Jump to content

O/c prob....plz help me!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδες μποριτε να βοηθησετε να κανω overclock σε am2 dual core...

Το pc μ: amd athlon 64 x2 dual core sta 4200

asus M2N32-SLIDELUXE

Xfx Geforce 7600 gt

2x512 ocz rams

ψυκτρα cpu: infinity scythe

Που λετε 3εκιναω το overclock κανονικα και φτανω σιγα σιγα τα fsb στα 213!(για αρχη)! Το pc ανοιγη κανονικα. Τρεχω μια φορα το superpi &memtest για κανα 20λεπτο..κ συνεχιζω το o/c παραλληλα δινω σιγα σιγα ρευμα στον επεξεργαστη.. Σιγα σιγα ομωσς ενω το pc ανοιγη κανονικα μολις μπανω στα windows αρχιζουν να πεφτουν errors...ή να ''μην ανταποκρινονται'' προγραμματα.(firefox etc....games..) επεισης γινονται κ 2-3 restart απο μονα τους.. κ γενικα το pc βρισκεται σε συγχιση! μειωνω λιγο τα fsb απλα λιγο καλυτερα.. το γυρναω στα default ολα μια χαρα... δεν μπορω να καταλαβω τι δεν κανω σωστα. εχω διαβαση ολους τους οδηγους για o/c και κανω ακριβος τα ιδια.εχω συμβουλευτη πολλα παιδια που κανουν κλοκαρισμα εδω και χρονια.... Δωστε μ τα φωτα σας!

Plz help!!!!!!!!!!!!!!!:blink:

Αυτό που κάνεις λάθος είναι ότι δε γνωρίζεις τι είναι και πώς γίνεται το o/c . Όταν θα το αποδεχθείς, τότε :

1) Θα ψάξεις και θα βρεις ο/c guides για να μάθεις.

2) Εν συνεχεία θα πειραματιστείς με το δικό σου σύστημα.

3) Θα κάνεις σε αυτό το forum συγκεκριμένες ερωτήσεις με συγκεκριμένα δεδομένα και δίνοντας τις σωστές πληροφορίες.

Thnx ρε φιλε...οντως ειμαι καινουργιος εδω αλλα κ γω χρειαζομαι βοηθεια... γι αυτο και εγραψα οποιος μπορει βοηθαει... και διαβασα και ενα post του soki για overclock αλλα δεν βοηθηθικα και πολυ αν και ηταν εξαιρετικο.. τεσπα θα προσπαθισω να ακολουθισω την συμβουλη σ..

Αρχική απάντηση από jimakos21

Thnx ρε φιλε...οντως ειμαι καινουργιος εδω αλλα κ γω χρειαζομαι βοηθεια... γι αυτο και εγραψα οποιος μπορει βοηθαει... και διαβασα και ενα post του soki για overclock αλλα δεν βοηθηθικα και πολυ αν και ηταν εξαιρετικο.. τεσπα θα προσπαθισω να ακολουθισω την συμβουλη σ..

Πως κρίνεις ένα οδηγό εξαιρετικό αν δε τον διάβασες καν ή δε κατάλαβες τι λέει?Ένα από τα 2 ισχύει, ξαναδιάβασέ τα και θα καταλάβεις περισσότερα.

Μηπως πρεπει να μιωσω τον πολλαπλασιαστη?:unsure:

Αν τα είχες διαβάσει σωστά δε θα το ρωτούσες αυτό. Με αυτό που ρωτάς συμπεραίνω πως δε τον είδες, όχι ότι δε καταλαβαίνεις.Οπότε πάμε από την αρχή! ;)

1ον παραδεχομαι οτι καποια πραγματα δεν τα καταλαβα! αλλα τα περισσοτερα τα εχω κανει ετσι ακριβος! κ στα αλλα links που μ εδωσε το παιδι παραπανω ακολουθισα πιστα τις οδηγιες και παλι τα ιδια..! 2ον ξερω οτι ειμαι καινουργιος εδω αλλα κ γενικα οι γνωσης μ οντως ειναι ακομα περιορισμενες! αλλα γι αυτο ειμαι εδω...για να μαθω..

1ον παραδεχομαι οτι καποια πραγματα δεν τα καταλαβα! αλλα τα περισσοτερα τα εχω κανει ετσι ακριβος! κ στα αλλα links που μ εδωσε το παιδι παραπανω ακολουθισα πιστα τις οδηγιες και παλι τα ιδια..! 2ον ξερω οτι ειμαι καινουργιος εδω αλλα κ γενικα οι γνωσης μ οντως ειναι ακομα περιορισμενες! αλλα γι αυτο ειμαι εδω...για να μαθω..

Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε και μαθαίνουμε σιγά σιγά. :)

Πρέπει να δεις στο σύστημά σου τα όρια του κάθενός υποσυστήματος.

Ποιές ακριβώς μνήμες έχεις?Αν έχεις λινκ θα ήτανε καλό!

2x512 ocz.. με timing 3-3-3-12 απο οτι 8υμαμε.....βασικα ηταν 4-4-4-12 και της εριξα για καλυτερες αποδωσεις.

2x512 ocz.. με timing 3-3-3-12 απο οτι 8υμαμε.....βασικα ηταν 4-4-4-12 και της εριξα για καλυτερες αποδωσεις.

Eννοώ μοντέλο ποιο ακριβώς. Αυτό το cl3 Που το πήγες μπορεί να σε κόβει πρώτο...

1) Αρχίζεις να ανεβάζεις σιγά σιγά FSB με μνήμες 1:1 (και να κατεβάζεις Multi όταν ξεφεύγεις)

2) όταν αρχίσουν τα προβλήματα, κατέβασε λίγο.

3) memtest

4) prime

5) Βλέπεις πού έχεις πρόβλημα

6) ρεύμα

7) metest. prime

8) ανεβάζεις

Λοιπον θα κανω μια προσπαθια για oc ακολουθοντας πιστα αυτα που μου ειπατε εσεις αλλα κ αυτα που διαβασα απο τον soki κ τα παραπανω links και βελπουμε..! ;)

Τελικα ξεκινησα το oc προσπαθωντας να ακουλουθησω πιστα τις οδηγιες αλλα τζιφος! μολις ειχα φτασει στα 213 fsb με πολλαπλασιαστη 11 αρχισαν τα πρωτα errors κ το pc εκανε και 1-2 reboot μονο του! Μετα και τον πολλαπλασιαστη δοκιμασα να ριξω και τα fsb..λιγα πραγματα...ενω παραλληλα ειχα τρεξει αρκετες φορες κ το prime & super_pi & memtest! αλλα και παλι μολις ανεβασα λιγο τα fsb.... παλι τα ιδια... Δεν ξερω..εχω πολλες λειτουργιες στα auto και εκει δεν ξερω τι να κανω :hm: ! Επισεις δεν ξερω καλα να ανεβαζω τις ram..μονο το timing εχω αλλαξει απο 4-4-4-12 σε 3-3-3-12. εχετε να προτινετε κατι;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.