Jump to content

Πειτε την αποψή σας σας παρακαλώ(κάνω εργασία)

minus

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους.

Κάνω μια εργασία για τη σχολή που παρακολουθώ (ασπαιτε) και επειδή περιέχει διερεύνηση απόψεων ενός κοινωνικού συνόλου, θα ήθελα να παρακαλέσω, όποιος μπορεί να διαθέσει ελάχιστο χρόνο να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα. Όπως θα δείτε δεν είναι τίποτε σπουδαίο, όποιος θέλει ας κάνει ένα reply-quoting και ας δώσει μια απάντηση από τις προεπιλεγμένες, σε κάθε ερώτηση.

Θέλω να μαζέψω γύρω στις 30 απαντήσεις, ελπίζω να τα καταφέρω σύντομα!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ακολουθει το ερωτηματολογιο:

Εμπειρίες από τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(email)

Παρακαλώ μία απάντηση στην κάθε ερώτηση.

1. Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο;

-συχνά

-μέτρια χρήση

-σπάνια

2. Για ποιους σκοπούς συνήθως χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο;

-επικοινωνία με γνωστούς(κοινωνικές επαφές)

-ζήτηση πληροφοριών

-διασκέδαση (αποστολή ανεκδότων κλπ)

-επαγγελματικοί λόγοι

-άλλος σκοπός (περιγράψτε σύντομα)

3. Ποιον από τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας χρησιμοποιείτε καθημερινά πιο συχνά;

-email

-sms

-τηλεφωνική κλήση

-ταχυδρομείο

-άλλος(περιγράψτε σύντομα)

EDIT- τελευταία ανανέωση

Παιδιά, ζητώ ένα ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ από εσάς, εκτός του ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :) που σας οφείλω για την αλληλεγγύη σας στην προσπάθεια μου, διότι ήθελα να σας ζητήσω να μου απαντήσετε σε 2 ακόμη ερωτήματα.

4. Ποιες είναι οι πρώτες 3 λέξεις σας έρχονται στο μυαλό όταν λέτε 'email'?

5. Πως φαντάζεστε την επικοινωνία μας με τους άλλους χωρίς την ύπαρξη του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου? Απάντηση περιγραφική, με σχετική επεξηγηση-επιχείρημα σε λίγες γραμμές.

Όποιος συνφορουμιτης μπορεί να αφιερώσει λίγο χρόνο θα το εκτιμούσα πολύ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

-μέτρια χρήση

-άλλος σκοπός (εν μερει επαγγελματικοι λογοι και χρηση σε διαφορα φορα και διαδικτυακες υπηρεσιες)

3. Ποιον από τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας χρησιμοποιείτε καθημερινά πιο συχνά;

-τηλεφωνική κλήση

4. Ποιες είναι οι πρώτες 3 λέξεις που σας έρχονται στο μυαλό όταν λέτε 'email'?

παπακι(@), msn, spam

5. Πως φαντάζεστε την επικοινωνία μας με τους άλλους χωρίς την ύπαρξη του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου? Απάντηση περιγραφική, με σχετική επεξηγηση-επιχείρημα σε λίγες γραμμές.

Σιγουρα μια ενδεχομενη αφανιση των λογαριασμων ηλεκτρονικου ταχυδρομιου θα εφερνε ανακαταταξεις και εμποδια στην ομαλη λειτουργια πολλων διαδικτυακων υπηρεσιων. Δεδομενης της χρησης του email που κανω η επικοινωνια μου με τριτους θα γινοταν ειτε με τη μορφη προσωπικων μηνυματων (στην περιπτωση καποιας ιστοσελιδας/φορουμ) ειτε τηλεφωνικα (για επιβεβαιωση καποιας παραγγελιας). Σε περιπτωσεις επαληθευσης καποιου χρηστη (οπως γινεται κατα την εγγραφη μας σε διαφορα φορα, σελιδες κλπ) θα ειχε βρεθει καποιος τροπος που να εξυπηρετει τον ιδιο σκοπο (ισως χρονοβορος και με αυξημενο κοστος) ενω σε ορισμενες περιπτωσεις μπορει και να διακοπτοταν τελειως.

1. Το MSN θεωρείται ηλεκτρονικό ταχυδρομείο? Αν ναι, ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ :p αλλιώς σπάνια στέλνω e-mail

2. ... και αν στείλω θα είναι για Ανέκδοτα

3. Τηλέφωνο

4. ’μεση επικοινωνία, ΜΣΝ αλλά και Spam

5. Όπως και πριν το email :p

i)Θα χρησιμοποιούσαμε το τηλέφωνο, μιας κι αυτό είναι άμεσο.

ii)Θα ήταν δύσκολο η αποστολή εικόνων, ήχου, video κτλ και γενικά τα όσα μπορούμε να επισυνάπτουμε σε ένα email

iii) To κόστος της επικοινωνίας θα μείωνε αρκετά τον χρόνο επικοινωνίας (ομιλίας) μας. ’λλωστε οι καιροί που οι μπαμπάδες μάς φώναζαν "ΜΕΤΡΟ στο τηλέφωνο ! Μας ήρθε λογαριασμός $$$" τώρα με την ADSL και το VOIP ένας φίλος μου από Αγγλία μιλάει ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ με τους γονείς του στην Αθήνα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ (πέραν του μηνιαίου κόστους γραμμής)

1 συχνά (πάνω απο 20 emails/day)

2 Επαγγελματικοί λόγοι

3 Εmail

4 Support , develop, VectorDraw www.vdraw.com

5 Πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη, όταν οι πελάτες που ζητούν υποστήριξη δεν γνωρίζουν καλά Aγγλικά (Ινδοί, Βραζιλιάνοι, Ιταλοι, Κορεάτες κτλ) ενώ ο γραπτός λόγος (email) έχει αρκετά εργαλεία για μια υποτυπώδη μετάφραση. Επίσης κώδικα/ΗοwTo/samples δεν μπορείς να "στείλεις" μέσω φωνής.

1. συχνά

2. επικοινωνία με γνωστούς(κοινωνικές επαφές)

3. τηλεφωνική κλήση

edit

4. gmail,spam, μηνυμα

5. κατα την γνωμη μου η επικοινωνια χωρις τα email,θα ηταν ''προβληματικη'' απο οτι με την χρηση email,και αυτο γιατι το email ειναι ποιο επισημο σε σχεση με ενα απλο μηνυμα σε ενα chat. για αυτο και το email δεν μπορει να αντικατασταθει απο καποιο chat,messenger κτλ.

ξεχασες να βαλεις το ταχυδρομικο περιστερι! :hehe:

1. μέτρια χρήση

2. επαγγελματικοί λόγοι, επικοινωνία με γνωστούς (κοινωνικές επαφές)

3. sms, msn

4. internet,gmail,spam

5. Πιστευω πως αργα ή γρηγορα θα ειχε βρεθει κατι που θα ειχε λιγο-πολυ τον ιδιο τροπο λειτουργιας γιατι το e-mail εξυπηρετει καποιες αναγκες, παντα χρειαζομαστε καποια "offline" μορφη επικοινωνιας οπου κυριαρχει ο γραπτος λογος, παλιοτερα ηταν οι σημειωσεις, τα γραμματα, το fax. Το e-mail imo ηρθε ως απογονος αυτων και δεν γεννηθηκε απο το μηδεν επομενως αν δεν υπηρχε θα ηταν ελλειπτικη η επικοινωνια μεσω νετ.

1. μέτρια χρήση

2. επικοινωνία με γνωστούς

3.τηλεφωνική κλήση

4. α)g-mail β) spam και γ) επικοινωνία

5. με την αμέσως ποιο άμεση επικοινωνία , που κατά τη γνώμη μου είναι το κινητό τηλέφωνο και τα sms

1.Σπανια

2.Διασκεδαση

3.SMS

(ειμαι homo erectus,εχω ακομη dial up)

EDIT

4:gmail,spam,antivirus

5.δεν θα μου ελειπε και πολυ το e-mail.οταν χρειαζεται να κανω καποια σημαντικη επικοινωνια χρησιμοποιω τηλεφωνο (ουγκ) διοτι θελω αμεση απαντηση.Απο την αλλη βεβαια θα εχανα την ευκαιρια συχνης επικοινωνιας με οσους οικειους βρισκονται στο εξωτερικο αλλα νομιζω οτι ευκολα θα υποκαθιστατο το e-mail με τα sms διοτι μου προσφερουν αυτο που ζητω απο απο τα e-mail.

1) Συχνότατα.

2) Το χρησιμοποιώ για: επικοινωνία με γνωστούς, ζήτηση πληροφοριών, διασκέδαση, επαγγελματικούς λόγους

3) SMS

EDIT - Answers added

4) Spam, επικοινωνία, διαφημίσεις

5) Καθώς το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου, η απώλειά του θα ήταν πολύ σημαντική. Η ύπαρξη του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθιστά την επικοινωνία ευκολότερη, αν και περισσότερο απρόσωπη. Χωρίς αυτό, η επικοινωνία με άτομα/εταιρείες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα ήταν δυσκολότερη, λιγότερο άμεση και, πιθανόν, ακριβότερη.

[Δεν είχα και πολλή έμπνευση... Μεθαύριο που έχω έκθεση, θα είμαι ζεσταμένος και θα μπορώ να γράψω άπειρα!! :p ]

-συχνά

-επαγγελματικοί λόγοι

-τηλεφωνική κλήση

spam ,χρήσιμο σε ώρα ανάγκης, attach file

καλά να είναι το msn messenger!

1. Καθε μερα, ολη μερα - συχνα

2.

-επαγγελματικοί λόγοι

-ζήτηση πληροφοριών

3. ισοπαλια μεταξύ τηλεφώνου και ε-μαιλ.

4. 3 πρωτες λεξεις:

Επικοινωνια,

Συνεργασια,

Ευκολια

5. Η δουλεια μου θα ηταν πρακτικά ακατόρθωτη. Δεν ειναι δυνατον να δουλευεις απο οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς και να εχεις εναν ευκολο και βολικό τροπο επικοινωνιας. Το e-mail ειναι ενας απο αυτούς.

-συχνά

-ζήτηση πληροφοριών

-sms

-συχνά

-άλλος σκοπός (για τα reply στα topics του thelab! )

-άλλος (mIRC)

EDIT:

spam, yahoo, "παπακι" (@)

απειρα sms και παμπολες επαφες στο MSN.

Νομιζω πως τωρα ειμαι ΟΚ! :cool:

Στη δεύτερη ερώτηση, δεν μπορεί να υπάρχει μόνο μια απάντηση και είναι λογικό...

’λλωστε και η διατύπωση της ερώτησης αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο για πάνω από 1 απαντήσεις... ("Για ποιους σκοπούς...")

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.