jimakos21 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2007 Παιδες μποριτε να βοηθησετε να κανω overclock σε am2 dual core... Το pc μ: amd athlon 64 x2 dual core sta 4200 asus M2N32-SLIDELUXE Xfx Geforce 7600 gt 2x512 ocz rams ψυκτρα cpu: infinity scythe Που λετε 3εκιναω το overclock κανονικα και φτανω σιγα σιγα τα fsb στα 213!(για αρχη)! Το pc ανοιγη κανονικα. Τρεχω μια φορα το superpi &memtest για κανα 20λεπτο..κ συνεχιζω το o/c παραλληλα δινω σιγα σιγα ρευμα στον επεξεργαστη.. Σιγα σιγα ομωσς ενω το pc ανοιγη κανονικα μολις μπανω στα windows αρχιζουν να πεφτουν errors...ή να ''μην ανταποκρινονται'' προγραμματα.(firefox etc....games..) επεισης γινονται κ 2-3 restart απο μονα τους.. κ γενικα το pc βρισκεται σε συγχιση! μειωνω λιγο τα fsb απλα λιγο καλυτερα.. το γυρναω στα default ολα μια χαρα... δεν μπορω να καταλαβω τι δεν κανω σωστα. εχω διαβαση ολους τους οδηγους για o/c και κανω ακριβος τα ιδια.εχω συμβουλευτη πολλα παιδια που κανουν κλοκαρισμα εδω και χρονια.... Δωστε μ τα φωτα σας! Plz help!!!!!!!!!!!!!!!
gdp77 Μάρτιος 30, 2007 #2 Μάρτιος 30, 2007 Αυτό που κάνεις λάθος είναι ότι δε γνωρίζεις τι είναι και πώς γίνεται το o/c . Όταν θα το αποδεχθείς, τότε :1) Θα ψάξεις και θα βρεις ο/c guides για να μάθεις.2) Εν συνεχεία θα πειραματιστείς με το δικό σου σύστημα.3) Θα κάνεις σε αυτό το forum συγκεκριμένες ερωτήσεις με συγκεκριμένα δεδομένα και δίνοντας τις σωστές πληροφορίες.
jimakos21 Μάρτιος 30, 2007 Author #3 Μάρτιος 30, 2007 Thnx ρε φιλε...οντως ειμαι καινουργιος εδω αλλα κ γω χρειαζομαι βοηθεια... γι αυτο και εγραψα οποιος μπορει βοηθαει... και διαβασα και ενα post του soki για overclock αλλα δεν βοηθηθικα και πολυ αν και ηταν εξαιρετικο.. τεσπα θα προσπαθισω να ακολουθισω την συμβουλη σ..
gdp77 Μάρτιος 30, 2007 #4 Μάρτιος 30, 2007 http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/oc-guide.htmlhttp://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Guides/a64ochowto/http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Guides/athlon64oc/http://www.planet3dnow.de/vbulletin/showthread.php?t=182086http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=46539
ergotelis Απρίλιος 1, 2007 #6 Απρίλιος 1, 2007 Αρχική απάντηση από jimakos21 Thnx ρε φιλε...οντως ειμαι καινουργιος εδω αλλα κ γω χρειαζομαι βοηθεια... γι αυτο και εγραψα οποιος μπορει βοηθαει... και διαβασα και ενα post του soki για overclock αλλα δεν βοηθηθικα και πολυ αν και ηταν εξαιρετικο.. τεσπα θα προσπαθισω να ακολουθισω την συμβουλη σ.. Πως κρίνεις ένα οδηγό εξαιρετικό αν δε τον διάβασες καν ή δε κατάλαβες τι λέει?Ένα από τα 2 ισχύει, ξαναδιάβασέ τα και θα καταλάβεις περισσότερα. Αρχική απάντηση από jimakos21 Μηπως πρεπει να μιωσω τον πολλαπλασιαστη? Αν τα είχες διαβάσει σωστά δε θα το ρωτούσες αυτό. Με αυτό που ρωτάς συμπεραίνω πως δε τον είδες, όχι ότι δε καταλαβαίνεις.Οπότε πάμε από την αρχή!
jimakos21 Απρίλιος 1, 2007 Author #7 Απρίλιος 1, 2007 1ον παραδεχομαι οτι καποια πραγματα δεν τα καταλαβα! αλλα τα περισσοτερα τα εχω κανει ετσι ακριβος! κ στα αλλα links που μ εδωσε το παιδι παραπανω ακολουθισα πιστα τις οδηγιες και παλι τα ιδια..! 2ον ξερω οτι ειμαι καινουργιος εδω αλλα κ γενικα οι γνωσης μ οντως ειναι ακομα περιορισμενες! αλλα γι αυτο ειμαι εδω...για να μαθω..
ergotelis Απρίλιος 1, 2007 #8 Απρίλιος 1, 2007 Αρχική απάντηση από jimakos21 1ον παραδεχομαι οτι καποια πραγματα δεν τα καταλαβα! αλλα τα περισσοτερα τα εχω κανει ετσι ακριβος! κ στα αλλα links που μ εδωσε το παιδι παραπανω ακολουθισα πιστα τις οδηγιες και παλι τα ιδια..! 2ον ξερω οτι ειμαι καινουργιος εδω αλλα κ γενικα οι γνωσης μ οντως ειναι ακομα περιορισμενες! αλλα γι αυτο ειμαι εδω...για να μαθω.. Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε και μαθαίνουμε σιγά σιγά. Πρέπει να δεις στο σύστημά σου τα όρια του κάθενός υποσυστήματος. Ποιές ακριβώς μνήμες έχεις?Αν έχεις λινκ θα ήτανε καλό!
jimakos21 Απρίλιος 1, 2007 Author #9 Απρίλιος 1, 2007 2x512 ocz.. με timing 3-3-3-12 απο οτι 8υμαμε.....βασικα ηταν 4-4-4-12 και της εριξα για καλυτερες αποδωσεις.
ergotelis Απρίλιος 2, 2007 #10 Απρίλιος 2, 2007 Αρχική απάντηση από jimakos21 2x512 ocz.. με timing 3-3-3-12 απο οτι 8υμαμε.....βασικα ηταν 4-4-4-12 και της εριξα για καλυτερες αποδωσεις. Eννοώ μοντέλο ποιο ακριβώς. Αυτό το cl3 Που το πήγες μπορεί να σε κόβει πρώτο...
gdp77 Απρίλιος 2, 2007 #11 Απρίλιος 2, 2007 1) Αρχίζεις να ανεβάζεις σιγά σιγά FSB με μνήμες 1:1 (και να κατεβάζεις Multi όταν ξεφεύγεις)2) όταν αρχίσουν τα προβλήματα, κατέβασε λίγο.3) memtest4) prime5) Βλέπεις πού έχεις πρόβλημα6) ρεύμα7) metest. prime8) ανεβάζεις
jimakos21 Απρίλιος 2, 2007 Author #12 Απρίλιος 2, 2007 Λοιπον θα κανω μια προσπαθια για oc ακολουθοντας πιστα αυτα που μου ειπατε εσεις αλλα κ αυτα που διαβασα απο τον soki κ τα παραπανω links και βελπουμε..!
jimakos21 Απρίλιος 2, 2007 Author #13 Απρίλιος 2, 2007 Τελικα ξεκινησα το oc προσπαθωντας να ακουλουθησω πιστα τις οδηγιες αλλα τζιφος! μολις ειχα φτασει στα 213 fsb με πολλαπλασιαστη 11 αρχισαν τα πρωτα errors κ το pc εκανε και 1-2 reboot μονο του! Μετα και τον πολλαπλασιαστη δοκιμασα να ριξω και τα fsb..λιγα πραγματα...ενω παραλληλα ειχα τρεξει αρκετες φορες κ το prime & super_pi & memtest! αλλα και παλι μολις ανεβασα λιγο τα fsb.... παλι τα ιδια... Δεν ξερω..εχω πολλες λειτουργιες στα auto και εκει δεν ξερω τι να κανω ! Επισεις δεν ξερω καλα να ανεβαζω τις ram..μονο το timing εχω αλλαξει απο 4-4-4-12 σε 3-3-3-12. εχετε να προτινετε κατι;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.