nobig Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2007 Σκέφτομαι για ένα budget σύστημα ενός συγγενή, διαθέτει ένα π4 με rambus και απ' οτι είδα δεν συμφέρει καθόλου να βάλει έξτρα μνήμη που χρειάζεται γιατί είναι πανάκριβη.Σκέφτομαι για συνδυασμό μητρικής-μνήμη 1-2 γίγα και ένα επεξεργαστή. Απο Intel μεριά αν παμε σε 6400+1γίγα+μια msi 965 +cooler (το Plaisio έχει tray) πάμε στα 400 και κάτι ψιλά περίπουΣκέφτομαι όμως και σε amd γιατί έχουν πολύ προσιτές τιμές πλέον ένας 4600+1γίγα+GA-M55plus-S3G πάμε 249.OC αποκλείεται οπότε λογικά η έξτρα ταχύτητα του amd καλύπτει την διαφορά ένος 6400 πόσο μάλλον ενός 6300. ΑΝ κάνω λάθος διορθώστε μεΓια πέστε και εσείς καμμιά πρόταση. Τα κομμάτια που διάλεξα είναι καλά; όχι πάνω απο 400 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Απρίλιος 4, 2007 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2007 Προτείνω 4600 + ΑΜD690114 (4600 X2) + 114(ΑΜD690 + X1250= η καλύτερη οn-board πρόταση της αγοράς) + 120 (2GB DDR2 553)Δε νομίζω σε αυτά τα χρήματα να μπορείς να πάρεις οτιδήποτε καλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Απρίλιος 5, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2007 Δεν μου αρέσει στην συγκεκριμένη το 1 ΑΤΑ που έχει. Το nforce 430 για normal λειτουργία έχει βγεί καλό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Απρίλιος 5, 2007 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2007 Στο ένα ΑΤΑ θα συνδέσεις 2 devices. Τι παραπάνω θέλεις δηλαδή? To 430 την δουλειά του την κάνει, αλλά σε 3D είναι σαφές υποδεέστερο από το AMD690. Link to comment Share on other sites More sharing options...
COSTELLO Απρίλιος 5, 2007 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2007 Για τι χρήση το θέλει το pc ο φίλο σου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Απρίλιος 5, 2007 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2007 Δε νομίζω ότι ο AMD 4600 περνάει σε επιδόσεις τον Intel E6400. Είναι λίγο πιό αργός. Βέβαια κάνει και σχεδόν τα μισά λεφτά.... οπότε είναι καλή περίπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Απρίλιος 5, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2007 Δεν ασχολείται με παχνίδια και 3d γενικα, πιο πολύ είναι της επεξεργασίας εικόνας αλλά όχι επαγγελματικά πράματα. Για τον 4600 VS 6400 ε μπορεί να είναι 5-10% ταχύτερος ο Intel σε ορισμένες εφαρμογές αλλά έχει την μισή τιμή+την χαμηλώτερη τιμή μητρικής+το έξτρα cooler που θέλει ο IntelΣτο ένα ΑΤΑ θα συνδέσεις 2 devices. Τι παραπάνω θέλεις δηλαδή? To 430 την δουλειά του την κάνει, αλλά σε 3D είναι σαφές υποδεέστερο από το AMD690. Ναι αλλά αν συνδέσεις ενα cdrom +1 δίσκο ουσιαστικά χαντακώνεις τον δίσκο:whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Απρίλιος 5, 2007 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2007 Δεν ασχολείται με παχνίδια και 3d γενικα, πιο πολύ είναι της επεξεργασίας εικόνας αλλά όχι επαγγελματικά πράματα. Για τον 4600 VS 6400 ε μπορεί να είναι 5-10% ταχύτερος ο Intel σε ορισμένες εφαρμογές αλλά έχει την μισή τιμή+την χαμηλώτερη τιμή μητρικής+το έξτρα cooler που θέλει ο IntelΝομίζω ότι το ταχύτερο on-board του AMD690 θα δώσει και καλύτερες επιδόσεις στα Vista. Από κει και πέρα η διαφορά σε ταχύτητα μάλλον θεωρητική είναι αφού πλέον συγκρίνουμε 2 συστήματα. Και στον AMD θα μπορέσεις να βάλεις 2GB στο budget που έχεις, ενώ στον 6400 όχι.Ναι αλλά αν συνδέσεις ενα cdrom +1 δίσκο ουσιαστικά χαντακώνεις τον δίσκοΑυτά ίσχυαν στους παλιούς controllers. Δε νομίζω ότι ισχύουν στις μοντέρνες μητρικές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 5, 2007 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2007 Ειλικρινά, καθώς ο 4300 μόνο βάζοντάς τον 1:1 με τις μνήμες (9χ266) είναι θεωρώ ταχύτερος από τον 4600, γιατί να μην πάρεις αυτό: Είπες όχι ΟC αλλά αυτό είναι αμαρτία από το Θεό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Απρίλιος 5, 2007 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2007 off topic:gznp, μέχρι πόσα να o/c τον Ε6400 για 7/24 λειτουργία (ψύξη αέρας, Zalman 9500) - pls όχι extreme ο/c - ίσα για να μην είναι αμαρτία από τοτ θεό ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Απρίλιος 5, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2007 Ρε παιδιά το σύστημα είναι για τον νονό μου. Τι θα πω στον άνθρωπο, έλα να του κάνουμε λίγο OC; Σοβαρευτούμε λιγάκι, όταν λέμε όχι OC ευνοούμε όχι (το ξέρω ότι είναι αμαρτία) Κατέληξα σε κάτι τέτοιο για AMD ή Intel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 5, 2007 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2007 Αρχική απάντηση από neuromancer off topic:gznp, μέχρι πόσα να o/c τον Ε6400 για 7/24 λειτουργία (ψύξη αέρας, Zalman 9500) - pls όχι extreme ο/c - ίσα για να μην είναι αμαρτία από τοτ θεό ;-) Με τις μνήμες που έχεις, θα έλεγα να τον βάλεις 1:1 με αυτές (8*400 = 3200). Εϊναι πολύ χαλαρό oc για σχεδόν όλους τους Ε6400 νομίζω. Αν δε θες τόσο ψηλά, στα 8*350 ή 7*400 (2800), ανάλογα με το πού θες να πας τις μνήμες, μου φαίνεται ένα εξαιρετικά απλό oc, που θα το τολμούσα άνετα και με τη στοκ ψύξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
COSTELLO Απρίλιος 6, 2007 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Καλυτερα πανε σε intel,με cpu 4300.Γιατι σε περιπτωση που θα θελει να αναβαθμισε στο μελλον σε εναν επεξεργαστη τετραπυρινο θα μπορει να το κανει πολυ ευκολα αλλαζοντα μονο την cpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
COSTELLO Απρίλιος 6, 2007 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 καρτα γραφικων τι θα βαλεις?Απο τις αγγελιες κοιταξες καθολου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG85 Απρίλιος 6, 2007 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Κατ΄αρχήν και εφόσον είναι Πάσχα ο νονός σου δεν είναι που θα έπρεπε να σου αγοράζει σύστημα ?! ^Οι μελλοντικοί τετραπύρηνοι που έρχονται θα θέλουν άλλο mobo οπότε άκυρο. Ισα ίσα που ο AMD Cpu θα είναι συμβατός με την μελλοντική AMD πλατφόρμα! Στο ερώτημά σου τώρα κατά τη γνώμη μου στην περίοδο που διανύουμε η λέξη budget είναι συνδεδεμένη με τα προιόντα της AMD οπότε σου προτείνω και εγώ τον 4600 γιατί όπως προείπε και ο gdp77 θα μπορέσεις να βάλεις και 2GB ram. Θα έχεις σε γενικές γραμμές καλύτερο σύστημα δηλαδή. Να ρωτήσω κάτι και εγώ εμβόλιμα που πιστεύω ότι κολλάει και με το thread όμως. Ενας AMD στα 2.4 GHz είναι σαν ποιον Core 2 Duo ?? Με ποιον έχει δηλαδή ίδιες ή κοντινές επιδόσεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Απρίλιος 6, 2007 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Ενας AMD στα 2.4 GHz είναι σαν ποιον Core 2 Duo ?? Με ποιον έχει δηλαδή ίδιες ή κοντινές επιδόσεις ?Μεταξύ του 6300 και του 6400 αν δεν με απατά η μνήμη μου, αν τα συστήματα είναι ισοδύναμα σεταρισμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Απρίλιος 6, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Μπα δεν πάμε για τετραπύρηνο, αλλά σίγουρα αν απο μεριά AMD Μπορεί να μπεί χωρίς αλλαγή Mobo είναι +Μάλλον προς πράσινους κλείνω. Έχει τσιμπήσει λίγο τιμές η intel ή ιδέα μου είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Απρίλιος 6, 2007 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 το αντι8ετο... καποτε η Intel ειχε +30% πανω τις τιμες σε σχεση με τους πρασινους.τωρα ειναι αναγκαστικα ανταγωνιστηκες γιατι τοσο καιρο ηταν στο κυνηγι και τωρα που βγηκαν μπροστα προσπα8ουν να κερδισουν οσο το δυνατον μεγαλυτερο μεριδιο αγορας και να ισχυροποιη8ουν και παλι ανταγωνισμος FTW αντε ρε ΑMD βγαλε τους ρημαδο quad να πεσουν οι τιμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.