίζω να κοστίζει γύρω στα 350 το καλοκαιράκι. Μάλλον...
TifoziF1 Μάϊος 11, 2007 #387 Μάϊος 11, 2007 Aν η 2900ΧΤ δεν έρθει έστω 10Ευρώ φτηνότερη από 640 GTS τότε το 'χασε το παιχνίδι η ΑΤΙ
Wizard! Μάϊος 11, 2007 #388 Μάϊος 11, 2007 Εγώ προσωπικά και στα ίδια να είναι, θα προτιμήσω την ΑΤΙ. Αυτό δε με προβληματίζει. Με προβληματίζει το Χ2900ΧΤ ή 8800GTX
GruntGR Μάϊος 11, 2007 #389 Μάϊος 11, 2007 Αρχική απάντηση από JimmyFox [Χθες, στις 13:05] Όχι, καλύτερο DX10 (και ελπίζω DX10.1) implementation.’λλωστε, ξέρεις καλά οτι το FEAR είναι OpenGL. Όχι DirectX.Επίσης, το FEAR είναι και παλιό. Χστηκ@ για το FEAR. Όταν η Χ1950ΧΤΧ μου βγάζει αυτά τα frames σε αυτό το παιχνίδι -> http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=318803&postcount=103 Σε directx τρεχει το f.e.a.r ..........
Wizard! Μάϊος 11, 2007 #390 Μάϊος 11, 2007 Νεώτερα για το R630: http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=39540
Maximus Μάϊος 11, 2007 Author #391 Μάϊος 11, 2007 Αρχική απάντηση από JimmyFox Ε όχι και το TDU έχει καλύτερη μηχανή από το Carbon. Το Carbon είναι πανάλαφρο σε σχέση με το TDU. Είναι τραγικό να μπαίνεις στο σπίτι, να σε δείχνει στον καναπέ και τα fps να είναι χαμηλότερα ή ίδια με αυτά που έχεις όταν τρέχεις.Το Carbon έχει και μαμώ τις μηχανές. Αρκεί να έχεις ATi λόγω μεγάλης χρήσης Shaders. Συγνώμη, racing παίζουμε, δεν κοιτάμε τα σπίτια. Το Carbon έχει απαράδεκτη μηχανή γραφικών γιατί έχει άθλια γραφικά ενώ είναι πολύ βαρύ. Μη μου πεις ότι είναι όμορφο αυτό το πράγμα. Το TDU είναι 150 φορές μεγαλύτερο από το Carbon σε πίστες και είναι εξίσου βαρύ, έχοντας όμως πολύ πιο ρεαλιστικά γραφικά.Το ΜΟΝΟ που είχε το Carbon και μ'άρεσε ήταν οι εκφράσεις στα πρόσωπα - και αυτό ήταν δοκιμαστικό για το νέο Medal of Honour.Καλές μηχανές γραφικών είναι αυτές που είναι και ελαφριές και έχουν ρεαλιστικά όμορφα γραφικά. Τι εννοώ?Far Cry + Half Life 2 >>>>>>>>>> Doom 3 + Quake 4 + S.T.A.L.K.E.R. + F.E.A.R.
JimmyFox Μάϊος 11, 2007 #392 Μάϊος 11, 2007 Αρχική απάντηση από gznp Συγνώμη, racing παίζουμε, δεν κοιτάμε τα σπίτια. Το Carbon έχει απαράδεκτη μηχανή γραφικών γιατί έχει άθλια γραφικά ενώ είναι πολύ βαρύ. Μη μου πεις ότι είναι όμορφο αυτό το πράγμα. Το TDU είναι 150 φορές μεγαλύτερο από το Carbon σε πίστες και είναι εξίσου βαρύ, έχοντας όμως πολύ πιο ρεαλιστικά γραφικά.Το ΜΟΝΟ που είχε το Carbon και μ'άρεσε ήταν οι εκφράσεις στα πρόσωπα - και αυτό ήταν δοκιμαστικό για το νέο Medal of Honour.Καλές μηχανές γραφικών είναι αυτές που είναι και ελαφριές και έχουν ρεαλιστικά όμορφα γραφικά. Τι εννοώ?Far Cry + Half Life 2 >>>>>>>>>> Doom 3 + Quake 4 + S.T.A.L.K.E.R. + F.E.A.R. Βαρύ το Carbon? Πιο πολλά fps βγάζω στο Carbon απ'ότι στο Most Wanted. Ίσως και υπερδιπλάσια.E όχι και άσχημο, δεν είναι καλοσχεδιασμένα τα αυτοκίνητα δηλαδή? Ή μήπως δεν έχει καλούς φωτισμούς? Μπορείς να πεις οτι σε ξενερώνει που είναι εντελώς arcade αλλά όχι οτι τα γραφικά του είναι άσχημα.Όσο για το οτι δεν κοιτάμε σπίτια συμφωνώ. Αλλά δεν το καταλαβαίνω σαν αεπιχείρημα. Το οτι τα frames είναι χαμηλά δείχνοντας μόνο τον ήρωα καθισμένο στον καναπέ σου φαίνεται για καλογραμμένο κώδικα? Μη λέμε φαιδρά τώρα....Doom3+Quake4 παίζανε μια χαρά στις nVidia γιατί ήταν OpenGL. Στο Ultra Quality ήταν σίγουρα βαρύ, όλα τα παιχνίδια είναι. Αλλά τα γραφικά της εποχής του το δικαιολογούσαν. Μάλλον εκείνη την περίοδο είχες ATi. Έτσι και τώρα που έχεις nVidia 8800 θάβεις το Carbon, που με την Χ1900GT βγάζει περισσότερα fps από την 7900GTX.
Maximus Μάϊος 11, 2007 Author #393 Μάϊος 11, 2007 ΧΑΧΑΧΑΧΑ...Stimorol Jimmy:Οταν έπαιζα Doom3 και Quake 4 είχα 7800GTX. Οταν έπαιζα Carbon και Oblivion είχα Χ1800ΧΤ512. Οταν έπαιξα TDU είχα Χ1900ΧΤΧ και τώρα 8800GTS. Στο Ultra Quality ούτε το Doom ούτε το Quake 4 κολλούσε (κι ας έλεγαν για 512ΜΒ μπαρούφας - ο Opteron τα ανέλαβε και τα δύο μια χαρά). Το Carbon θυμάμαι που είχε τσαντίσει τον VDeseris γιατί είχε 7900GT και σερνόταν ενώ σε μένα με την Χ1800 πήγαινε νερό. Σαφώς όμως και δεν φταίει η nVIDIA γι αυτό αλλά κάποιοι ηλίθιοι στην ΕΑ που δεν κάναν σωστά τη δουλειά τους.Τα αυτοκίνητα στο TDU είναι πιο καλοσχεδιασμένα. Στο Carbon oι φωτισμοί είναι μέτριοι έως απαράδεκτοι (αν ήταν καλοί δε θα φαινόταν σαν παιχνίδι του 2004). Το TDU όντως έχει απαράδεκτο κώδικα στα "μη racing" γραφικά του, αλλά μην τα ισοποπεδώνουμε κι όλα. Οχι το Carbon ομορφότερο και ελαφρύτερο από το TDU.Στο ξαναλέω, οι ΚΑΛΕΣ μηχανές είναι αυτές που είναι ΚΑΙ ελαφριές ΚΑΙ έχουν ρεαλιστικά γραφικά. Το Far Cry παίζει σε 9500 με πανέμορφα γραφικά και το Half-Life 2 σε Voodoo 3000. Ας τολμήσει κανείς να βάλει τα Splinter Cell, Doom 3, Quake 4, STALKER, FEAR, κ.ό.κ. σε κάρτες 5 γενιές πίσω.
JimmyFox Μάϊος 11, 2007 #394 Μάϊος 11, 2007 Αρχική απάντηση από gznp Το Carbon θυμάμαι που είχε τσαντίσει τον VDeseris γιατί είχε 7900GT και σερνόταν ενώ σε μένα με την Χ1800 πήγαινε νερό. Σαφώς όμως και δεν φταίει η nVIDIA γι αυτό αλλά κάποιοι ηλίθιοι στην ΕΑ που δεν κάναν σωστά τη δουλειά τους. Συνεχίζεις να τα μπερδεύεις. Όλοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Το Carbon κάνει εκτεταμμένη χρήση shaders πράγμα που δίνει πλεονέκτημα στις ATi X19xx. Πολύ απλά. Μια Χ1800 που δεν έχει τα 36 και 48 Pixel Shader Processors των Χ19xx δεν είχε όφελος σε σχέση με μια nVidia.Κι εγώ είχα Χ1800...Αρχική απάντηση από gznpΤα αυτοκίνητα στο TDU είναι πιο καλοσχεδιασμένα. Στο Carbon oι φωτισμοί είναι μέτριοι έως απαράδεκτοι (αν ήταν καλοί δε θα φαινόταν σαν παιχνίδι του 2004). Μάλιστα... Εσένα, και μόνο εσένα το Carbon σου φαίνεται σαν παιχνίδι του 2004.Καταλαβαίνεις οτι αυτό που λες είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση έτσι?’μα δε σου αρέσουν τα γραφικά του γούστο σου, αλλά σαν παιχνίδι του 2004 δεν φαίνεται. Απλά.Αρχική απάντηση από gznpΤο TDU όντως έχει απαράδεκτο κώδικα στα "μη racing" γραφικά του, αλλά μην τα ισοποπεδώνουμε κι όλα. Μάιστα... Δηλαδή άλλη μηχανή δίνει τα γραφικά στα "μη racing" γραφικά και άλλη στα "racing".Αρχική απάντηση από gznpΟχι το Carbon ομορφότερο και ελαφρύτερο από το TDU. Το θέμα "ομορφότερο" δεν το έθιξα ποτέ.Ελαφρύτερο είναι σίγουρα. Λογικό νομίζω. Το Carbon είναι SM2.0 και το TDU είναι SM3.0 To Carbon δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στο περιβάλλον, ενώ το TDU είναι χαοτικό σε σχέση με το Carbon. Δίνει πολλή σημασία στον περιβάλλον χώρο, και είναι λογικό, μιας και έχεις μπροστά σου μια ολόκληρη γεωγραφική περιοχή και όχι μόνο μια πίστα που παίζεις μόνο νύχτα.Αρχική απάντηση από gznpΣτο ξαναλέω, οι ΚΑΛΕΣ μηχανές είναι αυτές που είναι ΚΑΙ ελαφριές ΚΑΙ έχουν ρεαλιστικά γραφικά. Το Far Cry παίζει σε 9500 με πανέμορφα γραφικά και το Half-Life 2 σε Voodoo 3000. Ας τολμήσει κανείς να βάλει τα Splinter Cell, Doom 3, Quake 4, STALKER, FEAR, κ.ό.κ. σε κάρτες 5 γενιές πίσω. Εσύ μου το ξαναλές, αλλά μου δίνεις την εντύπωση οτι δεν καταλαβαίνεις αυτό που ο ίδιος γράφεις.Προσωπικά, τα γραφικά του FarCry δεν με άγγιξαν. Γι'αυτό και δεν το προχώρησα. Αλλά αυτό είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Το οτι εσύ φτιάχνεσαι με τα γραφικά του FarCry δε σημαίνει οτι έτσι φτιάχνεται και ο άλλος. Το Doom3 και το Riddick είχαν τα γραφικά που μου αρέσουν.Υ.Γ. Μπορείς να χαρακτηρίσεις ένα παιχνίδι βαρύ που παίζει σε Α64 Χ2 και Χ1950ΧΤΧ στα 1600x1200 4xAA σε avg 50~55fps?
papakos Μάϊος 11, 2007 #395 Μάϊος 11, 2007 Παντως την Δευτερα 9 η ωρα ακριβως θα υπαρχει μια στα χερια μου.Θα δουμε στην πραξη.
Arxagelos Μάϊος 11, 2007 #396 Μάϊος 11, 2007 Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 16:19] Βαρύ το Carbon? Πιο πολλά fps βγάζω στο Carbon απ'ότι στο Most Wanted. Ίσως και υπερδιπλάσια. Οχι ρε φίλε πιο πολλά στο carbon....εγω με την 7800GTX έβγαζα στο most wanted 80-90fps και στο carbon 20-30FPS και κατα την γνώμη μου το Mosts Wanted έχει πολύ καλύτερα γραφικά με τις αντανακλάσεις του ήλιου την ημέρα ενώ το Carbon είναι για τον φούτσο όλο νύχτα! Να φανταστείς ειναι απο τα παιχνίδια που το δάνεισα σε φίλο και δεν του το ζήτησα ποτέ πίσω....ούστ απο μακρια και αγαπημένοι το χειρότρο nsf.
sstav Μάϊος 11, 2007 #397 Μάϊος 11, 2007 Αρχική απάντηση από papakos [Σήμερα, στις 17:35] Παντως την Δευτερα 9 η ωρα ακριβως θα υπαρχει μια στα χερια μου.Θα δουμε στην πραξη. Από Που? και πόσο?
sstav Μάϊος 11, 2007 #398 Μάϊος 11, 2007 Α! και κάτι άλλο ... το thread δεν μιλάει για Carbon & TDU!!!
JimmyFox Μάϊος 11, 2007 #400 Μάϊος 11, 2007 Αρχική απάντηση από Arxagelos Οχι ρε φίλε πιο πολλά στο carbon....εγω με την 7800GTX έβγαζα στο most wanted 80-90fps και στο carbon 20-30FPS και κατα την γνώμη μου το Mosts Wanted έχει πολύ καλύτερα γραφικά με τις αντανακλάσεις του ήλιου την ημέρα ενώ το Carbon είναι για τον φούτσο όλο νύχτα! Να φανταστείς ειναι απο τα παιχνίδια που το δάνεισα σε φίλο και δεν του το ζήτησα ποτέ πίσω....ούστ απο μακρια και αγαπημένοι το χειρότρο nsf. Ήμαρτον, πραγματικά. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ!!!!! Το Carbon κάνει εκτεταμμένη χρήση SHADERS από το οποίο ωφελούντε οι πυρήνες R570 και R580 της ATi!!!!!!!!!! Συνεπώς, οι Χ19xx πετάνε και οι GeForce7 θάβεται.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.