man@ice Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2007 Έχω για δοκιμή (για κάποιον γνωστό) ένα P5B deluxe μαζί με έναν 6600 και 2gb Team Xtreem μνήμες (Dark series). Όλα δουλεύουν μια χαρά υπάρχει όμως ένα περίεργο ζήτημα που δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει.Ανεβάσαμε το cpu στα 3.2 (401 x 8) έχοντας τις μνήμες στα 802, Pci στα 33.33 και pci-e στα 101. Οι τάσεις είναι οι παρακάτω απο το bios:CPU 1.35RAM: 2.15 (αν και παίζει και με χαμηλότερα)FSB Termination, NB Vcore, SB Vcore, ICH Chipset: Όλα στα minimum αλλά έχουμε δοκιμάσει και με 1,4 στο FSB term & 1.55 στο NB Vcore.Μπαίνει κανονικά Windows και βγάζει διάφορα test χωρίς πρόβλημα όπως 3Dmark, super pi, Orthos κανα 2ωρο (δεν προλάβαμε να δοκιμάσουμε περισσότερη ώρα) άρα πιστέυω ότι απο τάσεις πρέπει να είναι ok αλλιώς κάπου θα έβγαζε κάποιο error ή θα κόλλαγε (θα ήθελα βέβαια την γνώμη σας και σε αυτό) Απο θερμοκρασίες το cpu φτάνει περίπου μέχρι τους 45-46 βαθμούς και στους 2 πυρήνες σε full load.Το περίεργο είναι ότι το cpuz διαβάζει κανονικά την συχνότητα του cpu στα 3200 κάτι αλλά εάν ανοίξουμε orthos, core temp ή ακόμα και το system properties στα Vista τότε αυτά μας λένε σαν ταχύτητα τα 3600 και κάτι ψιλά (λες και έχουμε 9 πολλαπλασιαστή)! Έχει ξαναδεί κανένας κάτι τέτοιο; Τι μπορεί να φταίει;Δοκιμάσαμε να βάλουμε και 410 fsb αλλά και πάλι μια απο τα ίδια. Επίσης να αναφέρω ότι δίνοντας fsb 333 (με 9 ή 8 πολλαπλασιαστή) δεν παρουσιάζει κάτι τέτοιο.Sorry εαν σας κούρασα και ευχαριστώ προκαταβολικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάρτιος 27, 2007 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2007 βαλε αυτο το cpu-z και δες εαν το ξανακανειhttp://www.cpuid.com/download/cpu-z-139.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάρτιος 27, 2007 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2007 Αυτό γινεται γιατί έχετε κατεβάσει τον πολλαπλασιαστή απο 9 που είναι μαμα σε 8 και αρκετά προγράμματα κοιτάνε μόνο το FSB και το default multi Link to comment Share on other sites More sharing options...
man@ice Μάρτιος 27, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2007 Το τελευταίο cpuz έχω βάλει. Δείτε και μια φωτό με cpuz, orthos, core temp αλλά και το system properties των windows ’ντε κάποια προγράμματα να κοιτάνε τον default multi αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τα windows? Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάρτιος 27, 2007 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2007 Το ίδιο πρόβλημα είχε και ο JohnX2 που νόμιζε ότι ήταν στα 4γίγα και ήταν στα 3.5 Είναι απλό και απ ότι φαίνεται επιβαινεώνει την θεωρεία του ότι όταν κατεβάζεις το multi ανεβαίνει η ταχύτητα στο chipset Έχουμε και λέμε.. Ταχυτητα chipset = (default multi/set multi)*Set FSB Με λίγα λόγια και πράξεις (9/8)*400 = 450 Δεν διαβάζουν "καθαρά" το FSB αλλά την ταχύτητα του Chipset Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Μάρτιος 28, 2007 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2007 Χωρις να κατεβάσω το multi έχω διαφορετικες ενδείξεις σε αλλες εκδόσεις του cpu-z Πως γίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάρτιος 28, 2007 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2007 Αφού έχεις κατεβάσει το multi..το μαμά είναι 7 και συ έχεις 6...Το 1.38 απ ότι βλέπεις δεν τον αναγνωρίζει καθόλου..αν κάνεις τις πράξεις που έδωσα από πάνω θα δείς ότι η ταχύτητα του chipset είναι 500mhz...Με λίγα λόγια το 1.38 βρίσκει την ταχύτητα του chipset αλλά διαβάζει "τυφλά" τον 6άρι πολλαπλασιαστή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Μάρτιος 28, 2007 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2007 Οχι δεν το έχω κατεβασει!!!!Στο bios είναι 7 και η 1.38 του cpuz τον δείχνει 7τωρα γιατι η 1.39 τον δείχνει 6 δεν ξέρω......?????Μπορεί to cpu-z να έχει δικιο ενω στο bios να ειναι 7!!!???Μαλ*** λέει το cpuz 1.39..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Μάρτιος 28, 2007 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2007 Παρε και φρεσκια φωτο μονο τησ 1.38 που τα δειχνει σωστα. Οταν τρεχεις μαζι 1,38 και 1,39 κατι δεν παει καλα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάρτιος 28, 2007 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2007 εχεις απενεργοποιήσει το EIST ε?τι να σου πώ...Είσαι κάτω από Vista?Δοκίμασε κι άλλα progs... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Μάρτιος 28, 2007 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2007 εεε.....τι ειναι το EIST???Οχι ΧΡ είναιΌλα τα αλλα prog που εχω δοκιμασει (πχ Sandra Lite ktlp)δειχνουν 429χ7 και 3003ΜhzΠιστευω φταίει η 1.39 δειχνει πολλαπλασιαστη -1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Μάρτιος 28, 2007 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2007 Αποτη στιγμη που τρεχεις Orthos ο multy σου ειναι στο 9 μιας και εχεις 6600 οποτε αστα να λενε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
man@ice Μάρτιος 30, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2007 Οκ no problem τότε, ευχαριστώ για τις απαντήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάρτιος 30, 2007 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2007 Αρχική απάντηση από slaught Αποτη στιγμη που τρεχεις Orthos ο multy σου ειναι στο 9 μιας και εχεις 6600 οποτε αστα να λενε. Δεν το έπιασα αυτό...Τι εννοείς άστα να λένε?Να εμπιστεύεται αυτό που λέει το Orthos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.