tassoss Απρίλιος 2, 2007 #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2007 Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 13:00] αμα αναλογιστει κανεις τα παραπανω,καταλαβαινει ευκολα πιστευω οτι η μοναδικη ουσιαστικη διαφορα (και δεν μιαλω για το prestige) μεταξυ των ελληνικων και των ξενων-ιδιοτικων πανεπιστημιων εγκειται στην υλικοτεχνικη υποδομη+τους κα8ηγητες. δυστυχώς αυτή η μοναδική διαφορά που λες είναι όλο το νόημα του πανεπιστημίου.ΓΝΩΣΗ, την οποία αποκτάς με σωστή υλικοτεχνική υποδομή και του κατάλληλους ανθρώπους (καθηγητές) που θα μεταδώσουν αυτή τη γνώση.βέβαια τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι έτη μπροστά στα άλλα ουσιαστικά αντικείμενα, όπως:κομματικός προσανατολισμόςσχεδιασμός πορειώνgraffiti στους τοίχους της σχολήςυπεράσπιση "ασύλου" (πράγμα άγνωστο έως ακατανόητο σε άλλες χώρες), ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Απρίλιος 2, 2007 #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2007 Αρχική απάντηση από tasosmos Δηλαδη οταν η πλειοψηφια ψηφιζει να συνεχιστει η καταληψη αλλα η πλειοψηφια ειναι 100 ατομα απο τα 5000 που ειναι ενεργοι φοιτητες εσυ την θεωρεις εγκυρη και σωστη? Γιατι οι 4850 καθονται σπιτι τους? Γιατι δεν ασχολειται κανεις με αυτο? Γιατι στις συνελευσεις ψηφιζουν παραταξεις και οχι ατομα?Πραγματικη προοδος στα πανεπιστημια για εμενα θα ηταν να απαλλαγουν απο τον καρκινο που λεγεται κομματικες παραταξεις. Αλλα αυτο μαλλον δεν θα γινει ποτε γιατι δεν εχουμε μαθει να σκεφτομαστε μονοι μας, χρειαζομαστε καποιον να μας λεει ποιο ειναι το συμφερον μας. Εφόσον ορίζεται από καταστατικό το οποίο την θεωρεί έγγυρη αυτή τη πλειοψηφία τότε είναι νόμιμη. Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για να είναι ανοικτές ή κλειστές οι σχολές αυτοί οι 4850 θα πατούσαν στις συνελεύσεις, με την απουσία τους δηλώνουν αδιάφοροι.Αν έχουν άποψη να την εκφράσουν στη συνέλευση.Για τις παρατάξεις διαφωνώ&συμφωνώ,από την μια είναι απαραίτητη η παρουσία τους από την άλλη όμως η παρουσία τους συμβαδίζει με ένα σωρό άλλα αθέμιτα πράγματα.Αρχική απάντηση από tassossκομματικός προσανατολισμόςσχεδιασμός πορειώνgraffiti στους τοίχους της σχολήςυπεράσπιση "ασύλου" (πράγμα άγνωστο έως ακατανόητο σε άλλες χώρες), ...... Αυτή είναι η μια όψη, γιατί δεν αναφέρεις και την άλλη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Απρίλιος 2, 2007 #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2007 Αρχική απάντηση από tasosmos Δηλαδη οταν η πλειοψηφια ψηφιζει να συνεχιστει η καταληψη αλλα η πλειοψηφια ειναι 100 ατομα απο τα 5000 που ειναι ενεργοι φοιτητες εσυ την θεωρεις εγκυρη και σωστη? Γιατι οι 4850 καθονται σπιτι τους? Γιατι δεν ασχολειται κανεις με αυτο? Γιατι στις συνελευσεις ψηφιζουν παραταξεις και οχι ατομα?Πραγματικη προοδος στα πανεπιστημια για εμενα θα ηταν να απαλλαγουν απο τον καρκινο που λεγεται κομματικες παραταξεις. Αλλα αυτο μαλλον δεν θα γινει ποτε γιατι δεν εχουμε μαθει να σκεφτομαστε μονοι μας, χρειαζομαστε καποιον να μας λεει ποιο ειναι το συμφερον μας. Γιατί δεν είναι δίκαιο?Για να κάθεται ό άλλος σπίτι του σημαίνει πώς δεν τον νοιάζει ΔΕΝ νομίζω να είναι ενεργός φοιτητήςΓια να εισαι ανεργος πρεπει να θελεις να δουλεψεις, οχι να αναζητας παση θυσια μια καρεκλα με θεα το πτυχιο σου κορνιζαρισμενο στον τοιχο.Ωραία να σου πώ κάτι...σπούδασε εσύ Μηχανολόγος Μηχανικών Υπολογιστών και πήγαινε και δούλευε σερβιτόρος...θα το έκανες?..εγώ θα το έκανα μέχρι να βρώ δουλειά...αλλά μόνο αυτό..Οσον αφορα την αγορα εργασιας δεν ασχοληθηκα καν με την περιπτωση που δεν εχεις πτυχιο αλλα εχει ο ανταγωνιστης σου, εκει φυσικα εχεις ενα μειον αφου ειναι δυσκολοτερο να φτασεις στο σημειο που θα σου ζητηθει να αποδειξεις τις γνωσεις σου.Δεν μ είπες όμως..Έχεις μπεί ποτέ στην αγορά εργασίας?δοκίμασες να μπείς ποτέ?Γιατί αλλιώς είναι να το βλέπεις από το σπίτι σου(γενικώς αναφέρομαι) και αλλιώς είναι έχεις πάρει μια χρυσή ευκαιρεία να έχεις πάρει τηλέφωνα να δείς τι παίζειΓιατι δεν υπαρχει Ελληνας εργατης στην οικοδομη ή στα χωραφια? Δεν νομιζω πως τη βρισκει ο εκαστοτε εργοδοτης οταν προσπαθει με χειρονομιες να συνεννοηθει με τους λαθρομεταναστες και τους προτιμα γι' αυτο τον λογο.Απλά ο λαθρομετανάστης είναι ο μισός μισθός από έναν Έλληνα...Δεν είναι ότι ο Έλληνας δεν θέλει να δουλέψει..απλά δεν τον προτιμούν για οικονομικούς λόγους..Στα υπόλοιπα με κάληψε ο εργοτέλης και ο CrazyAnt Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Απρίλιος 2, 2007 #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2007 Λοιπόν επειδή τυγχάνει να είμαι απόφοιτος του πανεπηστημίου που αναφέρεται στο πρώτο ποστ, και επειδή όταν το τελείωσα εγώ για να πάρεις το πτυχίο σου έπρεπε να φτύσεις αίμα, δεν δέχομαι να αναφέρονται τέτοια πράγματα ανώνυμα!!!Όσο για όσους από εσάς βγαίνετε και λέτε για τους "μανατζάρες" που θα είναι αποτυχημένοι στο μέλλον...σας πληροφορώ ότι είμαι σύμβουλος σε ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων στην Κρήτη, έχω εργαστεί δίπλα στους καλύτερους στην Αθήνα, και ο πατέρας μου δεν είναι πλούσιος...Είμαι γιος ζαχαροπλάστη!!! και το καμαρώνω!!!Λοιπόν σταματήστε να λέτε ασχετοσύνες χωρίς να γνωρίζετε!!!Τώρα όποιος αμφιβάλει για τα λεγομενά μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα αποδείξω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
papakos Απρίλιος 2, 2007 #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2007 @ΑΝ7 OverClockerΓνωριζω κι απευθυνομαι σ αυτον που το παραθετει.Δεν εχει καποιο link να το δουμε κι εμεις, καλη τη πιστη το δεχομαστε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Απρίλιος 2, 2007 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2007 γιατί πιστεύεις ότι τα έγραψε αυτός? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kender Απρίλιος 2, 2007 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2007 Αρχική απάντηση από ergotelis Εφόσον ορίζεται από καταστατικό το οποίο την θεωρεί έγγυρη αυτή τη πλειοψηφία τότε είναι νόμιμη. Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για να είναι ανοικτές ή κλειστές οι σχολές αυτοί οι 4850 θα πατούσαν στις συνελεύσεις, με την απουσία τους δηλώνουν αδιάφοροι.Αν έχουν άποψη να την εκφράσουν στη συνέλευση.Βγες εσύ να εκφράσεις άποψη σε αμφιθέατρο γεμάτο αναρχικούς-αριστερούς κλπ (τους προασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης κατα τα άλλα) και πες ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό που λεν εκείνοι και μετά πες μας να μετρήσουμε πόσοι θα σε βγάλουν απο εκεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Απρίλιος 2, 2007 #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2007 Αρχική απάντηση από kender Βγες εσύ να εκφράσεις άποψη σε αμφιθέατρο γεμάτο αναρχικούς-αριστερούς κλπ (τους προασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης κατα τα άλλα) και πες ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό που λεν εκείνοι και μετά πες μας να μετρήσουμε πόσοι θα σε βγάλουν απο εκεί... Εφόσον είναι σωστοί πρέπει να σέβονται την απόφαση της πλειοψηφίας. Τουλάχιστον εδώ κάτω γίνεται. Δεν είσαι υποχρεωμένος να ψηφίσεις κάτι με το ζόρι, την άποψή σου εκφράζεις και είναι υποχρεωμένοι οί άλλοι να τη σεβαστούν. Αλλιώς τότε αυτοί είναι οι φασίστες και οι χουντικοί. Συγνώμη αλλά, αν φοβόμαστε να εκφράσουμε τη γνώμη μας είτε είναι αναρχικοί είτε είναι η κυβέρνηση, τότε καλύτερα να καθόμαστε σπίτια μας όλη μέρα και να ζούμε εκεί και να αποφασίζουν οι άλλοι για το μέλλον μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Απρίλιος 2, 2007 #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2007 Βασικά δεν έχει άδικο ο Kender αλλά ούτε και σύ εργοτέλη... Το θέμα είναι ότι για αυτούς δεν μπορεί να κάνει κάτι το πανεπιστήμιο...αλλά οι αρχές Πάντος μ άρεσε πολύ η τοποθέτηση σου εργοτέλη γιατί αν δεν πάρεις την ζωή ΣΟΥ στα χέρια ΣΟΥ..μια ζωή άλλοι θα σε κυβερνάμε και θα αποφασίζουν για σένα... Αλλά ξεφεύγουμε νομίζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kender Απρίλιος 2, 2007 #30 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2007 Αρχική απάντηση από ergotelis Εφόσον είναι σωστοί πρέπει να σέβονται την απόφαση της πλειοψηφίας. Τουλάχιστον εδώ κάτω γίνεται. Δεν είσαι υποχρεωμένος να ψηφίσεις κάτι με το ζόρι, την άποψή σου εκφράζεις και είναι υποχρεωμένοι οί άλλοι να τη σεβαστούν. Αλλιώς τότε αυτοί είναι οι φασίστες και οι χουντικοί. Συγνώμη αλλά, αν φοβόμαστε να εκφράσουμε τη γνώμη μας είτε είναι αναρχικοί είτε είναι η κυβέρνηση, τότε καλύτερα να καθόμαστε σπίτια μας όλη μέρα και να ζούμε εκεί και να αποφασίζουν οι άλλοι για το μέλλον μας. Aυτό που εννοώ δεν είναι ότι κάποιοι φοβούνται να πουνε τη γνώμη τους αλλά φοβούνται μήπως φάνε ξύλο ή οτιδήποτε χειρότερο άρα καταλήγουμε πάλι στο ίδιο να μη γίνεται τίποτα από καμία μεριά.. σε συνέλευση θυμάμαι πόσα παιδιά είχανε φύγει με μπλουζάκια σφουγγαρόπανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Απρίλιος 2, 2007 #31 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2007 Αρχική απάντηση από kender Aυτό που εννοώ δεν είναι ότι κάποιοι φοβούνται να πουνε τη γνώμη τους αλλά φοβούνται μήπως φάνε ξύλο ή οτιδήποτε χειρότερο άρα καταλήγουμε πάλι στο ίδιο να μη γίνεται τίποτα από καμία μεριά.. σε συνέλευση θυμάμαι πόσα παιδιά είχανε φύγει με μπλουζάκια σφουγγαρόπανα To κατάλαβα φίλε μου, υπάρχουνε πολλοί που είναι τρελλοί, αλλά το ζητούμενο δεν είναι η πόλωση αλλά το να εκφράσεις ωραία και ειρηνικά την άποψη σου εφόσον διαφωνείς, θέλω να πιστεύω πως δε θα τη πληρώσει ένας που δε θα κάνει τπτ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Απρίλιος 2, 2007 #32 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2007 Ακομα και να μην πλακωθεις στο ξυλο δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις σωστο διαλογο σε συνελευση. Τουλαχιστον εγω αυτη την γνωμη εχω αποκτησει απο οσες συνελευσεις εχω παει. Οταν μιλαει ο εκαστοτε "εκπροσωπος" τα κομματοσκυλα δεν ανεχονται ουτε ψιθυρο αλλα οταν μιλαει οποιοσδηποτε αλλος γινεται ο χαμος. Βρισιες, απειλες, σαιτες, γιουχαρισμα, απ'ολα εχει ο μπαξες...Ασε που ολοι οι βαρυμαγκες νιωθουν την αναγκη να δειξουν ποσο βαρβατοι ειναι καπνιζοντας ενα πακετο ο καθενας με αποτελεσμα να δυσκολευεσαι να ανασανεις και να βρωμοκοπας ολοκληρος οταν φευγεις (τα αμφιθεατρα δυστυχως δεν εχουν τις προδιαγραφες σκυλαδικου οσον αφορα τον εξαερισμο).Ποιες αρχες θα λαβουν μετρα για τους αναρχικους και τους νταβατζηδες που κυκλοφορουν, αφου εχουμε ασυλο να τους προστατευει και δεν κανουμε τιποτα για να τους αποτρεψουμε οι ιδιοι? Εδω σε πανεπιστημιο της αθηνας ειχε πεσει ξυλο και ενα ατομο ειχε τραυματιστει σοβαρα και σταματησαν το ασθενοφορο εξω απο την εισοδο της σχολης για να μην παραβιασει το ασυλο!Και κατι αλλο: αναμεσα στα αιτηματα του πλαισιου που ψηφιστηκε απο την "πλειοψηφια" την περασμενη βδομαδα στην σχολη μου ηταν και το εξης: "απαιτουμε την απελευθερωση του αναρχικου ..... (δεν θυμαμαι ονομα) που κατηγορειται για καταστροφη δημοσιας περιουσιας και βανδαλισμο" (απ'ότι εμαθα μετα ο συγκεκριμενος ειχε αποδειχθει με μαρτυριες και βιντεο πως οντως συμμετειχε σε καταστροφες)Ειναι δυνατον να μιλαμε μετα για κριτικη ικανοτητα των φοιτητων και για δημοκρατικες διαδικασιες?Btw μηπως μπορεις να μου πεις για ποιο λογο ειναι απαραιτητη η υπαρξη των παραταξεων? Δεν μπορω να σκεφτω κατι θετικο που εχουν προσφερει στο συνολο (τα μελη τους ως γνωστον εχουν πολλα οφελη).Το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι η προωθηση της απεχθειας προς οτιδηποτε κομματικοποιημενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Απρίλιος 2, 2007 #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2007 δεν ξερω τι γινεται κατω στην κρητη, κι ευχομαι να ειναι οπως τα λες Γιωργο, αλλα εδω στην Αθηνα, αν δεν εισαι μελος "αριστερων" παρατάξεων, τοτε σε γραφουν στα @@ τους. Στην καλυτερη των περιπτωσεων... Γενικα, απο τοτε που ξεκινησαν οι κινητοποιησεις, που πηραν σε ολες τις σχολες τα πανω τους οι "αριστεροι", εχουν γινει δεξιοτεροι των δεξιων, και πραγματικα με θλιβει αυτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Απρίλιος 2, 2007 #34 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2007 αφου εχουμε ασυλο να τους προστατευει και δεν κανουμε τιποτα για να τους αποτρεψουμε οι ιδιοι? Αυτό ακριβώς!!!Sorry που στο λέω αλλά δεν φταίνε οι βαρύμαγκες και τα άλλα επίθετα που έδωσες αλλά ο υπόλοιπος κόσμος που τους κοιτάνε σαν πρόβατα με ανοιχτό το στόμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
deceptive_d Απρίλιος 5, 2007 #35 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2007 Αρχική απάντηση από tassoss [02-04-2007 12:52] δυστυχώς αυτή η μοναδική διαφορά που λες είναι όλο το νόημα του πανεπιστημίου.ΓΝΩΣΗ, την οποία αποκτάς με σωστή υλικοτεχνική υποδομή και του κατάλληλους ανθρώπους (καθηγητές) που θα μεταδώσουν αυτή τη γνώση.βέβαια τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι έτη μπροστά στα άλλα ουσιαστικά αντικείμενα, όπως:κομματικός προσανατολισμόςσχεδιασμός πορειώνgraffiti στους τοίχους της σχολήςυπεράσπιση "ασύλου" (πράγμα άγνωστο έως ακατανόητο σε άλλες χώρες), ...... +1:T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
deceptive_d Απρίλιος 5, 2007 #36 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2007 Kαι για να καταθεσω και εγω την γνωμη μου επειδη αναφερθηκε οτι οσοι πανε σε πανεπιστημιο στιο εξωτερικο πανε απλα για να φανε μερικες χιλιαδες ευρω...Ετσι απλα... Οταν εδωσα Παννελληνιες πριν 13 χρονια... με αριστα το 160 ειχα παρει 159, 157 και 155 σε τρια μαθηματα και 113 στην Εκθεση....Και γιατι ρωταω να κριθει η θεση μου στο πανεπιστημιο απο κατι τοσο υποκειμενικο? Απο ενα καθηγητη που κρινει την τυχη μου κανοντας το τσιγαρακι του και πινοντας το φραπεδακι του..? Ειναι δικαιο αυτο για να ξεκινησει καποιος την ζωη του με τετοιες κρισεις απο την αρχη? Ξαναεδωσα 2 φορες αλλα η κριση παρεμεινε ιδια πανω κατω με αποτελεσμα να παρω τον δρομο για εξω (ευτυχως για μενα τελικα). Και εξω τελειωσα ακριβως στα προβλεπομενα χρονια χωρις καταληψεις και οντας ενεργο μελος της φοιτητικης ζωης απαιτωντας πραγματα με πολιτισμενους τροπους σε ενα περιβαλλον οπου σου εκανε κεφι να εισαι και οχι οπως εδω που η πλοιοψηφια των πανεπισημιων θυμιζει ενα βρωμερο αχουρι. Παραλληλα φιλος που ενδιαμεσα πηρε μεταγραφη για Ελλαδα μεχρι σημερα εχει να λεει για οσα ανομολογητα ειδε στα Ελληνικα πανεπιστημια και εχοντας την εμπειρια απο εξω. Απο φοιτητες που με κολλητιλικι με τις γραμματεις και πληρωνοντας το αναλογο τιμημα στο κρεββατι τους αλλαζαν τους βαθμους τους με αγνοια των καθηγητων τους εως τις διαφορες πολτικες νεολαιες που εαν εντασσοσουν σε αυτες εβλεπες διαφορετικη αντιμετωπιση απο ορισμενους καθηγητες. Ο ακρατος και αμυαλος κομματισμος που τοσο εχει δηλητηριασει αυτη την χωρα και τα μυαλα των κατοικων της. Γιατι στο πανεπιστημιο πας για να μαθεις πραγματα και οχι το πως να πλασσαρεσαι με απωτερω στοχο την συμμετοχη στην αθλια πολιτικη σκηνη της χωρας...Η επιθυμητη πολιτικοποιηση εν προκειμενω δεν ερχεται μονο μεσα απο την ενταξη σε πολιτικη παραταξη.. Και το να εισαι ανενταχτος και να εχεις επαναστατικες ιδεες ερχεται σε αμεση αντιπαραθεση με την ενταξη σε πολιτικο χωρο.. Αλλα φευ ματαιες οι ελπιδες να γινει κατι τετοιο αντιληπτο απο οσους μαινονται τον χωρο των πανεπιστημιων... Λεφτα ναι εδωσα αρκετα, για την ακριβεια οι γονεις μου, που τους ευχαριστω για την δυνατοτητα που εδωσαν χωρις να ξερω a priori οτι μπορουσαν να με υποστηριξουν σε κατι τετοιο οντας και οι δυο δημοσιοι υπαλληλοι.. Το ζητημα ειναι οτι η γνωση που πηρα και στα αγγλικα που σπουδασα να αξιζαν καθε λεπτο καθοτι μου εδωσαν την δυνατοτητα να αναζητησω κατι καλυτερο για μενα και την οικογενεια μου ξεφευγοντας απο τα στενα ορια της χωρας μου οπου στο ονομα της ισοτητας εχουν ισοπεδωθει τα παντα και οι μονοφθαλμοι επικρατουν των τυφλων...Ω, μετριοτητα το μεγαλειο σου... Και για να μην παρεξηγηθω ως ανθελλην το ζητημα αγορα εργασιας το προσπαθησα για 3 συναπτα και απειρως θλιβερα χρονια χωρις ποτε να διαφαινεται ουτε μια ηλιαχτιδα ελπιδας για κατι καλυτερο στον οριζοντα.. Το ατυχες με την χωρα μας ειναι οτι - παραφραζοντας τον Πανουση - ο Θεος μας εδωσε ενδεχομενως το καλυτερο οικοπεδο στον πλανητη αλλα μας το εδωσε λιγουλακι ακριβα. Και δεν περναει μια μερα που αυτο το ανομολογητο κοστος να μην υπενθυμιζεται στον πολιτη της... Λυπηρο μεν πραγματικοτητα δε.. Και ρωτω επιπροσθετα, γιατι να πληρωνω εγω ως φορολογουμενος το οτι οποιος και οποτε γουσταρει καλυπτομενος απο το ασυλο να τα σπαει και δημιουργουνται τεραστια οικονομικα ελλειματα τα οποια μετακυλιομενα και μεσω φορων να τα πληρωνω εγω? Εχει αχτι και επιθυμια καποιος να τα σπασει? Ας παει να σπασει το σπιτι του και το αμαξι του και οχι κατι που θεωρειται δημοσια περιουσια και δεν ειναι δικο. Απλα εχει το δικαωμα να το χρησιμοποιει κατα την διαρκεια της φοιτησης του.Δεν ειναι δικο του... Και οσον αφορα τα ιδιωτικα ΙΕΚ που αναφερθηκαν πολλες φορες στο thread, η εμπειρια μου κατα την διαρκεια της επαγγελματικης μου αναζητησης με εφερε και εμενα στην πορτα τους οπου και διδαξα για 8 μηνες και κατι. Το μονο που ενδιαφερονται απο τετοια ινστιτουτα ειναι το πως θα τα αρπαξουν απο οσους τα επιλεγουν. Κανενας ελεγχος - τουλαχιστον οσο δουλευα ουτε προσωπικα δεν ειδα αλλα ουτε και απο αλλους καθηγητες που ηξερα - δεν εγινε ποτε για να δει η πολιτεια τι δουλεια κανω και τι ρολο παιζει αυτη στο χαρτι που θα αναγνωρισουν. Μεχρι το σημειο να μειωνουν τις ωρες που εδινε το υπουργειο και να τις παρουσιαζουν πλασματικα περισσοτερες επειδη - ακουσον ακουσον - εκλεινε το κτιριο και δεν μπορουσαν στις αιθουσες που ειχαν να χωρεσουν ολες τις διδακτικες ωρες για ολους τους μαθητες. Και κλεινοντας να κανω μια παρακληση για να γινει αητη η χωρα αυτο που της αξιζει.. Αυτο που αξιζει σε ολους τους Ελληνες και αυτο που αξιζει σε μια χωρα με τετοια ιστορια οπως η δικια μας.. Μην εθελοτυφλειτε και δειτε τι συμβαινει περα απο τα στενα ορια της πατριδας μας. Γιατι εαν δεν εχει χαθει το τρενο, σιγουρα θα χαθει οπως βαδιζουμε. Γιατι και ο γυαλος ειναι στραβος και εμεις στραβα αρμενιζουμε .. Choose Life..Choose a better life..Choose change for a change..not simply for the sake of it.. Αυτα απο μενα και συγνωμμη αν σας κουρασα... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 6, 2007 Author #37 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Θα παρέμβω, θέλοντας να σχολιάσω κάτι από το τελευταίο post χωρίς να έχω διαβάσει αρκετά posts παραπάνω (σηκώνει πολλή συζήτηση τελικά η κουβέντα και γίνονται μεγάλα posts...) Μην εθελοτυφλειτε και δειτε τι συμβαινει περα απο τα στενα ορια της πατριδας μας. Με αφορμή αυτό θα ήθελα να σχολιάσω την επιθυμία πολλών να φύγουν έξω απο την Ελλάδα για να ζήσουν, ακριβώς λόγω της κατάστασης που επικρατεί σήμερα. Κατανοώ το οτι κάποιοι μπορεί να μην αντέχουν να ζήσουν εδώ πέρα πλέον ή απλώς να τσαντίζονται και να φεύγουν σκεπτόμενοι κάτι του στυλ "βγάλτε τα πέρα μόνοι σας". Όμως ρωτάω: Αν όλοι ξαφνικά αρχίσουμε να μην αντέχουμε ή να τσαντιζόμαστε και να παρατάμε πίσω μας τόσο εύκολα αυτό το "αχούρι" πώς θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος; Πολλοί έλληνες έφυγαν σε άλλες χώρες, έγιναν σπουδαίοι και τρανοί επιστήμονες και βοήθησαν στην ανάπτυξη αυτών των χωρών. Συμφωνώ πως η ζωή στην ελλάδα ίσως δεν είναι πλέον εύκολη, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε για να αλλάξει αυτός ο τόπος αντί να φεύγουμε και να τα αφήνουμε όλα στο παρελθόν μας. Έστω ο καθένας το δικό του λιθαράκι! Αν ξαφνικά αποκτήσουμε όλοι την άποψη "εγώ θα σώσω τη χώρα;" τότε δεν θα γίνει πραγματικά τίποτα! Ελπίζω να καταλαβαίνετε αυτό που θέλω να εκφράσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 6, 2007 #38 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από Makis HourdakisΜε αφορμή αυτό θα ήθελα να σχολιάσω την επιθυμία πολλών να φύγουν έξω απο την Ελλάδα για να ζήσουν, ακριβώς λόγω της κατάστασης που επικρατεί σήμερα. Κατανοώ το οτι κάποιοι μπορεί να μην αντέχουν να ζήσουν εδώ πέρα πλέον ή απλώς να τσαντίζονται και να φεύγουν σκεπτόμενοι κάτι του στυλ "βγάλτε τα πέρα μόνοι σας". Όμως ρωτάω: Αν όλοι ξαφνικά αρχίσουμε να μην αντέχουμε ή να τσαντιζόμαστε και να παρατάμε πίσω μας τόσο εύκολα αυτό το "αχούρι" πώς θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος; Πολλοί έλληνες έφυγαν σε άλλες χώρες, έγιναν σπουδαίοι και τρανοί επιστήμονες και βοήθησαν στην ανάπτυξη αυτών των χωρών. Συμφωνώ πως η ζωή στην ελλάδα ίσως δεν είναι πλέον εύκολη, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε για να αλλάξει αυτός ο τόπος αντί να φεύγουμε και να τα αφήνουμε όλα στο παρελθόν μας. Έστω ο καθένας το δικό του λιθαράκι! Αν ξαφνικά αποκτήσουμε όλοι την άποψη "εγώ θα σώσω τη χώρα;" τότε δεν θα γίνει πραγματικά τίποτα! Ελπίζω να καταλαβαίνετε αυτό που θέλω να εκφράσω. Χαχαχαχαχαχαχαχα. Ωραίο το αστείο σου! Για την Ελλάδα ρε γαμώτο! Και που ξέρεις, σε 10 χρόνια, μπορεί να βάλεις και για δήμαρχος! ’λλωστε άμα τρέχεις γρήγορα, μπορείς να κάνεις τα πάντα! Αρχική απάντηση από tasosmos Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα λιγο πολυ τα ιδια γινονται αν οχι χειροτερα και στα δημοσια στην Ελλαδα... Εξαρτάται από το τμήμα. Για επαρχία δεν ξέρω, Αθήνα τα NTUA και UoA (θετικών επιστημών) έχουν πολύ καλή φήμη. Δεν σου λέω ότι δεν υπάρχουν π.χ. αντιγραφές που και που, αλλά: 1) όχι σε όλους 2) όχι παντού 3) συνήθως αν δεν ξέρεις δεν περνάς Συνήθως όταν ακούς ότι κάτι είναι δύσκολο κλπ (π.χ. -> πολυτεχνείο είναι "δύσκολη" σχολή) σημαίνει ότι δεν μπορείς να περάσεις (ένα μεγάλο ποσοστό των μαθημάτων) αντιγράφοντας και ότι χρειάζεται η φυσική σου παρουσία. Για παράδειγμα, στο χημικό που είμαι, η βασικότερη ενασχόλησή μου στα χρόνια των σπουδών μου (όσο πήγαινα δηλαδή) ήταν τα εργαστήρια. Όταν ακούω σχολές χωρίς εργαστήρια, με το πρόθεμα "δύσκολη", γελάω. Έτσι κάνω και με τα ΑΕΙ της πλάκας τύπου xxx Studies, δεν λέω ότι δεν γίνεται μάθημα, προφανώς αν θες μαθαίνεις, αλλά αν θες μαθαίνεις κι από το Internet πια, χωρίς να χρειάζεται να τρέχεις μέχρι το εκάστοτε ΙΕΚ-ο-ΤΕΙ. Αυτό για τα κόμματα το τραβάτε λίγο παραπάνω, οκ, υπάρχει ο κομματισμός, είναι έντονος μερικές φορές, αλλά ο καθένας διαλέγει την πορεία του. Προσωπικά δεν είχα πρόβλημα με κανέναν καθηγητή μου ως προς την κομματική του παράταξη (και είχα απ'όλες τις μεριές), και δεν έχω ασχοληθεί με κανένα κόμμα. Διαφωνώ με το να υπάρχουν κομματικές παρατάξεις στο Πανεπιστήμιο, αυτό είναι common sense, αλλά δεν νομίζω ότι θα γίνει, γιατί τα νομοσχέδια γίνονται όχι από τα εμπλεκόμενα άτομα αλλά από biased κομματικούς παρατηρητές (π.χ. τους περί τη Μαριέττα). Όπως έχω ξαναπεί, το βασικότερο μειονέκτημα που έχει το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, είναι ότι πρέπει να προσαρμόζεται στους φοιτητές του. Αν οι φοιτητές είναι όλοι αστέρια, τότε θα λέγεται MIT, Berkeley, Stanford etc. Αν μπαίνουν αυτοί που δεν μπόρεσαν να γράψουν 2 ολοκληρώματα και 3 κλίσεις ουσιαστικών στην ελληνική που μιλάνε 18 χρόνια, τότε θα λέγεται xxx Studies, Κολλέγιο του Κολλεγίου ω Κολλέγιο etc. Και το κακό στο ιδιωτικό είναι ότι εφ'όσον είναι επιχείρηση, δεν μπορείς να κρατήσεις τον καθηγητή που πιστεύει στο μάθημά του και κόβει φοιτητές αν δεν ξέρουν, διότι η επιχείρηση θα μείνει πίσω (από πολλές πτυχές, π.χ. λιγότεροι απόφοιτοι = λιγότερη διαφήμιση). ’λλωστε θα διάλεγες ένα ιδιωτικό που δεν αποφοιτεί κανείς? Το δημόσιο έχει αυτό το καλό, αξιοκρατία για να μπεις. Επίσης στο (δύσκολο) δημόσιο δεν θα βγεις στο προβλεπόμενο χρόνο, εκτός αν είσαι πολύ αστέρι ή διαβάζεις όλη τη μέρα. Αντίθετα στο ιδιωτικό δεν έχω ακούσει και πολλούς να παίρνουν παράταση, πολλώ δε μάλλον να κόβονται! Το μόνο μεγάλο καλό που έχει το ιδιωτικό, είναι ότι μπορείς να διαλέξεις τον τομέα που θες να ασχοληθείς. Αυτό είναι και ένα από τα ουσιαστικά προβλήματα του δημοσίου, θα έπρεπε κάπως το σύστημα εξετάσεων να είναι πιο . . . τμηματοκεντρικό! Αυτά, Σωτήρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 6, 2007 #39 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Στο πανεπιστήμιο, στο ελληνικό πανεπιστήμιο, όντως επικρατεί ένα χάος. Όντως πολλά πράγματα δε γίνονται σωστά, όντως πολλά μαθήματα δε γίνονται σωστά, όντως πολλές φορές οι κομματισμοί υπάρχουν σε έντονο βαθμό.ΑΛΛΑΌποιος στρώσει τον κώλo του και διαβάσει σοβαρά, όχι μια δυο αναγνώσεις, όχι για να πάρει 5, αλλά για να πάρει 10, θα περάσει. Δεν μπήκαμε στο πανεπιστήμιο για να παίρνουμε 5. Στο τμήμα μου έχουμε μερικούς από τους πιο "βλαμένους" του ΑΠΘ. Κόβουν με τη ματιά. Το 90% των φοιτητών τους χαρακτηρίζει ως στριμμένους. Το 90% αυτό όμως αν τους πιάσω και τους ρωτήσω ΒΑΣΙΚΕΣ γεωλογικές έννοιες θα με κοιτάνε παράξενα.Αδικίες συμβαίνουν. Κομματισμοί υπάρχουν. Πορνόγεροι επίσης. Καθηγητές που εμφανίζονται μόνο στις εξετάσεις? Σαφώς. Αλλά η μεγαλύτερη πλειοψηφία στα πανεπιστήμια ειναι αραλήδες φοιτητές, με τη φράπα στο χέρι και τα ζάρια (για το τάβλι) στο άλλο.Έχω αδικηθεί από καθηγητές, αλλά δεν βγαίνω να πω πως για όλα φταίνε αυτοί. Γιατί σίγουρα, σε πολλά πράγματα, φταίω ΕΓΩ.Για μένα, πρέπει πρώτα ο Έλληνας να το δει το πανεπιστήμιο σοβαρά και ΜΕΤΑ να παραπονιέται. Αν δω φοιτητή να σκίζεται στο διάβασμα και να κόβεται σε ένα μάθημα κατ'εξακολούθηση, θα τον υποστηρίξω. Αν δω όμως φοιτητή να χρωστάει διψήφιο αριθμό μαθημάτων, να είναι όλη μέρα έξω και μετά να παραπονιέται? Θα τον μουντζώσω. Απλά. Έχει φάει μούντζα η μιση Θεσσαλονίκη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Απρίλιος 6, 2007 #40 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Τ. Ραφτης στο Οικονομικο Α.Π.Θ...αμα βρεις εσυ ποσοστο ανω του 10% που να τον εχει περασει με την πρωτη εμενα να μου τρυπησεις τη μυτη...σε κα8ε εξεταστικη περναει συστηματικα ενα ποσοστο της ταξης του 11-15% και μιλαμε για 1000αδες ατομα που δινουν τα μα8ηματα του με γνωστωτερο ολως του Ε8νικους Λογαριασμους,οπου πριν απο καποια χρονια που ειχε διαφορετικο τροπο εξετασης γεμιζαν τα Αμφι8εατρα του Οικονομικου-Νομικης,Φιλοσοφικης,Πολυτεχνειου για να μπορεσει να χωρεσει ολος ο κοσμος που εδινε το μα8ημα του...αντιστοιχοι κα8ηγητες υπαρχουν σε ολα τα τμηματα απλα ο Ραφτης τυχαινει (?) να ειναι απο τους πιο διασημους κοφτες πανελληνιως.και μπορω να σου πω για τα περισσοτερα τμηματα τουλαχιστον 3 κα8ηγητες που συστηματικα κοβουν με ποσοστο ανω του 70%δεν μπορει το 70% να ειναι ντουβαρια ή τελειως αδιαβαστοι και να κοβονται πιστευω...και ειδικα εαν υπολογισεις οτι αυτου του ειδους τα μα8ηματα τα δινει ο κα8ενας τουλαχιστον 3-4 φορες...ε νησαφι καποτε 8α το διαβασεις 3 μηνες να το περασεις.αλλα και παλι ξκαποιο κοβονται παρ'οτι εχουν ενα μα8ημα για να παρουν πτυχιο και μια και δυο και τρεις εξεταστικες συνεχομενα...διαβολικη συγκυρια ή γεγονος που επαλη8ευεται στατιστικα και επιβαιβεωνει το γεγονος οτι με καποιον τροπο πρεπει να ρυ8μιζουμε την κανουλα ουτως ωστε να ελεγχουμε το ποσοι μπαινουν στα πανεπιστημια και το ποσοι εν τελει βγαινουν απο αυτα?γιατι αν αποφοιτουσε το 70% των φοιτητων στην ωρα τους +/- 1 χρονο τοτε το ποσοστο ανεργειας 8α ηταν οχι στο 11% αλλα στο 30%...η παραταση των σπουδων δινει ενα μεγαλο χρονικο περι8ωριο στις εκαστοτε κυβερνησεις να ρυ8μισουν την προσφορα εργασιας η οποια μονιμως ειναι υπερδιπλασια της ζητησης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.