acv Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2007 Καλησπέρα σε όλους,Πήρα την περασμένη εβδομάδα ένα ups (APC Back-UPS RS, BR 800i) και στο συνοδευτικό software (power chute) καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες δύο blackout συνολικής διάρκειας 10 sec. Το θέμα είναι ότι και τις δύο μέρες που το power chute κατέγραψε τα blackout ήμουν στο σπίτι και δεν αντιλήφθηκα τίποτα. Μάλιστα τη δεύτερη φορά το blackout υποτίθεται ότι έγινε λίγο πριν βρεθώ μπροστά από την οθόνη και είδα κάποια ένδειξη (πάνω από τη γραμμή εργαλείων) αλλά δεν πρόλαβα να δω τι ακριβώς έλεγε (μάλλον ότι δούλεψε η μπαταρία του ups).Ξέρει κανένας τι μπορεί να γίνεται ? Γίνονται blackout που δεν τα βλέπω εγώ ή νομίζει ότι γίνονται το ups ? Επίσης, το self test του power chute είναι αξιόπιστο για να ξέρω αν λειτουργεί καλά το ups ? ή να το τεστάρω με άλλον τρόπο (και πως ? πχ. να το βγάλω από την πρίζα ? ).Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον με διαφωτίσει ...
papakos Μάρτιος 29, 2007 #2 Μάρτιος 29, 2007 Υποθετω οτι συμβαινουν αποτομες και ισχυρες βυθισεις τασεως που το UPS τις βλεπει σαν διακοπες.
acv Μάρτιος 29, 2007 Author #3 Μάρτιος 29, 2007 Το πρόγραμμα έχει άλλη στήλη για την καταγραφή των διακυμάνσεων τάσης. Αυτές που περιγράφεις δεν γίνονται αντιληπτές με το μάτι ?
deninho Μάρτιος 29, 2007 #4 Μάρτιος 29, 2007 ειναι μια στιγμιαια πτωση (ή βύθιση) της τασης, η οποια συνηθως δεν ειναι αντιληπτη (ισως με λαμπες πυρακτωσεως να αντιληφθεις ενα αναβοσβημα). Τοτε το ups περναει στην μπαταρια, κι αφου επανελθει το ρευμα, μενει στην μπαταρια για πρπ 4-6", μεχρι να ομαλοποιηθει η ταση
acv Μάρτιος 29, 2007 Author #5 Μάρτιος 29, 2007 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, για το τεστάρισμα του ups που ρωτάω μήπως γνωρίζει κάποιος ?
papakos Μάρτιος 29, 2007 #6 Μάρτιος 29, 2007 Κατ αρχην το εν λογω UPS παραγει απο την μπαταρια τριγωνικη κυματομορφη στρογγυλεμενων ακρων, γνωστη ως ψευτοημιτονο.Εαν εχεις πολυμετρο που μετραει Rms τοτε μπορεις να το βγαλεις απ την πριζα και να συνδεσεις για φορτιο ΜΟΝΟ μια λαμπα πυρακτωσεως 100W. Θα διαβασεις εαν η ταση που παραγεται ειναι γυρω στα 225 volt και δευτερον θα μπορεσεις να υπολογισεις τον χρονο αναμονης με μετρο την γνωστη ισχυ της λαμπας.Εαν δεν εχεις τετοιο πολυμετρο , αλλα εχεις απλο, τοτε η ταση που θα μετρησεις θα ειναι μικροτερη κατα 0.707.Δηλ: Vmeasurement = Vout X 0.707
acv Μάρτιος 30, 2007 Author #7 Μάρτιος 30, 2007 Δεν έχω πολύμετρο και δεν έχω ασχοληθεί με τέτοιες μετρήσεις θα δώ τι θα κάνω..Ευχαριστώ, "papakos"
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.