Jump to content

Ερωτησεις για Οικιακο Ασυρματο Δικτυο

saxon_747

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια.

Χθες αγορασα δυο ασυρματες καρτουλες pci (54mbps) για να συνδεσω τα δυο pc μεταξυ τους, πραμα που εγινε επιτυχως. Αργοτερα, θα αγορασω και ενα ασυρματο router για να μοιραζω και dsl, αφου ακομα χρησιμοποιω dialup.

Tα προβληματα που ζητουν λυση ειναι τα εξης:

1. Αν και η αποσταση που χωριζει τα δυο pc ειναι σχετικα μικρη (2 σχεδον αντικριστα δωματια σε 120τμ σπιτι), το σημα ειναι weak (15-25%). Πως μπορω να το ενισχυσω? (οικονομικα ε?...)

πχ Αυτη η κεραια κανει?

η αυτη?

2. Μερικες φορες χανεται η συνδεση μεταξυ των Η/Υ και πρεπει να ανοιγοκλεισω την κεραια για να ξανασυνδεθουν. Φταει το σημα η κατι αλλο?

3. Γινεται (χωρις απομακρυσμενη συνδεση) να βλεπω tv (με το tuner που ο ενας Η/Υ εκ των δυο εχει) απο τον αλλο Η/Υ?

Αντί για κεραία μπορείς να πάρεις τώρα το ασυρματο μόντεμ-ρούτερ και να παίξει αυτό τον ρόλο της ενδιάμεσης γέφυρας.Οσο αναφορά την tv νομίζω ότι δεν γίνεται.

Για να βοηθήσεις την λήψη φρόντισε οι δυο κεραιες να ειναι στραμμενες ετσι ώστε να ειναι παράλληλες μεταξύ τους, ανεξαρτήτως των σχετικων θεσεων των 2 pc. πχ κατακόρυφες

Παντως αφού ειναι γειτονικα τα δωματια η καλυτερη λυση θα ηταν καλώδιο.

Όσο για την τηλεόραση, γινεται με streaming. Το έχω κανει με το VLC. Απλα θελει πειραματισμο με τις ρυθμισεις bitrate, codec κλπ. + δεν υπάρχει τροπος να αλλαζεις καναλι απο τον απομακρυσμενο υπολογιστη

Το καλωδιο το αποκλειω γιατι περναει απο το σαλονι και δεν το θελουμε μεσ' τα ποδια μας.

Το ασυρματο modem-router επισης το αποκλειω, αφου μαλλον θα στραφω (αργοτερα) σε καποιο πακετο (dsl συνδεση μαζι με ασυρματο router).

Θα γινει δουλεια αμα προεκτεινω την κεραια του ενος Η/Υ με καλωδιο?

Αρχική απάντηση από saxon_747 [Σήμερα, στις 14:11]

Το καλωδιο το αποκλειω γιατι περναει απο το σαλονι και δεν το θελουμε μεσ' τα ποδια μας.

Το ασυρματο modem-router επισης το αποκλειω, αφου μαλλον θα στραφω (αργοτερα) σε καποιο πακετο (dsl συνδεση μαζι με ασυρματο router).

Θα γινει δουλεια αμα προεκτεινω την κεραια του ενος Η/Υ με καλωδιο?

Αν βάλεις καλώδιο για να προεκτεινεις την κεραία δεν θα πετύχεις και πολλά γιατι το καλώδιο θα προσθέσει επιπλέον απώλεια σήματος. Δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο την ισχύ εκπομπής της κεραίας και κοιτά να οι κεραίες να έχουν την ίδια πόλωση.

Αρχική απάντηση από alexkhr

Δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο την ισχύ εκπομπής της κεραίας και κοιτά να οι κεραίες να έχουν την ίδια πόλωση.

Eξπλειν φιλε μου διοτι ειμαι ασχετος με ασυρματα δικτυα!

Ευχαριστω παντως, οπως και τους προηγουμενους για τις απαντησεις σας.

...εντωμεταξυ αν κανω τη συνδεση με τα windows "πιανω" 11mbps ενω αν χρησιμοποιησω το utility της καρτας πιανω 54... Τι γινεται ρε παιδια...καμμια βοηθεια...?

Απο προσωπική εμπειρία θα σου πώ να χρησιμοποιείς το utility της κάρτας και όχι των windows! Δεν ξέρω γιατί έχεις τέτοια διαφορά στην ταχύτητα αλλά φαντάζομαι πως πρέπει να εχει σχέση με τους drivers!

Αρχική απάντηση από saxon_747

1. Αν και η αποσταση που χωριζει τα δυο pc ειναι σχετικα μικρη (2 σχεδον αντικριστα δωματια σε 120τμ σπιτι), το σημα ειναι weak (15-25%). Πως μπορω να το ενισχυσω? (οικονομικα ε?...)

Πριν αγοράσεις οτιδήποτε εγώ να σε ρωτήσω αν σε ενοχλεί σε κάτι που το σήμα λαμβάνεται τόσο. Δεν είναι ικανοποιητικές οι ταχύτητες; Χάνεις πολλά πακέτα;

Τέλος, όπως σου είπαν και πιο πάνω, δες αν οι κάρτες εκπέμπουν χαμηλά.

2. Μερικες φορες χανεται η συνδεση μεταξυ των Η/Υ και πρεπει να ανοιγοκλεισω την κεραια για να ξανασυνδεθουν. Φταει το σημα η κατι αλλο?

Μπορεί να φταίει το σήμα αλλά μπορεί να μπαίνουν σε sleep mode για εξοικονόμηση ενέργειας και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα την αοσύνδεση.

3. Γινεται (χωρις απομακρυσμενη συνδεση) να βλεπω tv (με το tuner που ο ενας Η/Υ εκ των δυο εχει) απο τον αλλο Η/Υ?

Παίζει και να γίνεται, αν όχι με το software του tv tuner, ίσως αν σηκώσεις streaming server.

Eυχαριστω για τις απαντησεις σας.

@alexkhr : Και εγω καταληγω στο οτι θα επρεπε να χρησιμοποιω το utility της καρτας.

@trendy: Το αδυναμο σημα δεν με ενοχλει, αλλα δεν εππηρεαζει την ταχυτητα και την συνολικη αποδοση?

Σχετικα με το sleep mode: Πως μπορω να δω αν ειναι ενεργοποιημενο? Απο τις ιδιοτητες της καρτας φαινεται οκ.

Αλλες ερωτησεις :

1.Γιατι το PC No1 μπορει να κανει πινγκ στο Νο2, ενω το αντιθετο δεν γινεται???

2.Εχω το kaspersky σαν firewall. Τι ρυθμισεις πρεπει να κανω για να μην εχω προβλημα? Οτι και αν δοκιμασα το δικτυο παιζει μονο αν απενεργοποιησω το kaspersky. (Παρ'ολα αυτα συνδεση υπαρχει ακομα και με το kaspersky ενεργοποιημενο.

Το προβλημα επικοινωνιας λυθηκε με ρυθμισεις στο firewall.

Μεταφεραμε τα δυο pc πιο κοντα το ενα στο αλλο, και πλεον με σημα 100% ειναι ολα οκ.

Ομως:

Πως θα ενισχυσουμε το σημα, ωστε να επιστρεψει ο ενας υπολογιστης στη θεση του (15μετρα πιο μακρια)?

Παρ'ολα αυτα,γιατι συνδεεται με 11Mbps ,ενω θα επρεπε με 54.

Υπαρχει καποιο προγραμμα της προκοπης για την διαχειριση ασυρματου δικτυου εκτος απο αυτο που συνοδευε την καρτα?

@trendy: Το αδυναμο σημα δεν με ενοχλει, αλλα δεν εππηρεαζει την ταχυτητα και την συνολικη αποδοση?

Σχετικα με το sleep mode: Πως μπορω να δω αν ειναι ενεργοποιημενο? Απο τις ιδιοτητες της καρτας φαινεται οκ.

Μπορεί και να μην την επηρεάζει τόσο ώστε να σου δημιουργεί πρόβλημα. Πάντως για 15 δεν πέφτει το σήμα από 100% σε 20%. Δοκίμασε να αλλάξεις κανάλι μήπως έχεις πέσει σε παρεμβολές. Το sleep mode φαίνεται από το utility της κάρτας, τα windows δε νομίζω να υποστηρίζουν κάτι από μόνα τους.

Αλλες ερωτησεις :

1.Γιατι το PC No1 μπορει να κανει πινγκ στο Νο2, ενω το αντιθετο δεν γινεται???

Γιατί έχεις firewall.

2.Εχω το kaspersky σαν firewall. Τι ρυθμισεις πρεπει να κανω για να μην εχω προβλημα? Οτι και αν δοκιμασα το δικτυο παιζει μονο αν απενεργοποιησω το kaspersky. (Παρ'ολα αυτα συνδεση υπαρχει ακομα και με το kaspersky ενεργοποιημενο.

Να επιτρέπει την κίνηση από και προς το άλλο σου pc και το router, ενώ να ανοίξεις όλα τα icmp.

Τελικα, αγορασα και ενα on dsl kit! Συνδεσα το router και φαινονται ολα οκ.

Θελω βοηθεια στο εξης:

Πως να συνδεσω τα δυο pc στο router, με συγκεκριμενες ip?

(πχ PC1= 192.168.192.168 PC2= 192.168.192.169).

Εκανα οτι ηξερα ,αλλα τωρα δεν μπορω να μπω στο μενου του ρουτερ (απο ΙΕ).

Αν ακολουθησω τη λυση της αυτοματης συνδεσης, μου δινει αλλη ip...

Το ζητουμενο ειναι:

α) να εχουν ιντερνετ και τα δυο pc

β) να βλεπονται μεταξυ τους με συγκεκριμενες ip.

Mια βοηθεια λιγο αναλυτικα ρε παιδια, γιατι απο δικτυα ειμαι ασχετος!!!

Tελικα κατοπιν πολλων προσπαθειων καταφερα να κανω αυτο που ηθελα...

Θα επανελθω αν παρουσιαστει καποιο αλλο προβλημα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.