Jump to content

Πλαισιο και προσωρινη απογοητευση και μονο......

harrybani

Recommended Posts

Στο site της micron δεν θα βρεις μνήμες φτιαγμένες να τρέχουν πάνω απο 667mhz.

Οι εταιριες λοιπον, παιρνουν τα τσιπάκια..τα περνάνε απο διάφορα τεστ, και μετά τα κάνουν speed bin με άλλο spd και τρέχουν στα 800/100/1066/1200/1400 κτλ...!

Για να δουλέψουν όμως εκεί θέλουν παραπάνω τάση.’λλες με πραπαάνω τάση απλά τρέχουν πιο γρήγορα και σε άλλες μπορείς να χαμηλώσεις και τα timmings.

Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα απο το πόσες διαλογές έχει περάσει το κάθε τσιπ και τι δυνατότητες έχει.

Στο 99% των μνημών στα 1000mhz και πάνω ,υπάρχουν τσιπάκια micron..μπορεί να είναι τα ίδια GMH/DKX/DQT κτλ , αλλά έχουν άλλες ανοχές,άλλες δυνατότητες....

Αρχική απάντηση από KPap13

Μπορεί να κάνω εγώ λάθος. Για να μου φύγουν λοιπόν οι αμφιβολίες μου μπορείς να μου δείξεις που είναι τα τσιπάκια στην Micron που τρέχουν με 2,1 2,2 2,3 volt γιατί εγώ στο site της τα βλέπω όλα στα 1,8 volt. Κι αν σου είναι δύσκολο αυτό γιατί δεν δουλέυεις στην Micron μπορεις να μου πείς τι διαφορά έχουν αύτα

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=924253

από αυτά

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=924261

αφού και τα δύο φοράνε σύμφωνα με την περιγραφή του πλασίου micron D9GMH

και όμως το ένα έχει 289 ευρώ και το άλλο 399 ευρώ και τα δύο είναι στα στα 2.1 ~ 2.3V με μόνη διαφορά τα timing. Σωστά;

Στα περισσότερα σου απάντησα...τωρα η διαφορά των μνημών αυτών είναι και η ταχύτητα τους...μην μας βλέπεις εδω στο lab που είμαστε κ@υλωμένοι και τα πειράζουμε όλα....αλλοι δεν έχουν καν ιδέα πως είναι μέσα το Pc και αγοράζουν με βάση τα χαρακτηριστικα(ταχυτητα στην προκειμένη περιπτωση) και την τιμή.

Νομίζω οτι δεν χρειάζεται να δουλέυω για την Micron για να τα ξέρω αυτά...αλλά με λίγο παραπάνω αναζητηση και διάβασμα, τα περισσοτερα πράγματα γίνοντε αντιληπτά και κατανοητα.

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

EDIT : Δεν είχα διαβάσει το ποστ του Gorillakos

Γιατί δεν επικοινωνείς με την εταιρία κατασκευής που μπορεί να σου λύσει την απορία ?

Οι κωδικοί του κατασκευαστή είναι : TXDD2048M800HC4DC & TXDD2048M1000HC5DC

Δεν σε αναγκάζει κανείς να αγοράσεις από συγκεκριμένο κατάστημα, η αγορά είναι ανοιχτή.

Να στο κάνω πιο συγκεκριμένο το ερώτημα .

Δύο σετ και τα δύο με micron D9GMH και τα δύο στα 2.1 ~ 2.3V.

αυτό 289 ευρώ

http://www.plaisio.gr/product.aspx?...&product=924253

και αυτό 399 ευρώ

http://www.plaisio.gr/product.aspx?...&product=924261

Το σετ των 289 ευρώ μου δείχνει αυτό το SPD

http://img394.imageshack.us/my.php?image=spd3285vf5.jpg

Που είναι λοιπόν η διαφορά των 110 ευρώ;

@ tifozif1

Η διαφορά μας είναι αν πληρώνεις 100 ευρώ το SPD. Τις μνήμες τις έχω και τις εχώ αγοράσει από το πλαισιο. Και αν θες στο συγκεκριμένο θέμα των μνημών το πρόβλημα δεν είναι τα καταστήματα αλλά το παιχνίδι που παιζεται με τα ίδια ακριβώς chip του 'ιδιου κατασκευαστή στην ίδια τάση λειτουργίας.

αυτό 289 ευρώ

και αυτό 399 ευρώ

my.php?image=spd3285ku1.jpg

Που είναι λοιπόν η διαφορά των 110 ευρω;

Οτι αυτες με τα 289 παιζουν στα 800 και 399 στα 1000...

Τωρα θα μου πεις γιατι να μην παρω τις φτηνες και να τις τρεξω στα 1000?

Η απαντηση ειναι απλη... δεν σου εγγυαται κανεις πως θα τρεξουν στα 1000... μπορει ναι, μπορει και οχι... αν παρεις αυτες με τα 399 θα σου τρεχουν σιγουρα....

Στα 399 εχει και τις 800αρες με 3-3-3-8... ιδιο chip με τις αλλες εχουν... οι δικες μου οι 800αρες (289) δεν τρεχουν 3-3-3-8 στα 800 στα 780 βρισκουν τοιχο.. στα 800 πανε 3-4-3-9

Λοιπον τελος καλο ολα καλα.Επικοινωνησα τηλεφωνικα με πλαισιο σημερα το πρωι,μιλησα με εναν παρα παρα πολυ ευγενικο κυριο.Επεσα σε σχετικο φαινεται γιατι εδειξε να καταλαβαινει το προβλημα μου το οποιο δεν ητανε να γραφουνε πανω 2,3volt οι μνημες,απλα να υποστηριζουνε και epp.Η απαντηση του ειτανε η εξης:εχεται δικιο κυριε,τι επιθυμειται πιστωτικο η μετρητα;Ετσι και αλλιως ετρεχε και αλλη παραγγελια μου μεσω του νετ στο εν λογω μαγαζι,αλλα και μονο που πηρα τετοια απαντηση του λεω οκ πιστωτικο......οποτε θελετε τις φερνεται πισω λοιπον......ετσι και εγινε.Πηρα και γω λοιπον αυτες http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=915912 σε σπεσιαλ τιμη αφου σημερα πεσανε και ολα καλα;) Ενα μεγαλο μπραβο στο πλαισιο χρωστω και γι αυτο θα συνεχισω να το προτιμω.Τελος δεν εχω καταλαβει κατι,αν γινοτανε λαλακια στο φλασαρισμα τι θα γινοτανε;Ευχαριστω πραγματικα τον gorillako παντως για την προσφορα του;) Αλλα δεν μπορουσα να δεχτω και εγω φλασαρισμα,ειναι και θεμα ιδεολογιας και αμα συνεβαινε κατι;Οσο για την μητρικη σας παρακαλω παρα πολυ να παραδεχτειτε οτι δεν ειναι μονο αυτα τα προβληματα της,δεν θελω να επεκταθω........Παντως εμενα θα με εχανε το πλαισιο ενω τωρα αυτο θα κερδισει παλι και παλι ευχαριστω λοιπον,ετσι ειναι οι σοβαρες επιχειρησεις......:worship:

αυτό 289 ευρώ

και αυτό 399 ευρώ

http://img394.imageshack.us/my.php?image=spd3285vf5.jpg

Που είναι λοιπόν η διαφορά των 110 ευρώ;

@ tifozif1

Η διαφορά μας είναι αν πληρώνεις 100 ευρώ το SPD. Τις μνήμες τις έχω και τις εχώ αγοράσει από το πλαισιο. Και αν θες στο συγκεκριμένο θέμα των μνημών το πρόβλημα δεν είναι τα καταστήματα αλλά το παιχνίδι που παιζεται με τα ίδια ακριβώς chip του 'ιδιου κατασκευαστή στην ίδια τάση λειτουργίας.

φιλε μου εδω και πολυ καιρο απο οταν εγινε το oc μοδα παρουσιάζετε αυτό το φαινόμενο.

πριν κανα χρονο το ιδιο ακριβώς γινοταν και με τα τσιπακια της samsung uccc. διαλογή και οσα πηγαιναν ψηλα τα βαφτιζαν με ενα σουπερ ντουπερ κωδικο και τα πουλαγαν ακριβότερα. εσυ μπορούσες να αγοράσεις τις φτηνές εκδόσεις και δοκίμαζες τις δυνατότητες και ποσο ψηλά ανέβαιναν. ετσι η εφτανες στα υψηλα επιπεδα των διαλεγμένων και κερδιζες την διαφορα η εμενες χαμηλα και ειχες πληρώσει νορμαλ τιμή.

και δεν ειναι μονο οι μνήμες, δες και τι γίνεται με pretested cpu. δοκιμαζόνται και αν πανε ψηλα ανέβαινει και η τιμή.

και εκτος τους Pretested εχω την εντύπωση οτι με τον ίδιο τρόπο βαφτίζονται και οι επεξεργαστές και παιρνουν την ονομαστική τους ταχύτητα.

Αρχική απάντηση από dimitris74 [Σήμερα, στις 03:08]

και δεν ειναι μονο οι μνήμες, δες και τι γίνεται με pretested cpu. δοκιμαζόνται και αν πανε ψηλα ανέβαινει και η τιμή.

και εκτος τους Pretested εχω την εντύπωση οτι με τον ίδιο τρόπο βαφτίζονται και οι επεξεργαστές και παιρνουν την ονομαστική τους ταχύτητα.

+1 ή μάλον+10 :T: Μας παίζουν οι κατασκευαστές όπως τα λες είναι

Αρχική απάντηση από dimitris74

φιλε μου εδω και πολυ καιρο απο οταν εγινε το oc μοδα παρουσιάζετε αυτό το φαινόμενο.

πριν κανα χρονο το ιδιο ακριβώς γινοταν και με τα τσιπακια της samsung uccc. διαλογή και οσα πηγαιναν ψηλα τα βαφτιζαν με ενα σουπερ ντουπερ κωδικο και τα πουλαγαν ακριβότερα. εσυ μπορούσες να αγοράσεις τις φτηνές εκδόσεις και δοκίμαζες τις δυνατότητες και ποσο ψηλά ανέβαιναν. ετσι η εφτανες στα υψηλα επιπεδα των διαλεγμένων και κερδιζες την διαφορα η εμενες χαμηλα και ειχες πληρώσει νορμαλ τιμή.

Και βεβαια γίνεται έτσι με τους επεξεργαστές.

Σε ενα waffer γινονται όλοι...οι πιο κεντρικοι έχουν την καλυτερη τυπωση...οι ακριανοι γινονται τα μικροτερα μοντέλα.

Μερικές φορές άμα υπάρχει έλλειψη στα μικρά κομμάτια και υπάρχουν πολλά μεγάλα απο μεριάς κατασκευαστών, τα μεγάλα τα βαφτίζουν μικρά και τους κόβουν κάποια χαρακτηριστικά...γι'αυτο καμια φορά βλέπεις Intel 630 να πηγαινει 3,5 με το ζόρι και άλλες φορές να παιζει 4ghz με default Vcore.

Και με τους δίσκους το ίδιο γίνεται εφόσον έχουν τον ίδιο αριθμό Platter και ίδιες στροφές...με firmware ορίζουν την πυκνώτητα του aka χωρητικότητα...

Aμα έχουν τον ίδιο αριθμό plater μπορέί να γινει trancate, αλλά firmware δεν βρίσκεις ούτε μια στο 10000000...εκτός και δουλέυεις σε καμία εταιρία παραγωγής σκληρών δίσκων...

γιατι ρε μαν firmware για δισκους δεν βρισκεις?

o 36aris ειναι ιδιος με τον 74, ο 150 εχει διπλα πλατερς;)

Αρχική απάντηση από fotme

γιατι ρε μαν firmware για δισκους δεν βρισκεις?

o 36aris ειναι ιδιος με τον 74, ο 150 εχει διπλα πλατερς;)

Προσωπικά δεν μπορώ να βρω..:(

Αρχική απάντηση από dimitris74 [Σήμερα, στις 01:08] φιλε μου εδω και πολυ καιρο απο οταν εγινε το oc μοδα παρουσιάζετε αυτό το φαινόμενο.
Όχι δεν γίνεται από τότε που έγινε μόδα, γίνεται από ΠΟΛΥ παλιότερα, από τότε που η μέθοδος παραγωγής των τυπωμένων κυκλωμάτων δεν δίνει 100% ολόιδια κυκλώματα με το πρωτότυπο.
Αρχική απάντηση από harrybani [Χθες, στις 01:26]

Οι γερμανοι πηγανε και για τις καινουργιες και για τις παλιες το επιτρεπομενο ρευμα στα 2,3 volt,με το σκεπτικο το δικο σας δηλαδη αμα βαλω εγω 2,3 και παθουνε κατι δεν δικαιουμαι rma επειδη στο σαιτ του πλαισιου ακομα γραφει 2,2 volt;εγω πριν τις παραγγειλω καθισα και διαβασα γι αυτες τις μνημες αρκετα και τις πηρα με κλειστα ματια απο το πλαισιο γιατι ποτε,μα ποτε ποτε, δεν μου εχει τυχει απο αυτο το μαγαζι να παρω κατι και να μου σταλει παλαιοτερο και οχι το πιο φρεσκο.Για παραδειγμα μητρικες asus.Ποτε δεν μου εχουνε στειλει revision 1,02 μητρικης οταν εχει κυκλοφορησει η 1,03.Επισης το θεμα δεν το παω στα τι μπορουν να κανουνε τυπικα και αυτοι και εγω γιατι το πολυ πολυ να παρω τα λεφτα μου πισω.Αλλα ξερετε ποσο θα κερδισει το πλαισιο και απο μενα και γενικα αν ερθει σε επαφη με cellshock και αλλαξει το στοκ του;Η μηπως οι γερμανοι αν αναφερθει αυτη η περιπτωση δεν θα το προτεινουνε απο μονοι τους;Πολυ ευκολα λοιπον διορθωνεται το θεμα.....Παντως επειδη ναι ειμαι απαιτητικος,γιατι ετσι με εχουνε μαθει μεχρι τωρα με το υψηλο επιπεδο υπηρεσιων που προσφερανε-προσφερουνε;,το μονο που δεν περιμενα ειναι να μην πιανω τεχνικη υποστηριξη και ακομα να περιμενω τηλ τους.Αυτα κατι αλλα μαγαζια μου θυμιζουνε που απο εκει πλεον ουτε ανεμιστηρα δεν παιρνω.......Τελος αμεση αποσυρση απο τα ραφια της μητρικης που η ιδια η evga ανακαλει αυριο κιολας και ηδη εχουνε αργησει...Για να δουμε τελικα τα καλα οντως κρατανε λιγο;Πραγματικα ειμαι πολυ περιεργος........

φιλε μολις μου ηρθε η καινουργια μητρικη απο την

evga παντως κρατησαν τον λογο τους οι γερμανοι..

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS [Σήμερα, στις 11:37]

Προσωπικά δεν μπορώ να βρω..:(

οντως παιζει να ειναι δυσκολο, δεν γινεται να κανουμε extract ena firmware απο 74αρι?

Εμπιστευόσαστε τον δίσκο σας με "πειραγμένο" firmware ή με firmware άλλου δίσκου ?

Τις μνήμες τις "χρονίζουμε" και τις βάζουμε στην φωτιά για 24 ώρες (memtest - Orthos) για να βεβαιωθούμε οτι δεν θα μας προδώσουν την ώρα που κάνουμε κάτι σημαντικό (WOW/developing/downloading/rendering ότι θεωρεί ο καθένας σημαντικο).

To ανάλογο test ενός "πειραγμένου" σκληρού θα πάρει βδομάδες, με βάση την διαφορά ταχύτητας μνήμης/σκληρού.

Το πιο εύκολο για να δοκιμάσεις είναι να βγάλεις την πλακέτα από τον 74 και να την βάλεις στον 36. Αλλά τί θα κερδίσεις αν αντι για 36 δείς στο βιος 74 και κάνεις μετάνειες/νηστείες/σταυρούς να μην χτυπήσει "bad sector" μόλις πατάς το "Save".

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.