Jump to content

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernoby:πείτε τα όλα

HotPeanut

Recommended Posts

Το oblivion lost μπορει να συνυπαρξει με τα extras του stalker weather overhauled ( τα αναφερω ολα στην 16η σελιδα του thread ) και φυσικα με το float32, για το stalker complete 2009 δεν παιζει compatibility patch αποσο ξερω, τωρα το δυσκολο ειναι καπως υποκειμενικο, και τα 2 mod προσπαθουν να κανουν το παιχνιδι πιο "δικαιο" αλλα αυτο δεν σημαινει πως δεν προκειται να φας της χρονιας σου αμα εισαι ανυπομονος και κανεις λαθη :p

Το oblivion lost εχει πιο ευθυβολα οπλα αλλα οι mutants εχουνε τονους απο hitpoints και οι επιδεσμοι/φαγητα δεν σου αναπληρωνουν ουτε μισο ποντο ζωης,επισης καποια επιπεδα ενδεχεται να σε δυσκολεψουν πιο πολυ, για παραδειγμα εκει που σου την πεφτει ο controller πριν ανεβεις την σκαλα για το agropom facility στο oblivion lost ερχονται να σου κανουν παρεα και 30 rats :p σε αντιθεση με το complete αλλαζει πολλα πραγματα στο τεχνικο αλλα ταυτοχρονα το gameplay ειναι σχεδον ιδιο με το original.

Το OL2.2 εχει πολλες προσθηκες/αλλαγες οπως blowout , συνταγες για να φτιαξεις δικο σου artifact,ονειρα στον υπνο σου, επισης μεγαλυτερη αλληλεπιδραση με τους npc και τις φατριες (μπορεις να παρεις οποιον θελεις για βολτα μαζι σου αρκει να του δωσεις ενας medkit ) θελει ομως μετα την εγκατασταση περισσοτερο ψαξιμο για να βελτιωσεις τα γραφικα τον καιρο και τον ηχο.

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
  • Like 1

• 1 month later...

Μόλις το έβαλα πάλι μαζί με το complete 2009 mod και μου ανεβάζει απίστευτα τις θερμοκρασίες στην gtx 275.

Με ανοιχτό το a/c πέρασε τους 82 βαθμούς χαλαρά στα πρώτα 2 λεπτά gaming.:sick:

Συνήθως στα άλλα παιχνίδια με a/c ανοιχτό τους 75 δεν τους περνάω.

Απλά το συγκρίνω με άλλα games που δεν ανεβάζουν τέτοια temps.Παρόμοιο φαινόμενο υπήρχε με το wanted:weapons of fate νομίζω.

Τώρα όσον αφορά το performance,είμαι σε 1280*1024 λόγω monitor,και με έναν q9550 στα default 2.8ghz.

Με όλα τα settings max εκτός από antialising έχω 80 avg και 60 min.

Στην αρχική περιοχή όλα αυτά μέχρι το πρώτο πιστολίδι.

Εδώ διάγραμμα απο monitoring 2 λεπτών με το fraps

j0jwqx.jpg

80avg και 60min ? εγω με gtx260 πως αναγκαστηκα να βγαλω το ambient occlusion απτο txt ( πηγα THQ\STALKAH\gamedata\shaders\r2\SkyGRAPHICS_options.txt και εβαλα 2 // αριστερα απτο #define SSAO ) για να ξεφυγω απτα 35-45 fps που βαραγε σχεδον παντου ? οχι πως δεν ητανε ωραιο το θεαμα ( λακαμας ειχα μεινει βασικα ) αλλα πολυ βαρυ το SSAO ρε παιδακι μου, στο furmark 1.6.5 stability test σε xtreme burning mode ποσους βαθμους βαρας μετα απο 10λεπτο ?

Το ambient occlusion είναι ενεργοποιημένο by default?

Γιατι εγώ αυτό που έκανα είναι install το game->patch 1.0005->stalker complete 2009(χωρίς το 1.32 patch γιατί δεν κατεβαίνει με τίποτα γμτ) και μετά πείραξα μόνο τα ingame settings.

Αν παίζει ρόλο είμαι σε win7 64bit με 4gb μνήμη.

Η κάρτα είναι υλοποίηση της palit με custom cooler,στο 40% ρυθμισμένο ίσα που ακούγεται αλλά και στο furmark τα temps περνούν τους 82 βαθμούς.Με profile στο riva ανεβάζω στροφές στο 60% που ακούγεται σαν ηλεκτρική σκούπα και κρατάει σταθερά στους 83 βαθμούς στο stability test.

Δε νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς με τους 82 βαθμούς.

Μερικά games ζεσταίνουν περισσότερο την κάρτα. Το κουλό είναι ότι το wanted weapons of fate έκανε τη gtx285 να κτυπάει 85άρια. Το ρεκόρ το έσπασε το Trine που είδα 86 βαθμούς για πρώτη φορά.

Τουλάχιστον το stalker τη δικαιολογεί (σε σχέση με τα δυο που σου λεω) την αύξηση θερμοκρασίας.

Εχε λίγο την καρτούλα ''υπο παρακολούθηση'', αλλά δε νομίζω να σου φτάσει πάνω από 85 βαθμούς, ακόμα και αν παίξεις περισσότερο από δυο λεπτά.

Έχει να προτείνει κανείς ρυθμίσεις για το depth of field?

Έτσι το έχω τώρα αλλά δεν μου αρέσει και τόσο.

Depth Of Field

#define DOF_QUALITY int(12) // MAX - 12
#define MINDIST float(0.4)
#define MAXDIST float(200)
#define MAXCOF float(1.5)

• 4 weeks later...

Τσεκαρετε και αυτο το mod δεν εχει τις γραφικαρες του stalker complete αλλα μου φαινεται πολυ πιο προσεγμενο στο gameplay με ωραιες προσθηκες και αλλαγες http://stalker.filefront.com/file/Stalker_Rebalanced_Hotfix;97193 στο Oblivion Lost μου την εσπαγε που καποιες φορες στους εσωτερικους χωρους εκαναν respawn 5-6 monolith ακριβως μπροστα σου και τα υπερβολικα πολλα hitpoints που ειχανε οι mutants, στο complete με ξενερωσε η ΑΙ γιατι μεχρι το agropom που ειχα φτασει εκανε ενα σωρο ακυρα, πχ φορτωνα save agropom νυχτα μεσα στων θαλαμο των στρατιωτων και ξαφνικα βαραγε συναγερμος χωρις να με εχει δει κανενας :S

Θα το δοκιμασω απο αυριο και βλεπουμε, ελπιζω να με κρατησει γιατι προς το παρων μονο μια φορα το εχω τερματισει στο elite με το oblivion lost 2.2 ενω με το SC2009 το ειχα παρατησει νωρις νωρις εξω απτο agropom, ενα merge παντως του oblivion lost με τα graphic mods το ballistic system του stalker complete και λιγο tweaking στο respawn system πιστευω θα ητανε το τελειο "πακετο".

Το θέμα είναι πότε θα βρεις χρόνο να το ξαναπαίξεις... καλά τα mods αλλά πρέπει να είσαι επαγγελματίας χομπύστας (για να έχεις άπειρο χρόνο)... Εδώ με το ζόρυ μια φορά, αν βάλουμε και τα mods.... άστα να πάνε.... :giveup:

• 3 weeks later...

http://www.moddb.com/mods/lurk

The L.U.R.K. team wants to provide the best possible experience from S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

The goal of this project is to objectively improve Shadow of Chernobyl to the best of our capablities. It's our intention to make L.U.R.K. the definitive S.T.A.L.K.E.R. experience.

This mod was founded and being developed from the 4chan /v/ and /k/ community.

Ωραια πραγματα...κριμα ομως που εκανα φορματ και βαριεμαι να ξαναπερασω το παιχνιδι...:weep:

σιγα μωρε 10 λεπτα παιρνει το install, [ποζερι mode]εχω και την collector's εγω και μαρεσει να ανοιγοκλεινω το μεταλλικο κουτακι[/ποζερι mode] καθε φορα για να παιξω :p Οσο για το rebalanced δεν εχω παιξει πολυ για να εκφερω ολοκληρωμενη αποψη παντως απευθυνεται σε ατομα που βρισκανε το oblivion lost κομματακι ευκολο ( κυριως της υπερβολικης ευστοχιας στα περισοτερα ντουφεκια ) βεβαια το ειχα τερματισει στο elite και οχι στο hell ισως να εφταιγε κι αυτο ( μαζοχας :p )

Το καλο ειναι οτι βρισκεις σοβαρα οπλα απο αρχη αρχη σε συγκριση με το vanilla ( οπως το mosin nagant :D ) βεβαια χωρις πανοπλια εισαι νεκρο κρεας αλλα αυτο αντισταθμιζεται απτο γεγονος οτι οι NPCs δεν ειναι και τοσο ακριβεις στις μακρινες εμπλοκες, αλλη προσθηκη που μου αρεσε πολυ ητανε το medkit που πλεον δεν σου γεμιζει την υγεια αμεσως αλλα σταδιακα, τα αρχεια για οποιον ενδιαφερεται να του ριξει μια ματια ειναι ειναι η εκδοση 1.05 και το Hotfix, προτεινεται η χρηση του S.H.A.R.P.E.R texture pack απτον ιδιον τον δημιουργο του rebalance αλλα θελει λιγη προσοχη στην εγκατασταση, οταν θα κανετε copy paste τα αρχεια στον φακελο gamedata οπου πει για overwrite πατατε ΟΧΙ και φροντιζετε να εχουν μπει ολα τα υπολοιπα απτο πακετο.

Με priboi story και lurk θα ασχοληθω οταν το τερματισω για 2η φορα το καταραμμενο παιχνιδι, ελπιζω να μην με εχει προλαβει η κυκλοφορια του CoP μεχρι τοτε :p

• 1 month later...